Dodaj do ulubionych

Wesole Miasteczko w Chorzowie- sponsor

IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 08.05.01, 18:58
Czy wiecie cos na temat planowanej inwestycji - nowe atrakcje itp.
Podobno znalazl sie sponsor...
Obserwuj wątek
    • Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 08.05.01, 21:48
      To nie jest sponsor :)
      Wydzierżawiła je na 30 lat (i ewentualnie dłużej) niemiecka firma prowadząca
      takie parki rozrywki w całej Europie, która zainwestuje w tym roku ok 25 mln
      zł, a docelowo na razie 40 mln. Pierwsze nowe urządzenia według zapowiedzi mają
      się pojawić za ok. 3 miesiące.
      • Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.05.01, 17:28
        Wiadomo cos na temat jakie to beda urzadzenia? :)
      • Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 09.05.01, 18:36
        Czy wiadomo cos konkretniej na temat jakie to maja byc urzadzenia?
        Hmm...czy wszystko bedzie robione na 'starym' terenie - bo wowczas stare
        sprzety ktore tam sa musialyby raczej zniknac :)
        • Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 09.05.01, 20:58
          Prawie wszystko ma być wymieniane (stare urządzenia bedą wyrzucane). Ma być
          pogrupowanie urządzeń w część dla dorosłych i dla dzieci. Z konkretów (ogólny
          opis był kiedyś w lokalnej wyborczej) pamietam np. "kilometrowy Roller Coaster"
          (kolejka górska).
          • Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 10.05.01, 14:57
            Jesli Cie nie zameczam - wiesz,gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten
            tamat? :)

To sie dobrze sklada,ze ma byc coaster,bo jestem maniakiem tego typu spraw- w
            ogole sportow ekstremalnych [paintball,bungee jumping itp.] a dobrze wiadomo
            jak jest u nas z tego typu atrakcjami i ile ewentualnie kosztuja.A parkow
            rozrywki jako takich - nie ma.
            A jesli sa to takie badziewie,jakie do tej pory wlasnie w Chorzowie,wystarczy
            porownac z parkami wloskimi,made in usa czy chocby niemieckimi.
            Heh,nie ma co porownywac.

Ciekawe tylko,jak rozwiaza kwestie cenowe [oplaty] :)

pozdrawiam
            • Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: *.rawanet.trzepak.pl 10.05.01, 21:41
              &#62 Jesli Cie nie zameczam - wiesz,gdzie mozna znalezc wiecej informacji na ten
              &#62 tamat? :)

W lokalnej wyborczej sprzed kilku tygodni była mapka z rozmieszczeniem różnych,
              planowanych urządzeń. Archiwum gazety nie jest jednak ogólnodostępne. Nie znam
              żadnych miejsc w sieci z informacjami na ten temat.

&#62 (...),wystarczy
              &#62 porownac z parkami wloskimi,made in usa czy chocby niemieckimi.
              &#62 Heh,nie ma co porownywac.

Tak, byłem blisko 20 lat temu w "HansaLand" (?) w Niemczech i miałem okazję
              trochę poszaleć.

&#62 Ciekawe tylko,jak rozwiaza kwestie cenowe [oplaty] :)

Docelowo ma być tylko wejściówka, a w środku ile kto chce na czymkolwiek.
              • Gość: kul Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie IP: 195.114.178.* 11.05.01, 17:01
                Hehe,wiem ...archiwum poza naszym zasiegiem :]

No,jesli z cenami ma byc tak jak piszesz,to kapitalna sprawa-chyba,ze za
                wejsciowke beda chcieli np. 200 zl :&#62&#62

Hmm...niewiem,z tego co wiem to obecnie 'lunapark' jest czynny...albo ja mam
                zle informacje,albo cholernie szybko to postawia :)
            • Gość: M24 Re: Wesole Miasteczko w Chorzowie i nie tylko IP: *.rawanet.trzepak.pl 14.05.01, 21:45
              Gość portalu: kul napisał(a):

&#62 To sie dobrze sklada,ze ma byc coaster,bo jestem maniakiem tego typu spraw- w
              &#62 ogole sportow ekstremalnych [paintball,bungee jumping itp.] a dobrze wiadomo
              &#62 jak jest u nas z tego typu atrakcjami i ile ewentualnie kosztuja.A parkow
              &#62 rozrywki jako takich - nie ma.

No to cytat za dzisiejszym Pulsem Biznesu związany z budową pięciu nowych Parków
              Rozrywki na Śląsku z których pierwszy powstanie w Katowicach:

"Rozpoczęcie budowy planowane jest na lipiec 2001 r. Firma prowadzi aktualnie
              rozmowy z dwoma potencjalnymi wykonawcami budowlanymi. Są nimi spółki Mitex z
              Kielc oraz Naftobudowa z Krakowa. Otwarcie obiektu ma nastąpić na początku 2002 r.

Inwestycja w Dolinie Trzech Stawów ma być największym przedsięwzięciem firmy na
              Śląsku. Obiekt będzie miał powierzchnię około 11 tys. mkw. Znajdą się w nim m.in.
              bowling - amerykańska odmiana gry w kręgle, ściany wspinaczkowe, paint ball,
              wesołe miasteczko dla dorosłych, rollercoaster, tor kartingowy, bilard, fitness
              club, salon virtual reality, place zabaw dla dzieci, a także dyskoteka,
              restauracje i sala konferencyjna. Będzie tu można też skorzystać z urządzeń
              sportowych i rekreacyjnych.
              W obrębie Rodzinnego Parku Rozrywki zaplanowano również budowę wielosalowego
              kina, którego powierzchnia ma wynieść około 5 tys. mkw. Obecnie prowadzone są
              negocjacje w sprawie wyboru operatora sieci kinematograficznej, który wybuduje
              multipleks i będzie nim zarządzał."

Następne też w Katowicach (w ramach inwestycji Nowe Centrum) oraz w Bytomiu,
              Gliwicach oraz być może w Tychach, ale to już rozłożone do 2004 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka