Dodaj do ulubionych

Co z Waszą AWF?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:11
Niestety córka zdecydowała się na studia mgr uzupełniające na Waszej AWF i to
był jej błąd!!Rozkład zajęć jest dopasowany tylko do osób miejscowych a ci
przyjezdni niech się martwią!! Przykład:córka rozpoczyna zajęcia w sobotę o
8 -basen, póżniej cały dzień NIC a wieczorem o 18 wykład do 20!!! no i
żadnego dojazdu do domu!!!Dziewczyna nie zapłaciła czesnego za studia w dniu
1.10 2005,tylko w dniu 4.10 2005 i zgadnijcie ile musiała zapłacić kary?
300zł.To ROZBÓJ.Kto układał plan zajęć na tej uczelni? Niestety studia
zapłacone i nie da się teraz wycofać tylko trzeba się męczyć.Dzięki Katowice
Obserwuj wątek
    • Gość: włączyć do ŚlAM Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.05, 17:57
      Będzie niezły uniwersytet!
    • Gość: Zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.05, 14:01
      Czy KTOS jest w stanie sprawdzić ten bałagan na AWF-ie?Za co uczelnia pobiera
      tyle pieniędzy? Za to że wykładowca puści kasetę, następnie wychodzi a pod
      koniec seansu sprawdza listę obecności!!A w czasie sesji pseudo wykładowcy będą
      wymagać cudów od studentów?
      • settembrini Re: Co z Waszą AWF? 14.11.05, 15:30
        to raczej sprawa dla samorzadu studenckiego, nie sadzisz?
        • Gość: zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:56
          O jakim samorządzie studenckim mówicie? Na studiach mgr wieczorowych?! Tam nie
          ma nawet opiekuna grupy,sekretariat działa wtedy kiedy studenci mają zajęcia!!!
          A potem mogą całować klamkę!Czeski film!
          • settembrini Re: Co z Waszą AWF? 25.11.05, 11:56
            samorzad studencki jest tylko jeden i wlasnie po to istnieje, by takie sytuacje
            prostowac. a jesli corka i jej znajomi nie potrafia sie zorganizowac i mowic
            jednym glosem, to maja co maja.
    • jimmyjazz Re: Co z Waszą AWF? 14.11.05, 15:17
      Gość portalu: zmartwiona napisał(a):

> Dzięki Katowice

A to wina Katowic?
      • Gość: zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 08:50
        Jeżeli nie Katowic to czyja? o.Rydzyka?Według mnie jest problem który powinno
        się sprawdzić,ale faktycznie KOGO TO BOCHODZI? Sprawy nie ma!
        • jimmyjazz Re: Co z Waszą AWF? 15.11.05, 10:20

> Jeżeli nie Katowic to czyja? o.Rydzyka?Według mnie jest problem który powinno
          > się sprawdzić,ale faktycznie KOGO TO BOCHODZI? Sprawy nie ma!

A włąsnie że nie Katowice lecz ministra edukacji. Władze miejsce nie mają wiele
          do gadania w tym temacie. Zresztą temat opłat na AWF był już wielkrotnie
          wałkowany i wydawać by się mogło że jak ktoś się wybiera na uczelnie to
          powinien torszke na jej temat poczytac.
          • Gość: zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.05, 19:52
            Drogi Jimmyjazz:poczytaliśmy, nabraliśmy się na lep i co?Każda uczelnia
            przedstawia się w pięknym świetle bo chce zebrać jak najwięcej kasy!!!A ty
            studencie który połknąłeś haczyk ucz się życia bo nie raz zostaniesz oszukany.
            • jimmyjazz Re: Co z Waszą AWF? 24.11.05, 22:15

> Drogi Jimmyjazz:poczytaliśmy, nabraliśmy się na lep i co?Każda uczelnia
              > przedstawia się w pięknym świetle bo chce zebrać jak najwięcej kasy!!!A ty
              > studencie który połknąłeś haczyk ucz się życia bo nie raz zostaniesz oszukany.

Ale jak piszę: adresatem Twoich żali nie jest miasto Katowice, tylko
              ministerstwo edukacji. Denerwują mnie takie oceny.
    • Gość: wymaga re Re: Co z Waszą AWF? IP: 217.153.80.* 25.11.05, 12:17
      AWF wymaga rewolucji!
      • Gość: rom nie tyklo AWF ale caly system..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 17:06
        system edykacji wymaga zmian
        tłuczenie kasy od tych którym intelektu zbrakło żeby dostać się na dzienne
        przedłuzanie edukacji o 4-5 lat - najlepiej dla wszystkich
        nawet dla tych którzy są po zawodówce
        a niech tam - oni też niech kończą "ÓCZELNIĘ WYSZSZĄ" bo UCZELNI WYŻSZEJ nigdy
        i tak by nie ukończyli
        a tak to mamy zatrudnienie dla paru cwaniaczków (nie posiadających innych
        umiejętności jak tylko naciąganie innych na edukację)
        mamy wreszcie rozwiązany problem bezrobocia - bo przez 5 lat rodzice
        utrzymują "STUDENTA"
        i tak oto:
        1.państwo zadowolone,
        2.obywatel zadowolony (no może trochę mniej),
        3.nauczyciele akademiccy zadowoleni (bardzo - bo spora kasiora za nic),
        4.właściciele pseudo szkół pseudo wyższych zadowoleni (jeszcze większa
        kasiora),
        5.tatusie zadowoleni (synek genialny i ma dyplom)
        .....itd
        tylko jeden problem
        ile osób z WYSZSZYM (ale nie wyższym) wykształceniem można zatrudnić w budkach
        z fast foodem, ilu magistrów można zatrudnić jako portierów itd....
        pozdrawiam młodych ...
        uczcie się, nabijajcie kieszenie cwaniaczków
        pa
        • Gość: zmartwiona Re: nie tyklo AWF ale caly system..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.05, 15:33
          rom-czy wiesz o czym piszesz?Jeśli ktoś po dziennym licencjacie kończy go z
          ocena 5,dostaje prace to chce pracować i jako ambitna osoba chce się w dalszym
          ciągu dokształcać!może to robić studiując wieczorowo! nie chcę obrażać ludzi z
          WYŻSZYM wykształceniem, ale ile jest tych dla których to WYŻsze to naprawdę
          tylko WYSZSZE?
          • Gość: Olo Re: nie tyklo AWF ale caly system..... IP: 62.233.185.* 07.12.05, 22:59
            na dziennych jest taka sama gromada matołów jak na jakichkolwiek płatnych
            zaocznych, czy wieczorowych lub prywatnych. Tak samo zdarzają się tłuki (może i
            inteligentne, ale leniwe) na dziennych, jak i pracowici i mądrzy, ale zmuszeni
            do pracy, na płatnych niby gorszych.
            I piszę to po studiach dziennych na podstawie zapoznanych ludzi do tego czasu.
          • Gość: kuku Re: nie tyklo AWF ale caly system..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 17:17
            ukończyłam licencjata dziennie znalazłam pracę oczywiście ale żeby zarabiać
            wiecejmusze dalej sie uczyć. więc zarabiam na studia. od poniedziałku do
            piatkupraca a w sobote niedziele studia.
            a co może dalej mam iśc na dzienne a kto mi to opłaci może ty?
            włśnie więc lepiej sie nie odzywaj
    • Gość: lena AWF słynie z wielu rzeczy IP: *.net.pl / *.net.pl 27.11.05, 19:55
      wymienię tylko parę przykładów:
      -korupcji
      -niskiego poziomu nauczania
      -fatalnych osiagniec zarowno dydaktycznych jak i sportowych(wystarczy porównać
      zinnymi uczelniami tego typu w kraju)

jesli juz ktos się decyduje na taką "uczelnie"to nie moze miec do nikogo
      pretensji poza sobą...
      • Gość: Zmartwiona Re: AWF słynie z wielu rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.05, 20:25
        Lena i Ty to wszystko wiesz i tak spokojnie o tym mówisz?. Jak mogę mieć
        pretensję do córki czy do siebie-chyba tylko to że dałyśmy się wpuścić w
        maliny!!Do samych Katowic nic nie mam i przepraszam jeśli kogoś niechcący
        obraziłam ale ponieważ AWF jest w Katowicach to odpowiednie władze powinny
        zareagować,przecież to forum ktoś czyta!A wykładowcy z AWF-u śmieją się.....
    • Gość: Ania Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 17:17
      Ja też studiowałam w Katowicach zaocznie,ale na AE-dojeżdzałam daleko bo 200
      km.I tu musze pochwalić tę uczelnie,zajęcia dobrze ułożone,bez dużych
      przerw,jasny plan,no i nie musiałam nigdy jeżdzić na tygodniu żeby coś załatwić
      (wpis)-tylko sobota i niedziela.W ogóle mam miłe wspomnienia z tej uczelni i z
      samych Katowic.
      Wiem że takie postępowanie AWF może drażnić zwłaszcza przy kasie płaconej za
      studia.Najlepiej powiedzieć swoje zdania u rektora lub prorektora-przecież to
      lekceważnie ludzi.Pozdrowienia dla Śląska.Ania
      • Gość: Zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.05, 18:00
        Aniu!miałaś szczęście bo to AE a nie AWF! AE jak sama nazwa wskazuje jest
        uczelnią zorganizowaną i zazdroszczę Ci miłych wspomnień. Pozdrawiam.
    • m824 Re: Co z Waszą AWF? 12.12.05, 20:24
      nic, a co ma być z naszą AWF? niech sobie córeczka do Wawy jedzie. tam będzie
      płaciła jeszcze więcej a i dworzec centralny w warszawie większy, więc będzie
      miała gdzie przekimać nocą.
      • Gość: Zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:57
        m824-oj co za dowcip! tak długo myślałeś/aś i mamy mądrości nad mądrościami!
      • Gość: kuku Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:54
        prostak
    • Gość: jjay Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 00:03
      jestem studentem awf na pierwszym roku i juz teraz moge stwierdzic ze tak
      przypuszczalem ze ta uczelnia to totalny syf pod kazdym wzgledem... niestety
      nie dostalem sie na inne studia(w krakowie) to poszedlem na awf.A co do planu
      zajec to porazka, mimo ze studiuje dziennie to 3razy w tygodniu mam zajecia od
      8,00 do 20, a i codziennie mam conajmniej jedno 2godzinne okienko czasami
      wiecej...
      • Gość: zmartwiona Re: Co z Waszą AWF? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:25
        jjay-przenoś się póki możesz,dalej będzie jeszcze gorzej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka