arcykr 29.09.04, 11:32 skyscrapercity.com/showthread.php?t=138534 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:12 No właśnie czytam, jakim to sposobem temat poruszanych tamże wątków ma się do Katowic. Wszystko o czym się tam mówi, to Warszawa, jej dynamiczny rozwój, etc. PS. Jeszcze te nierozgarniętę wypowiedzi typu: "Gdzie Zagrzeb?" "Gdzie jest Wilno?" - Przekonuje mnie to niezmiernie, iż Polacy są bardziej rozgarnięci aniżeli lwia część społeczeństw zachodnich, gdzie (i tu nikogo nie obrażę chyba) np. w Wielkiej Brytanii stopień "uświadomienia" jest tak niski, że powszechna jest niewiedza nt chociażby Polski, no bo po co....? W USA też jest, jak dla mnie, nie do wybaczenia. Ale to szczegół.... Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:20 A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu. Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:23 wilym napisał: > A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu. Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr c.d. 29.09.04, 13:25 Oczywiście założywszy, iż odpowiedzi padają z użytkowników Europy Zach., co niekoniecznie musi pokrywać się z mym (tylko) przeczuciem.... Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:31 kc.kpzr napisał: > wilym napisał: > > > A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o > > > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu. > > Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych > jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje. Zagrzebia nie ma na mapie, a pytanie o to miasto to trzeci post. Wydaje mi sie wiec, ze chodzi raczej o pominiecie tego miasta. Pytanie o Wilno zadal internauta wlasnie z Wilna, zreszta pisze tez o "baltyckim miescie przyszlosci", wiec chyba kontekst jest nieco inny niz sugerujesz. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:49 wilym napisał: > kc.kpzr napisał: > > > wilym napisał: > > > > > A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie ch > odzi o > > > > > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu. > > > > Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych > > jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje. > > Zagrzebia nie ma na mapie, a pytanie o to miasto to trzeci post. Wydaje mi sie > wiec, ze chodzi raczej o pominiecie tego miasta. > Pytanie o Wilno zadal internauta wlasnie z Wilna, zreszta pisze tez > o "baltyckim miescie przyszlosci", wiec chyba kontekst jest nieco inny niz > sugerujesz. > Pzdr Masz rację, przejrzałem raz jeszcze: zgodzę się też, iż mogłem to źle odebrać, nie tyle z braku kompetencji językowych, co ze "wschodnioueropejskiego" stylu języka angielskiego, który, przyznać to trzeba, ma swą jakże widoczną specyfikę. Nie tylko w WNP i Europie Śr.-Wsch. Ale dobrze, że i w ogóle w takiej postaci istnieje. Również POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
kc.kpzr c.d. 29.09.04, 13:52 I znów uściślająca errata: państwa nadbałtyckie oczywiście nie należą do WNP, choć także były w b. ZSRR. Szczegół.... A tak na marginesie - w ogóle rzadko słyszy się ten termin ("WNP"), czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żenada Re: A w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:25 Też mnie interesuje co z Katowicami i całą aglomeracją, bo jakoś nic nie wiadomo. Nasze władze zaniedbują akcję promocyjną oraz odpowiednie informacje dla obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś