Dodaj do ulubionych

Friedrich der Große Preußen König mein Idol !!

IP: *.g.pppool.de 11.09.04, 20:13
www.preussenchronik.de/personh.jsp?id=24347&row=6
O "Altym Friz" opowiadali Schlesier z wielkim zaszczytem i przywiazaniem
do tego Króla, w szanujacym Slazkim domu bylo pełno jego popiersi i portretów
Dla Slazakow byl przykladem wielkiego stratega, muzyka i władzcy Wielkich
Pruß.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wehrwolf Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! IP: *.g.pppool.de 11.09.04, 20:21
      Ubertragungs fehler (Fritz)
      mfg Wehrwolf!!
      • grba Friedrich der Große Preußen König i jego kryka 11.09.04, 22:45
        Fryderyk król w Prusiech, jadąc przez swoje włości dojrzał z okna karety dwóch
        uciekinierów. Wysłał za nimi fligeladiutanta, by ten ich doprowadził przed jego
        oblicze. Tak też się stało i Fryderyk zapytał uciekinierów:
        - Dlaczego uciekaliście?
        - Bośmy się bali – odpowiedzieli
        - Macie mnie kochać, a nie bać się – wykrzyczał Fryderyk okładając ich laską.
    • Gość: Wehrwolf Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 11:33
      grba- Fajne bery bojki opowiadasz!! moze twoim dzieciom opowiadasz to na
      dobranocke? apropo krolow Niemiecki Cesarz albo Krol nie zabił własnorencznie
      Biskupa jak to zrobil Krol polski! i gdzie ta wasza religijnosc? to tylko
      przysłona za która schowana jest słabosc ludzka! nie nadarmo Fredro pisał o
      polakach "Modla sie pod figura a diabła maja za skóra"
      • grba Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! 12.09.04, 12:28
        Nie nasz anegdot z życia swojego "Idola", wstydź się!

• shiden Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! 12.09.04, 13:45
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=59&w=15687152&a=15690583
          Ta twoja anegdota nie dotyczyła w rzeczywistości Fryderyka Wielkiego lecz jego ojca :)
          • Gość: Legniczanin Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 14:23
            Stary Fryc,fałszerz monet.
            • Gość: Wehrwolf Re: Friedrich der Große Preußen König mein Idol ! IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 14:40
              Ja ja Legniczanin osadniku z kresow ty jestes najwiekszy fauszesz nie
              udawaj Dolnoslazaka bo nim nie jestes i nie bedziesz!!
              • Gość: Legniczanin Dolnoślązak IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 14:51
                Odezwała się podróba Niemca !
                Ani w rodzinie mojego taty,ani w rodzinie mojej mamy nikt nie pochodził z
                Kresów,a nawet jakby pochodzili to co z tego ? Kresowiacy to podludzie ?
                Musisz sobie wbić do niby-niemieckiej głowy,że w 1939 roku Niemcy rozpoczęli
                wojnę,którą przegrali i utracili m.in. Dolny Śląsk.Dlatego obecnie ostatni
                niderszlezjerzy wymierają już(upływ czasu)w Niemczech,a Dolnoślązakiem teraz
                jestem ja.
                • Gość: Wehrwolf Re: Dolnoślązak IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 14:55
                  NIGDY NIM NIE BEDZIESZ DO SMIERCI POZOSTANIESZ NASIENIEM KRESOWIAKA!!
                  DLA MIEJSCOWYCH JESTES KARGULEM PAWLAKIEM BASTA!!!!
                  • carrramba Re: Dolnoślązak 12.09.04, 14:58
                    Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> NIGDY NIM NIE BEDZIESZ DO SMIERCI POZOSTANIESZ NASIENIEM KRESOWIAKA!!
                    > DLA MIEJSCOWYCH JESTES KARGULEM PAWLAKIEM BASTA!!!!
                    Wyłącz caps locka Gero, tylko się kompromitujesz, baranie!
                  • Gość: Legniczanin Re: Dolnoślązak IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 15:03
                    Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> NIGDY NIM NIE BEDZIESZ DO SMIERCI POZOSTANIESZ NASIENIEM KRESOWIAKA!!
                    > DLA MIEJSCOWYCH JESTES KARGULEM PAWLAKIEM BASTA!!!!

Czemu się tak denerwujesz ? Chciałbyś być Niemcem,a jesteś tylko imitacją ?
                    Odpowiadam ci,że nie mam kresowych korzeni,przykro mi.
                    Dla jakich MIEJSCOWYCH ? W Legnicy to ja jestem miejscowy.
                    • Gość: Ramon Re: Dolnoślązak IP: *.proxy.aol.com 12.09.04, 15:09

Gość portalu: Legniczanin napisał(a):
                      W Legnicy to ja jestem miejscowy.

choc bys na uszach stanou, w legnicy Ty miejscowym nigdy niy byndziesz, bo
                      codziynnie ktojs ci byndzie pszypominou zejs nie je na swojem! co za zycie?
                      • Gość: Legniczanin Re: Dolnoślązak IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 15:21
                        A właśnie,że jestem miejscowy i jestem na swoim.Czasy się zmieniły,jest już po
                        wojnie,nie ma już Liegnitz,tylko Legnica.Szczerze mówiąc nikt mi nic nie
                        przypomina,choć znam jedną,przedwojenną legniczankę,ale historii ona nie
                        zmienia.
                        • Gość: Wehrwolf Re: Dolnoślązak IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 15:29
                          leonbrozbar.webpark.pl/zdjecia-br.html
                          poczytaj sobie o twoich przodkach!!!
                          • Gość: Gero Re: Dolnoślązak IP: *.g.pppool.de 12.09.04, 16:24
                            kresy3.webpark.pl/pinsk4.jpg
                            A tu masz fotke z rodinu kresy dzielnica Willowa z basenikami!!

• Gość: Legniczanin Re: Dolnoślązak IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 17:34
                            A ty,podróbo Niemca,naucz się czytać.Siedzi taki w Niemczech i wstyd przynosi
                            Polakom.Potem się Niemcy dziwią,że takie buraki z Polski przyjeżdżają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka