15.10.04, 12:00
www.telegraaf.nl/binnenland/14766821/Ons_land_is_vieste_van_Europa.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Sadowski Lepsza mapa jest Taboru IP: *.ele.kyutech.ac.jp / *.ele.kyutech.ac.jp 15.10.04, 12:12
      Z dokladnoscia do 1:10000.

• strapiony9 Re: Lepsza mapa jest Taboru i calych Czech 15.10.04, 13:30

mapy.atlas.cz/aquariusnet/frm_map.asp?S_LAYERS=&S_CT=mapy&S_LANG=EN&S_BGC=%
        232165C6&S_CY=736000&S_SX=1119379.296875&S_IS_IE=True&S_NW=1&S_IMGW=450&S_OVERLA
        Y=&S_UserID=&S_ID_SM=15645&S_DS=Tabor&S_ROUTEID=0&S_SC=7500&S_SY=736098.046875&S
        _NH=1&S_CX=1119500&S_IMGH=350&DS=Tabor&SC=4800

albo z dokladnoscia
        do 1:4000

W Polsce nie ma tak kompleksowych map.
        Poza mapa Warszawy czy Gdanska

A tu cala republika Czeska jest jak na dloni

www.mapy.cz/

Gość portalu: Marek Sadowski napisał(a):

> Z dokladnoscia do 1:10000.
        >
        • kc.kpzr (Dobrych) map w Sieci jak na lekarstwo ...... 15.10.04, 14:41
          Z lepszych stron o mapach polecę tę: www.maporama.com/share/
          Tam znaleźć można plany większych miast polskich (plus do tego chyba cały GOP)
          oraz: plany nawet małych miast Europy Zachodniej, USA, Kanady, Australii i
          częściowo Ameryki Środkowej... Azję i Afrykę można sobie raczej podarować, choć
          wszystkiego nie zdążyłem sprawdzić.

Zna może ktoś lepsze? Mam na myśli te ambitniejsze, gdzie znaleźć można
          conajmniej tyle, ile zawartych w w/w przeze mnie Maporamie.
          - Bo jeśli chodzi o peryferyjne traktowanie Polski w innych zachodnich
          portalach, to szkoda gadać.... (yahoo.com preferuje USA i Kanadę..)
          Mało tego w Sieci jest! Poglądowość i przeinaczenia nazw miast polskich są już
          nie tyle śmieszne, co tragiczne. Dodatkowo umieszcza się w nich miasta takie
          jak Ustka uznając je za równorzędne z Krakowem, czy Poznaniem, co wygląda dość
          śmiesznie, bo brakuje nieraz Bydgoszczy, Torunia a raz nawet zauważyłem
          pozamieniane: Kraków i Katowice (sic!) - bez komentarza.

Map historycznych jest jeszcze mniej, chyba, że na aukcji w Allegro.
          • carrramba Re: (Dobrych) map w Sieci jak na lekarstwo ...... 15.10.04, 14:44
            kc.kpzr napisał:

> Z lepszych stron o mapach polecę tę: www.maporama.com/share/
            > Tam znaleźć można plany większych miast polskich (plus do tego chyba cały
            GOP)
            > oraz: plany nawet małych miast Europy Zachodniej, USA, Kanady, Australii i
            > częściowo Ameryki Środkowej... Azję i Afrykę można sobie raczej podarować,
            choć
            >
            > wszystkiego nie zdążyłem sprawdzić.
            >
            > Zna może ktoś lepsze? Mam na myśli te ambitniejsze, gdzie znaleźć można
            > conajmniej tyle, ile zawartych w w/w przeze mnie Maporamie.
            > - Bo jeśli chodzi o peryferyjne traktowanie Polski w innych zachodnich
            > portalach, to szkoda gadać.... (yahoo.com preferuje USA i Kanadę..)
            > Mało tego w Sieci jest! Poglądowość i przeinaczenia nazw miast polskich są
            już
            > nie tyle śmieszne, co tragiczne. Dodatkowo umieszcza się w nich miasta takie
            > jak Ustka uznając je za równorzędne z Krakowem, czy Poznaniem, co wygląda
            dość
            > śmiesznie, bo brakuje nieraz Bydgoszczy, Torunia a raz nawet zauważyłem
            > pozamieniane: Kraków i Katowice (sic!) - bez komentarza.
            >
            > Map historycznych jest jeszcze mniej, chyba, że na aukcji w Allegro.

Hmmmmmmmmmmm Kolego, ja zamieściłem mape zanieczyszczeń !!!!!
            • kc.kpzr Re: (Dobrych) map w Sieci jak na lekarstwo ...... 15.10.04, 14:53
              carrramba napisał:

> Hmmmmmmmmmmm Kolego, ja zamieściłem mape zanieczyszczeń !!!!!

Co nie zmienia istotnego też faktu, że jest ich STANOWCZO za mało;
              P.S. Zasugerowałem się mapami dotyczącymi Republiki Czeskiej, gdzie tego typu
              informacje jest znaleźć o wiele łatwiej niż w Polsce. Ale masz rację, nie
              zwróciłem uwagi, co z mej strony mogło zostać odebrane za ignorancję, albo
              analfabetyzm funkcjonalny. Jestem wybiórczy.
              POZDRAWIAM.
              • carrramba Re: (Dobrych) map w Sieci jak na lekarstwo ...... 15.10.04, 15:01
                kc.kpzr napisał:

> carrramba napisał:
                >
                > > Hmmmmmmmmmmm Kolego, ja zamieściłem mape zanieczyszczeń !!!!!
                >
                > Co nie zmienia istotnego też faktu, że jest ich STANOWCZO za mało;
                > P.S. Zasugerowałem się mapami dotyczącymi Republiki Czeskiej, gdzie tego typu
                > informacje jest znaleźć o wiele łatwiej niż w Polsce. Ale masz rację, nie
                > zwróciłem uwagi, co z mej strony mogło zostać odebrane za ignorancję, albo
                > analfabetyzm funkcjonalny. Jestem wybiórczy.
                > POZDRAWIAM.

O rany ! juz sie tak nie dołuj :))
                tez pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka