Dodaj do ulubionych

rachunek Tauron

27.12.15, 20:19
hej, proszę Was o pomoc bo nie wiem skąd taki rachunek. wprowadziłam się do mieszkania, podłączyłam prąd, zużycie prądu w ciągu pierwszego miesiąca to 44kWh, na tym mieszkaniu byłam zaledwie tydzień , jedyną większą rzeczą która zużywa prąd jest tam bojler, większości elektrycznych urządzeń nawet nie mam podłączonych, ani lodówki czy pralki. Mam taryfe g11, rozliczenie miesięczne, dzownie na infolinie podać stan licznika a kobita mówi mi że do zapłaty mam 50zł. Nie rozumiem dlaczego, moja mama płaci 160zł za dwa miesiące a u niej bije prąd na okragło, telewizory idą cały dzień, światła we wszystkich pokojach się palą, mieszka tam 4 osoby i wychodzi jej to 80zł na miesiąc a ja za tydzień mieszkania mam do zapłaty 50zł, to aż się boje co będzie jak podłącze wszystkie urządzenia i będę tam już normalnie mieszkać. Jak myślicie czy to może być pomyłka? Będę po świętach dzwoniła jeszcze raz do tauronu ale to nie daje mi spokoju.
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: rachunek Tauron 29.12.15, 09:57
      W listopadzie 2014 Tauron wymienił mi licznik.O ile przez poprzednie 10 lat "zużyłem" 20 tys kVh to przez okres listopad 2014-listopad 2015 =6000 kVh !!Wyłączyłem lodówkę,rzadko korzystam z kuchenki elektrycznej,z bojlera elektr jeszcze rzadziej,TV nie mam.Często korzystam z komputera(6-7 godzin dziennie) ale w nocy więc nie włączam oświetlenia-w sumie mam w mieszkaniu 4 żarówki.A mimo to od 7 listopada do 7 grudnia "zużyłem" 1200 kVh więc więc zaprognozowano mi rachunki:600 zł/M-c!!
      • happyday89 Re: rachunek Tauron 29.12.15, 16:22
        robisz sobie jaja czy piszesz poważnie?
        • 3fanta Re: rachunek Tauron 29.12.15, 20:08
          Może ktoś się podpina jakoś do twojego prądu?
          • zoil44elwer Re: rachunek Tauron 07.01.16, 13:22
            Przez 10 lat zużyłem 20 tys kWh czyli przeciętna była 2 tys/rok.Na mój wniosek sprawdzono technicznie licznik,ponoć jest OK(sprawdzono bez mojego udziału jakim cudem).Ponoć jest ale były takie "kwiatki" jak odczyt za okres 20 luty 2015-28 luty 2015(10 dni)....800 kWh!Tauron zaprognozował mi zużycie miesięczne 1200(600 zł) nie czekał do końca okresu rozliczeniowego-Maj tylko płacić od razu za zużycie i za prognozy(pogoda dla bogaczy bo dla biednych i starych prognozy są złe) Mus,trzeba było udać się do providenta(jestem w BIKu)3 tys pożyczki a trzeba oddać 6 tys-tygodniowa rata ...120 zł!Ch...du*a i kamieni kupa!Już i tak komornik zabiera mi 25% emerytury.Czy ktoś się podpiął,nie sądzę-liczniki poza mieszkaniem chyba że monter z Taurona....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka