Dodaj do ulubionych

policja w ząbkach !!!

05.08.05, 04:03
mieszkam od niedawna w ząbkach ale niestety złodzieje już zdążyli ukraść mi
tablice rejestracyjne od samochodu. no cóż i tak miałem miałem
przerejestrować samochód hehe. ale ja nie o tym. z musu musiałem pofatygowć
się do komisariatu w ząbkach w tej sprawie i tu !!!!!!!!!!!! miłe
zaskoczenie!!! nie czekałem zbyt długo (ok. 5 min) wszystko sprawnie i
kulturalnie, budynek komisariatu o.k. policjanci fachowi i na poziomie
normalnie dla mnie to SZOK. ciekaw jestem Waszych opini ???
Obserwuj wątek
    • radnyzabek Re: policja w ząbkach !!! 05.08.05, 16:00
      Znajomemu z pod domu ukradli kiedyś koła i rano samochód stał podwoziem na
      asfalcie. Nie miał czasu załatwiać spraw, nawet nie zgłosił na policję,
      pojechał taksówką do pracy, zanim wrócił z pracy ząbkowska policja przywiozła
      koła odzyskane od złodziejaszków, po prostu rewelacja. :)

• arek_k Re: policja w ząbkach !!! 06.08.05, 14:12
        No coz to bardzo pocieszajace przypadki ale nie jest tak kolorowo.
        Radiostacje zdezolowane wylaczajace sie w najmniej oczekiwanym momencie, papier
        xero przynoszony z domu, dlugopisy kupowane prywatnie. Samochody .... polonezos
        terkotos nikogos nie dogonios ....
        Arek.
        • radnyzabek Re: policja w ząbkach !!! 10.08.05, 13:19
          > No coz to bardzo pocieszajace przypadki ale nie jest tak kolorowo.

Faktycznie Arek ma rację, sprzęt z jakiego korzystają chłopaki jest w opłakanym
          stanie.
    • renegat_a Uwaga Pilne! 08.08.05, 09:41
      Niestety drodzy Państwo - wyprowadzę was z jaskini i nie wiedzy w której
      tkwicie. Na forum istnieję dawno, niemniej ujawniam się dopiero teraz. Moim
      hobby po godzinach jest demaaskowanie różnych przękrętów, matactw, obłudy itd.
      Jestem praktykiem dlatego wszelkie sprawy doprowadzam do końca - zazwyczaj w
      sądzie właściwym dla mnie - który uznaje za nieskazitelny i niezawisły. JAko,
      że zamieszkałem chwilowo w Ząbkach - będę skrupulatnie patrzyła na
      ręce "urzędów" itp. instytucji u których nie zaakceptuję nigdy przestrzegania
      podstawowych elementarnych wartości.
      Teraz słowo do Pana noemen omen radnego, którego zachwyt Ząbkowską Policją
      wprost urzeka. Mieszka Pan ode mnie dłużej tutaj a wie Pan bardzo mało albo
      wiedzieć Pan nie chce. Proszę Pana - pytanie za 100 punktów. Pan jako radny
      musi o tym wiedzieć i prosze nam wyjaśnić: Jaką rolę pełni cywilny Lanos w
      kolorze "kremówki" jeżdzący po Zabkach z umundurowanymi Policjantami? Jeżeli
      nic nie wie Pan o takiej akcji to znaczy, że Policjanci dorabiają po godzinach.
      A jeżli tak jest to prosze odpowiedzieć na pytanie: 1. Czy ów policjanci mają
      prawo bez nakazu sądowego wejśc na posesję, zaglądać za ogrodzenia, ali
      straszyć obywateli taką ewentualnością, jeśli nie zastosują się do ich poleceń,
      lub nie ujszcza wyłudzonej nie udokumentowanego bandyckiego haraczu-łapówki?
      Czy mają prawo nie posiadając informacji o popełnieniu przestępstwa zastraszać
      o przeszukaniu prywatnego terenu posiadłości? W końcu czy powinni brać od
      obywateli łapówki i targować się z nimi? Tyle na początek. Gdyby taki gorliwy
      patrol trafił na mnie dowiedziałb się Pan o tym bo przynajmniej praza okoliczna
      by się na ten temat rospisała i wymusiła na komendancie Policji w Ząbkach
      działań procedualych w takich przypadkach. Ale już niedługo Panowie. Do Pana
      nomen omen rdnego kieuje zapytanie: Czy taki patrol to mafijna banda
      przebierańców, czy jakaś szersza tajna akcja Policji Ząbkowskiej - która ma
      jakiś konkretny cel? Bo jeśli ma jakiś cel - to proszę nam wyjaśnic jaki i
      czemu on służy. Póki co takiej bandyckiej działalności mówię NIE!!! Chcę żyć w
      bezpiecznym mieście za to płace podatki, nigdy nie zgodzę się na okradanie w
      imieniu prawa - bo to prawo akurat dobrze znam.
      • radnyzabek Re: Uwaga Pilne! 10.08.05, 13:27
        > Teraz słowo do Pana noemen omen radnego, którego zachwyt Ząbkowską Policją
        > wprost urzeka. Mieszka Pan ode mnie dłużej tutaj a wie Pan bardzo mało albo
        > wiedzieć Pan nie chce. Proszę Pana - pytanie za 100 punktów. Pan jako radny
        > musi o tym wiedzieć i prosze nam wyjaśnić: Jaką rolę pełni cywilny Lanos w
        > kolorze "kremówki" jeżdzący po Zabkach z umundurowanymi Policjantami?

Nic nie wiem o Lanosie w kolorze "kremówki". Czy Pani nomen omen renegat wogóle
        wie jaka jest rola Rady Miasta? Na pewno nie nadzór nad Policją droga Pani.
        Jeśli zaś chodzi o korupcję w policji lub gdziekolwiek indziej to niech mi Pani
        da dowody, albo poszlaki chociaż, jakiś kontakt do osoby, która wręczyła
        łapówkę albo od której żądano łapówki. Nie jako radny, ale jako mieszkaniec
        zajmę się sprawą i powiadomię odpowiednie organy ścigania. Dlaczego Pani tego
        nie zrobiła?
        • pryczard Re: Uwaga Pilne! 22.08.05, 13:52
          Ciekawa sprawa. Ale dziecko drogie - ręka ręke myje. Wy młodzi jesteście
          energicznui i butni chcecie zmieniać świat - i pięknie. Ale nie znacie starych
          układów, nie wiecie o wielu rzeczach jak to działa. Takie działanie nic by
          nieprzyniosło. Tu chodzi o to żeby odganiać węże kijem czy wyciskać mu jad
          tylko o to by raz a skutecznie odciąć mu łeb z jadem.
    • renegat_a Re: policja w ząbkach !!! 10.08.05, 08:47
      Czy ktoś z szanownych tu forumowiczów jest w stanie wypowiedzieć się w temacie -
      moze posiada jakieś informacje o akcji, które mi umknęły. Zanim zapytam
      oficjalnie Komendę Policji w Ząbkach, chciałbym ustalić pewne fakty.
    • murzynka3 Re: policja w ząbkach !!! 10.08.05, 11:42
      nasi policjanci uwazaja, że ich niewdzieczna praca jest niedostatecznie
      wynagradzana....że kazdy kto dzwoni na policje powineien płacic za jej
      jakąkolwiek interwencje, bo biedni muszą ruszac swoje tyłki z komisariatu z
      kazdym telefonem, pan który siedzi w na dole w okienku, sekretariatu czy
      jakkolwiek mozna nazwac to miejsce, za kazdym razem gdy dzwoni telefon, przed
      podniesieniem słuchawki musi zakląc w celu wyrazenia swojej dezaprobaty do tego
      ze ktos osmiela sie zadzwonic w jakiejs sprawie... policja ma kłopoty z
      odnalezieniem swiadków i osób poszukiwanych, których nazwiska, adresy i numery
      tel. ma do dyspozycji... panowie lubią tez grac na zwłoke, po kilku dniach
      sprawa zostanie odroczona i konec tematu...nie mówie juz o korupcji,
      super...ostatnio miałam okazje spedzic troche czasu na komisariacie i mówie to
      z własnych doswiadczen... nie wiem po co ci panowie tam siedza, z pretensjami
      do całego swiata, o zbyt małe wynagrodzenie i o nieciekawa prace...kazdy z nich
      mógł zostac naukowcem, architektem lub kimkolwiek innym... a skoro juz na nasze
      nieszczescie sa kim sa niech moze zaczna godnie wypełniac swoje obowiazki...
      manna z nieba nie spada i trzeba na nia zapracowac.
    • husky_ Re: policja w ząbkach !!! 11.08.05, 21:39
      Cytat z forum policyjnego:

Za tą oszałamiająca wykrywalność w dziedzinie przestępstw pospolitych (tzn.
      kradzieże, bójki, akty wandalizmu) dostali przedostatnie miejsce w całym
      powiecie... gorszy był tylko komisariat w sąsiednich Ząbkach który to
      opatentował dość specyficzny sposób walki ze złodziejami... a polega on na tym
      że komendant co jakichś czas wydaje oficjalne oświadczenie gdzie wymienia
      aktualne miejsca gdzie najbardziej kradną – i na tym działanie policji się
      kończy.

:-))))))))))
      • rafal_rally Re: policja w ząbkach !!! 04.09.05, 13:02
        To ja proponuje wszystkim którzy krzyczą aby zrobic coś w stylu straży
        obywatelskiej. Bo najlatwiej jest krzyczeć. Wielu ludzi widzi różne sytuacje
        ale mało kto kogokolwiek informuje.
        • pryczard Re: policja w ząbkach !!! 06.09.05, 12:33
          Wydaje mi sie ze tu nie chodzi o straż obywatelską tylko mentalnosć ludzi.
          Kiedys po wojnie też były takie grupy bo byli szabrownicy. Tylko wie Pan my
          mieliśmy pałasze a Pan chce z gołymui rękami nań lecieć na bezwzglednych
          bandziorów i z tego co obserwuje to Pan będzie winien. Jeśli Pan preżyje. Od
          tego płaci Pan podatki, żeby kompetentne służby się tym procederem zajeły Maja
          specjalne przeszkolenie w tym zakresie i kompetencje. My możemy informować o
          wszystkim ale jak Pan zauwaza zastanawiamy sie czy ci co mają nas chronić nie
          chronią swoich interesów a niedaj boże bandziorów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka