piast1025 15.12.04, 13:59 ...już wkrótce u nas będzie film na jego temat (reżyserował O.Stone) - wybieracie się? dlaczego? czytaliście już recenzje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
carrramba Re: Aleksander Wielki 15.12.04, 14:26 piast1025 napisał: > > ...już wkrótce u nas będzie film na jego temat (reżyserował O.Stone) - > wybieracie się? dlaczego? czytaliście już recenzje? Kino omijam szerokim łukiem, od kiedy wprowadzono mode na jedzenie pop cornu. Chrupanie działa mi na nerwy, nic nie poradzę. Od czasu, kiedy sala chrupała sobie na "Pianiscie", nie chodze do kina. Jeśli film będzie video, chętnie zobaczę. Co do recenzji: staram się równiez ich nie czytac, przed obejrzeniem filmu. Bardzo czesto tak bywa, że recenzenci sobie, a widz sobie. Oczywiście jest to nieunikniene, gdzies na te recenzje trafiam, ale nigdy nie szukam ich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
piast1025 Re: Aleksander Wielki 15.12.04, 16:19 Mam nadzieję, że mimo chrupiącej hołoty, "Pianista" Ci jednak się spodobał - to dobry i uczciwy film... Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Aleksander Wielki 15.12.04, 16:44 piast1025 napisał: > > Mam nadzieję, że mimo chrupiącej hołoty, "Pianista" Ci jednak się spodobał - > to dobry i uczciwy film... Ba !! Podobał, to stanowczo za mało powiedziane. To wspaniały film, zreszta moge go ogladac codziennie. Zastanawiem się dlaczego uzyłeś słowa "uczciwy"? pozdrawiam ps wszystkim jedzacym w kinie pop corn- mowie NIE Odpowiedz Link Zgłoś
piast1025 Re: Aleksander Wielki 15.12.04, 17:01 ...Uczciwy? Chodziło mi o to, że na podstawie wyborów jednostek, pokazał w sposób prawdziwy (bez zbędnych uproszczeń) skomplikowane stosunki polsko- niemiecko-żydowskie...Polański ma po prostu klasę... Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Aleksander Wielki 15.12.04, 19:27 piast1025 napisał: > > ...Uczciwy? Chodziło mi o to, że na podstawie wyborów jednostek, pokazał w > sposób prawdziwy (bez zbędnych uproszczeń) skomplikowane stosunki polsko- > niemiecko-żydowskie...Polański ma po prostu klasę... Rozumiem. Film jest wspaniały i powiem, ze podobał mi się bardziej niż ksiażka. Mnie w filmie zszokował jeden detal, scena która tam trwała dosłownie kilka sekund, ale po przepytaniu seniorów wiem, ze była prawdziwa. Nieważne. Polański ? Mieszane mam uczucia do jego twórczości. Nie zawsze wszystko mi się podobało co zrobił. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
piast1025 Re: Aleksander Wielki 16.12.04, 13:23 ...A "Osada" - co o tym filmie sądzisz, i wogóle o twórczości reżyserującego go Hindusa? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Aleksander Wielki 16.12.04, 14:27 piast1025 napisał: > > ...A "Osada" - co o tym filmie sądzisz, i wogóle o twórczości reżyserującego go > > Hindusa? Night Shyamalan ? Nie znam filmu, nie ogladam horrorów, trillerów etc :(( Może to niewłaściwe podejście, ale jak tu oglądać film z zamknietymi oczami ? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piast1025 Re: Aleksander Wielki 20.12.04, 15:13 zobaczcie na temat filmu (ciekawe): tygodnikforum.onet.pl/1208728,0,8104,925,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś