Gość: marian IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 22:44 a ja myślę tak : zburzyć i zaorać. Za jakieś 30 lat wyrośnie las. Będziecie wtedy mieli , katowiczanie, gdzie na grzyby chodzić, a i szalety nie byłyby potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m (marian) Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.05, 22:58 P.S. to bardzo tanie rozwiązanie. A także oryginalne, bo nigdzie na świecie (może poza Kambodżą) nie miast, które zamiast centrum mają las - i to taki prawdziwy z grzybami, kupami i zboczeńcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seat Cordoba TUNELE I PARKINGI PODZIEMNE TO PODSTAWA ! IP: 81.210.69.* 04.01.05, 08:45 w krajach UE jak chociazby francja zobaczcie sobie zabudowe Mocaco czy Nicei... to inzynierski majstersztyk by wszytko tak funkcjonalnie ze soba polaczyc... niestety u nas sie tylko pisze o zdolnej kadrze inzynierskiej i o dobrych checiach politykow a realia sa takie jakie sa ze rozpoczyna sie dyskusje, przerwa 2 lata - potem sie wznawia i tak wkolko... jak tak dalej pojdzie to nie bedzie dla i przez kogo budowac bo mlodzi ludzie traca cierpliwosc i juz stad w coraz wiekszej ilosci wyjezdzaja. niestety drugi General Zietek sie jeszcze nie narodzil by wziasc wszsytkich za mordy ( przepraszam za wyrazenie ) posadzic do jednego stołu i ustalił definitywnie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: najpierw wyremontowac to co sie ma a nie IP: *.broker.com.pl 04.01.05, 17:11 chrzanic o piramidach ku czci prezydenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wewnatrz miasta Re: najpierw wyremontowac to co sie ma a nie IP: 212.85.1.* 06.01.05, 15:45 Ozywic miasto trzeba byle rozsadnie i z rozmachem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glowa boli Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.01.05, 23:11 Pola Elizejskie juz sa w Paryzu - a Katowice nie beda Paryrzem nawet jakby byly tu Pola Elizejskie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOROL Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.wa.bigpond.net.au 04.01.05, 03:38 Nazwijcie ,Pola JUDASZOWSKIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyszanin Brednie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.05, 23:43 Od lat sa tylko opowiesci na temat zmian centrum Katowic. Poza DTS, za ktora gratuluje centrum Katowic jest nadal smierdzace, brzydkie i odrazajace i nic sie nie zmiania poza planami. Tylko konkursy, dyskusje a nic sie nie zmienilo. I tak juz pozostanie. Chyba Pan Uszok chce dac zarobic urbanistom, architektom ale nie budowlancom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Brednie IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.01.05, 08:48 przesadzasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Brednie IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:30 nie, wiele miast poradziło sobie z takimi sprawami wiele lat temu. Czasami nie trzeba wiele zmieniać by było przyjemnie i funkcjonalnie, pewnie i w Katowicach to było możliwe, ale nic się nie zmieniło, czas najwyraźniej się tam zatrzymał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Bezsens IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 06:42 Panie Uszok jakby Pan lepiej dopilnował żeby nie rozkradli WPKiW na pograniczu Chorzowa i Katowic (zresztą jest to jedyna sensowna taka inwestycja zrealizowana za "komuny"), z którego zaczynają rozkradać wszystko co się da łącznie z "ziemią", a nie przenosić park do centrum Katowic, bo jest to inwestycja bez sensu, w parku stawiać domy i hibermarkiety, a w centrum rozwalać wszystko i robić "park", to jest Monty Pyton w polskim wydaniu, albo Mrożek Odpowiedz Link Zgłoś
wasniewski Re: Bezsens do kwadratu 04.01.05, 10:29 Jeśli w Katowicach kanalizacja odpowiadałaby normom przyjętym w krajach cywilizowanych, a kamienice nie dymiły tysiącami kominów to może by to miało jakiś sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duch Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 07:41 A gdzie wieża Eifla ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:34 najbardziej mnie denerwuje ze dopuscili do scislego centrum wielgachny sklep - a na rynku posadzimy drzewka!! juz teraz centrum jest zajete przez meneli - a jak otworza SSC to tylko smieci tam bedzie wiatr przeganial... po co mam siedziec na rynku jak n a chorzowskiej ma byc ok. 250 sklepow,kino, TESCO kilkanasceie restauracji?? ( i kaplica 50m2 -haha- ale jaka juz slawna) - po co wysiadac na rynku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqro Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:42 A co masz zamiar przesiadywać w markecie? No żal mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 23:20 nie pa3e na siebie - patrze na masy (i fakty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdhh piekny park a na ławeczkach zaćpane brudasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 08:56 najpierw zrobić porządek z tymi bezdomnymi ... kto to widizał zeby taki syf był na dworcu PKP??????? wizytówka miasta ... pełno smierdzacych zaczepliwych cpunów i kieszonkowców...po cholere ten park zeby mieli sie gdzie wylegiwac w upalne dni? park zróbcie na koncu najpierw PKP na milosc bosko!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: - Re: piekny park a na ławeczkach zaćpane brudasy.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:51 ćmoku ciesz sie ze masz dach nad glowa i niczego ci nie brakuje. jakbys byl bezdomnym to gdzie bys spal? gdybys chcial miec kawalek dachu nad glowa nie spalbys na dworcu? a w upalne dni na lawce w parku? i pewnie umieralbys z glodu bo nie zaczepilbys nikogo o pare groszy na jedzenie. sam jestes syfem bo kultury nie masz za grosz. w pierwszej kolejnosci nalezaloby z toba zrobic porzadek. najlepiej zaczac od usuwania twoich chamskich komentarzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:wlasnie o tym samym pisze, zrobic porzadki IP: *.broker.com.pl 04.01.05, 17:15 a nie budowac pomniki despotow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: argag odpowiedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 21:05 tacy ludzie to są słabi ludzie zazwyczaj, pozatym niemuwie zeby ich zabijać tylko umiescic gdzies cos z nimi zrobić niemoze byc tak ze okradają i zaczepiają bezkarnie ludzi! trzeba sie ich pozbyc z centrum i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SPUTNIK Re: piekny park a na ławeczkach zaćpane brudasy.. IP: *.crowley.pl 06.01.05, 16:56 do spania są przytułki i noclegownie tylko tam pic nie wolno i trzeba w miare dbać o higienę a na dworcu można mieć wszystko w d... i śmierdzieć gorzej niż zwierzęta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlody cool ! IP: *.urzug.uni-duesseldorf.de 04.01.05, 09:11 SUPER POMYSL !!!! DO REALIZACJI! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanyska Re: Wszystko ok- ale dlaczego "Pola Elizejskie"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 09:33 No - dlaczego???? może mi ktoś odpowie? Najlepiej, gdyby uzasadnił to pan Uszok- pomysłodawca tej nazwy! Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Wszystko ok- ale dlaczego "Pola Elizejskie"? 04.01.05, 09:43 Uszok olej to, jeszcze cos posujesz. Rozgrzebiesz, ciebie wyleją a bałagan pozostanie. To miasto nie miało rynku i nigdy nie bedzie miało. Taki jego urok. Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Spadaj do siebie! 04.01.05, 11:21 Cover ty się o Uszoka nie martw. Lepiej pomódl się o swojego Majchrowskiego, by sobie z tą mieszczańską kłótliwością poradził. A za 10 lat rynek u nas będzie lepszy niż u ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Spadaj do siebie! IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:13 nie za 10 lat tylko za 110. Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Spadaj do siebie! 05.01.05, 21:42 terminal_slawkow napisał: > Cover ty się o Uszoka nie martw. Lepiej pomódl się o swojego Majchrowskiego, by > > sobie z tą mieszczańską kłótliwością poradził. > A za 10 lat rynek u nas będzie lepszy niż u ciebie. Z całym szacunkiem ale ja nie mam żadnego Majchrowskiego. I o jaka kłótliwość chodzi ? bo nijak nie rozumiem. No i ja Wam terminal życze, żeby ten rynek był juz za pięć lat nie za 10 bo po co tyle czekać. P.S czy terminal już ruszył, czy nadal tam pusto ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vp Re: Wszystko ok- ale dlaczego "Pola Elizejskie"? IP: 62.233.184.* 04.01.05, 14:21 chłopie masz problem bo Katowice miały rynek, aty nie wiem z jakiej wiochy pochodzisz ale nie znasz historii tego miasta a się wtykasz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrkus Uszok Super Star ??? IP: 194.146.248.* 04.01.05, 09:45 Prezydent Uszok chce zmieniać, ma pomysły i wizje, zastanawia się. My śpimy, a w gabinecie Prezydenta zapewne trwają nocne boje o lepsze jutro mieszkańców Katowic. Dziękujemy Ci Piotrze, Wielkim będziesz nazywany. A wszelkie wątpliwości dotyczące profesjonalizmu i sposobu prowadzenia tak poważnych inwestycji w centrum miasta (dziwna kolejność działań, podejmowanie decyzji inwestycyjnych przed zakończeniem kompleksowego projektu przebudowy centrum Katowic, brak przeprowadzenia prawdziwego konkursu architektonicznego, działania pozorujące aktywność "władzy", pseudoankiety itp)są nie na miejscu. A kysz!!! A może my, malutcy, nie pojmujemy swoimi ograniczonymi rozumami działań wizjonera Uszoka? Oby tak było. W takim przypadku należy zarezerwować na projektowanych katowickich "Polach Elizejskich" miejsce na pomnik wdzięczności np. "Prezydent Uszok na koniku bujanym". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Uszok Super Star ??? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 10:14 U nas w Jastrzębiu też toczyła się dyskusja jak ma wyglądać centrum, pokazywano projekty itp. Tych projektów było sporo, ale skończyło się na marketach i mc donaldzie:) (a był też pomysł, żeby park zrobić):) Odpowiedz Link Zgłoś
arcykr Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? 04.01.05, 09:57 skyscrapercity.com/showthread.php?t=165425 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sad Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.net.pl 04.01.05, 10:29 niech jeszcze pomyśli Pan Uszok o dworcu w katowicach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sowa Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 11:07 A ja błagam Pana Prezydenta m. Katowice by nie kierował całego ruchu na ul. Wojewódzką /po zamknięciu ul. Dworcowej/- my tu też chcemy żyć!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 62.233.241.* 04.01.05, 13:01 Te "Pola Elizejskie" na alei Korfantego - to tylko taka przenośnia pana prezydenta Uszoka, wskazująca na intencje i kierunek zmian w centrum Katowic. Myślę, że Piotr Uszok jest rozsądny - i zanim podejmie jakąkolwiek decyzję inwestycyjno-modernizacyjną - zechce dokładnie poznać różne opinie na ten temat. I słusznie... W ścisłym centrum miasta może być ładnie i ciekawie, trzeba tylko dużo pomysłowości i prawdziwej "burzy mózgów", aby potem wyciągnąć z tego wszystkiego najlepsze wnioski. ... Opinii domorosłych idiotów(!), którzy koniecznie modernizację centrum miasta zacząć chcą od wyburzania SKARBKA, SUPERJEDNOSTKI, ZENITU, czy czegoś tam jeszcze, i przywracania Katowicom secesyjnej zabudowy - RADZĘ NIE BRAĆ W OGÓLE POD UWAGĘ!!! (hkp) ... CZUWAJ, USZOK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? 04.01.05, 13:28 Jeżeli Uszok zrealizuje te wizję z tunelami to Katowice staną się naprawdę metropolią. Spokojne centrum z tętniącym pod ziemia ruchem. Zupełnie coś innego jak np. w Sosnowcu. Śmierdzące samochody na górze, a ludzie jak krety pod ziemią. Co do zabudowy centrum to sprawa rozwiąże się sama. Już są plany modernizacji Skarbka, Dom Prasy jest szpetny, jednak zajmowany przez poważne firmy, które na pewno coś z tą brzydotą zrobią (szczególnie, że kamienice obok zostały już wyremontowane). Otwarta pozostaje tylko sprawa Zenitu, ale może Społem sprzeda go komuś (tak by było najlepiej) A do tych, co twierdzą, że w centrum się niewiele dzieje to powiem, że nie mają racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:48 kurcze mam mieszane uczucia co do tego pomysłu. z jednej strony: -ogromy parking podziemny w ścisłym centrum dla samochodów - rewelacja, -przesunięcie ruchu pod ziemię (wykorzystanie miejsca) i zarazem miejsce dla ludzi czytaj spacerów, parków, knajpek itp, odpoczynku, grajków ulicznych - też dobry pomysł z drugiej strony: -zapchanie centrum samochodami (coraz mniej ulic do poruszania się w ścisłym centrum) tzn:zamknieta Młyńska, Dworcowa to rokuje na zapchanie się ścisłego centrum i cudem bedzie przedostanie się z np. Placu wolności na Warszawską bo sama Wojewódzka to za mało. -czy nie ma bardziej pilnących potrzeb miasta?? -wybudowanie takiego rozwiązania to KUPA kasy-jak puścić taki tunel na Korfantego pod rzeką. Jak przenieść ruch z Warszawskiej na Mickiewicza i rondo (przecież Moniuszki dochodzi do Korfantego)-przecież to wiąże się albo ze skrzyzowaniami w tunelu (o zgrozo-te koszta patrz Rawa) albo zamknięcie (kolejne) następnych ulic w centrum. Spoko ruch z centrum von (jestem za) ale co w zamian?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAr Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.238.86.58.adsl.inetia.pl 04.01.05, 15:05 Kocham Katowice i jak nie Uszak to ja sam coś wreszcie tam zrobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:12 A może zalać wszystko wodą? Też fajny pomysł. Centrum z kajakami, wędkarzami, łodkami, pontonami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzat Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:29 Popieram, może taką wyspę tropikalną by zrobili jak pod Berlinem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupom mosci panowi Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 212.85.1.* 10.01.05, 18:02 Jak sie nie zbierzemy i nie wezmiemy energetycznie za budowe miasta naszych marzen to Uszok nic nie zrobi bo to obibok Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? 04.01.05, 17:29 Gość portalu: harc mistrz napisał(a): > Opinii domorosłych idiotów(!), którzy koniecznie modernizację centrum miasta > zacząć chcą od wyburzania SKARBKA, SUPERJEDNOSTKI, ZENITU, czy czegoś tam > jeszcze, i przywracania Katowicom secesyjnej zabudowy - RADZĘ NIE BRAĆ W > OGÓLE POD UWAGĘ!!! A ja bym tam Superjednostkę spokojnie wyburzył:) gdyby tylko zaistniała ku temu możliwość. Wtedy możliwe byłoby zbudowanie na nowo całego kwartału (a co, tylko Jareckiemu wolno?!?) pomiędzy Skargi, Sokolską, Roździeńskiego i Korfantego (wtedy już rynkiem:). Nawet kiedyś taką marzycielską wizję opisałem na Forum... Natomiast stawianie na nowo secesyjnych (neosecesyjnych??) kamienic rzeczywiście nie ma sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
terminal_slawkow Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? 05.01.05, 10:02 Ale piszesz głupoty. Ta uwaga Harc mistrza była też do ciebie. Superjednostkę zamieszkuje 3 tyś osób, a ty ja byś wyburzył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: settembrini Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 22:51 gdyby tylko byly to mieszkania komunalne, problem bylby mniejszy... tez jestem za opcja dynamitowa, ale to jeszcze przez 20 lat nierealne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fulfumbidrion Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 212.85.1.* 10.01.05, 18:05 jak dynamit nierealny to przynajmniej odnowic pomyslowo dodac troche szkla na szczycie zrobic jakas instalacje, najwieksza kupe mozna wykorzystac do czegos nowego, zywego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stenn Czuwaaaj, druhu, czuwaaaj IP: 213.227.80.* 05.01.05, 09:44 Masz 100% racji. Skarbek = Galeries Lafayette Zenit = Le Printemps Superjednostka = La Defense Chronić, wpisać do na Listę Światowego Dziedzictwa Kulturalnego UNESCO ! I jeszcze: U Michalika = Lido Dworzec PKP = Forum des Halles stary dworzec, po przeróbce na galerię = Luwr (a co!) Dworcowa = Rue de Rivioli WPKiW = Parc de la Villette, a park Kościuszki - Jardins du Luxembourg Załęże = Montmartre City Center = Tour Montparnasse (brzydkie? nie szkodzi, Francuzi też swojwj nie lubią) mostki nad Rawą = Pont Neuf, Pont des Artes, itd. A Łuk Tryumfalny dla Pana Prezydenta to potem, na końcu Pól Elizejskich (Place Etoile, dawniej Słoneczna Pętla). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funfelek Re: Czuwaaaj, druhu, czuwaaaj IP: 212.85.1.* 10.01.05, 18:12 Warszawska -Oxford Street, okolice Mariackiej i Staromiejskiej -Soho, Staromiejska-Carnaby Street, Plac Miarki- Leicester Square, Kosciuszki - zywcem wyjeta z San Francisco, Rynek- Plac Centrum Pomidou, Plac Wolnosci - to juz nawet nie kojarze w tej chwili, Plac Andrzeja -niepowtarzalny, okolice Banku Slaskiego i Altusa -London, City. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 15:28 Potrzebujecie nowego symbolu. Może nim być fantastyczny i nowoczesny park w sercu Katowic - na rynku, który przebije się do zbiorowej świadomości jako wielka i pachnąca atrakcja miasta. Trzeba spojrzeć w przyszłość Taki park już jest - WPKiW - bardzo ostatnio zaniedbywany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha2 Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.welnowiec.net 04.01.05, 16:11 Park "sensu stricto" w centrum Katowic - to może przesada, ale "Pola Elizejskie" (a mówimy tu o takiej funkcji organizującej życie w centrum miasta, jaką te Pola spełniają w Paryżu) jak najbardziej. Pomysł jest cudowny. BRAWO USZOK !!! KOCHAM KATOWICE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erzurum Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.demo.pl 04.01.05, 16:54 powinno sie zaczac modernizacje od codziennego sprzatania gowien po psach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milo Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 17:18 Swiete słowa. A znam takich!! Mieszkaja w centrum Katowic. () mówiąc - Parafrazując cholernie górnolotnie to: "Nie pytaj co Katowice mogą zrobic dla Ciebie, ale co ty możesz zrobić dla Katowic" ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: i mycia chodnika przed sklepem jak w berlinie IP: *.broker.com.pl 04.01.05, 17:19 :-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Panie Prezydencie, nich Pan wytrzeźwieje w końcu IP: *.ame.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.05, 18:09 ......bo się jakieś Pola Elizejskie za Panem wloką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FRED Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: 62.233.185.* 04.01.05, 20:22 POPIERAM PREZYDENTA, TYLKO, ZE TO NIE WYSTARCZY. TRZEBA STWORZYĆ Z CENTRUM, INSTYTUCJĘ, KNAJPKI, KINA, GALERIE I PRZEDE WSZYSTKIM CZYSTOŚĆ, WYKWATEROWAĆ NARKOMANÓW BO NA RAZIE IGŁY PONIEWIERAJĄ SIĘ PO ULICACH, BRÓD, SMRÓD, WSTYD. NIECH PAN USZOK PRZYJRZY SIĘ JAK WYGLĄDA KRAKÓW CZY WROCŁAW ( I NIE CHODZI MI O ZABYTKI). JA W KAŻDYM RAZIE, PRZYJEZDNYCH ZNAJOMYCH ZABIERAM DO KNAJPY, DO CHORZOWA. AHA I WYSADZIĆ W POWIETRZE DWORZEC PKP, JAK KTOŚ SZUKA WZORÓW TO ZAPRASZAM DO POBLISKIEGO SOSNOWCA. WSTYD ! MIESZKANIEC KATOWIC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joga Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 16:44 a może prezydent miasta zorganizowałby w końcu konkurs realizacyjny na CENTRUM miasta Katowice. Wiedziałby wtedy co zrobić z rynkiem, aleją korfantego, estakadą przy dworcu i jeszcze paroma innymi miejscami. Może to dziwne ale ludzie na świecie tak robią i wcale żle natym nie wychodzą. A u nas tymczasem o tym jak będzie wyglądało jedno z głównych miejsc w mieście czyli rondo decyduje WYKONAWCA (to jakieś zupełne kuriozum), najpierw się organizuje konkurs na ul. Dworcową a potem na centrum miasta itd. itp. Jeżeli prezydent chce zaistnieć jako osoba, która zrobiła coś dla tego miasta, a nie takiej która za wszelką cenę chce dogodzić sponsorom to może zapytałby jakiejś osoby kompetentnej (napewno kogoś znajdzie)bo sam ma raczej nikłe pojęcie na ten temat, i nie stosowałby mocno chaotycznej polityki dotyczącej rozwoju miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xbc kanalizacja miala byc robiona w czerwcu tamtego .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.05, 20:38 roku...w takim tepie to moje dzieci napewno nieujrzą czystej Rawy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Pola napewno ale po co? IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 05.01.05, 22:58 Katowice są jednym z nielicznych miast które swój rynek mają na takich peryferiach ,że jest już praktycznie w innym mieście. Na dodatek róóóózni nawiedzeńcy ciągle przy nim majstrują . A to ruch zamkną od Placu Wolności aż do Francuskiej cholera wie po co A to na jedynej trasie zorganizuja parking płatny /Dworcowa/ a kiedy nie uda im sie sparaliżowanie ruchu wymyślą przeróbke jej na deptak. Coś mi sie widzi ,że ten obszar ktoś pragnie przejąc na własność i staje na głowie żeby utrudnić tam życie na maksa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Czy na Katowickich polach beda kasztany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 08:10 Mafia od czasu do czasu żuci chasełko dla maluczkich i robi swoje. Targajcie jadło na sztuki aż ujżycie nagie kości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uszok Re: Czy na Katowickich polach beda kasztany IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.05, 13:11 Ja bym chciał, żeby powstał tam największy drapacz chmur na swiecie, Koloseum, Pantenon, oraz tunel do Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha2 Re: Czy na Katowickich polach beda kasztany IP: *.bpsc.com.pl 06.01.05, 15:37 A tak, wracajac do tematu - wizja Prezydenta Uszoka jest bardzo dobra (i oby starczylo mu realizacyjnej determinacji). Z jednym wszak zastrzezeniem: NIECH KATOWICKA WYBORCZA BEDZIE WRESZCIE KATOWICKA i przestanie lansowac (w postaci doczepionego do artykulu obrazka ze sfalszowana perspektywa) te zalosne wypociny warszawskich architektów. Prezydent Uszok jest SUPER !!! Kocham Katowice !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erwin Re: Pola napewno ale po co? IP: *.podchorazych.katowice.pl 07.01.05, 17:22 > Katowice są jednym z nielicznych miast które swój rynek mają na takich > peryferiach ,że jest już praktycznie w innym mieście. rozumiesz co piszesz? a kiedy nie uda im sie sparaliżowanie ruchu wymyślą przeróbke jej na deptak. > Coś mi sie widzi ,że ten obszar ktoś pragnie przejąc na własność i staje na > głowie żeby utrudnić tam życie na maksa. daj spokoj komunikacja kolowa w samym centrum ktore ma byc starowka nie jest najwazniejsza, ma trzeciorzedne znaczenie. jezdzij tramwajem albo rowerem, lub na spacer sie wybierz - to zrboi lepiej niz wysilanie sie tu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koleś Demolka Neron też by tak zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 23:35 Podpalmy jak Rzym i napiszmy poezje :-> Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Pola Elizejskie powstaną w Katowicach? 10.01.05, 20:16 po`l elizejskich nie potrzeba w Katowicach, potrzeba jedynie zachowania miary i estetyki dla tego miasta!, panowie architekci powinni sie bardziej doksztalcic` w estetyce a nie w wykonaniu na miare XXI wieku, kaz`de miasto ma swo`j styl i kaz`dy architekt, kto`ry chce to miasto Katowice odbudowac` powinien ten styl powielac`!, jez`eli pojawiaja sie pomysly takie jak w artykule to jest mi bardzo przykro!, na sile to nawet zbuz`yc` sie nie da a co dopiero wybudowac`, dlatego prosze bardzo UM Katowice, zanim cos` zaplanujecie siegnijcie o fachowa rade!, kaz`de miasto ma swo`j charakter - nie ro`bcie glupot, kto`re byc` moze beda kosztowaly kupe kasy a efekt bedzie sie ro`wnal 0!, nikomu to do szczes`cia jest niepotrzebne, prawda?, thy builder, Odpowiedz Link Zgłoś