Dodaj do ulubionych

Turyści walczą z biurem podróży

22.08.06, 22:07
Sami sobie winni, chyba kazdy kto lata na wakacje na poludnie Europy lub do
Egiptu wie ze nie kupuje sie wycieczek w biurze "Afla Star" Za ta kase ktora
wydali ok 7tys zl czy 9tys zl mogli by miec super wakacje gdyby tylko
przegladali fora internetowe w celu zasiegniecia informacji nt. tego biura.
Coz, sprawdza sie przyslowie "polak madry po szkodzie" :| Mam nadzieje ze
biuro zwroci im kase i je zamkna bo szkoda innych ludzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Myszka Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:23
      nie zgadzam się z tą opinią, byliśmy z Alfa Star w Turcji i było cudownie a
      warunki zgodne z zaproponowanymi, nazwałabym to poprostu pechem! W przyszłości
      warto brać namiary na samo biuro ale także prezesów;
      pozdrawiam i życzę udanych urlopów!
    • Gość: agnieszka Prywata prokuratora i redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:53
      No ładnie - prokurator Jacek K. z rejonowej w Katowicach (pozdrowienia dla
      nowego szefa Bogdana Ł.!) poskarżył sie swemu koledze z gazety, jakie to miał
      fatalne wakacje. No i juz wzrosły szanse na odzyskanie kaski z biura podróży.
      Jakie to proste! Na drugi raz jedzcie razem.
      • Gość: Tomasz Sadowski Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 10:15
        Droga Pani!

Zamieszczony przez Panią komentarz jest tak żałosnym przykładem ociekającej
        jadem złośliwości, której powodów nie zamierzam dociekać, że nie będę wdawał
        się w polemikę poprzestając jedynie na stwierdzeniu: łże Pani.
        Pan Jacek oraz inne osoby, w tym ja, zostaliśmy ewidentnie oszukani przez ALFA
        STAR, a domaganie się odszkodowania znajduje swoje oparcie w obowiązujących
        przepisach, z których zamierzamy, jako obywatele państwa prawa, skorzystać.
        • Gość: gosc portalu Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: 81.210.102.* 23.08.06, 11:01
          Niech sie Pan nie przejmuje jakaś Agnieszką (albo kimś kto tak się ze strachu
          podpisał). Złośliwych ludzi jest niestety wielu. Nie mają widocznie nic do
          zaprezentowania poza swoją agresją. Przykre. I szkoda ludzi, którzy muszą z
          nimi żyć...
        • Gość: starowicz Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: 213.17.251.* 23.08.06, 11:50
          popieram Pana Tomasza pierwszy tydzień to koszmar na budowie , odpowiedz
          rezydenta była , ale pokoje to macie ok. a reszta będzie za kilka dni
          poprawiona jak wyjedziemy odpowiedziałem. Podejście trochę chyba nie
          odpowiednie ze strony tak dobrego biura jak alfa star.
          ps.pierwszy wyjazd z biurem był w miarę ok. ale astatni to antyreklama biura
          alfa star.
        • Gość: agnieszka Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:35
          Nie pieprz Pan... Gdyby nie to, ze w tej waszej grupie wczasowiczow byl
          prokurator K., znajomy dziennikarza gw, to musielibyscie sobie ulotki z ta
          historyjka na wlasny koszt wydrukowac. A tak - pod presja mediow ktorym ni
          ejest wszystko jedno - Alfa Star dla swietego spokoju zwroci wam pare zlotych.
          Musze jednak Pana zmartwic - wakacji darmowych nie ma...
          • Gość: Tomasz Sadowski Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 14:11
            Nie będę dalej polemizował z osobą o mentalności szpinaku. Dziwię się tylko
            skąd w Pani tyle jadu.
            Żegnam
          • Gość: gosc portalu Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: 81.210.102.* 23.08.06, 14:33
            Skąd tyle jadu? Coż... może Pani Agnieszka pracuje w Alfa Star :) I stad ten
            gniew...
            • Gość: julia Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 16:43
              Agnieszka to osoba ,która pilnie śledzi wszelkie nowości na temat Alfa star i
              jest bardzo zadowolona i wie wszystko na temat uczestników w REGENCY
              PLAZA,nawet gdzie kto pracuje.Osobiście byłam z rodziną w tym hotelu od 18.07 i
              potwierdzam ,że to skandal!!!!!!! ,ktoś liczył ,że pojadą jakieś osiłki którym
              będzie wszystko pasować.Niestety mamy prawo być niezadowoleni i czuć się
              oszukani.Różnica między oferta katalogową,a realiami była kolosalna.PRACUJEMY
              CAŁY ROK ŻEBY MIŁO SPĘDZIĆ URLOP WYDAJEMY SPORE PIENIĄDZE A TU KOSZMAR!!!!
              Wszyscy nie składaliby reklamacji gdyby hotel miał 3*bo taki był standart tego
              hotelu moim zdaniem a sporo już zwiedziłam i mam już jakies odniesienie.Biuro
              zapewne wie że popełnilo błąd i powinni wyjść z twarzą ,ale do tej pory po
              złożeniu reklamacji nie otrzymałam nawet przeprosin .To smutne że BIURO PODRÓŻY
              ALFA STAR O TAKIEJ RENOMIE (jak piszą inni zadowoleni)w ten sposób traci tylu
              klijentów!!!!!!!!!
          • Gość: recenzent Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 17:34
            Chciałem napisać "Szanowna Pani", ale chyba nie zasługujesz na to panienko...
            Czy to istotne w świetle poniższych komentarzy, włącznie z właścicielem biura,
            który potwierdza zarzuty klientów, czy reklamację składa Pan prokurator,
            policjant , sędzia czy też prezydent...??? Ludzie zostali "nabici w butelkę" za
            duże pieniądze ! To się liczy, takie są fakty...! Uważam, ze głośno powinno sie
            o tym mówić i pisać w pracie ku przestrodze dla innych ! Swoją drogą życzę w
            przyszłości Tobie takiej wpadki i zamiast pokoju w hotelu kilkugwiazdkowym...
            wygodnego namiotu na plaży !
      • Gość: krzyś gdańsk Re: Prywata prokuratora i redaktora IP: 213.17.251.* 23.08.06, 15:29
        komuś się chyba pomyliło ja nie jestem prokuratorem byłem od. 18.07.06 i nikt
        nie wpływał na moją decyzję co do domagania się godnych warunków i hotelu
        zgodnie z informacją jaka była zamieszczana w ofercie Alfy Star. Takie sugestie
        tylko potwierdzają fakt że biuro świadomie wysłało tyrystów do zupełnie nie
        przygotowanego hotelu, nawet moje dziecko to uznało że hotel jest co dopiero
        budowany czy remontowany po przyklejeniu klapek do chodnika malowanego w samo
        południe i niczym nie zabezpieczonego. Mam ciekawy film na ten temat i kabli
        a może koparką również ja jezdziłem,szlifowałem taras,malowałem sciany itp.
        tylko dlatego że chciałem mieć darmowe wakacje ...... paranoja jacy ludzie są
        dziwni.......
    • Gość: Beata Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:13
      Bylam z Alfa Star w marcu w Egipcie, Jordani i Izraelu. Hotele byly swietne,
      organizacja tez. Ani przez chwile nie zaluje wydanych pieniedzy.
      • Gość: aga Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 13:45
        Podróżuję z Alfa Star już od paru lat.Zawsze było wszytko oki, hotele,
        rezydenci,nie mogę narzekać.Dalej będę podróżowała z nimi ponieważ uważam, że
        sa solidnym biurem. osobiście nie mogę nic złego powiedzieć na temat BP ALFA
        STAR. Pozdrawiam
    • Gość: andre999 Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 09:43
      Też byłem w Egipcie z Alfa Star i było wszystko OK. Jestem z ich biura bardzo
      zadowolony.
    • Gość: last Turyści walczą z biurem podróży IP: *.versanet.de 23.08.06, 10:40
      TO lobuzy jedne.Zeby otwierac studzienki i wyrywac z nich kable?pewno to byli zlomiarze.he he he
    • Gość: tono Turyści walczą z biurem podróży IP: *.std.tsi.tychy.pl 23.08.06, 11:38
      Pokrzywdzonym życze powodzenia.Alfa Star zawsze kojarzyła mi się z wiarygodnym
      biurem i warty polecenia.Ale jak nieraz wspominałem biura poznaje się czy są ok
      po tym czy potrafia wyjść z twarza z problemów-Alfa pokazuje że nie.Współczuje
      wszystkim poszkodowanym.Dajcie znac czy cos sie udało wywalczyć
      • Gość: Kitty Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 11:52
        Biuro podróży ALFA ośmieszyło się ostatecznie, konfabulując ustami swego
        rzecznika, że turyści w Egipcie "otwierali studzienki i wyrywali z nich kable".
        Doprawdy, materiał dla satyryków gotowy.Oczernianie pokrzywdzonych turystów
        tylko pogarsza poważnie nadszarpniętą już opinię Biura.
        Propozycja innego hotelu i to tylko dla części gości za dopłatą jest zwykłą
        bezczelnością. Dalsze działania tej Firmy potwierdzają lekceważenie klientów.
        Mam nadzieję, że nie ujdzie im to na sucho.
    • Gość: trójmiasto Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: 213.17.251.* 23.08.06, 11:41
      Jeśli było w innych wjazdach ok. to tak powinno być ale w tym przypadku było
      fatalnie i ze strony biura i strony rezydenta ten ostatni wręcz kłamał i robił
      wrogą robotę i turystom i dla biura które go zatrudniło, po prostu kłamał
      interesowała go tylko sprzedaż dodatkowych wycieczek.
      • izis5 Re: Turyści walczą z biurem podróży 23.08.06, 13:07
        Dobrze się dzieje, że ktoś w końcu opisał ich w gazecie. Ja niestety też
        popełniłam ten błąd i wybrałam się z nimi , aby spędzić Wielkanoc.
        Zarezerwowałam w biurze pośredniczącym hotel pięciogwiazdkowy i pełana
        entuzjazmu wyruszyłam na odpoczynek. Okazało się, że hotel nie jest
        pięcio...,ale trzygwiazdkowy. Momentalnie poinformowałam o tym pośredniczące
        biuro. Pani z biura całe święta spędziła dzwoniąc, żadne telefony nie
        odpowiadały(zwyczaj Alfa Star).Ani właściciele, ani rezyden, nikt nie odbierał
        telefonu. W koncu zdobyła numer do rezydenta z iiego biura i tym sposobem
        nawiązała kontakt z rezydentem Alfa Star. Po trzech dniach zostaliśmy
        przeniesieni do pięciogwiazdkowego hotelu. Po przyjeżdzie złożyliśmy
        reklamację. Niestety Alfa całą winę próbowała zrzucić na biuro pośredniczące.
        Na szczęście cała korespondencja została udokumentowana i wskazywała na to, że
        hotel miał być pięciogwiazdkowy. Mimo to biuro nie uwzględniło reklamacji, a my
        popełniliśmy błąd i nie wnieśliśmy sprawy do sądu- chyba z lenistwa. Zyczę
        powodzenia w walce z biurem należy im się za ten oszołamiajacy cynizm i butę.
    • Gość: iwa15 Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.centrala.kbsa / *.kredytbank.pl 23.08.06, 13:23
      tak z ciekawości - gdzie można znaleźć opinie o tym biurze i o innych , bo jak
      się wybierałam z Alfą to szukałam i niestety prawie same pozytywy. Poza tym z
      większości biurami to jest tak jak z bankami : " jak świeci słońce dają parasol
      a jak zaczyna padać deszcz to go zabierają".
      Dobrze, że po latach zaszczucia możemy w końcu podróżować gdzie chcemy - ale
      widzę, że sami polacy (czytaj polskie biura) potrafią zgotować nam
      los "wczasowiczów gorszej kategorii" Dlatego należy walczyć o swoje - nawet w
      sądzie.
      Należy również dodać, że do hotelu zostali wysłani sami poalacy ( przynajmniej
      na pierwszy turnus)
    • Gość: Wiktor Kotwica Turyści walczą z biurem podróży IP: 199.244.186.* 23.08.06, 13:35
      A ja byłem uczestnikiem tego "zamieszania" wraz z rodziną i z przykrością muszę
      potwierdzić fakt niedociągnięć, które miały miejsce na miejscu. Moje wakacje
      również na tym ucierpiały. Nie jest to żaden prokuratorski odwet i znajomości z
      kolegą w gazecie.
      Potwierdzam, że czasem Alfa Star umie się zachować (w ubiegłym roku również
      spędziłem wakacje zakupione w tym Biurze i pomimo niewielkiej wpadki na
      początku, wszystko załatwione zostało pomyślnie).
      Ten przypadek jednak to kompletna klapa. Mam zdjęcia, które dokumentują całą
      sytuację zaraz po przyjeździe na miejsce, w trakcie pobytu i na koniec.
      Rzekomo zamknięte studzienki były otwarte przez cały czas mojego pobytu, a
      pierwszy tydzień obfitował w różne prace budowlane. W kolejnym tygodniu ekipy
      budowlane stały się mniej widoczne, a koparka po plaży jeździła nocą ostatniego
      dnia i ..... przewoziła czysty piach na plażę. Mam na ten temat również "film
      dokumentalny". W razie pytań służę informacjami (kotwic@myway.com) -
      przepraszam, za ewentualne opóźnienia w odpowiedzi. Polemiką na forum dalej nie
      będę się zajmował.
      Wnioskuję z wypowiedzi Pana Rzecznika, że spotkamy się w sądzie. Myślę, że ani
      Biuro ani My (uczestnicy) nie chcemy tego rozgłosu, ale skoro nalega ...
      Swoją drogą nie rozumiem polityki Biura, które taką sytuacją zapewniło sobie
      antyreklamę na dłuższy czas, zamiast mieć pozytywną opinię i klientów.
      • Gość: krzyś gdańsk Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: 213.17.251.* 23.08.06, 16:11
        do pana artura altmana mam pytanie czy był 19.07.06 w hotelu regency plaza 5
        gwiazdek,słoneczek ,księżyców,kwiatków itp.czy dostaje informacje od mohaba
        redy który oferował mi hotel w zastępstwie w którym nie było miejsc
        proszę podać adres na który mam przesłać dokumentację zdjęciową i filmową panie
        arturze,co pan wymyśli że wynajołem hotel w egipcie w budowie i kręciłem scenki
        przy nie pełnym basenie (w pierwszym tygodniu w drugim był już pełny) statystów
        robotników w fitnesie układajacych kafelki, mam również wypowiedzi dyrektora i
        innych pracowników hotelu że żałują że hotel jeszcze jest wykańczany ale za
        miesiąc będzie juz lepiej czy to jest ok. ze strony biura wysyłając ludzi do
        testowania opini i zostawienie ich samym sobie.
    • Gość: Marek Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:52
      Jestem właścicielem biura podróży, w którym p. Prokurator Jacek K. wykupił
      imprezę z Alfy Star.Reklamacja złożona przez moich klientów jest w pełni
      zasadna. Jotel jest niewykończony i całkowitym nieporozumieniem jest wysyłanie
      tam turystów.Przed wyjazdem klientów zostałem wprowadzony w błąd przez
      organizatora, że Hotel Regency Plaza jest całkowity gotowy na przyjęcie gości
      i,że nie trwają tam już żadne prace remontowe.Żądanie częściowej rekompensaty
      finansowej jest całkowicie słuszne i zasadne.Marek Żelazny
    • Gość: iza Turyści walczą z biurem podróży IP: *.icpnet.pl 23.08.06, 17:26
      Witam. Ja również byłam w tym NIBY HOTELU ***** od 18.07.2006 roku. Byliśmy
      pierwszą grupą - na przetarcie szlaków /wszystkich wcześniej przeniesiono/, a
      ja nie zgadzam się na to, żeby być królikiem doświadczalnym - nie po to pracuje
      cały rok. Wyjechałam z hałasu dużego miasta - do hałasu wiertarek, szlifierek
      słyszanych cały dzień. Zachowanie biura Alfa Star jest karygodnie. Nie dość, że
      nie otrzymałam żadnej odpowiedzi na złożoną reklamację, to jeszcze zostałam
      obrażona przez rzecznika biura - wyrywanie kabli ???? otwieranie studzienek ???
      ALFA STAR nas po prostu oszukało, a argumenty tego typu są żenujące!
    • Gość: Sławek Turyści walczą z biurem podróży IP: *.171.49.149.crowley.pl 23.08.06, 18:30
      Ja również byłem w tym hotelu jako turnus testowy. I mnie również uderzyło
      stwierdzenie, iż wyrywałem kable i otwierałem studzienki, żeby wyrwać kasę od
      biura. Myślę, że biuro stara się zrobić sobie antyreklamę nie wiem o co w tym
      chodzi i dlaczego ktoś kto nie był na miejscu w tym czasie opowiada takie
      rzeczy. Czuję się oszukany tym co zastałem na miejscu w 5 gwiazdkowym hotelu.
      Wystarczyło dać nam wybór przed wyjazdem i tylko poinformować, że hotel nie
      jest otwarty, a nam pozostawić decyzję czy chcemy tam pojechać.Za pieniądze
      które wydaliśmy na tę przyjemność mielibyśmy z pewnością dobry i otwarty hotel
      bez robotników i niebezpiecznych miejsc które jak można było się dowiedzieć
      sami tworzyliśmy, normalnie jesteśmy samobójcy "kamikadze". Pozdrawiam
      wszystkich z grupy królików doświadczalnych. Sławek Z
    • Gość: Tomasz Sadowski Turyści walczą z biurem podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:25
      Proszę Państwa,

W przyszłym tygodniu "rusza" domena www.regencyplaza.eu, na której zamieszczone
      zostaną zdjęcia z pobytu "grupy doświadczalnej" w terminie 19.07.2006. -
      01.08.2006. Zapraszam wszystkich zaiteresowanych.
      Publicznie zapytuję też rzecznika ALFA STAR: czy ten cement wysypujący się z
      worków na terenie hotelu przywieźliśmy z Polski, czy też wydrapaliśmy go z
      elewacji "pięciogwiazdkowego hotelu", aby podstępnie wyłudzić pieniądze?
    • Gość: Tomasz Sadowski Turyści walczą z biurem podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 20:33
      Zapomniałem dopisać, iż w dniu dzisiejszym po przeczytaniu komentowanego
      artykułu pozwoliłem sobie zadzwonić do rzecznika ALFA STAR, aby porozmawiać na
      temat jego wynurzeń pod m. in. jak by nie było moim adresem. Oczywiście pana
      rzecznika nie zastałem. Zostawiłem swoje namiary i przedstawiłem problem i - a
      czegóż mogłem oczekiwać innego - oczywiście echo.
    • gosia9994 Turyści walczą z biurem podróży 23.08.06, 23:10
      Ja rowniez padlam ofiara oszustow z biura AlfaStar. Przyjechalam na wakacje do
      Polski z Kanady, gdzie mieszkam na stale, i zafundowalam sobie i swojej
      rodzinie pobyt w Regency Plaza w Sharm, ktory niestety niczym nie przypominal
      tego co obiecywalo biuro. Wakacje w tym hotelu kosztowaly nas mase nerwow i
      nieprzyjemnych doswiadczen. Niemniej jednak najbardziej przykre bylo i jest
      stanowisko przedstawicieli AlfaStar, ktorzy nie tylko nie chca zadoscuczynic
      pokrzywdzonym turystom ale wrecz ich oczerniaja.Jedno jest pewne, nigdy wiecej
      nie naraze siebie i swoich bliskich na wyjazd z jakiegokolwiek polskiego biura.
      Wiem, ze tym stwierdzeniem krzywdze rzetelne biura turystyki jednak to one
      musza zrobic porzadek na swoim podworku
    • Gość: Doris Turyści walczą z biurem podróży IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.06, 13:40
      NIezależny obserwator całej tej szopki napisał: pewnie turysci specjalnie
      zabrali ze sobą na wakację szlifierki i wiertarki zeby im zatruć hotelowy
      piknik. A potem urwali kafelki w siłowni i dlatego musiano je odbudowywać.
      Dzieci wczasowiczów zapewne zestawami łopatek i wiaderek wykopały z ziemi kable
      bo to lepsza zabawa niż zamki z piasku. I to biuro wraz z hotelem zwróci się do
      prokuratora o zwrot kosztów budowy hotelu od polskich wandali.
      • Gość: wawa Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: 213.17.251.* 24.08.06, 14:42
        w pazdzierniku mamy wyjazd grupowy do Senegalu myslimy o Alfa Star lub Logos
        Tour , jest to spora kasa i niema ma mowy o o takim traktowaniu więc zawsze
        możemy lecieć od zachodniego organizatora , dajcie znać jak was załatwili,czy
        musicie oddać kable które zwineliście i jak was z tym złomem wpuscili do
        samolotu.
        pozdro.....
    • Gość: Grzegorz K. Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 01:31
      W lipcu pojechałem z Alfa Star na 15-dn.wycieczkę objazdową po Egipcie i na
      szczęście wszystko było dobrze zorganizowane.Nie mogę mieć żadnych zastrzeżeń,a
      również przebywałem w Sharmie.Hotele miały wybrany przeze mnie standard i mam
      bardzo miłe wspomnienia z tamtejszego pobytu. Z kolei moi rodzice pojechali z
      tym biurem do Turcji w sierpniu i również ich wyjazd był udany.
      • cle_oo Re: Turyści walczą z biurem podróży 29.08.06, 08:09
        Na wakacjach.pl znalazłam taki oto link ze zdjęciami zrobionymi przez turystów
        w hotelu Regency Plaza. Nikomu nie życzę takich wakacji.

www.regencyplaza.eu

• Gość: gościu Turyści walczą z biurem podróży IP: *.171.49.149.crowley.pl 08.09.06, 17:33
      byłem na regencyplaza.eu czy nauczyliście się jak remontować własne M TO BYŁ
      CHYBA KURS BUDOWLANY TERAZ ŁATWO MOŻNA DO iRLANDII zarobić parę groszy.
      • Gość: o. Re: Turyści walczą z biurem podróży IP: *.narwik.waw.pl 24.09.06, 18:40
        ja wczoraj wróciłam z Egiptu, z Taby - wycieczkę wykupiłam właśnie z Alfa Star -
        nie ma się do czego przyczepić, jestem zadowolona.Przewoxnik był do d...y -
        Centralwings.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka