Dodaj do ulubionych

Najlepsze dyskoteki

IP: *.supernet.com.pl 05.05.01, 21:15
Temat na pozór błahy.Podzielcie sie ze mną uwagami
która dyskoteka w Katowicach tudzież okolicach jest
najlepsza - tzn. spoko muza, szeroki barek i mało
kafarów, szukających zaczepki.
Obserwuj wątek
    • Gość: ozetec Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 06.05.01, 14:52
      dawniej jak byl czas to w Kantach najbardziej mi sie w Jaworznie podobalo, a
      jak jets teraz? nie wiem:) wiara w Palermo skacze wiec moze tam? nie wiem raz
      bylem i calkiem normalnie ale nie wystrzalowo :)

czekam na wiecej opini!

pzdr.
      ozetec
      • Gość: Pianek Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 18:37
        Jeżeli szukasz bezpiecznej dyskoteki, to chyba mogę Ci zarekomendować Straszny
        Dwór. Muza w piątek każdego rodzaju, w soboty zwykle "gangsta rap", ekipa
        spokojna. Do minusów trzeba zaliczyć odległość od Centrum i słabo zaopatrzony
        bar.
      • Gość: Pianek Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 18:38
        bar.
        • Gość: ozetec Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 20.05.01, 21:11
          chyba sie Pianek zaciales;pp

a co do "Strachola" to ja odradzam, niski sufit (wiele guzow tam sobie
          nabilem) :)
          oraz nie bylem tam na ani jednej fajnej imprezie, tzn takiej gdzie muzyka by mi
          pasowala, a najczesciej tam sa jakies urodziny wiec nie jedz w ciemno bo bez
          zaproszenia nie wejdziesz.
          a "za szyba" -&#62 blisko "strachola" to jak dla mnie tez nudno, zero klimatu,
          oryginalnosci itd.
          odradzam wiec "ligockie" potancowki

cya
      • Gość: Pianek Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.01, 18:38
        bar.
        bar.
    • mrdante Re: Najlepsze dyskoteki 20.05.01, 23:05
      ha temat jak na mature :) mogę się wypisać.

No wiec zaczynamy.

PALERMO
      -------

Katowice centrum: tutaj właściwie najgłośniej o Palermo do którego tak na
      prawdę to trudno trafić, bo na ulicy DOmbrówki w oczy rzuca się tylko Erotic
      Plaza i jak ktoś jest niewtajemniczony że tam jest także Palermo - to nie
      trafi. No ale kiedy już dostaniemy się do środka (uwaga wszytkie Piwka, RedBule
      i inne art. spozywcze zostaja u bramkarzy ktorzy trzepia skutecznie) to mamy do
      dyspozycji duza sale z dość wygodnymi miejscami do siedzenia (skorzane kanapy i
      fotele) - jest ich jednak troche malo. Parkiet - niewielki ale i tak jeden z
      pojemniejszych 'u nas'. Muzyka - to typowe techno, Bryśki i tego typu klimatów
      nie udało mi się uświadczyć, choć czasami Lopez, ATC itp. się zdarza. Muzyka w
      miare nowa i często zmianiana.
      Problem to ceny... piwo - 6PLN, ale - sok - 5PLN, mineralna - 5PLN itd. to
      troche przesada. Placimy oczywiscie gotówką.
      Duzym minusem Palermo jest brak klimy. Odczuwamy wtedy albo chlod, gdy malo
      ludzi (pootwierane sa zawsze wszyskie okna) albo potworny upal gdy w dyskotece
      tlum. Wtedy tez lusrzane sciany ociekaja skroplona para wodna co nie jest milym
      widokiem.
      Podobno co jakis czas na scenie tancza panie, ktore w miare tanca bozbawiaja
      się szat - ale mnie jeszcze nie udało się trafić, a swego czasu bywałem czesto.
      No i na koniec ekipa - tutaj srednio, przewaga Pan w stylu full-tapeta ale
      miedzy uszami tylko drucik, Panowie tez raczej nie zbyt myslacy o czym moze
      swiadczyc udawadnianie mestwa przez rozbijanie na okolo szklanek (to kolejna
      wada - szkla jest pelno bo nikomu sie nie che odnosic i sklanki laduja w rogach
      pod slupami i sa tluczone). Ogolnie jak już się człowiek przyzwyczai to zabawa
      fajna i długo.
      Wstep - najczesciej 10 PLN. W czwartki bywaja student party - muzyka jest wtedy
      bardziej lagodna.

RIO
      ---

Szczerze - bylem tutaj tylko raz. Znajomi zachwalali ze jest fajnie i fajna
      muza, więc się skusiłem no i zawiodłem. Właściwie wszystko tutaj jest na nie.
      Towarzystwo jakoś mi nie odpowiadało, muzyka też właściwie nie wiadomo co sobą
      reprezentowała: troche techno, troche disco, co się DJowi puści to leci (chyba
      ze akurat tak trafilem). Bar i kelnerki nie zachecaja, podobnie miejsca do
      siedzenia - niewygodne i ciasno ustawione, trzeba się przeciskać. Efekty audio-
      wizualne też odbiegaja od stanardow. Wielkosc parkietu - jak w Palermo, na oko
      do 10x10m. Koncze - nie polecam.
      Wstep - 10 PLN chyba.

PIRAMIDA
      --------

Przez dluuugi czas moje no.1. Doskonały lokal - duzy, dobrze niesie dwiek,
      doskonaly klimat i egipska stylizacja. Tutaj tez trafili najlepszi Light-DJ, i
      maja sie czym popisac: lasery, swiatelka i ta niesamowita piramida z neonow.
      Dodatkowo paralizujacy wręcz wstep - demo przed dyskoteka. Pierwszy raz -
      szczeka na podlodze murowana. To takze jedna z niewielu dyskotek oferujacych
      mniejsza salke dla ludzi tanczacych 'makarenki' - czyli muzyke POP itp.
      Dyskoteka ma balkon z ktorego mozna popatrzec na ogromny parkiet (a jest
      czasami na co bo dziwczyny ktore tu przychodza chca sie pokazac i wiekszosci to
      wychodzi), nawet dziwczyna ktora tanczy polnaga w 'klatce' radzi sobie coraz
      lepiej i juz nawet umie cos wiecej niz tylko wypinac sie. Muzyka techno w
      dobrym stylu. Wyszkoleni DJe - płynne przejscia miedzy kolejnymi utworami,
      dobre remixy i nowe kanalki to atuty.
      Jezeli chodzi o ludzi to duzo zawdzieczmy bramkarzom - wszyskie dresy i panowie
      ktorym 'krzywo z oczu patrzy' raczej do srodka sie nie dostana. Na uwage
      zasluguje 5 barow + 6 w osobnej - wyciszonej sali gdzie mozna posiedziec. Przy
      samym parkiecie brakuje troche miejsc do siedzenia - jest tuaj tyl
      • Gość: Pianek Re: Najlepsze dyskoteki IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.05.01, 23:40
        Na początku chciałem przeprosić za to, że moja poprzednia wypowiedź ukazała się
        tyle razy. Jest to związane z problemem na moim kompie i w żaden sposób nie
        chciałem się pokazać serwując wam tyle razy mojego nicka. Przyjmuję zaproszenie
        do polemiki, chociaż w rzeczywistości moje zdanie jest podobne.
        PALERMO
        Wystrój wnętrza fajny, nawet powiedziałbym, że elegancki. Ceny rzeczywiście
        mogą szokować, muza niestety dosyć monotonna szczególnie tak do 24. Czasem
        zdarza się mało ciekawe towarzystwo w soboty, ale najczęśćiej nie ma problemu.
        Do minusów muszę jeszcze zaliczuć to, że bywają tam czasem panie, z
        którymi "rozmowa" może zakończyć się wystawieniem rachunku, a to np. na Ligocie
        się nie zdarza. Do plusów mogę zaliczyć dobrą lokalizację, czyste toalety,
        świetne skórzane loże i dla niektórych jako atut mogę podać coś w rodzaju
        dowartościowania, że spędza się wieczór w klubie uznawanym za najlepszy w
        mieście.
        RIO
        Kiedyś mojej koleżance ukradli tam telefon, chociaż to zdarza się wszędzie.
        Uważam, że Rio nie jest ciekawym miejscem.
        PIRAMIDA
        Nic nie powiem, bo nie miałem przyjemności tam być.
        ARKADY
        Całkiem przyjemnie, atmosfera taka trochę "rodzinna", wszyscy się bawią, a nie
        kozaczą. Jako minus zaliczę fakt, że jak kiedyś chciałem tam zrobić "18" to
        koleś zarządzający klubem kilka razy umówił się ze mną i nie przyszedł na
        spotkanie więc zrezygnowałem. Mniej osobisty minus to płatne toalety. Poza tym
        niektórym może przeszkadzać fakt, że czasem człowiek czuje się jak na dyskotece
        na korytarzu w podstawówce (podobna nawierzchnia i krzesła dookoła "parkietu").
        ZA SZYBĄ + STRASZNY DWÓR
        O Za szybą powiem to co przedmówca, a o stracholu podobnie, chociaż wg. mnie
        jest tam całkiem fajna atmosfera, a jako plus można zaliczyć to, że zawsze
        można wyjść i przewietrzyć się w różnym słowa znaczeniu.
        DELTA
        Nie byłem.
        Do tego dorzucam dwa lokale:
        MEGA
        Jak jest jakiś koncert to w porządku, ale tak to nic ciekawego, zwykle średnia
        wieku to 16 - 17 lat i do tego mało ciekawe towarzystwo. Wiele osób mówi,
        że "18" to ostatnia impreza, na jakiej można być w Mega z własnej woli.
        WAHADŁO
        Nie jest to typowa dyskoteka, chociaż zdarzają się tam imprezy na których można
        potańczyć.
        Pozdrawiam wszystkich mieszkańców Górnego Śląska jak i gości forum z innych
        części świata.
        Pianek
      • Gość: ozetec Re: Najlepsze dyskoteki IP: 217.96.214.* 21.05.01, 23:29
        poczekaj az sesje zalicze (za miech lub 3 hihi) to podyskutujemy hyhy bo widze
        ze czlowieka wreszcie zabawowego tu spotkalem:)

anyway polecam wyjazd na Love Parade do Berlina raz do na rok niz chodzenie co
        tydzien np. do Palermo

;)
        ozetec

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka