Gość: łowca jeleni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 20:41 Kto właśnie, kto był tym, który sprawił, że w żyłach ballesta płynie polska krew a nazwisko ma rodem z Mazowsza? Czy to tatuś czy może dziadek zabujał się w jakiejś dorodnej Traudl? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: -- Re: transfuzja IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 06.01.05, 20:55 Gość portalu: łowca jeleni napisał(a): > Kto właśnie, kto był tym, który sprawił, że w żyłach ballesta płynie polska > krew a nazwisko ma rodem z Mazowsza? Czy to tatuś czy może dziadek zabujał > się w jakiejś dorodnej Traudl? Może nie na temat, ale ta sprawa wydaje się mi od dawna komiczna. Wielu używa pojęcia "krew" z przymiotnikiem dot. konkretnej nacji. Jeżeli więc ta nacja przy krwi ma jakieś istotne znaczenie, to co się dzieje przy przetaczaniu krwi? Jest tu jakiś znawca tej problematyki? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -- Re: transfuzja IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 07.01.05, 13:36 builder napisał: > na temat, na temat, > nasz ukochany ballest bylby do tago zdolny - podejrzewam tylko, Masz prawo uważać naszego ballest za fachowca, ale ja nie wiem czy w tej delikatnej materii nie przekroczy on granicy swej kompetencji! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łowca jeleni Re: transfuzja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 12:33 Ballest vel Schikowski (wedle podpisu) może wszystko! On nawet potrafi prawym uchem dotknąć lewego oka! Odpowiedz Link Zgłoś