Gość: Volksdeutscher IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 22:49 jestem Volksdeutscher. Czy Polacy wogole wiedza, co to oznacza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 22:52 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > jestem Volksdeutscher. Czy Polacy wogole wiedza, co to oznacza? Nie,nie wiem co to oznacza,Slązak, Rico. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 22:54 rico-chorzow napisał: > Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > > > jestem Volksdeutscher. Czy Polacy wogole wiedza, co to oznacza? > > > > Nie,nie wiem co to oznacza,Slązak, > > Rico. Ja też nie wiem . Nigdy o czymś takim, nie słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:04 To chyba ino jakis Gorol ze Sosnofca co nadaje ze Rajchu:) Uolac ciula. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:08 arnold7 napisał: > To chyba ino jakis Gorol ze Sosnofca co nadaje ze Rajchu:) > Uolac ciula. Gorol ze Sosonowca ? Absolutnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:09 arnold7 napisał: > To chyba ino jakis Gorol ze Sosnofca co nadaje ze Rajchu:) > Uolac ciula. Hopcy mocie recht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 23:15 czy Polacy z Litwy czy tez Ukrainy nie sa Volkspolakami? Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:17 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > czy Polacy z Litwy czy tez Ukrainy nie sa Volkspolakami? Nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 23:20 dlatego wlasnie zadalem to pytanie, bo patrzac na wypowiedzi na tym forum mozna odnisc wrazenie, ze Volksdeutscher to jakis wrog narodu polskiego. tak wiec, jaka jest wasza definicja Volksdeutscher'a Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:22 Sam ni ma czegos takigo. Wydupiej za Laba ciulu! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:27 arnold7 napisał: > Sam ni ma czegos takigo. Wydupiej za Laba ciulu! > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 Arnold, a po cholerę mi było po nocy siedzieć ? Ładnie się wyświetla link:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b.co.uk Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 23:30 Autor: carrramba Data: 25.07.2004 23:27 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- arnold7 napisał: > Sam ni ma czegos takigo. Wydupiej za Laba ciulu! > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 Arnold, a po cholerę mi było po nocy siedzieć ? Ładnie się wyświetla link:) hyclu!!!, wydupiej!!! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:32 Gość portalu: b.co.uk napisał(a): > Autor: carrramba > Data: 25.07.2004 23:27 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > arnold7 napisał: > > > Sam ni ma czegos takigo. Wydupiej za Laba ciulu! > > > > forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13193 > Arnold, a po cholerę mi było po nocy siedzieć ? Ładnie się wyświetla link:) > > hyclu!!!, > wydupiej!!! > ;)))) A cholera Cię wie, co Ty chciałes napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 23:28 troche kultury w tej dyskusji oczekuje i wcale nie chce prowokowac. Chce tylko wyjasnic pewna definicje, ktorej znaczenia niektorzy widocznie nie rozumieja. poza tym arnold7: niy cygon sie w twoja kabza Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:37 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > troche kultury w tej dyskusji oczekuje i wcale nie chce prowokowac. Chce tylko > wyjasnic pewna definicje, ktorej znaczenia niektorzy widocznie nie rozumieja. > > poza tym arnold7: niy cygon sie w twoja kabza Potrafi Pan zdefiniować słowo,znaczenie - Volksdeutch -? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.04, 00:05 jakbym tej definicji nie znal, to bym nie pytal sie o zdanie innych. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 00:11 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > jakbym tej definicji nie znal, to bym nie pytal sie o zdanie innych. Ja nie znam tej definicji - Volksdeutsch -,może mi Pan ją zbliżyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.04, 00:13 chetnie. oto ona: VOLKSDEUTSCHE - außerhalb Deutschlands und Österreichs lebende Personen deutscher VOLKS- und fremder Staatszugehörigkeit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher ps IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.04, 00:14 w wezszym pojeciu austrie mozna wykluczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 00:37 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > chetnie. oto ona: > > VOLKSDEUTSCHE - außerhalb Deutschlands und Österreichs lebende Personen > deutscher VOLKS- und fremder Staatszugehörigkeit. Also,Personen fremder Staatszugehörigkeit,was bedeutet das - VOLKS -,welcher Staatszugehörigheiten??? sind - VOLKS -.Unter - Volk - versehe ich - Naród -, ich bin ein volkszugehöriger der Schleisischer Nation und keiner anderer,Sie verwechseln vielleicht Staatsangehörigkeit?,die von beiden seiten angeboten oder aufgezwungen wird,es ist wiederrum andere Sache,definieren Sie,bitte,letztendlich - Volksdeutsch -,Herr Volksdeutscher,ich kenne sie nicht. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.04, 00:53 wer lesen kann ist klar im Vorteil! trotzdem nochmal zum Mitschreiben: "...deutscher Volkszugehörigkeit und fremder Staatszugehörigkeit." und wer Deutscher ist, steht im GG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.07.04, 22:25 und nach oben! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder.co.uk Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 23:27 Autor: Gość: Volksdeutscher IP: *.dip0.t-ipconnect.de Data: 25.07.2004 23:20 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- dlatego wlasnie zadalem to pytanie, bo patrzac na wypowiedzi na tym forum mozna odnisc wrazenie, ze Volksdeutscher to jakis wrog narodu polskiego. tak wiec, jaka jest wasza definicja Volksdeutscher'a sprzedawczyk za srybniki?, a jak ty mys`lisz?, zadajesz pytanie?, draz`ysz i co chcesz uslyszec`? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.07.04, 23:29 Gość portalu: builder.co.uk napisał(a): > zadajesz pytanie?, > draz`ysz i co chcesz uslyszec`? po prostu wasza opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:44 Gość portalu: builder.co.uk napisał(a): > Autor: Gość: Volksdeutscher IP: *.dip0.t-ipconnect.de > Data: 25.07.2004 23:20 + dodaj do ulubionych wątków > > + odpowiedz na list > > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > dlatego wlasnie zadalem to pytanie, bo patrzac na wypowiedzi na tym forum mozna > odnisc wrazenie, ze Volksdeutscher to jakis wrog narodu polskiego. > tak wiec, jaka jest wasza definicja Volksdeutscher'a > > sprzedawczyk za srybniki?, > a jak ty mys`lisz?, > zadajesz pytanie?, > draz`ysz i co chcesz uslyszec`? A Pan za funty?,Panie Builder,potrafi Pan swoje stanowisko/sytuację zdefiniować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder.co.uk Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 23:24 jasne, ze tak, i z rosiejii tysz))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:26 Gość portalu: builder.co.uk napisał(a): > jasne, ze tak, > i z rosiejii tysz))) Bes tosz po sznapsie sie ciulnymy Builder:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder.co.uk Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 23:38 mosh recht byda na czos))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:42 Debil krziknick zajs sam przyszou? Raus, tys niy jes folksdojcz, pieronski dojczu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 25.07.04, 23:56 tygo tysz cza przgarnon`c` do rodziny - moze mo problemy?, tsza go wziouns`c` na dobre pivo, arnold - chby tyskie)))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: VOLKSDEUTSCHE 25.07.04, 23:58 Gość portalu: builder napisał(a): > tygo tysz cza przgarnon`c` do rodziny - moze mo problemy?, > tsza go wziouns`c` na dobre pivo, arnold - chby tyskie)))) Chyba ja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: builder Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.cable.ubr02.hari.blueyonder.co.uk 26.07.04, 00:10 cz hopo`f ratowac`!,))) ni mo Nos wiele Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 12:26 ten wątek zawsze do gry, niech wszyscy poczytają ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: VOLKSDEUTSCHE IP: 150.254.85.* 26.07.04, 12:35 Carrambo chyba dobrze Ciebie zrozumialem. Ile k...wa mozna ciagnac watek volksdeutchow. Niech zgina i przepadna i dadza w koncu swiety spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 12:44 Gość portalu: Pit napisał(a): > Carrambo chyba dobrze Ciebie zrozumialem. Ile k...wa mozna ciagnac watek > volksdeutchow. Niech zgina i przepadna i dadza w koncu swiety spokoj. Żle mnie zrozumiałeś !!! Szkoda, że nie mogę maila Ci wysłać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: VOLKSDEUTSCHE IP: 150.254.85.* 26.07.04, 12:55 To nic nie martw sie, ale mam pytanko czy naprawde tyle trzeba o nich gadac. W Poznaniu wyszla afera z volksdeutchem Vincentem Jankowskim, ktorego rodzina upomniala sie o skonfiskowana kamienice, jako zdrajcy Narodu polskiego. Nomen omen byl takze drugi o tych samych inicjalach chyba ze Srody Wlkp. Skurwiele to byly pierwszej wody, jeden "pracowal" w niemieckim wiezieniu w Poznaniu. Mozna o tym pisac ale czy to nie przesyt tej tematyki? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 12:59 Gość portalu: Pit napisał(a): > To nic nie martw sie, ale mam pytanko czy naprawde tyle trzeba o nich gadac. > W Poznaniu wyszla afera z volksdeutchem Vincentem Jankowskim, ktorego rodzina > upomniala sie o skonfiskowana kamienice, jako zdrajcy Narodu polskiego. > Nomen omen byl takze drugi o tych samych inicjalach chyba ze Srody Wlkp. > Skurwiele to byly pierwszej wody, jeden "pracowal" w niemieckim wiezieniu w > Poznaniu. Mozna o tym pisac ale czy to nie przesyt tej tematyki? Może i przesyt. PRZECZYTAJ DOKŁADNIE TEN WĄTEK ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Volksdeutscher Re: VOLKSDEUTSCHE IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.07.04, 17:42 widze, ze rozumiesz tylko Bahnhof. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: VOLKSDEUTSCHE 26.07.04, 17:43 Gość portalu: Volksdeutscher napisał(a): > widze, ze rozumiesz tylko Bahnhof. A co to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś