Gość: Bartek IP: *.ipt.aol.com 21.02.03, 00:26 Jedziemy autostopem do Kalet i zpowrotem--to byly czasy. Kocham Kariny Stanek piosenki! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zyga z Bytomia Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.kat.cdp.pl 03.03.03, 14:35 Malowana lala la, lalala, malowana lala je, je,je. Odpowiedz Link Zgłoś
mydelko1 Re: Bytom w oczach Karin Stanek 04.03.03, 20:02 Bytom to najwiekszy syf na slasku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szac Karin Stanek dobrze wybjyraua. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 21:50 Karin wybraua za szacoow Karlusoow uo s'loonskih Mjanah. I "nowe mjejsce" z daleka uod powojynnyh dewastatoroow Bytoomja. Teroski uopuakuje razym z resztoom S'loonzokoow skutki po dziaualnos'ci "afy", kero zepsuje korzdy werkcojg, niy ino uod zygarka. Niy poradzymy sie z tym pogodzic'! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luba Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.dialup.mindspring.com 17.04.03, 06:30 Ja czytalam i plakalam bo czulam to samo. Ja dawno wychalam z Bytomia, w 76tym roku i mieszkam w Kalifornii. Kiedy bylam w Bytomiu 4 lata temu to mialam taka sama smutna impresje jak Karin. Ja mieszkalam w tym samym budynku co Karin i pamietam ja dobrze, bylam jej sasiadka 3-4 lata przed jej wyjazdem i pamietam plac Grunwaldzki i plac Telmanna tak samo jak ona i czulam to samo co ona czula. Ja nigdy mojego miasta nie zapomne, pomimo ze sie tak zmienilo. Nie zapomnie zabaw w Pyrliku, klubu Miedzynarodowej Ksiazki i Prasy, piekney Piwnicy Gorywodod ktora teraz wyglada jak tania Amerykanska jadalnia, kajakow na jeziorze w parku i Polonii Bytom kiedy tryumfalnie przychala z Ameryki po wigraniu tamtych gier. Here is to you Karin, wherever you are!!! Luba, your upstairs neighbor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.03, 00:58 Kiedy Śląsk i Katowice uczczą w końcu ogólnoeuropejski talent i genialność tej jednej z najlepszych piosenkarek lat 60-tych i 70--tych i wywieszą ogromny plastkowy 30x50 m plastikowy banner ze zdjęciem Karin Stanek z podpisem CHŁOPAK Z GITARĄ BYŁBY DLA MNIE PARĄ......Polska RITA PAVONE...................a może nawet więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 20:56 Swoją drogą genialna Karin Stanek musiałaby się przerazić niegospodarnością władz Bytomia, które doprowadziły to piękne miasto do planowej ruiny podobnie jak cały Śląsk.Korupcja, ukłądy,koneksje,niegospodarnośc widać na każdym kroku,mafie gospodarcze byłego AWS odbijać się będą jeszcze długo swoją czkawką na prawidłowym rozwoju gospodarczym i kulturalnym Regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucus Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.ed.shawcable.net 21.10.03, 04:43 tak to przykre ze nikt nie dba o "byly piekny slask"jak"Zabrze , Bytom .Ja pamietam te stare ulice ,kamienice ,te wspaniale male kawiarenki i lodziarnie gdzie serwowano wspaniale lody z Hortexu.Mieszkam w Canadzie od 15 lat i jak bylam 8 lat temu to az lza sie kreci ,bo tak wszystko jest zaniedbane i zniszczone .A szkoda bo wspomnienia sa inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 20:58 Swoją drogą genialna Karin Stanek musiałaby się przerazić niegospodarnością władz Bytomia, które doprowadziły to piękne miasto do planowej ruiny podobnie jak cały Śląsk.Korupcja, układy,koneksje,niegospodarnośc i złodziejstwo widać na każdym kroku, śląsko-zagłębiowskie mafie gospodarcze byłego AWS odbijać się będą jeszcze długo swoją czkawką w postaci wielomiliardowych strat na prawidłowym rozwoju gospodarczym i kulturalnym Regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 19:39 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Jedziemy autostopem do Kalet i zpowrotem--to byly czasy. > Kocham Kariny Stanek piosenki! KIEDY ŚLĄSK ODWDZIĘCZY SIĘ GENIALNEJ KARIN STANEK ZA JEJ DOROBEK ARTYSTYCZNY I WYWIESI JEJ OGROMNY PLASTIKOWY BANNER 50%)x^)30 M NA WIEŻOWCU DOKP W KATOWICACH? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.07.03, 08:04 Gość portalu: Bartek napisał(a): > Jedziemy autostopem do Kalet i zpowrotem--to byly czasy. > Kocham Kariny Stanek piosenki! Kiedy lokalna śląska telewizja KATOWICE TVP 3 nada gigantyczny show z udziałem tej polsko-śląsko-niemieckiej divy jaką nadal jest wybitna KARIN STANEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Splash Re: Bytom w oczach Karin Stanek IP: 212.106.152.* 22.10.03, 20:11 Zwłaszcza przejazdem Bytom robi straszne wrażenie. Stare, wyludnione kamienice straszą brudnymi oknami i powybijanymi szybami. Zwłaszcza na skrzyżowaniu Karola Miarki z Chorzowską na obu rogach oraz oczywiście ulica Krzyżowa. Czy nie lepiej byłoby powyburzać niektóre domy, bo przecież nikt ich nie remontuje i posadzić zieleń ,jak na placu Kościuszki? Naprawdę żal miasta. Mieszkałam kiedyś na Staromiejskiej. Wiecie, że jest w Bytomiu taka ulica ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś