poborowy102 08.02.13, 11:19 To ruchy górotwórcze. Za milion lat w miejscu dzisiejszych Katowic powstaną Góry - Beskid Uszocki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: flex Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.13, 11:31 ROTFL! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Płyty na Jana pękają i kruszą się od początku IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 13:30 Płyty na Jana zaczęły pękakać i kruszyć się zaraz po ich położeniu.. Można to było zauważyć już kilka tygodni temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Rady prof. Kłoska są nic nie warte. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 13:33 Rady prof. Kłoska są nic nie warte. Według jego "wytycznych" została wykonana ulica Mielęckiego. I co ? Wygląda jeszcze gorzej jak ul. Jana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacrz Re: Rady prof. Kłoska są nic nie warte. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 23:01 Masz racje! Ta ulica nadaje się do całkowitej wymiany płytek!! Były one już kilka razy wyrywane i kładzine ponownie. Większość jest poszczerbionych! Chcę zwrócić uwagę na tragiczną jakość płyt na skrzyżowaniu Stawowa - Mickiewicza! Wszystkie podnoszą się w każdą stronę! Zdaję sobie sprawę że 2-letnia gwarancja minęła............ koszmar!!! Odpowiedz Link Zgłoś
watrix Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już 08.02.13, 14:23 Kolejny atak betoniarki! To już trzeci deptak w ciągu ostatniego roku, który zniszczyła! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażaksam Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: 195.93.250.* 08.02.13, 16:49 Dobrze, że nic się nie paliło, bo strażacy w kapciach musieliby gasić kamienice. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Ciemność widzę, ciemność... 08.02.13, 11:32 Kiedy, no kiedy nauczymy się że chytry dwa razy płaci? Odpowiedz Link Zgłoś
kmieciuz Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 11:34 Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć czemu granitowe płyty rozpadają się po kilku miesiącach od ich ułożenia, a tzw. kocie łby mające po ponad sto lat takich wyszczerbień nie mają. Mimo, że jeździły po nich konie, samochody oraz czołgi (podczas wojny). Mogę założyć się o piwo, że kamień pochodzi z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już 08.02.13, 11:42 No właśnie. Granit to twarde cholerstwo. Byle co go nie zniszczy. Nasiąkliwość ma blachy nierdzewnej. Więc mróz też odpada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek791 Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.13, 11:48 płyta ma gr 5cm a kostka o której mówisz jest to sześcian 16x16cm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Pomysł z granitowymi płytami jest idiotyczny. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 13:50 kmieciuz napisał: Mogę założyć się o piwo, że kamień pochodzi z Chin. Granit to granit. Również chiński. Pięknym beżowym chińskim granitem wyłożono Karkowskie Przedmieście w Warszawie. Wygląda dobrze, ponieważ zastosowano grubą sześcienną kostkę. Idiotycznym pomysłem jest stosowanie cienkich płyt, które w Katowicach się nie sprawdzają. Powinna być solidna granitowa -RÓWNA- sześcienna kostka. Była taka na ulicy 3 maja, ale przy powszechnej obojętności, bez słowa protestu została bezpowrotnie barbarzyńsko zniszczona jesienią ubiegłego roku. W tym samym czasie kładziono to badziewie na ul. Jana i jeszcze gorszą tandetę na nowych torowiskach, pomiędzy którymi wprawdzie położono kostkę, ale drobną i "łupaną" i z grubymi fugami. Idę o zakład, że na pewno będzie niestabilna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Reden Przytulny deptak IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.13, 11:37 Super, przytulny deptak z dwoma torowiskami tramwajowymi. Pomysł na to jak nie mieć pomysłów na zagospodarowanie centrum miasta. A prawda jest taka, że miasto funduje zmianę układu komunikacyjnego prywatnej inwestycji jaką jest Vagina Center czyli Gal. katowicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek vagina uszoka IP: *.ip.netia.com.pl 08.02.13, 11:56 proponuję przemianować na "vaginę uszoka" i będzie ok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cogito ergo sum Re: Przytulny deptak IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 13:13 Ja tak się zastanawiam, czy nikt z organów kontrolujących wydatki i inwestycje miejskie nie czyta gazet? Jakaś naprawdę niezależna kontrola mogłaby poruszyć ten szesnastoletni monolit :D Odpowiedz Link Zgłoś
oio154 Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 11:55 "Mógł wjechać na nie jakiś samochód." LOL Przecież po Jana jeździ kto chce i kiedy chce. Odpowiedz Link Zgłoś
glupiadmin Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 12:31 Nie tylko rynek. Pod koniec ubiegłego roku, na ul. Drozdów w ogromnym pospiechu, za pomocą kostki betonowej zrobiono coś... nie wiem co to jest i czemu to ma służyć. W każdym razie już w styczniu to coś się rozleciało i koparka zebrała kilkadziesiąt metrów kwadratowych kostki, ponieważ ul. Drozdów zrobiła się nieprzejezdna. Gratulacje dla pana Uszoka Odpowiedz Link Zgłoś
kosimus Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 13:03 Jak się przez dwa miesiące sypie na nie tonę soli, to nie dziwota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziom Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.1000lecie.pl 08.02.13, 13:32 Uszokali nas! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.205.20.194.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 08.02.13, 13:36 Totalnie Was nie rozumie, Uszoka nie stać na lepszej jakości materiały, bo w tym roku znów będzie musiał spłacać długi GiEKsy, jak to robi od lat !!! Odpowiedz Link Zgłoś
k_konopacki Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 13:38 Fajny ten granit :) Nie wiem czy w innych krajach też tak jest, że co coś zrobią, to większy bubel, ale u nas z roku na rok to się nasila. Pewnie teraz znów ktoś zarobi na naprawie, na nowych płytach etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: traffic Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.ab-websites.com 08.02.13, 14:02 Mijają dwa lata od rozpoczęcia tego nieszczęsnego face liftingu centrum Katowic, za ponad 160 mln zł zafundowano nam mozaikową pstrokaciznę chodników i ulic, tu kostka, tam płytki, pomiędzy nimi klinkier, a w środku łacha asfaltowa, trochę betonu i wiele starego pokrycia komunikacyjnych traktów. Niestety niczym nie urzeka tez oświetlenie centrum miasta, fatalnie wyglądają słupy trakcji tramwajowej, ogólnie jest szpetnie i bez wielkich zmian, chyba jest w tym coś, że chodziło głównie o pokierowanie ruchem komunikacji w ten sposób aby jak najwięcej osób trafiało do waginy, przy okazji zerwano nawierzchnię aby dostać się do koryta Rawy. Regulacja koryta tego ścieku jest od dawna priorytetem Uszoka. Przy całym tym zamieszaniu nikt nawet nie zauważył ile pieniędzy wydano na remont nowego apartamentowca dla magistrackich cwaniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betiK Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.13, 19:39 a to nie wiesz ze Uszok chcialby by Rawą plywaly statki wycieczkowe jak po Wiśle w Krakowie? ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacrz Re: Przebudowa rynku IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 23:13 Uśmiałem się jak zobaczyłem na ul. Warszawskiej fundamety pod nowe słupy tramwajowe!!! Bedą tam doslownie co 5 metrów!!!!!!!! Taka solidna konstukcja każdego z nich i taka odległość między nimi?????? Kiedyś na kilku latarniach kręcił się ten biznes i nie było problemu. Jakiś wariat zaprojektowal a może jeszcze wzbogaci projekt??? Te słupy nie wiadomo po co są wyższe od starych. Może ktoś mi to wyjaśni? Katowice- miejsce słupów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maksu1 Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już p... 08.02.13, 14:24 To dla mnie nie do pojęcia. W każdym innym mieście nowopołożone płyty są czyściutkie i bez zadraśnięć a w Kato jak zwykle. to miasto już tak po prostu ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witt Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 19:42 niechlujni urzednicy to i niechlujne miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bura suka Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.13, 15:39 hahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Przebudowa rynku w Katowicach: Nowe płyty już IP: *.centertel.pl 08.02.13, 20:56 tak tylko śmiech nam pozostał,chyba z samych siebie. Bo to z nas się trzeba śmiać,że ten cwaniak dalej rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś