Gość: Bolko IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 05.10.02, 02:05 Zastanawia mnie fakt ilu Polaków naprawde zginelo w czsie II WS??? Czy naprwde 6 mln.? Czy to tylko propaganda, moze bylo ich mniej albo wiecej??? Kto dzis zna jeszcze odpowiedz??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arnold Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 213.186.78.* 05.10.02, 02:12 Ciekawe pytanie. Nie czytalem broszurek LPR-u, ale oni z racji antysemickich i antyniemiecko-slasko-bialorusinsko-ukrainsko-czesko-pieronwiycodalij przekonan powinni podawac nieco inna liczbe. A tak na powaznie kazdy z tych zamordowanych ludzi zasluguje na szacunek i wspolczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.10.02, 02:14 -powaznie?, co sie stalo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.10.02, 02:12 -ty do tyj pory nie wisz?, to zapytaj pana Boga! -lon wi, to ci powi! -chopie!, tymot spozniony co naj mniej z 30-lot, w stecz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 02:19 6 mln.ale z tego 4 mln.Zydow.Czy to byli tez Polacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 05.10.02, 02:31 -dziwne pytanie? -byli zydami!, czy to zmienia postac rzeczy? -po II WS, zginelo podobno duzo (Slazakow) - czystke robili bolszewicy!, ciekawi mnie, dlaczego to robili? -ale nie dziwi mnie, ze Niemcy do tyj pory boja sie zydow!, to je ciekawe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 03:43 Gość portalu: mrW napisał(a): > -dziwne pytanie? > -byli zydami!, czy to zmienia postac rzeczy? > -po II WS, zginelo podobno duzo (Slazakow) - czystke robili bolszewicy!, > ciekawi mnie, dlaczego to robili? > -ale nie dziwi mnie, ze Niemcy do tyj pory boja sie zydow!, to je ciekawe? Oczywiscie ,ze byli Zydami.Tylko dlaczego Polacy doliczaja Zydow do polskich ofiar?Pytali o zgode Zydow?A Niemcy maja strach przed Zydami?I dlatego sa po USA najwiekszym przyjacielem Israela?W tej grze chodzi tylko o Bliski Wschod i rope.W tym przypadku rzadzi kapital,nie politycy.A przecietny robotnik niemiecki(stanowi wiekszosc spoleczenstwa niemieckiego)Zydowi jest dalej niechetny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 213.186.78.* 05.10.02, 03:47 A przecietny Polak jak potrzega Zyda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 06:21 Gość portalu: Arnold napisał(a): > A przecietny Polak jak potrzega Zyda? Z postow wynika.ze Polacy Zydow co najmniej lubia.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 09:45 Po tym francuskim filmie dokumentalnym, ktory w Polsce zabroniono pokazac, wiem jak Polacy zydow lubia. Dzieki Bogu, ze go jakas ekipa Slaska czy Niemiecka nie nakrecila. Z domu musze powiedziec, ze Slazacy nie mieli nic przeciw Zydom !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek z Cze-wy Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 12:21 w wojnie zginęło 6 mln obywateli polskich. W dupie mam jakiej byli narodowości Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 12:51 Gość portalu: Darek z Cze-wy napisał(a): > w wojnie zginęło 6 mln obywateli polskich. W dupie mam jakiej byli narodowości Skadinad interesujace, ale akurat ten watek nie mial na celu traktowania zawartosci panskiej dupy. Sa fora medyczne..... Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek z Cze-wy Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.02, 13:41 Zaiste, nie jest to wątek medycznyny aczkolwiek Szanowny Pan zauważył jedynie werbalną warstwę mojej wypowiedzi. Jeśli chcemy wiedzieć jakiej narodowości byli ci zamordowani, to proponuję zorganizować seans spirytystyczny i spytać każdego duszka kim się czuje. Daleki jestem od stwierdzania czy dowolnemu np Hanysowi bliżej do Ślązaka, Polaka, Niemca, Czecha czy innej cholery. Mam nadzieję że dojrzymy wszyscy do społeczeństwa obywatelskiego kiedy nikt nie będzie nikomu zaglądał do slipek czy obrzezany. Mój pradziadek był Niemcem, moja matka jest Maertz, ojciec Nowak (podobno to czeskie nazwisko!), tylko w papierach ktoś nabazgrał mi POLAK. Precz z nacjonalizmem. Liczy się nie narodowość ale obywatelstwo. Nominalnie jestem Polakiem, mam prawo wyborcze i mogę współdecydować o swoim losie. A to co mam w sercu to moja sprawa. Ponoć Wy Hanysy przedkładacie Heimat ponad Vaterland. W małych ojczyznach chyba nie ma znaczenia kto skąd jest, tylko czy robi coś dla ziemi w na której mieszka. Pozdrowiena Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 19:43 Gość portalu: Darek z Cze-wy napisał(a): > Precz z nacjonalizmem. Liczy się nie narodowość ale obywatelstwo. Zginelo m.in. sporo przedwojennych obywateli polskich, ktorym III Rzesza nadala obywatelstwo, zaciagnela do wojska i wyslala na front. Czy i tych obywateli polskich zalicza pan do ofiar polskich ? Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:04 Gość portalu: Darek z Cze-wy napisał(a): > Zaiste, nie jest to wątek medycznyny aczkolwiek Szanowny Pan zauważył jedynie > werbalną warstwę mojej wypowiedzi. > Jeśli chcemy wiedzieć jakiej narodowości byli ci zamordowani, to proponuję > zorganizować seans spirytystyczny i spytać każdego duszka kim się czuje. > Daleki jestem od stwierdzania czy dowolnemu np Hanysowi bliżej do Ślązaka, > Polaka, Niemca, Czecha czy innej cholery. > Mam nadzieję że dojrzymy wszyscy do społeczeństwa obywatelskiego kiedy nikt nie > > będzie nikomu zaglądał do slipek czy obrzezany. > Mój pradziadek był Niemcem, moja matka jest Maertz, ojciec Nowak (podobno to > czeskie nazwisko!), tylko w papierach ktoś nabazgrał mi POLAK. > Precz z nacjonalizmem. Liczy się nie narodowość ale obywatelstwo. Nominalnie > jestem Polakiem, mam prawo wyborcze i mogę współdecydować o swoim losie. A to > co mam w sercu to moja sprawa. > Ponoć Wy Hanysy przedkładacie Heimat ponad Vaterland. W małych ojczyznach chyba > > nie ma znaczenia kto skąd jest, tylko czy robi coś dla ziemi w na której > mieszka. > Pozdrowiena -Hanys - piekne slowo, jo si ni wstydza!, godosz prawda w swym watku, ale ni mosz racji do jydnego;, ni wszystkie slaskie ludzie sa tacy jok przedstawia twoj dyskutant na S, prowdziwe Hanysy nosza w sercu niezaleznosc, to je ich domena Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 01:57 silesius napisał: > Gość portalu: Darek z Cze-wy napisał(a): > > > w wojnie zginęło 6 mln obywateli polskich. W dupie mam jakiej byli narodow > ości > > > Skadinad interesujace, ale akurat ten watek nie mial na celu traktowania > zawartosci panskiej dupy. Sa fora medyczne..... > > Silesius -ty tyz bys musiol lodwiedzic fora, kaj bys nawracol do swojej wiary! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 01:54 -wryszcie ktos mysli normolnie! -ktos powie; Zyd to ni Slazok, ni Polok, ni Gorol - idiotyzm do kwadratu!, mieszko w Polsce i je Polakiem z pochodzenia zydowskiego - to tak samo jak wielu Slazakow z pochodzenia niemieckiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.02, 19:50 Gość portalu: ballest napisał(a): > Po tym francuskim filmie dokumentalnym, ktory w Polsce zabroniono pokazac, wiem > > jak Polacy zydow lubia. > Dzieki Bogu, ze go jakas ekipa Slaska czy Niemiecka nie nakrecila. > Z domu musze powiedziec, ze Slazacy nie mieli nic przeciw Zydom !! prawda,we Wrocławiu mieszkało b.dużo żydów a 8 z nich dostało nobla!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 01:48 -ni wszyscy, zalezy lod czlowika i jego podyjscia do ludzi! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 12:48 Gość portalu: Jan napisał(a): > A przecietny robotnik niemiecki(stanowi wiekszosc spoleczenstwa niemieckiego) Zydowi jest dalej niechetny. Czy moge pana poprosic o udokumentowanie tej wypowiedzi ? Jakies zrodlo, statystyki, referendum ? Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 13:27 Setki tysiace Slazakow pracuje z niemieckimi kolegami.I oni dokladnie wiedza, co sie miedzy Niemcami o Zydach mowi.Wiec ktoregos zapytaj.Bo ja dokladnie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 19:48 Gość portalu: Janek napisał(a): > Setki tysiace Slazakow pracuje z niemieckimi kolegami.I oni dokladnie wiedza, > co sie miedzy Niemcami o Zydach mowi.Wiec ktoregos zapytaj.Bo ja dokladnie wiem Rozumiem, ze pan rozmawial z tymi setkami tysiacami Slazakow ? Ale i tak sie dziwie, bo mieszkam od 20 lat w Niemczech i mam setki znajomych Niemcow i jakos o Zydach nie rozmawiaja a juz na pewno nie w pracy, bo tu sie pracuje a nie gada. No ale skoro pan dokladnie wie, to nie bede sie przeciez klocil. Co tam setki moich znajomych Niemcow wobec panskich setek tysiecy Slazakow, ktorzy pracujac z niemieckimi kolegami przysluchuja sie o czym oni mowia..... Silesius Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arnold Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 213.186.78.* 05.10.02, 20:13 Szczerze mowiac u nas na Slasku temat zydow poruszaja tylko Polacy. ?, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:12 Gość portalu: Arnold napisał(a): > Szczerze mowiac u nas na Slasku temat zydow poruszaja tylko Polacy. ?, o co > chodzi? -tyn argument cibie dyskwalifikuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:09 silesius napisał: > Gość portalu: Janek napisał(a): > > > Setki tysiace Slazakow pracuje z niemieckimi kolegami.I oni dokladnie wied > za, > > co sie miedzy Niemcami o Zydach mowi.Wiec ktoregos zapytaj.Bo ja dokladnie > > wiem > > Rozumiem, ze pan rozmawial z tymi setkami tysiacami Slazakow ? > Ale i tak sie dziwie, bo mieszkam od 20 lat w Niemczech i mam setki znajomych > Niemcow i jakos o Zydach nie rozmawiaja a juz na pewno nie w pracy, bo tu sie > pracuje a nie gada. > > No ale skoro pan dokladnie wie, to nie bede sie przeciez klocil. Co tam setki > moich znajomych Niemcow wobec panskich setek tysiecy Slazakow, ktorzy pracujac > z niemieckimi kolegami przysluchuja sie o czym oni mowia..... > > Silesius -jok ty tylko pracujesz byz przerwy to si nie dziwia, ze umysl je zmeczony, a co dopiero twoje kolegi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:06 -zrodla naturalne, ni zapisane w ksiazkach, czy tyz i-necie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 01:46 Gość portalu: Jan napisał(a): > Gość portalu: mrW napisał(a): > > > -dziwne pytanie? > > -byli zydami!, czy to zmienia postac rzeczy? > > -po II WS, zginelo podobno duzo (Slazakow) - czystke robili bolszewicy!, > > ciekawi mnie, dlaczego to robili? > > -ale nie dziwi mnie, ze Niemcy do tyj pory boja sie zydow!, to je ciekawe? > > Oczywiscie ,ze byli Zydami.Tylko dlaczego Polacy doliczaja Zydow do polskich > ofiar?Pytali o zgode Zydow?A Niemcy maja strach przed Zydami?I dlatego sa po US > A najwiekszym przyjacielem Israela?W tej grze chodzi tylko o Bliski Wschod i > rope.W tym przypadku rzadzi kapital,nie politycy.A przecietny robotnik niemieck > i(stanowi wiekszosc spoleczenstwa niemieckiego)Zydowi jest dalej niechetny. -Niemcy!, sie boja zydow jak ognia!, bo wiedza, ze to narod pracowity, oszczedny, i zawsze z kupom dobrych kontaktow, i kasa! -ciekawa rzecza jest to, ze Niemcy najwieksze obozy zaglady ludzkosci mieli na terenie Polski - dlaczego ich nie bylo, np; we Francji, albo w innym kraju? -mowisz o ropie na Bliskim Wschodzie?, ciekawe kaj lona idzie, na ktore zachcianki, na pywno nie USA. Ameryka mo dosc swojej ropy by sie utrzymac, bo mo swoje duze zloza,+ dodatkowe zloza z PD Ameryki, ktora jest najwiekszym partnerem, Bliski Wschod tyz, ale on pokrywo tylko 1/5 wydobycia na Swicie -Niemcy zawsze byda i byli niechetni do wspopracy z ludnoscia zydowska, moze m.in. dlatego, ze do dzisiaj zazdroszcza, ze jakos inna cywilizacja jest lypszo lod nich! Odpowiedz Link Zgłoś
silesius Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 12:45 Gość portalu: Bolko napisał(a): > Zastanawia mnie fakt ilu Polaków naprawde zginelo w czsie II WS??? > Czy naprwde 6 mln.? Czy to tylko propaganda, moze bylo ich mniej albo wiecej??? > Kto dzis zna jeszcze odpowiedz??? Przyczynek w tej sprawie - artykul na temat "polonizowania" ofiar kosztem "zamilczenia" ofiar zydowskich przez propagande PRL. Fragment: " Obraz Polaka cierpiącego, poddanego niemieckiej przemocy, wrósł tak głęboko w polską mentalność, że stał się niemal archetypem, jednym z zasadniczych elementów narodowej tożsamości. Lansowano go odgórnie w latach sześćdziesiątych w programach szkolnych i propagandzie partyjnej, w symbolicznych przedstawieniach (pomnikach) i tak modnej wówczas publicystyce poświęconej wojnie i okupacji. Miał być kluczowym czynnikiem integracji społeczeństwa z władzą, prezentującą się jako narodowa i niosąca wyzwolenie spod okupacji. Jednocześnie w rywalizacji w cierpieniu nie dawano Żydom żadnych szans, wymazując pamięć o ich martyrologii." Calosc: polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1066514&MP=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 13:37 Nie zapominajcie, ze USA, Polska jest w tym samym stopniu za Holocaust obwiniana jak Niemcy, a to przez Zydow amerykanskich. Odpowiedz Link Zgłoś
hiro Re: Ilu zginelo naprawde??? 05.10.02, 21:06 Gość portalu: ballest napisał(a): > Nie zapominajcie, ze USA, Polska jest w tym samym stopniu za Holocaust > obwiniana jak Niemcy, a to przez Zydow amerykanskich. idź na "pianistę" polańskiego!tam będziesz miał odpo na Twój post jest w tym filmie taka jedna dużomówiąca scena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 21:38 Nie chce komentowac, ale zobacz: wiem.onet.pl/wiem/0018b0.htmlhttp://wiem.onet.pl/wiem/001552.html To nie wszystko,wiem duzo wiecej tylko tego znalezc nie potrafie pyrsk Ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.10.02, 21:43 Przeczytajcie dokladnie, to jest opinia amerykanow : www.dnai.com/~salski/z_Jedwabne_Neighbors/Wy_polscy_nazi.htm pyrsk Ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:20 Gość portalu: ballest napisał(a): > Nie chce komentowac, ale zobacz: > <a href="wiem.onet.pl/wiem/0018b0.htmlhttp://wiem.onet.pl/wiem/001552.ht > ml"target="_blank">wiem.onet.pl/wiem/0018b0.htmlwiem.onet.pl/wiem/001552 > .html</a> > > To nie wszystko,wiem duzo wiecej tylko tego znalezc nie potrafie > > pyrsk Ballest -ty juz nie dosc, ze mosz po..bane, to do tyj pory nie lapiesz, zy kozdy link na i-necie mo jakis zadanie, n.p; przekonac ludzi by wierzyli w to w co nie chca - propaganda na kozdym kroku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrW Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 06.10.02, 02:15 -nie zapominaj, ze masz po...bane w glowie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpikul Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 23:59 "Agresja sowiecka na Polskę 17 września 1939 r. wciąż należy do mało zbadanych tematów naszej historii. Wprawdzie po latach komunistycznych przemilczeń i przeinaczeń wiedza o tragicznych wydarzcniach staje się coraz pełniejsza, w niewielkim stopniu przenika jednak do powszcchnej świadomości Polaków. ... Nadal jednak powszechnie sądzi się, że atak sowiecki był jedynie konsekwencją agresji niemieckiej. Świadomość pełnej koordynacji działań Niemców i Sowietów Jest nikła. Nie w pełni uświadamiany jest również rozmiar zarówno strat poniesionych przez Polskę z. rąk sowieckich, jak i rozmiarów polskiego oporu. Według obliczeń Normana Daviesa, straty ludzkie na terenach zajętych przez bolszewików były w ciągu dwóch pierwszych lat okupacji kitkakrotnie wyższe niż na terenach okupowanych przez Niemców (odpowiednio: 750 i 120 tyś. osób). Sowiecka strategia psychologicznej i społecznej dezintegracji ludności na terenach okupowanych pociągała za sobą groźniejsze skutki niż podobne zabiegi Niemców. . . . Zmiany w świadomości Polaków nie dokonają się-jednak bez udziału kullury masowej. Nie wystarczy wydawanie solidnych opracowań historycznych. Temu powinno towarzyszyć korygowanie lektur szkolnych" Bogdan Gancarz Gość Niedzielny, 12.09.1999 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ober Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.02, 10:59 sorry hab keine zeit um alle beiträge hier zu lesen...eins steht fest, dass die zahl der auschwitz opfer liegt um vielfacher höher als es tatsächlich war. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ober Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.02, 11:09 "Von 9 Millionen Auschwitz-Toten hat der Franzose Alain Resnais in seinem bekannten Film „Nuit et Brouillard“ berichtet. 4 Millionen Opfer wollte eine sowjetische Kommission nach der Einnahme des Lagerkomplexes herausgefunden haben; diese Zahl fand Eingang in die Nürnberger Anklage der Sieger 1945/46, in eine kaum übersehbare Fülle zeitgeschichtlicher Werke sowie sonstiger Medien, und sie stand auch bis Anfang der 90er-Jahre eingemeißelt in vielen Sprachen auf den Gedenktafeln der Mahnstätte Auschwitz. Auf 1,1 Millionen taxierte der Historiker und Leiter der staatlich-polnischen Gedenkstätte Auschwitz, Franciczek Piper, „Die Zahl der Opfer in Auschwitz“ in seinem Werk eben dieses Titels von 1993. Um die 700.000 („631.000 bis 711.000“) Tote hat 1994 der als Kapazität der etablierten Holocaust-Forschung geltende Franzose Jean-Claude Pressac in seiner Veröffentlichung „Die Krematorien von Auschwitz“ als nachgewiesen genannt (seine Publikation entstand unter Förderung der jüdischen „Klarsfeld-Foundation“). Kürzlich nun ist der leitende Redakteur des Nachrichtenmagazins „Der Spiegel“, Fritjof Meyer (Jahrgang 1932), nach intensiven Recherchen zu folgendem Ergebnis gekommen: „In Auschwitz wurden eine halbe Million Menschen ermordet, davon etwa 356.000 im Gas.“" und link dazu www.dsz-verlag.de/Artikel/NZ30/NZ30_1.html Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Ilu zginelo naprawde??? 06.10.02, 13:02 W swojej książce "Albert Forster, gdański namiestnik Hitlera" Dieter Schenk pisze o 4 755 000 ofiar. Ksiązka jest opatrzona wstępem prof. Witolda Kuleszy szefa pionu śledczego IPN. Dlatego wydaje się, że jest to wiarygodna informacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik Re: Ilu zginelo naprawde??? IP: *.cpe.quickclic.net 06.10.02, 14:21 Czytalem to i tez wydaje mi sie ze ta liczba jest wiarygodna,bo i zrudla z kad pochodza te informacje sa prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re:Prawdzie w oczy spojrzec, tak IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.10.02, 19:42 O WAS MYSLI AMERYKA,tam powinniscie o inny obraz Polski zadbac a wy chcecie jej bez mydla do d... wskoczyc: Maly wycinek z dyskusji panelowej na temat filmu Shtetl: W filmie Shtetl wyolbrzymia sie negatywna role Polakow w Holocauscie, w okresie kiedy w Europie, a zwlaszcza w Stanach Odpowiedz Link Zgłoś