Dodaj do ulubionych

A w Katowicach?

29.09.04, 11:32
skyscrapercity.com/showthread.php?t=138534
Obserwuj wątek
    • kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:12
      No właśnie czytam, jakim to sposobem temat poruszanych tamże wątków ma się do
      Katowic. Wszystko o czym się tam mówi, to Warszawa, jej dynamiczny rozwój, etc.

PS. Jeszcze te nierozgarniętę wypowiedzi typu:
      "Gdzie Zagrzeb?" "Gdzie jest Wilno?"
      - Przekonuje mnie to niezmiernie, iż Polacy są bardziej rozgarnięci aniżeli
      lwia część społeczeństw zachodnich, gdzie (i tu nikogo nie obrażę chyba)
      np. w Wielkiej Brytanii stopień "uświadomienia" jest tak niski, że powszechna
      jest niewiedza nt chociażby Polski, no bo po co....?
      W USA też jest, jak dla mnie, nie do wybaczenia. Ale to szczegół....
      • wilym Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:20
        A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o
        lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu.
        • kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:23
          wilym napisał:

> A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o
          > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu.

Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych
          jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje.
          • kc.kpzr c.d. 29.09.04, 13:25
            Oczywiście założywszy, iż odpowiedzi padają z użytkowników Europy Zach., co
            niekoniecznie musi pokrywać się z mym (tylko) przeczuciem....
          • wilym Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:31
            kc.kpzr napisał:

> wilym napisał:
            >
            > > A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie chodzi o
            >
            > > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu.
            >
            > Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych
            > jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje.

Zagrzebia nie ma na mapie, a pytanie o to miasto to trzeci post. Wydaje mi sie
            wiec, ze chodzi raczej o pominiecie tego miasta.
            Pytanie o Wilno zadal internauta wlasnie z Wilna, zreszta pisze tez
            o "baltyckim miescie przyszlosci", wiec chyba kontekst jest nieco inny niz
            sugerujesz.
            Pzdr
            • kc.kpzr Re: A w Katowicach? 29.09.04, 13:49
              wilym napisał:

> kc.kpzr napisał:
              >
              > > wilym napisał:
              > >
              > > > A mnie cos sie wydaje, ze w tych pytaniach o Zagrzeb i Wilno nie ch
              > odzi o
              > >
              > > > lokalizacje miast tylko o fakt, ze zostaly pominiete w rankingu.
              > >
              > > Oby racja była po Twej stronie; znając potencjał intelektualny pewnych
              > > jednostek z Zachodu, to sprawa różnie się prezentuje.
              >
              > Zagrzebia nie ma na mapie, a pytanie o to miasto to trzeci post. Wydaje mi
              sie
              > wiec, ze chodzi raczej o pominiecie tego miasta.
              > Pytanie o Wilno zadal internauta wlasnie z Wilna, zreszta pisze tez
              > o "baltyckim miescie przyszlosci", wiec chyba kontekst jest nieco inny niz
              > sugerujesz.
              > Pzdr

Masz rację, przejrzałem raz jeszcze: zgodzę się też, iż mogłem to źle odebrać,
              nie tyle z braku kompetencji językowych, co ze "wschodnioueropejskiego" stylu
              języka angielskiego, który, przyznać to trzeba, ma swą jakże widoczną
              specyfikę. Nie tylko w WNP i Europie Śr.-Wsch.
              Ale dobrze, że i w ogóle w takiej postaci istnieje. Również POZDRAWIAM.
              • kc.kpzr c.d. 29.09.04, 13:52
                I znów uściślająca errata: państwa nadbałtyckie oczywiście nie należą do WNP,
                choć także były w b. ZSRR.
                Szczegół....

A tak na marginesie - w ogóle rzadko słyszy się ten termin ("WNP"), czyż nie?
    • Gość: żenada Re: A w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:25
      Też mnie interesuje co z Katowicami i całą aglomeracją, bo jakoś nic nie
      wiadomo. Nasze władze zaniedbują akcję promocyjną oraz odpowiednie informacje
      dla obywateli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka