Dodaj do ulubionych

Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !!

IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 17:44
To co sie w EU mowilo po cichu , powiedzial Francuz glosno. A ma racje.
Polak mysli ,ze inni to durnie, Ale tak nie jest. Nie mozna brac wszystkie
cycki do buzi i to szybko.Ta krowa i te cycki naleza do kogos innego, ktory
ja kupil i zywi.A przychodzi taki jeden ,ktory chce tylko ten cycek i
zaplacic albo odrobic nie chce. No to won, spierdalaj do innej krowy
mlecznej , moze ci sie tam udac zlapac jakichs cycek.
Pisze w ten sposob ,bo duzo tu piszacych i czytajacych to nacjonalistyczne
gorolskie buraki i tylko taka mowe rozumieja .
Obserwuj wątek
    • Gość: Patriota Re: Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !! IP: *.BO1.srv.t-online.de 19.02.03, 17:48
      Oj, oj - czarne chmury pokryly polskie niebo!
      Nieprzemyslane wypowiedzi francuskiego prezydenta, a takze jago pacholka pani minister obrony,
      sciagnely zdrowe, patriotyczne oburzenie.
      Napewno prezydent kraju, w ktorym sentymenty "la grand nation" sa ciagle jeszcze gleboko zakorzenione,
      nie pomyslal o konsekwencjach swego czynu. I to nietylko dla swojego kraju, ale i dla Europy - a moze i
      dla swiata.
      Bo jakzesz mozna mowic tak o kraju, ktory jest osia wspolczesnego swiata?
      Czy pan prezydent nie zdaje sobie sprawy, do czego moga jego wypowiedzi doprowadzic?
      Przeciez, Polacy, wyciagnowszy swoje kosy i motyki, odczepiwszy swoje konie od plugow, moga ruszyc
      lawa na Zachod - by zrobic porzadek w nadsekwanskim kraju ! A w drodze powrotnej napelnia swe
      buklaki duma Galijczykow - reszta niewypitego francuskiego wina.

Do tego, jesli Polska obrazi sie na Unie Europejska, i nie bedzie chciala do niej przystapic - oznaczac to
      bedzie totalny upadek swiatowej cywilizacji!
      Nie bedzie sie juz dluzej spasac francuski kapitalista na pocie klasy robotniczej potomkow Lechitow.
      Nie potrzebujemy pouczen jakiegos tam Francuza. Pokazemy mu, co potrawimy bez niego !
      Bo w koncu nietylko� German, nie bedzie nam plul w twarz�, ale i Francuz nie bedzie nam tu przed
      nosem machal swoja papierowa szabelka. Drugi raz nie pomozemy Francji - jak wtedy Napoleonowi - w
      porzadkowaniu swiata. Tym razem zrobimy to z naszym najlepszym przyjacielem i sojusznikiem Bushem
      - juniorem !!
      Wiec przemysl sobie - o ty prezydencie Francuzow - to co powiedziales ! Jeszcze masz szanse, przyjscia
      na kolanach do nadwislanskiej Canossy ( dla ulatwienia: pare kilometrow na polnocny-wschod od
      Pruszkowa, znajdzesz swoja Canosse).

A my zobaczymy, czy ci przebaczymy, czy nie.

Patriota.
      • Gość: Stefa Re: Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 18:36
        J.Chirak podlozyl Polsce marjanka (czyli swinie)
        • Gość: Stefa Re: Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 20:23
          A wiesz skad to sie wzielo? Chirak
          info.onet.pl/655079,12,1,0,120,686,item.html
          z tad . Niestety.Jak juz dziennikarze bzdury pisza to nie moge za to.
          • Gość: Lubiacywino Re: Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !! IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.03, 17:12
            Gość portalu: Stefa napisał(a):

> A wiesz skad to sie wzielo? Chirak
            > <a
            href="http://info.onet.pl/655079,12,1,0,120,686,item.html"target="_blank">in
            > fo.onet.pl/655079,12,1,0,120,686,item.html</a>
            > z tad . Niestety.Jak juz dziennikarze bzdury pisza to nie moge za to.

No i widzisz Stefa ,tak to jest jak sie odpisuje od kogos i pojecia nie ma.
            Ucz sie ucz, bo nauka to potegi klucz. Zycze zdrowia !
    • Gość: Stefa Re: Czy polskie cwaniactwo dostalo kosza !! IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 18:28
      Gość portalu: Lubiacywino napisał(a):

> Pisze w ten sposob ,bo duzo tu piszacych i czytajacych to nacjonalistyczne
      > gorolskie buraki i tylko taka mowe rozumieja .

Piszesz jak burak do buraka .Nie tlumacz sie ..
      jako burak tez inaczej pisac nie potrafisz.
      • Gość: Lubiacywino do Stefy IP: *.proxy.aol.com 19.02.03, 20:12
        Pisze jak pisze, ale przynajmniej bez bledow (zob. twoj wpis do Patrioty)i nie
        wyzywam od swin. Ale nie martw sie, potwierdzilas Twoja notatka znany mi
        gorolski sposob argumentacji.Jestes typowa przedstawicielka tego wybranego
        narodu i dlaczego miala bys byc inna. Smuci mnie tylko , ze zyjesz tu posrod
        nas "Hanysow" i "Szwabow" i nic nie pojelas. Ale wiadomo buractwo zostanie
        buractwem.Mimo to ,zycze przynajmniej milych snow.
    • Gość: bomba Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 22:20

> To co sie w EU mowilo po cichu , powiedzial Francuz glosno. A ma racje.
      > Polak mysli ,ze inni to durnie, Ale tak nie jest. Nie mozna brac wszystkie
      > cycki do buzi i to szybko.Ta krowa i te cycki naleza do kogos innego, ktory
      > ja kupil i zywi.A przychodzi taki jeden ,ktory chce tylko ten cycek i
      > zaplacic albo odrobic nie chce. No to won, spierdalaj do innej krowy
      > mlecznej , moze ci sie tam udac zlapac jakichs cycek.
      > Pisze w ten sposob ,bo duzo tu piszacych i czytajacych to nacjonalistyczne
      > gorolskie buraki i tylko taka mowe rozumieja .

Dawno nie czytalem takiego steku bzdur zaprawionego dodatkiem niemiecko-
      slaskiego nacjonalizmu.
      1. List popierajacy Amerykanow podpisali nie tylko Polacy ale takze, m.in.,
      Czesi i Wegrzy. Czyzby umknelo to twojemu lotnemu umyslowi ?
      2. Nie badz lub nie udawaj, ze jestes tak naiwny, mowiac o tych cyckach.
      Gdyby dla Unii rozszerzenie nie bylo rowniez interesem, to nikt by Polski do
      niej nie przyjal. To tak jak z tymi pracujacymi na czarno Polakami w Niemczech.
      Jakiez swiete oburzenie panuje w mediach na ten temat. A ja przepraszam bardzo,
      kto tych Polakow na czarno w Niemczech zatrudnia, krasnoludki ???
      3. Jesli Polacy maja wybierac miedzy Francja i Niemcami a Ameryka, to odpowiedz
      jest wiecej niz jasna.
      Francuzi i Niemcy poswiecili by Polske dla swoich interesow z Rosja.
      Wie o tym kazdy, przecietnie rozgarniety uczen szkoly sredniej.
      Nie ma krajow na swiecie, poza USA, Chinami i w pewnym stopniu Rosja, ktore
      moga same decydowac o sobie. Inne panstwa, szczegolnie znajdujace sie w takim
      polozeniu geograficznym jak Polska musza miec oparcie w konkretnym ukladzie
      politycznym. Z Francja ? Niemcami (hahahaha !) to chyba niezly dowcip.
      Jesli to cie kluje , to ja sie nie dziwie, sam wiesz dlaczego.
      • silesius Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co 19.02.03, 22:38
        Gość portalu: bomba napisał(a):

> Dawno nie czytalem takiego steku bzdur zaprawionego dodatkiem niemiecko-
        > slaskiego nacjonalizmu.
        > 1. List popierajacy Amerykanow podpisali nie tylko Polacy ale takze, m.in.,
        > Czesi i Wegrzy. Czyzby umknelo to twojemu lotnemu umyslowi ?

A twojemu, ze nie Czesi a tylko czeski prezydent bez upowaznienia rzadu
        podpisal, a rzad sie natychmiast zdystansowal?
        A, ze Wegrzy licznie zaprotestowali przeciwko takiej unizonosci, tez
        przeoczyles?
        Tylko w Polsce nagle ten rzad stal sie ukochany.

> 2. Nie badz lub nie udawaj, ze jestes tak naiwny, mowiac o tych cyckach.
        > Gdyby dla Unii rozszerzenie nie bylo rowniez interesem, to nikt by Polski do
        > niej nie przyjal. To tak jak z tymi pracujacymi na czarno Polakami
        > w Niemczech.

Pracujacy na czarno nie sa dla Niemiec zadnym interesem. Jest to tylko interes
        dla pracodawcy. Podobnie nie jest interesem dla panstwa pedzenie przez kogos
        bimbru na czarno.
        I wlasnie miedzy innymi dlatego, zeby uniknac tej pracy na czarno lub
        przynajmniej ja ograniczyc, przyjmuje sie do unii takie kraje. Korzysc w
        uniknieciu straty, ale niewiele wiecej.

> Jakiez swiete oburzenie panuje w mediach na ten temat. A ja przepraszam
        > bardzo,kto tych Polakow na czarno w Niemczech zatrudnia, krasnoludki ???

Firmy, niekoniecznie niemieckie, ale na pewno prywatne.

> 3. Jesli Polacy maja wybierac miedzy Francja i Niemcami a Ameryka,
        > to odpowiedz jest wiecej niz jasna.

A jestes pewny, ze macie w ogole taki wybor? Uwazasz, ze Polska jest dla USA
        jakimkolwiek partnerem gospodarczym czy politycznym? Czy kiedykolwiek USA
        zrobily cos dla Polski dobrego?

Silesius
        • Gość: bomba Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.03, 23:10
          silesius napisał:
          >
          > A twojemu, ze nie Czesi a tylko czeski prezydent bez upowaznienia rzadu
          > podpisal, a rzad sie natychmiast zdystansowal?
          > A, ze Wegrzy licznie zaprotestowali przeciwko takiej unizonosci, tez
          > przeoczyles?
          > Tylko w Polsce nagle ten rzad stal sie ukochany.

Badania opinii publicznej jednoznacznie wskazuja, ze Polacy sa przeciwni wojnie
          i udzialowi w niej bez mandatu ONZ.

> Pracujacy na czarno nie sa dla Niemiec zadnym interesem. Jest to tylko
          interes
          > dla pracodawcy. Podobnie nie jest interesem dla panstwa pedzenie przez kogos
          > bimbru na czarno.
          > I wlasnie miedzy innymi dlatego, zeby uniknac tej pracy na czarno lub
          > przynajmniej ja ograniczyc, przyjmuje sie do unii takie kraje. Korzysc w
          > uniknieciu straty, ale niewiele wiecej.

Nigdzie nie napisalem, ze pracujacy na czarno sa interesem dla Niemiec.
          Uzylem jedynie tego porownania dla zobrazowania, ze w prowadzeniu interesow
          musza byc zainteresowane dwie strony, tj w przypadku Unii przyjmowani do Unii i
          przyjmujacy do niej. I tu najwazniejsze sa aspekty gospodarcze, tworzenie i
          rozszerzanie rynkow zbytu. Wracajac do pracy na czarno, to nalezy stwierdzic, ze
          nie bylo by pracy na czarno w Unii, gdyby ktos tych ludzi tam nie zatrudnial.
          Samo przyjecie do Unii, aby uniknac pracujacych na czarno , to kiepski argument
          z Twojej strony. Gdyby tak bylo, to przyjeto by do Unii wszystkie np.kraje
          bylej Jugoslawii i sporo arabskich.

> > Jakiez swiete oburzenie panuje w mediach na ten temat. A ja przepraszam
          > > bardzo,kto tych Polakow na czarno w Niemczech zatrudnia, krasnoludki ???
          >
          > Firmy, niekoniecznie niemieckie, ale na pewno prywatne.

Nie widze nic sprzecznego w Twojej wypowiedzi do mojej.

> A jestes pewny, ze macie w ogole taki wybor? Uwazasz, ze Polska jest dla USA
          > jakimkolwiek partnerem gospodarczym czy politycznym? Czy kiedykolwiek USA
          > zrobily cos dla Polski dobrego?

Tak sie sklada, ze Amerykanie wybieraja swoich partnerow nie tylko ze wzgledow
          gospodarczych, ale i strategicznych. Jesli wschodnia flanka w postaci Niemiec
          im sie kruszy, to Polska ma swoja szanse i dobrze, ze probujemy ja wykorzystac.
          Jest to rzecz jasna ciezki cios dla Niemcow, ale tym bym sie nie przejmowal.

Bomba
          • Gość: Lubiacywino Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.03, 17:06
            Bomba i tu sie roznimy. Ty masz skrystalizowany gorolski poglad na sprawy
            wielkiej polityki i patrzysz na nia z perspektywy wiekow i historycznego jej
            znaczenia dla twego kraju , no a ja tylko bardzo pragmatycznie i nieudolnie (bo
            jestem Slazakiem)staram sie ta wasza gorolska dwulicowosc i buractwo tutaj
            podkreslac.Moze teraz twoj wspanialy i blyskotliwy umysl to wreszcie pojal.
            Bomba , dlaczego mieszkasz w Niemczech ?
            Twoj kraj potrzebuje teraz takich wspanialych ludzi jak ty !!! Jeszcze jest
            czas, przemysl to, nie lec na blichtr.

• Gość: bomba Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 08:27

> Bomba i tu sie roznimy. Ty masz skrystalizowany gorolski poglad na sprawy
              > wielkiej polityki i patrzysz na nia z perspektywy wiekow i historycznego jej
              > znaczenia dla twego kraju , no a ja tylko bardzo pragmatycznie i nieudolnie
              (bo
              >
              > jestem Slazakiem)staram sie ta wasza gorolska dwulicowosc i buractwo tutaj
              > podkreslac.Moze teraz twoj wspanialy i blyskotliwy umysl to wreszcie pojal.
              > Bomba , dlaczego mieszkasz w Niemczech ?
              > Twoj kraj potrzebuje teraz takich wspanialych ludzi jak ty !!! Jeszcze jest
              > czas, przemysl to, nie lec na blichtr.
              >
              Poza okresleniem mnie jako "burak" i "goral" zawartosc merytoryczna twojej
              wypowiedzi = 0.
              Jesli chodzi o miejsce zamieszkania, to musze cie rozczarowac. W dobie
              dzisiejszej cywilizacji, kazdy pracuje tam gdzie uwaza. Swiat (ten
              cywilizowany) zinternacjonalizowal sie. Spotykam Holendrow pracujacych w
              Niemczech i odwrotnie, tak samo jest z Amerykanami czy Anglikami + pare innych
              nacji.
              Czy widzisz w tym cos zlego ?
              Pracuje akurat w polskiej firmie i jestem Polakiem, wiec wg twojej idei robie
              cos dla kraju.
              Przynajmniej nie udaje, ze jestem Niemcem, czy kims innym. Nie mam dwoch
              paszportow itp.itd. Wystarczy ?

• Gość: Lubiacywino Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 16:01

> Gość portalu: Lubiacywino napisał(a):
                >
                > > Bomba i tu sie roznimy. Ty masz skrystalizowany gorolski poglad na sprawy
                > > wielkiej polityki i patrzysz na nia z perspektywy wiekow i historycznego j
                > ej
                > > znaczenia dla twego kraju , no a ja tylko bardzo pragmatycznie i nieudolni
                > e
                > (bo
                > >
                > > jestem Slazakiem)staram sie ta wasza gorolska dwulicowosc i buractwo tutaj
                >
                > > podkreslac.Moze teraz twoj wspanialy i blyskotliwy umysl to wreszcie poja
                > l.
                > > Bomba , dlaczego mieszkasz w Niemczech ?
                > > Twoj kraj potrzebuje teraz takich wspanialych ludzi jak ty !!! Jeszcze jes
                > t
                > > czas, przemysl to, nie lec na blichtr.
                > >
                > Poza okresleniem mnie jako "burak" i "goral" zawartosc merytoryczna twojej
                > wypowiedzi = 0.
                > Jesli chodzi o miejsce zamieszkania, to musze cie rozczarowac. W dobie
                > dzisiejszej cywilizacji, kazdy pracuje tam gdzie uwaza. Swiat (ten
                > cywilizowany) zinternacjonalizowal sie. Spotykam Holendrow pracujacych w
                > Niemczech i odwrotnie, tak samo jest z Amerykanami czy Anglikami + pare
                innych
                > nacji.
                > Czy widzisz w tym cos zlego ?
                > Pracuje akurat w polskiej firmie i jestem Polakiem, wiec wg twojej idei robie
                > cos dla kraju.
                > Przynajmniej nie udaje, ze jestem Niemcem, czy kims innym. Nie mam dwoch
                > paszportow itp.itd. Wystarczy ?
                >

A wlasnie ze nie wystarczy.
                Nie nazwalem cie goralem a gorolem , a to juz diametralna roznica . Jezeli sie
                tu na tym Forum juz wypowiadasz to przynajmniej ten wyraz powinien ci nie byc
                obcym.Oszczedze sobie czasu by ci to wytlumaczyc.
                Nie zabraniam ci tez pracowac i mieszkac gdzie sie tobie podoba , zenujaca jest
                dla mnie tylko ta wasza gorolska dwulicowosc ,ktora tutaj was mieszkajach w
                Niemczech charakteryzuje.Na wielu wpisach to buractwo gorolskie plwa na tych
                ktorzy im placa czy tez utrzymuja ( Niemcow ) i drwi z wszystkiego co Slaskie o
                zabarwieniu niemieckim. Z tymi walcze i tego mi nie zabronisz. A ze od czasu do
                czasu ci sie tekst nie podoba to juz twoja sprawa. Twoje moze sa tylko troche
                lepsze.Twoja insynuacja odnosnie udawania Niemca mnie nie trafia. Zarowno
                genetycznie jak i w "duchu" jestem nim. Sprawy paszportu mnie nie
                interesuja,posiadam tylko jeden , ten z "gapa" (nazewnictwo gorolskie) od 26
                lat. Z obywatelstwa PRL-u tez zostalem zwolniony , oczywiscie za doplata i to
                nie waska (w 1979 ).
                Wystarczy ?
                • Gość: bomba Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 16:31
                  Dzieki za "uswiadomienie", ze nie chodzi o gorala tylko gorola.
                  Jesli chodzi o to czy wszyscy na tym forum wiedza co to znaczy gorol, to
                  niestety ale mylisz sie. Swego czasu zadalem takie wlasnie prowokacyjne
                  pytanie i nikt nie potrafil mi odpowiedziec, co kryje sie pod haslem gorol.

To wszystko jednak to drobnostki, lub male zlosliwosci, wiec zostawmy je.

Wazne jest dla mnie natomiast Twoje stwierdzenie o wrogosci osob
                  przebywajacych w Niemczech do Niemcow, w tym mojej osoby. Otoz jest to gruba
                  pomylka ! Ani ja , ani inne znane mi osoby piszace tu z Niemiec, nie sa wrogo
                  nastawione do tej nacji.
                  Nigdzie nie znajdziesz, w zadnym moim tekscie takiej wrogosci. Jest wrecz
                  odwrotnie. Swego czasu zostalem z tego powodu nazwany nawet "Volksdeutschem",
                  co prawda na innym forum.
                  Wyznaje zasade tolerancji i uwazam, ze Niemcy odkupili swoje winy, a swiat
                  musi isc do przodu.
                  Nie pisz prosze, ze wcinam niemiecki chlebek i tym podobne brednie. Pracuje w
                  polskiej firmie, ktora dziala na rynku niemieckim ku obopolnym korzysciom.
                  Firma placi podatki i inne swiadczenia na terenie Niemiec, a ja kupuje
                  niemieckie produkty.
                  Wg Twojej zasady Niemiec pracujacy w Polsce powinien tez byc nazwany
                  darmozjadem wcinajacym polski chlebek. Nieprawdaz ?

Denerwuje mnie natomiast co innego. Jest na tym forum pewna grupka osob
                  szukajaca swoich niemieckich korzeni (wiadomo, poki co tam jest lepiej niz w
                  Polsce)pochodzaca ze Slaska. Dla osob tych wszystko co polskie jest wrogie i
                  nic nie warte.
                  Uprawiaja tu propagande, ktora mozna by porownac do jakis surrealistycznych
                  powiesci Kafki. Kochani ! To sie nie wroci, chyba ze chcemy miec drugie
                  Balkany.

I w tym jednym masz racje. Takich nie lubie i polemizuje z nimi.
                  Co do Twojego paszportu i "szykan". Facet, odczep sie !
                  Ja w 1979 jako "100% Polak", nawet nie marzylem o paszporcie i wyjezdzie na
                  Zachod. Wiem jednak, ze tamte czasy to rzady zla z sowieckiego nadania. Nie
                  chca tego zauwazyc wrodzy nam ludzie.I dlatego ja pytam; dlaczego w NRD bylo
                  tez tak ch.... jak w Polsce ? A ile Niemcy wladowali w te tereny (1 bln DEM) i
                  tez nie ma rezultatow. A wy oczekujecie, ze biedna Polska lizaca rany po
                  sowieckiej niewoli jest w stanie tak szybko podniesc sie z tego gowna.
                  • Gość: Lubiacywino Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 17:51

> Dzieki za "uswiadomienie", ze nie chodzi o gorala tylko gorola.
                    > Jesli chodzi o to czy wszyscy na tym forum wiedza co to znaczy gorol, to
                    > niestety ale mylisz sie. Swego czasu zadalem takie wlasnie prowokacyjne
                    > pytanie i nikt nie potrafil mi odpowiedziec, co kryje sie pod haslem gorol.
                    >
                    > To wszystko jednak to drobnostki, lub male zlosliwosci, wiec zostawmy je.
                    >
                    > Wazne jest dla mnie natomiast Twoje stwierdzenie o wrogosci osob
                    > przebywajacych w Niemczech do Niemcow, w tym mojej osoby. Otoz jest to gruba
                    > pomylka ! Ani ja , ani inne znane mi osoby piszace tu z Niemiec, nie sa wrogo
                    > nastawione do tej nacji.
                    > Nigdzie nie znajdziesz, w zadnym moim tekscie takiej wrogosci. Jest wrecz
                    > odwrotnie. Swego czasu zostalem z tego powodu nazwany nawet "Volksdeutschem",
                    > co prawda na innym forum.
                    > Wyznaje zasade tolerancji i uwazam, ze Niemcy odkupili swoje winy, a swiat
                    > musi isc do przodu.
                    > Nie pisz prosze, ze wcinam niemiecki chlebek i tym podobne brednie. Pracuje w
                    > polskiej firmie, ktora dziala na rynku niemieckim ku obopolnym korzysciom.
                    > Firma placi podatki i inne swiadczenia na terenie Niemiec, a ja kupuje
                    > niemieckie produkty.
                    > Wg Twojej zasady Niemiec pracujacy w Polsce powinien tez byc nazwany
                    > darmozjadem wcinajacym polski chlebek. Nieprawdaz ?
                    >
                    > Denerwuje mnie natomiast co innego. Jest na tym forum pewna grupka osob
                    > szukajaca swoich niemieckich korzeni (wiadomo, poki co tam jest lepiej niz w
                    > Polsce)pochodzaca ze Slaska. Dla osob tych wszystko co polskie jest wrogie i
                    > nic nie warte.
                    > Uprawiaja tu propagande, ktora mozna by porownac do jakis surrealistycznych
                    > powiesci Kafki. Kochani ! To sie nie wroci, chyba ze chcemy miec drugie
                    > Balkany.
                    >
                    > I w tym jednym masz racje. Takich nie lubie i polemizuje z nimi.
                    > Co do Twojego paszportu i "szykan". Facet, odczep sie !
                    > Ja w 1979 jako "100% Polak", nawet nie marzylem o paszporcie i wyjezdzie na
                    > Zachod. Wiem jednak, ze tamte czasy to rzady zla z sowieckiego nadania. Nie
                    > chca tego zauwazyc wrodzy nam ludzie.I dlatego ja pytam; dlaczego w NRD bylo
                    > tez tak ch.... jak w Polsce ? A ile Niemcy wladowali w te tereny (1 bln DEM)
                    i
                    > tez nie ma rezultatow. A wy oczekujecie, ze biedna Polska lizaca rany po
                    > sowieckiej niewoli jest w stanie tak szybko podniesc sie z tego gowna.

No, to juz jest faktycznie "bomba".
                    Osoby piszace z Niemiec nie sa wrogo nastawione do tej nacji(tej niemieckiej).
                    Toz to pusty smiech , tzn. ze ja mam jakies widzi mi sie,jakies urojenia ?
                    Czlowieku , mam kontakty z roznymi ludzmi i nacjami zarowno zawodowo jak i
                    prywatnie i musze stwierdzic , ze to co czytam na tym Forum jest
                    odzwieciedleniem duszy gorolskiej. Prosze cie tylko nie nazywaj mnie faszysta
                    czy tez neo.. itd.. Polecam poczytac sobie te Fora :
                    Aktualnosci,Polonia,Spoleczenstwo itd., o czym chcesz mnie przekonywac ?
                    Co to znaczy Niemcy odkupili swoje winy ? Niemcy wyrzadzili swiatu winy i
                    dlatego maja obowiazek pokuty , nikt tego nie zaprzecza, a wrecz przeciwnie
                    jest to sprawa nadrzedna. Mieszkasz tu, wiec chyba wiesz.
                    Co do moich slaskich rodakow, oczywiscie jest tu i tam wielu ,ktorzy pod mottem
                    "Ubi bene ibi patria" probuja swoje zycie jak najkorzystniej ustawic, ale to
                    tacy jak ci z "Jackowa" , ktorzy pluja i jednoczesnie caluja .Tacy sa wszedzie.
                    No comment. I jeszcze raz odnosnie paszportu- co znaczy "szykan" ? Myslisz ,ze
                    ten do wyjazdu to dostalem jako podarek? Kolego , toz to byla walka i podchody!
                    Odnosnie twego tlumaczenia ,ze wszystkiemu winni sowieci, patrz NRD,to musze
                    stwierdzic, ze sobie bardzo upraszczasz twoja wizje na swiat.Zawsze winni sa
                    inni i to jest typowo gorolskie. Dlatego walcze z tym.

• Gość: Stefa Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 18:02

I jeszcze raz odnosnie paszportu- co znaczy "szykan" ? Myslisz ,ze
                      > ten do wyjazdu to dostalem jako podarek? Kolego , toz to byla walka i
                      podchody!

No i kolejny "wypedzony"
                      Polska to naprawde dziwny kraj. Jak dlugo musiales biedaku walczyc o to
                      aby cie wypedzili? Bo chyba podanie o "Vertriebenausweis" (dokument wypedzonego)
                      zlozyles zaraz po przybyciu do raju. Jak to jest z ta Doppelmoral ?
                      Moze i legitymacja zwiazku wypedzonych by sie znalazla?
                      • Gość: Lubiacywino Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 18:30
                        Gość portalu: Stefa napisał(a):

> Gość portalu: Lubiacywino napisał(a):
                        >
                        > I jeszcze raz odnosnie paszportu- co znaczy "szykan" ? Myslisz ,ze
                        > > ten do wyjazdu to dostalem jako podarek? Kolego , toz to byla walka i
                        > podchody!
                        >
                        >
                        > No i kolejny "wypedzony"
                        > Polska to naprawde dziwny kraj. Jak dlugo musiales biedaku walczyc o to
                        > aby cie wypedzili? Bo chyba podanie o "Vertriebenausweis" (dokument
                        wypedzonego
                        > )
                        > zlozyles zaraz po przybyciu do raju. Jak to jest z ta Doppelmoral ?
                        > Moze i legitymacja zwiazku wypedzonych by sie znalazla?

Kochana Stefo ,
                        wydaje mi sie ze jestes osoba bardzo mloda i malo albo powiedzmy troszke mniej
                        wiedzaca oraz probujaca zabierac glos jak starsi mowia. Juz ci raz (powinno byc
                        Ci) napisalem zebys nie robila bledow ortograficznych i musze sie znowu
                        powtorzyc. Mam jednak nadzieje , ze sama te bledy znajdziesz.
                        A teraz do konkretow :
                        po 18-tu negatywnych odpowiedziach od 1952 ( ojciec wrocil z Rosji w 1949 )roku
                        ( § 4- du bleibst hier ), udalo mi sie samemu ten kraj opuscic.I oto walczylem-
                        jezeli ktos mysli inaczej - to moge mu dac w morde.
                        I to jest ten problem , ze ty nie masz pojecia i jestes tym typowym (a)
                        gorolizmem ktory zwalczam . Dziekuje ,ze jestes tak dobrym przykladem.
                        Tym razem nie pozdrawiam .
                        • Gość: Stefa Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.03, 18:57

> po 18-tu negatywnych odpowiedziach od 1952 ( ojciec wrocil z Rosji w 1949 )
                          roku
                          >
                          > ( § 4- du bleibst hier ), udalo mi sie samemu ten kraj opuscic.I oto
                          walczylem-
                          > jezeli ktos mysli inaczej - to moge mu dac w morde.
                          > I to jest ten problem , ze ty nie masz pojecia i jestes tym typowym (a)
                          > gorolizmem ktory zwalczam . Dziekuje ,ze jestes tak dobrym przykladem.
                          > Tym razem nie pozdrawiam .

Ja wcale nie przecze ze musiales sie niezle nagimnastykowac (moze posmarowac)
                          aby uzyskac wymarzony dokument jakim byl paszport.
                          Ale nie odpowiedziales na zadane pytanie. Czy ktos kto latami prosi o
                          pozwolenie na wyjazd moze sie uwazac za wypedzonego?

>jezeli ktos mysli inaczej - to moge mu dac w morde.

To chyba mysl przewodnia niemieckich Slazakow

Ciekawe co zwalczasz w moim gorolizmie? Ze zadaje niewygodne pytania?
                          Na zakonczenie ,
                          przykro mi za Twojego ojca . Choc i tak mial szczescie w nieszczesciu
                          bo " wrocil!" Mojej rodzinie sie tak nie poszczescilo :(

To nas dzieli wlasnie .Ty bys mnie i moja rodzine golymi rekami udusil

• Gość: Lubiacywino Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.proxy.aol.com 22.02.03, 15:05

> "To nas dzieli wlasnie .Ty bys mnie i moja rodzine golymi rekami udusil"

To zdanie cie ( pisze swiadomie z malej litery ) zdyskredytowalo.The end.

• Gość: bomba Re: Glupek pisze, ale sam nie wie dokladnie co IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.03, 08:22
                      >
                      > No, to juz jest faktycznie "bomba".
                      > Osoby piszace z Niemiec nie sa wrogo nastawione do tej nacji(tej
                      niemieckiej).
                      > Toz to pusty smiech , tzn. ze ja mam jakies widzi mi sie,jakies urojenia ?
                      > Czlowieku , mam kontakty z roznymi ludzmi i nacjami zarowno zawodowo jak i
                      > prywatnie i musze stwierdzic , ze to co czytam na tym Forum jest
                      > odzwieciedleniem duszy gorolskiej. Prosze cie tylko nie nazywaj mnie
                      faszysta
                      > czy tez neo.. itd.. Polecam poczytac sobie te Fora :
                      > Aktualnosci,Polonia,Spoleczenstwo itd., o czym chcesz mnie przekonywac ?
                      > Co to znaczy Niemcy odkupili swoje winy ? Niemcy wyrzadzili swiatu winy i
                      > dlatego maja obowiazek pokuty , nikt tego nie zaprzecza, a wrecz przeciwnie
                      > jest to sprawa nadrzedna. Mieszkasz tu, wiec chyba wiesz.
                      > Co do moich slaskich rodakow, oczywiscie jest tu i tam wielu ,ktorzy pod
                      mottem
                      >
                      > "Ubi bene ibi patria" probuja swoje zycie jak najkorzystniej ustawic, ale to
                      > tacy jak ci z "Jackowa" , ktorzy pluja i jednoczesnie caluja .Tacy sa
                      wszedzie.
                      > No comment. I jeszcze raz odnosnie paszportu- co znaczy "szykan" ?
                      Myslisz ,ze
                      > ten do wyjazdu to dostalem jako podarek? Kolego , toz to byla walka i
                      podchody!
                      > Odnosnie twego tlumaczenia ,ze wszystkiemu winni sowieci, patrz NRD,to musze
                      > stwierdzic, ze sobie bardzo upraszczasz twoja wizje na swiat.Zawsze winni sa
                      > inni i to jest typowo gorolskie. Dlatego walcze z tym.
                      >
                      1. Nie pisz, co mowia inni na temat Niemcow. Ja mowie Ci, co ja na ten temat
                      uwazam. Uwazasz, ze jestem do nich wrogo nastawiony. Bede wobec tego za
                      odpowiedni cytat z jakiejs mojej wypowiedzi o tym swiadczacy.
                      2. Paszport, nie uzalaj sie tak nad wlasnym losem. Ja mimo roznych podchodow,
                      paszportu nie dostalem. Powody ? Zadne racjonalne.
                      3. Wszystkiemu winni sowieci. Ladnie przesliznales sie nad tym tematem, zeby
                      tylko nie przyznac, ze mam racje porownujac NRD z Polska. No coz, Twoja
                      sprawa. Tego akurat porownania zaczalem uzywac, gdy na tym forum, osoby Tobie
                      podobne zaczely szafowac polskim niedolestwem i "tymczasowa" administracja
                      polska nad Slaskiem.
                      4. Typowo gorolskie. Odwracajac role, dla mnie Twoje stwierdzenia sa z kolei
                      typowo hanyskie, czyli wg Twojej terminologii dla mnie maja ujemne
                      zabarwienie. Wlasnie na tym forum, tacy jak Ty mowia, ze wszystko co zle jest
                      gorolskiego pochodzenia.
    • skiin [...] 20.02.03, 22:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka