arnold7 14.07.04, 21:06 40-latek wspominal kumpla. ktory utopil sie przed wojna w gliniance. Na pytanie syna, co to byla glinianka, odpowiedzial, ze przedwojenny basen:)) My na Slasku mielismy takie baseny: erwin10.fm.interia.pl/beuthen.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bartoszcze Re: W ktoryms odcinku 40-latka 14.07.04, 21:10 Dzisiaj basenów nie ma wiele więcej, jak przed wojną :) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: W ktoryms odcinku 40-latka 14.07.04, 22:45 Co ciekawe, elewacja zachowala sie w idealnym stanie po prawie 70-ciu latach bez remontu. Solidna, niepolska robota. Niestety, nie bylem w srodku. erwin10.fm.interia.pl/beuthen.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: W ktoryms odcinku 40-latka IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.07.04, 21:11 nie wspominajac o trzymaniu zwierzat w kammienicach i kopaniu przed nimi studni chociaz w mieszkaniach byly toalety i biezaca woda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Gomułka IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 21:39 Według Gomułki,sanacyjna Polska stała krok od przepaści. www.historiazydow.edu.pl/panel17.html Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gomułka 14.07.04, 21:42 Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > Według Gomułki,sanacyjna Polska stała krok od przepaści. > > www.historiazydow.edu.pl/panel17.html > A co te zdjecia maja wspolnego z sanacyjna Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Gomułka 14.07.04, 21:46 arnold7 napisał: > Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > > > Według Gomułki,sanacyjna Polska stała krok od przepaści. > > > > www.historiazydow.edu.pl/panel17.html > > > > A co te zdjecia maja wspolnego z sanacyjna Polska? > Arnold, czy to przepytywanka z polskiech seriali ? Ja nie oglądam :( Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gomułka 14.07.04, 21:48 carrramba napisała: > arnold7 napisał: > > > Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > > > > > Według Gomułki,sanacyjna Polska stała krok od przepaści. > > > > > > www.historiazydow.edu.pl/panel17.html > > > > > > > A co te zdjecia maja wspolnego z sanacyjna Polska? > > > Arnold, czy to przepytywanka z polskiech seriali ? Ja nie oglądam :( Po prostu nie wiem, czy Legniczanin mial na mysli zdjecia, czy glinianki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Re: Gomułka IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 14.07.04, 22:01 Zdjęcia dla Marka,niech popatrzy na "hitlerków". Dla komunistów przedwojenna Polska była be.Dopiero za ich rządów dokonał się "gigantyczny" "postęp". Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gomułka 14.07.04, 22:06 Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > Zdjęcia dla Marka,niech popatrzy na "hitlerków". > Dla komunistów przedwojenna Polska była be.Dopiero za ich rządów dokonał > się "gigantyczny" "postęp". Co te zdjecia maja z tym wspolnego????? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Gomułka 14.07.04, 23:31 Legniczaninowi sie cos popierdzieliuo i nie odpowiada:)) Wiycie, uo co sam uazi, pra? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Gomułka 14.07.04, 22:06 Gość portalu: Legniczanin napisał(a): > Zdjęcia dla Marka,niech popatrzy na "hitlerków". > Dla komunistów przedwojenna Polska była be.Dopiero za ich rządów dokonał > się "gigantyczny" "postęp". Ja tam zdjęć nie rozdaję! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wda Re: W ktoryms odcinku 40-latka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 23:36 Ale fajny ten film 40 latek, pra? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: W ktoryms odcinku 40-latka 14.07.04, 23:39 Gość portalu: wda napisał(a): > Ale fajny ten film 40 latek, pra? Nudy jak pieron, ala jak rzech przypadkowo usyszol tyn tekst uo gliniankach, to od razu przyszla mi na mysl ta przepasc cywilizacyjno miyndzy miyndzywojynnom Polskom a Slonskiym. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: W ktoryms odcinku 40-latka 15.07.04, 10:43 arnold7 napisał: > 40-latek wspominal kumpla. ktory utopil sie przed wojna w gliniance. Na > pytanie syna, co to byla glinianka, odpowiedzial, ze przedwojenny basen:)) > > My na Slasku mielismy takie baseny: > erwin10.fm.interia.pl/beuthen.jpg To nawet oglądasz polską telewizję? Gorolską? Pyrsk!. Uczę się. Odpowiedz Link Zgłoś