Gość: kul IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.05.01, 18:58 Czy wiecie cos na temat planowanej inwestycji - nowe atrakcje itp. Podobno znalazl sie sponsor... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 08.05.01, 21:48 To nie jest sponsor :) Wydzierżawiła je na 30 lat (i ewentualnie dłużej) niemiecka firma prowadząca takie parki rozrywki w całej Europie, która zainwestuje w tym roku ok 25 mln zł, a docelowo na razie 40 mln. Pierwsze nowe urządzenia według zapowiedzi mają się pojawić za ok. 3 miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.05.01, 17:28 Wiadomo cos na temat jakie to beda urzadzenia? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.05.01, 18:36 Czy wiadomo cos konkretniej na temat jakie to maja byc urzadzenia? Hmm...czy wszystko bedzie robione na 'starym' terenie - bo wowczas stare sprzety ktore tam sa musialyby raczej zniknac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 09.05.01, 20:58 Prawie wszystko ma być wymieniane (stare urządzenia bedą wyrzucane). Ma być pogrupowanie urządzeń w część dla dorosłych i dla dzieci. Z konkretów (ogólny opis był kiedyś w lokalnej wyborczej) pamietam np. "kilometrowy Roller Coaster" (kolejka górska). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.05.01, 14:57 Jesli Cie nie zameczam - wiesz,gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten tamat? :) To sie dobrze sklada,ze ma byc coaster,bo jestem maniakiem tego typu spraw- w ogole sportow ekstremalnych [paintball,bungee jumping itp.] a dobrze wiadomo jak jest u nas z tego typu atrakcjami i ile ewentualnie kosztuja.A parkow rozrywki jako takich - nie ma. A jesli sa to takie badziewie,jakie do tej pory wlasnie w Chorzowie,wystarczy porownac z parkami wloskimi,made in usa czy chocby niemieckimi. Heh,nie ma co porownywac. Ciekawe tylko,jak rozwiaza kwestie cenowe [oplaty] :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 10.05.01, 21:41 > Jesli Cie nie zameczam - wiesz,gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten > tamat? :) W lokalnej wyborczej sprzed kilku tygodni była mapka z rozmieszczeniem różnych, planowanych urządzeń. Archiwum gazety nie jest jednak ogólnodostępne. Nie znam żadnych miejsc w sieci z informacjami na ten temat. > (...),wystarczy > porownac z parkami wloskimi,made in usa czy chocby niemieckimi. > Heh,nie ma co porownywac. Tak, byłem blisko 20 lat temu w "HansaLand" (?) w Niemczech i miałem okazję trochę poszaleć. > Ciekawe tylko,jak rozwiaza kwestie cenowe [oplaty] :) Docelowo ma być tylko wejściówka, a w środku ile kto chce na czymkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: 195.114.178.* 11.05.01, 17:01 Hehe,wiem ...archiwum poza naszym zasiegiem :] No,jesli z cenami ma byc tak jak piszesz,to kapitalna sprawa-chyba,ze za wejsciowke beda chcieli np. 200 zl :>> Hmm...niewiem,z tego co wiem to obecnie 'lunapark' jest czynny...albo ja mam zle informacje,albo cholernie szybko to postawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie i nie tylko IP: *.rawanet.trzepak.pl 14.05.01, 21:45 Gość portalu: kul napisał(a): > To sie dobrze sklada,ze ma byc coaster,bo jestem maniakiem tego typu spraw- w > ogole sportow ekstremalnych [paintball,bungee jumping itp.] a dobrze wiadomo > jak jest u nas z tego typu atrakcjami i ile ewentualnie kosztuja.A parkow > rozrywki jako takich - nie ma. No to cytat za dzisiejszym Pulsem Biznesu związany z budową pięciu nowych Parków Rozrywki na Śląsku z których pierwszy powstanie w Katowicach: "Rozpoczęcie budowy planowane jest na lipiec 2001 r. Firma prowadzi aktualnie rozmowy z dwoma potencjalnymi wykonawcami budowlanymi. Są nimi spółki Mitex z Kielc oraz Naftobudowa z Krakowa. Otwarcie obiektu ma nastąpić na początku 2002 r. Inwestycja w Dolinie Trzech Stawów ma być największym przedsięwzięciem firmy na Śląsku. Obiekt będzie miał powierzchnię około 11 tys. mkw. Znajdą się w nim m.in. bowling - amerykańska odmiana gry w kręgle, ściany wspinaczkowe, paint ball, wesołe miasteczko dla dorosłych, rollercoaster, tor kartingowy, bilard, fitness club, salon virtual reality, place zabaw dla dzieci, a także dyskoteka, restauracje i sala konferencyjna. Będzie tu można też skorzystać z urządzeń sportowych i rekreacyjnych. W obrębie Rodzinnego Parku Rozrywki zaplanowano również budowę wielosalowego kina, którego powierzchnia ma wynieść około 5 tys. mkw. Obecnie prowadzone są negocjacje w sprawie wyboru operatora sieci kinematograficznej, który wybuduje multipleks i będzie nim zarządzał." Następne też w Katowicach (w ramach inwestycji Nowe Centrum) oraz w Bytomiu, Gliwicach oraz być może w Tychach, ale to już rozłożone do 2004 roku. Odpowiedz Link Zgłoś