Dodaj do ulubionych

Magda Anioł rapuje o Papieżu

IP: 194.42.116.* 24.05.05, 10:34
Panie Boże, ukróc tę głupotę!
Obserwuj wątek
    • Gość: nieateista ŁAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!HEEEEEEELP!!!!! IP: *.tosa.pl 24.05.05, 10:43
      • Gość: beLLiCoSe A kto to do k... jest magda anioł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:47
        Czy to jakaś oazowa pierdoła?
        • Gość: et Re: A kto to do k... jest magda anioł? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 22:39
          Wygrała kiedyś Picnic Country w Mrągowie
          • Gość: .. widziałem ją w tesco kolo półki z pasztetem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 00:18
            żenada
    • Gość: Adam Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.icpnet.pl 24.05.05, 10:43
      Nie tam, zeby cos, ale...

Tylko ja odnosze wrazenie ze to troche tandetne? NIe mowie o JP-manii ale o tym
      tekscie...
    • Gość: nie wierzę Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.chello.pl 24.05.05, 10:46
      ale zobaczyć, to uwierzyć... dzieki Ci, Gazeto. takiego bałwaństwa nie było dawno, a podejrzewam, że
      to jedynie początek.
      Polska=Kraj im. Jana Pawła II
      Katowice=Wojtyłogród
    • fla Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 10:53
      matko boska co za wioska
      • Gość: Esss Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.idea.pl 24.05.05, 11:15
        Gdyby ktoś wyjechał z Polski na bezludną wyspę w połowie marca i wrócił teraz, prawdopodobnie wcale nie dowiedziałby się, że... przez ten czas umarł JPII - paranoiczny, porównywalny jedynie z Koreą kult jednostki trwa nadal. Co gorsza, w ciągu ostatniego miesiąca do mikrofonów i do piór dorwało się mnóstwo miernot, uważających że wystarczy umieścić gdzieś w tekście słowa: papież, Karol, kremówki, Lolek, Wadowice, Wojtyła (ilość i konfiguracja bez znaczenia) i to wystarczy aby zaistnieć. Nieważne: dobrze czy źle, byle z nazwiskiem! Nawet Wyborcza wpisała się tym tekstem w Festiwal Promocji Miernoty - założę się, że gdyby ten sam tekst pani Anioł, czy jak jej tam, miał zmieniony tylko podmiot liryczny, gazeta ani słowem by o tym nie nadmieniła.
    • Gość: Mikos Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.parp.gov.pl / *.crowley.pl 24.05.05, 11:00
      Piszcie co chcecie mi sie podoba :)
    • Gość: unknown Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: 5.5R* / *.nokia.com 24.05.05, 11:11
      Boze spraw aby ludzka glupota i bezmyslnosc - zniknela z tego swiata. Szanowna
      pani Magdo przestan sobie robic jaja z Jana Pawla II. Jak nie masz nic innego do
      roboty to moze wez grabie i posprzataj trawniki - tyle tu smieci ....
    • Gość: mich Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:16
      Dla kogo jest ta plyta? Dla przedszkolakow (nosze po stroju tej pani) czy dla
      milosnikow disco polo. Czy na prawde nie ma wartosciowszych wydawnictw, o
      ktorych warto pisac?

--
      Wygraj
      www.fajnekonkursy.pl
    • konread Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 11:22
      "Zainspirowali ich kibice." - nic dodać nic ująć. Wystarczy napisać kilka
      piosenek o Papieżu by stać się teraz sławnym (bez względu na walory
      artysrtyczne) - smutne.
      • Gość: placebo syndrome Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.hochtief.de 24.05.05, 11:51
        no taki przecież jest hip hop -----------------prosty jak drut
    • Gość: XcX Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 11:37
      Zenada.
      • un1 Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 11:50
        Papieżówka papieżówka
        pierwszy artykuł teologiczny
        pierwszy kontakt z dziewczyną mistyczny.
    • Gość: KA Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.pam.szczecin.pl 24.05.05, 12:19
      jestem ciekaw, kto z Was wypowiadajacych sie negatywnie slyszal te piosenke w
      wykonaniu Magdy Aniol i zespolu? Ja i moje dzieci tak, i nam sie ona podoba,
      jak zreszta cala twórczosc tej chrzescijanskiej artystki. A ze rym nieco za
      prosty jak na wybredne gusta czytelnikow GW? Pamietajmy, ze to tzw. rap ;-)
      • Gość: P-77 Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 12:27
        > jestem ciekaw, kto z Was wypowiadajacych sie negatywnie slyszal te piosenke w
        > wykonaniu Magdy Aniol i zespolu? Ja i moje dzieci tak, i nam sie ona podoba,
        > jak zreszta cala twórczosc tej chrzescijanskiej artystki. A ze rym nieco za
        > prosty jak na wybredne gusta czytelnikow GW? Pamietajmy, ze to tzw. rap ;-)
        No cóż, wystarczy komuś dowalić aby zaistnieć na forum internetowym - te posty
        tylko potwierdzają tę teorię.
      • slezan Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 14:23
        No właśnie. RAP - muzyka czarnych gangsterów. Pasuje jak ulał do tekstu o
        papieżu. Hehehe. Powinni jeszcze msze rapowane robić.
      • Gość: bleki111 Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.stacje.agora.pl 24.05.05, 15:45
        ja jeszcze nie słyszałam, ale znając dotychczasowe piosenki Magdy Anioł,
        spodziewam się że ta też będzie sympatyczna :)))
      • zewszad_i_znikad Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 22:47
        Podkład muzyczny tej piosenki jest mi obojętny, wystarczy, że tekst to zwykła
        częstochowszczyzna. W sensie literackim. ;) Banalny, katarynkowy... Oprócz tego
        od dawna bardzo krytycznie patrzę na tę całą papomanię. Papież przesłania
        ludziom Boga, podczas pielgrzymek kolejne miasta się licytowały, które zbuduje
        większy ołtarz! Przecież stawiać coś takiego na jeden raz to po prostu
        marnotrawstwo, jeśli chce się zbożnie spożytkować pieniądze, można wesprzeć
        biednych... Kremówkomania, bombonierki z Papieżem... I oczywiście jak zawsze
        polonocentryzm, biednego papieża Benedykta już "zmuszają" do mówienia po polsku.
      • Gość: jmr Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.combidata.com.pl 25.05.05, 12:05
        drogi gosciu, o gustach sie nie dyskutuje, wiec to przemilcze, mi sie osobiscie
        nie podoba, ale chcialbym zaznaczyc ze z rapem ani hiphopem to to nie ma nic
        wspoolnego oproocz tego ze tu i tu pojawiaja sie rymy. Jednak rymy tej pani, a
        raczej tego pana, bo to on jest autorem tekstow, mozna porownac jedynie z
        tworczoscia 10 letnich dzieci zasloochanych w takiej moozyce. pozdro
    • Gość: wert Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.ydp.com.pl 24.05.05, 12:40
      uffff... kult - kultem, a kase najlepiej robi sie zmarlych...
    • gosc_nie_dzielny Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 13:46

Czy nie powinien tu pojawic sie jakis grom?

Z jasnego nieba w sensie, i wypalic ten wrzod na pseudoartystycznym ciele narodu?
    • gosc_nie_dzielny Dis na Magde Aniol! 24.05.05, 13:49

I jeszcze jedno - zapraszam wszystkim freestylerow do konkursu na najlepszy dis
      na Magde Aniol.
      Ale tylko konkrety i bez wulgaryzmow!
    • Gość: mroczna kosiara brakująca zwrotka ;) IP: 213.25.16.* 24.05.05, 14:09
      znalazłam brakującą zwrotkę - po wersach:
      "Pierwsze mecze, pierwsze smutki, w gimnazjum klasówki
      Po maturze z kolegami wypad na kremówki" powinno być:

Bo Lolek byl porządny i gandzi nie bakał
      nie chciał żeby ojciec jego przez to płakał
      w piłkę wolał pograć, popływać kajakiem
      dobrze się uczył, wkrótce został żakiem

(przydałaby się jeszcze zwrotka o studiach, może też znajdę ;))

• Gość: zzz zapalimy sobie lolka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:44
    • Gość: bat Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 14:56
      czy tylko ja uwazam ze jest nienormalna?
      • Gość: sss Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.pc.tek.pl 24.05.05, 15:14
        co na to Sidney Polak ? : )))
        • Gość: Esmeralda_pl Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.146-80-70.mc.videotron.ca 24.05.05, 16:49
          Nie ty jeden - zenujaca artystka... Najpier country spiewala, potem sie na
          muzyke chrzescijanska przerzucila... Pamietam jak w Toronto na Downsview sie
          produkowala, to Polacy krzyczeli: Zjedz ze sceny... Taki obciach
          • Gość: sss Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.pc.tek.pl 24.05.05, 17:33
            trzeba wiedzieć gdzie popularność i szmalczyk. baranki boże kupią ten
            bałwochwalczy chłam. : )))
            • Gość: Załamany Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 12:07
              Trzeba zacząć sprzedawać temperówki "Papieskie" :/
    • Gość: gsdf Re: Magda Anioł isnty Szatan . :) /bt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 15:19
      g
    • ladne_sny Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu 24.05.05, 17:48
      szkoda, ze tak duzo w tym swoim rapowaniu zerznela z 'chomiczowki'
      • Gość: Załamany Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.acn.waw.pl 25.05.05, 12:04
        To się teraz nazywa postmodernizm ;P. Myślisz że tak łatwo wymyśleć coś samemu :/.
    • Gość: siostra_elvisa smutne... i taka będzie sławna IP: *.it-net.pl 24.05.05, 18:01
      a ja nie, bo piszę inne teksty... ehh
    • Gość: marcellus Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:19
      az sie spocilem od tego koniunkturalizmu
      • Gość: marcellus Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:30
        oh dżisas wlasnie sie kapnalem ze przeciez to moja sasiadka z katowic. ale
        obciach. kato hip-hop
    • Gość: Shanrgi-La ALE IGNORANCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:28
      TEGO SLUCHAJA WASZE DZIECI! HIP-HOP ULICZNY, NAJBARDZIEJ POPULARNY WSROD
      MLODZIEZY JEST JESZCZE BARDZIEJ BANALNY I PROSTY. WRECZ IDIOTYCZNY, A NAWET
      WULGARNY. - DZIEKI TEMU PONOC PRAWDZIWY.

TU PRZYJNAJMIEJ JEST TRESC...

A PROPOS! MAGDA ANIOL TO GWIAZDA MUZYKI COUNTRY I MUZY CHRZESCIJANSKIEJ. ALE
      NIE KAZDY WIDAC O TYM WIE... SKORO PISZECIE TAKIE BZDETY, ZE TYM TEKSCIKIEM
      CHCIALA WYPLYNAC... :(
      • Gość: marcellus Re: ALE IGNORANCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:32
        i po co krzyczysz i sie unosisz...
        ta piosenka powinna na eurowizje pojechac/wygralibysmy
        • Gość: Shanrgi-La Re: ALE IGNORANCI ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:36
          I ZA TO CIE LUBIE :)

SPOKO ZIOM!~!!
    • aniuskak boże! ty widzisz i nie grzmisz! 24.05.05, 18:48
      juz myslalam ze tylko mi sie to dziewcze nie podoba...:)
      i nie wiazac tego z hip hopem bo to sie ma do niego tak jak giertych do urbana!
      • Gość: Bóg Re: boże! ty widzisz i nie grzmisz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 18:54
        no. a stalo sie cos???

• Gość: Tunio Re: boże! ty widzisz i nie grzmisz! IP: *.cebit.com.pl / *.cebit.com.pl 24.05.05, 19:21
          Jak ktoś trafnie zauważył, "sidnej polak" i ta panienka powyżej to bratnie
          dusze chyba. Przeraża tylko, że wyborcza o takiej beznadziei pisze...

Aha, niejakiemu KA ta pieśń się spodobała i nawet się wypowiedział
          pytająco "czy słyszeliśmy chociaż tę piosenkę, skoro ją krytykujemy". Drogi KA!
          Ja nie muszę słuchać tej piosenki. Tekst wystarczy, a jako znany ekspert
          muzyczny wiesz, że rap czy hip-hop to raczej melorecytacja, więc poza tekstem
          niewiele się liczy. A tekst jaki jest - każdy widzi...

Ah, dołączam się do konkursu na brakujące zwrotki o okresie studenckim. Co
          sądzicie o tym:

Po maturze poszedł Lolek sobie postudiować,
          ale zamiast jak koledzy ciągle balangować
          jadł kremówki rozmyślając czy księdzem nie zostać
          i tu trafił, bo jest teraz bardzo znana postać.

Może jak Magda Anioł przeczyta to zrozumie jaką kichę "śpiewa"
          • Gość: Shanrgi-La Re: boże! ty widzisz i nie grzmisz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 19:31
            taaak. a Ty tylko ambitnej muzy sluchasz...?

cos podobnego!!!
    • Gość: maciekewski Re: Magda Anioł rapuje o Papieżu IP: *.aster.pl 24.05.05, 20:00
      "Zaufaj" MAGDA ANIOŁ i PRZYJACIELE Piosenką Roku w Radio Maryja!

Redakcja Piosenki Tygodnia już po raz piąty ogłosiła wyniki plebiscytu na
      najlepszą piosenkę minionego roku. Wyboru dokonują słuchacze radia Maryja,
      którzy głosują na jedną spośród zgłoszonych kandydatur do tytułu Piosenka Roku
      2002. W tym roku wsród nominowanych utworów znalazło się 14 piosenek, które w
      cotygodniowych notowaniach zyskały największą sympatię słuchaczy. Piosenką Roku
      2002 został utwór "Zaufaj" - Magda Anioł i Przyjaciele.

To pomiot Rydzyka HAHAHAHAHAH
    • Gość: KK Wstyd mi IP: 5.2.* / *.chello.pl 24.05.05, 21:25
      Grafomania, rymy częstochowskie, żenada, wykorzystywanie koniunktury w celach
      komercyjnych. Dalszy komentarz jest zbędny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka