Dodaj do ulubionych

Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę

• Gość: wirtek Trafiła kosa na kamień... IP: *.akademiki.uni.torun.pl 25.10.06, 11:42
      Mam nadzieje, że nareszcie supermarkety przestana wykorzystywać pracowników i człowiek nie bedzie tylko narzedziem do osiągania jak największego zysku. Troche o tym wiem bo moja dziewczyna pracowała w realu-niemiła atmosfera, brak szacunku, szczytem była rewizja osobista (do bielizny) ponieważ niesłusznie posądzono ja o kradzież 50 zł (pomyłka kasy głownej przy rozliczaniu)-zgodnie z prawem rewizja może byc przeprowadzana tylko z udziałem policjanta.
      Niech zapewnią normalne waruki pracy i płacy a pracownicy sami się zgłosza.
    • Gość: X Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 14:57
      Nic dziwnego. Za takie pieniądze nie warto zasuwać. Mojego męża brat wyjechał
      do Anglii na pół roku do pracy. Pracuje w markecie i jest zadowolony.
      Postanowił, że tam zostaje. TAka sama praca, ale większa płaca. Mówi, że stać
      go teraz na więcej niż tu. My też chcemy stąd wyjechać.
    • Gość: PreczPrywaciarzom! Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.net.ircam.fr 25.10.06, 15:03
      >i bardzo dobrze ze tak sie dzieje,to znak ze czasy prywaciarzy sie konczom,a i
      >oni sami tez,tak trzymac!nie zgadzac sie na minimum placy za maksymum pracy!!!
      >i tak trzymac!a moze te hieny zmieniom swoje podle zasady tj.zlodziejstwo?aydno
    • Gość: anymous Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.11.radom.pilicka.pl 25.10.06, 17:44
      Minimalna płaca - co najmniej dwa razy tyle co zasiłek. Wtedy bezrobocie
      będzie samo spadać.
      A swoją drogą- za darmo boli gardło..
    • Gość: ant Praca ?? ja im też mogę dać pracę !! IP: 217.153.227.* 06.11.06, 12:09
      tylko płacy jakoś nie widać !! Zus upadnie, jak w morde strzelił :)
    • Gość: wł.firmy Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.daminet.pl 06.11.06, 14:44
      Za takie zarobki nie da się żyć a tym bardziej utrzymać rodziny.
    • ciaxp Nie nazywajcie zasiłku zarobkami........... 06.11.06, 15:35
      bo to jest zasiłek.max 200EU na rękę.Oczywiście zasiłek polski, nie mylić z
      zachodnioeuropejskim.
    • Gość: Krzysia Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.smrw.lodz.pl 06.11.06, 15:53
      ja sie bardzo cieszę z takiego obrotu sprawy:))moze ktoś w końcu zacznie nas
      szanować i pomyśli,że praca na niecały etat za śmieszne pieniądze to nie jest
      rewelacja.Praca w święta,niedziele..czyz kiedys ktoś nie walczył o to aby
      soboty i niedziele były wolne????.ehhhhh
    • Gość: Tomek Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.06, 11:11
      Moja dziewczyna ma 20 lat ukończyła szkołę zawodową w kierunku handlowiec,teraz
      uczy się zaocznie w liceum ogólnokształcącym co drugi weekend. Ma złożonych z 30
      podań w sklepach o pracę każdy pracodawca szuka niewiadomo jakich pracowników
      wszystko im nie pasuje między innymi to że się uczy. To nieprawda że w Bielsku
      jest łatwo z pracą komu się uda to znajdzie a kto jest po zawodówce i chce sie
      uczyć dalej to może narazie o pracy pomyśleć!!! Nikt nie chce dać szansy i
      sprawdzić czy ktoś się nadaje. Niewiemy co mamy robić pieniądze każdemu się
      przydają i są potrzebne ja musze pomagać jej w płaceniu za szkołę choć też nie
      zarabiam zbyt wiele jakoś dajemy rade.Wystarczyło by nam naprawde niewiele nawet
      okolo 700 złotych więc dużych wymagań finansowych naprawdę nie posiadamy.Jeżeli
      jakiś pracodawca poszukuje kobiet do pracy proszę o kontakt na mojego maila
      urbek@vp.pl a napewno przekaże wszystko mojej dziwczynie i się skontaktujemy z
      góry dziękuję. Pozdrawiam
    • Gość: MarcoPolo Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 14:34
      Pracowalem w Auchan w Komornikach k/Poznania i moge powiedziec jedno: to nie praca, lecz chamski wyzysk. NIGDY NIE GODZCIE SIE NA COS PODOBNEGO!
      Nie chcieli ze mna rozwiazac umowy, musialem walczyc i zasiegac porady w PIP ...
      gdyby nie fakt, ze od tej pracy [pracowalem miesiac] zalezalo moje utrzymanie, najpewniej zrezygnowalbym juz po tygodniu.
      Smiesznie niskie wynagrodzenie, mnostwo pracy, narzucane nagdodziny ... kiepski dojazd ... KOSZMAR!
    • Gość: Roberto Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: *.proszynskimedia.pl 12.03.07, 15:20
      Ciekawe czy szanowni prezesi firm, które proponują pracę za kilkaset złotych
      miesięcznie wyżyli by za te "ogromne sumy" przez cały miesiąc? Co by sobie
      kupili? Kolację na poniedziałek na prezesowskie podniebienie? a co z 29-30
      pozostałymi dniami w miesiącu? Minimum egzystencji można zachować przy pułapie
      1500 zł netto, wszystko poniżej to niestety kpina...
    • Gość: gosia Praca w markecie? Dziękuję, nie chcę IP: 82.160.40.* 16.04.07, 15:10
      noo dziekuje robic za 3,40 jako hostessa ma 7zl za godz.
    • Gość: iza praca w markecie IP: *.osadanet.pl 17.07.08, 17:28
      W najgorszej sytuacji są osoby zarejestrowane w Urzędach Pracy, bez
      gadania muszą podjąć oferowaną pracę w markecie w innym przypadku
      zostają wykluczone z UP na okres 3 miesięcy i w tym czasie nie są
      ubezpieczone. Moja znajoma jest osobą niepełnosprawną, otrzymała
      propozycję pracy w Castoramie, miała wykonywać taką samą pracę jak
      osoba zdrowa po 8 godzin z tą tylko różnicą, że zaproponowano jej
      wynagrodzenie jak dla osoby niepełnosprawnej, tj. niecałe 800 zł
      netto, jest to "dobry" sposób na pozbywanie się bezrobotnych i
      spadek stopy bezrobocia w naszym kraju :(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się