cirano 28.10.06, 11:03 ...w Gdańsku, przymieżająca się do gwałtu, to w wiekszości wychowankowie (3ch) św. K.k. Postuluje minister zwiększenie godzin religii? Dać mu! Biydno ta Polska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alicja Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.devs.futuro.pl 28.10.06, 11:26 Jak religia była uczona poza szkołą to przynajmniej dzieci miały jakieś popołudniowe wyjście z domu, w miejsce gdzie nie powinno się rozrabiać,a jak jest w szkole, to zawsze będzie traktowana jak lekcja, na której można odrobić zaległe lekcje, pogadać, wysyłać SMSy. Teraz szkoła po lekcjach jest pusta, za moich czasów, przyznaję z tamtego wieku coprawda, tętniła życiem , były zbiórki harcerskie, SKS, kółka zainteresowań, chemiczne, plastyczne, fizyczne, biologiczne, recytatorskie, .Może powinno się przekształcić szkołę włąśnie w takie miejsca gdzie można pogłębić swoje zainteresowania i czegoś dodatkowego się nauczyć, a nie zaczynać od tworzenia szkół ogrodzonych murem z drutem kolczastm. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Smarkateria z gimnazjum... 28.10.06, 11:41 Tego rodzaju zagospodarowanie szkół jak np. 30 lat temu, graniczy dzisiaj ze stressem i kłóci się z dzisiejszym bezstresowym wychowaniem narybka. Ale przyznaje ci rację Alicjo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 28.10.06, 13:12 kłóci się prrzede wszystkim z podejściem nauczycieli do wykonywanego zawodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.CNet.Gawex.PL 28.10.06, 14:39 Katowiczanko, a ty zostajesz w pracy kilka godzin za darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 28.10.06, 15:09 A zebyś wiedziała,ze zostaję.czas pracy nauczyciela to chyba wynosi 40 godzin tygodniowo,a nie 18 prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.CNet.Gawex.PL 28.10.06, 16:34 Prawda. No to dolicz do tego układanie i drukowanie w domu, na wlasnym sprzęcie, rzecz jasna, sprawdzianów i dyktand, sprawdzanie prac domowych, sprawdzanie tychże dyktand i klasóweczek, zarówno z gramatyki, jak i wypracowań. Moja siostra jest polonistką, ma 5 gimnazjalnych klas, każda z nich raz w miesiącu pisze dyktando, ma sprawdzane jedno zadanie domowe z gramatyki i jedno wypracowanie, raz na miesiąc piszą test (jako praktykę przed egzaminami), ten test trzeba ułożyć i sprawdzić, 2 razy w semestrze piszą na 2 godzinach wypracowanie i też 2 razy w semestrze godzinny sprawdzian z gramatyki. Dolicz do tego przygotowanie do lekcji, prowadzenie dokumentacji klasowej, raz w miesiącu obowiązkowe pilnowanie dziateczek na dyskotekach szkolnych lub klasowych, raz w miesiącu spotkanie z rodzicami w ramach tzw. dni otwartych szkoły.O wielogodzinnych radach pedagogicznych, weekendowych szkoleniach (finansowanych z własnej kieszeni, rzecz jasna), o godzinach spędzanych z kuratorami, w opiece społecznej itp. bo rodzicom kilkorga dziatek zdarza się w pijanym widzie zapomnieć, ze mają dzieci, nie wspomnę. Może o tym nie wiedziałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 28.10.06, 17:34 no to teraz policz ile tak naprawde godzin w tygodniu twoja siostra pracuje?A Ty sadzisz,ze w innych zawodach nie trzeba sie dokształcac i to na wlasny koszt. A rady pedagogiczne to są ile razy w miesiacu? W szkołach do których chodzą moi synowierady pedagogiczne zaczynają sie o godz. 13-tej i uczniowie są oczywiście zwolnieni z lekcji. sic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonzo Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 17:43 no to trzeba by chyba zmienic szkole i poslac synow do prywatnej...najlepiej tej do ktorej chodza dzieci ministra Giertycha...tam jest super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do bonzo Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:00 Bonzo masz jakieś fobie,śni Ci się minister Giertych po nocy? Skorzystaj z pomocy psychologa to teraz trendy,może pan Samson wysłucha Cię w celi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.adsl.inetia.pl 31.10.06, 07:01 Droga EWo,siostro,polonistko itd.. Jezeli Ci praca nie odpowiada zmien ja po prostu.Specjalisci,fachowcy,ludzie potrafiacy cos sa poszukiwani na rynku pracy.Oni za darmo nie pracuja. Ludzie,ktorzy o swoich podopiecznych wyrazaja sie z taka pogarda (dziateczki) powinni natychmiast dostac zakaz wykonywania zawodu nauczyciela.Ich psychoza pod tytulem "po co ja studiowalam?-teraz musze uczyc te dziateczki rodzicow w pijackim widzie itd" prowadzi do patologii o ktorych slyszelismy w ostatnich dniach. Aby zmienic system oswiaty potrzbne bedzie kilka pokolen.Moze za 20 ,moze za 30 lat,kiedy pojawia sie swiatli i rzeczywiscie wyksztalceni ludzie zapanuje w tej branzy porzadek i nastanie atmosfera nauczania i uczenia sie.Jest o wiele latwiej nauczyc ludzi montownia nowoczesnych samochodow,pralek czy tez innych telewizorow niz zmienic im mentalnosc.Przez 50 lat uczono stan nauczycielski jaki ma wplyw na ksztaltowanie spoleczenstwa socjalistycznego,tzw. spolecznych postaw,jak wywierac wplyw na rodzicow poprzez dzieci itd.To wszystko pozostalo w umyslach tych ludzi do dzisiejszego dnia i obrazuje sie w postach jak ten na ktory odpowiadam oraz w powyzszych i ponizszych. Brak rzeczowej dyskusji w relacji rodzic-nauczyciel obrazuje najlepiej niniejsze forum.Poniewaz jest do pewnego stopnia anonimowe mozna dac upust swojemu niespelnionemu zyciu nauczyciela szkalujac katowiczanke,wysylajac ja do psychiatry,czy tez dedukujac,ze to co robi,robi dlatego poniewaz jej dziecko nie radzi sobie w gimnazium nr 4. Drodzy NAUCZYCIELE:Jezeli chcecie kogokolwiek i czegokolwiek nauczyc zacznijcie najpierw od siebie.A przede wszystkim zejdzcie z piedestalu nauczycieli spoleczenstwa,bo nimi nie jestescie.Jestescie taka sama grupa jak kazda inna w ktorej sa te same patologie i przywary obecne w reszcie spoleczenstwa. Wiecej pokory i uprzejmosci a mniej chamstwa,arogancji i dyletantyzmu jak w poscie na ktory odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nauczyciel Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:19 droga Ingo a może zamiast krytykować nauczycieli którzy musza za gó..ane pieniądze pracować w szkole, wezmiesz się za krytykę ródziców. W przewarzającej wiekszości obecnie rodzicom sie wydaje że oni musza gonic za kasą a dzieci wychowa im szkola (za nich) No cóż z takim podejściem ta smarkateria wlasnie wyrasta na bandziorów. Gó..arzom wydaje się że są dorośli a to siusiumajtki które ledwo odrosły od ziemi. Czas rodziców karać za zaniedbania wychowawcze a nie napiętnować nauczycieli. Inga nie bron katowiczanki chyba ze zmienilas sie z niej (a to bardzo możliwe) ta kobieta prowadzi na forum od roku tyrade na gimnazjum numer 4 na nauczycieli, rodziców i dzieci. Przesledz to a dopiero pózniej sie wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
europa130 Re: Smarkateria z gimnazjum... 05.11.06, 16:24 Gość portalu: EWA napisał(a): > Katowiczanko, a ty zostajesz w pracy kilka godzin za darmo? <no to moze wprowadzic taryfe dla takich jak ty EWO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 15:00 badz tak mily i od.. sie od K.k. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Smarkateria z gimnazjum... 31.10.06, 17:36 Aż tak miły to ja nie będę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy podziękowanie dla gościa - "co za różnica kto" IP: *.chello.pl 28.10.06, 20:11 Dziękuję „ co za różnica kto” za wsparcie mego spostrzeżenia o katowiczance, kitce, lili, ….. że sama sobie przyznaje rację, zmyśla, oczernia i jak oszust wprowadza w błąd forumowiczów. Twoja majowa wypowiedz podbudowała mnie, że są ludzie wrażliwi na ewidentne oszczerstwa i pomówienia. Jeszcze w maju nie penetrowałem tak głęboko twórczości tej kreatury. Po przejrzeniu tematu powstałego po dniu kobiet stwierdziłem, że ta jedna osoba występując jako katowiczanka, kitka i lili „opluwała” 37 razy nauczycieli, wychowawczynię, uczniów i dyrektorkę gimnazjum. Najbardziej mnie zaszokowało to, że wdawała się brutalnie w dyskusję z młodzieżą, która stawała w obronie swojej szkoły i nie zgadzała się z napastliwymi opiniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: podziękowanie dla gościa - "co za różnica kto IP: *.orange.pl 28.10.06, 21:02 no,no,dociekliwy wychowuj dalej młodzież w gimnazjum nr 4. Ciekawe tylko jakie bedą tego efekty.Udawajcie nauczyciele dalej,że nic się nie dzieje, a w szkołach jest wspaniale. Nauczyciele nie tylko powinni uczyć, ale też i wychowywać. szkoda tylko,że nauczyciele nie przyjmują żadnej krytyki, nawet wtedy kiedy dzieci odbierają sobie życie,nauczyciele nie mają sobie nic do zarzucenia. "Tak trzymać" Odpowiedz Link Zgłoś
jowitta17 Re: podziękowanie dla gościa - "co za różnica kto 28.10.06, 22:17 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > no,no,dociekliwy wychowuj dalej młodzież w gimnazjum nr 4. Ciekawe tylko jakie > bedą tego efekty.Udawajcie nauczyciele dalej,że nic się nie dzieje, a w > szkołach jest wspaniale. Nauczyciele nie tylko powinni uczyć, ale też i > wychowywać. szkoda tylko,że nauczyciele nie przyjmują żadnej krytyki, nawet > wtedy kiedy dzieci odbierają sobie życie,nauczyciele nie mają sobie nic do > zarzucenia. > > "Tak trzymać" tak się składa katowiczanko,że dzieciątka w szkole spędzają 8-9 godzin, pozostałą część czasu są ,a przynajmiej powinni być pod opieką swoich rodziców, i przez nich wychowywane, ale zauważyłam i Ty chyba też że ci mają dla swoich dzieciatek coraz mniej czasu ,bo albo kasę robią, albo tak jak Ty wiele godzin piszą na forach, i to ma byś ta opieka nad pociechami?, atakują wszystko i wszystkich ,tylko prostego obowiązku rodzicielskiego nie spełniają, kasa to nie wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: podziękowanie dla gościa - "co za różnica kto IP: *.CNet.Gawex.PL 29.10.06, 12:33 Faktycznie, to właściwe miejsce dla ciebie. Współczuję twojemu dziecku, które w domu spędza ok. 33 godzin tygodniowo, a mamuni pewnie w ogóle nie widuje, bo ta lata po wszystkich forach jak z pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie nauczyciel Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 20:57 Plakac mi sie chce z tego co pisze zakpompleksiona katowiczanka i inga. A tak na marginesie jestem facetem g... mnie obchodzi gim 4 ale szkoda ze same nie podajecie swoich nazwisk tylko anonimowo szkalujecie innych. Drogie Panie może czas sie ujawnic, powiedziec ja z imienia i nazwiska mam takie a nie inne zastrzezenia. Czyzby was strach obleciał przed podaniem swoich danych personalnych. Najlepiej anonimowo szkalować wszystko w koło, nieprawdaż??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytanie a gdzie w tym wszystkim rodzice? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 06:39 A kiedy katowiczanko zaczniesz pisać że rodzice nie maja czasu na wychowanie dzieci i że to oni w 80% muszą dbać o wychowanie dzieci. Napisz że szkoła za nich tego i za Ciebie nie zrobi. Na zakichany i świety obowiazek wychowanie dzieci przez rodziców a obecnie nagminnie obserwuje się inne podejście rodziców. Wysyłam dziecko do szkoły a wy mi drodzy nauczyciele wyprowadzcie moją pociechę na ludzi bo ja nie mam czasu. Nie jest tak????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: a gdzie w tym wszystkim rodzice? IP: *.orange.pl 02.11.06, 18:03 Ja nie uczę moje dzieci spóżniania się,nierozliczania się z powierzonych pieniędzy,luzackiego traktowania obowiązków, tego uczą nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: a gdzie w tym wszystkim rodzice? IP: *.orange.pl 02.11.06, 18:23 nie potrzebuję,żeby mi szkoła wychowywała dzieci, ale niech mi ich nie psuje negatywnymi wzorcami.Niech nie uczy dzieci klamać, niech nie uczy dzieci nierównego traktowania, wyróżniania dzieci nauczycieli.Mamusia uczy swoje dziecko i to prawidłowe?,nierozliczania się z zebranych składek,udawania, to prawidłowe. jezeli uczeń wie,że w szkole nie ma lekcji, bo nauczycielka jest chora, a tą samą nauczycielkę widzi po południu w szkole językowej jak uczy i tam jest zdrowa.I to jest ten dobry przykład dawany przez nauczyciela? I przestańcie wreszcie twierdzić,że wszyscy rodzice,to pijacy nie zajmujący sie dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia30 katowiczanko idealna.... 05.11.06, 17:00 Gość portalu: katowiczanka napisał(a): > > jezeli uczeń wie,że w szkole nie ma lekcji, bo nauczycielka jest chora, a tą samą nauczycielkę widzi po południu w szkole językowej jak uczy i tam jest > zdrowa czy tobie nigdy nie zdarzylo sie wziac L4 bedac zdrowa bo......i tu wstaw co ci pasuje?Naporawde jestes taka idealna matka, obywatelka itd???? Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Ty myślisz Cirano..... 02.11.06, 07:50 ...że przyczyna patologiiw gimnazjavh tkwi w lekcjach religii w szkołach a nie w szaleństwach srodowisk UW i SLD promujących reformy szkolnictwa gdzie uczeń ma tylko prawa a żadnych obowiazków ? Co ciekawe gdy była dyscyplina w szkołach przed 1989 rokiem takie zachowania były marginalne. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Ty myślisz Cirano..... 02.11.06, 10:59 Nie Pit. Ten wspólny mianownik nie chwyci. Ja wiem, że lekcje religii nie uczą bandytyzmu. Znamiennym ale jest to, że od czasu jak je wprowadzono zle się dzieje i jest coraz gorzej, tzn. te lekcje nic nie dają! Uczą modlitw ale nie życia, przyzwoitości... Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Ty myślisz Cirano..... 02.11.06, 12:31 Problem, jest bardziej złożony Cirano. Po pierwsze, coś się dzieje niedobrego w domach uczniów, gdzie są rodzice? Zobacz reakcję rodziców młodocianych oprawców Ani. Według nich to się właściwie nic nie stało. Po drugie to "reformy" szkoły, gdzie nauczycielom nie pozostawiono żadnego pola manewru do egzekwowania nauki i normalnego sprawowania od uczniów. Wprowadzanie wzorców zbliżonych do amerykańskch w szkolnictwie publicznym spowodowało, że polskie gimnazja zaczynają być podobne do tych z Haarlemu.Ci co przeciwko temu protestowali, byli określani mianem niereformowalnych zacofańców o reakcyjnych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.06, 18:18 Nareszcie cos sie dzieje,ale 16 lat juz stracone,liberalowie poniesli kleska, Polska sie nareszcie budzi, pozostalo jeszcze tylko zatopic platforme i bedzie to juz normalny Kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 02.11.06, 18:29 A ile jeszcze dzieci musi popełnić samobójstwo,zostać zgwałconych zeby w oświacie nastapił przełom. pan Giertych chce wprowadzić zakaz uzywania komórek w szkołach,a czy zagwarantuje,że jeżeli dziecku coś się stanie to szkoła zawiadomi od razu rodziców? Uczniowi z Rudy Slaskiej na obozie zabrano na noc komórkę,a gdyby ją miał to mógłby poinformować rodziców od razu co sie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.06, 18:32 Katowiczanko, jak ja chodzilem do szkoly to nie bylo jeszcze komorek, jakos mi sie nic nie stalo, zyje do dzis,problem komorek to nie tylko w szkole, w pracy tez jest naduzywana, to takie nowoczesne komercielne gowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 02.11.06, 18:39 nauczyciele byli bardziej odpowiedzialni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.pools.arcor-ip.net 02.11.06, 19:09 Nareszcie ta europejska liberalna smarkateria bedze zlapana,ordynarnie mowiac za pysk,bo to nie jest problem tylko samej Polski, liberalowie ponosza kleske po klesce, europa musi wrocic do swoich korzeni, albo zaleje ja islam, a wtedy koniec wolnosci,chusta , dlugie kiecki i tak bedzie wygladala "wolna europa". Brawo bracia Kaczynscy, Polska znowu w awangardzie tak jak w sierpniu (0, wtedy tez byli przeciwnicy, kanclerz niemiecki tez mowil ze niepotrzebnie Polacy wzniecaja niepokoje w europie, i co sie okazalo? Niemcy moga sie poszczycic dzis 2,6 milionami bezrobotnych nie majacych skonczonego nawet podstawowego wyksztalcenia. W pracy musze takiemu polglowkowi tlumaczyc co to jest 1/6 cala przez godzine bo nie zna ulamkow.To sa skutki europejskosci w wykonaniu liberalow, potem juz tylko dyktatura z lewa albo z prawa. Filozof mowi: idz Polsko swoja droga i pozwol innym mowic, niech sobie mowia so wie damals. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: Ty myślisz Cirano..... 03.11.06, 10:03 Gość portalu: miamore napisał(a): > Katowiczanko, jak ja chodzilem do szkoly to nie bylo jeszcze komorek, jakos mi > sie nic nie stalo, zyje do dzis,problem komorek to nie tylko w szkole, w pracy > tez jest naduzywana, to takie nowoczesne komercielne gowno. Święte słowa Miamore.Szkoła jest do nauki a nie do wysyłania SMS-ów czy filmowania orgii bandyckiej żulii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 04.11.06, 05:23 czy uwazasz,ze komórki tylko do tego słuzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 12:12 Uważam, że dziecku należy się chwila wytchnienia od problemów domowych i w szkole powinno skupić się na nauce i kontaktach z rówieśnikami z klasy. Nadopiekuńczy rodzice i znajomkowie spoza szkoły niech poczekają aż dziecko wróci z lekcji. W awaryjnych sytuacjach można wiadomość przekazać przez telefon w sekretariacie szkoły. Dilerzy narkotykowi też będą mieli utrudniony dostęp do ćpunów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 66 Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 21:29 czytajac mozna wnioskowac ze to szkola ma wychowac a nauczy...ciel jest od nauki a od wychowania to rodzice obecnie dzieci rzadza rodzicami odpowiednio manipulujac a rodzice hihi stroja swoje pociechy ze niejedna pociecha wyglada na 20-stke a nie na 14-letnia pannice chlopcy ,bo chlopiec moze sie wloczyc do pozna a tak na marginesie, wejdzcie na dyskoteki pozna noca ile tam 13-14 latow wodka,narkotyki itd to tez wina szkoly u nas zapanowala nowa moda..za niepowodzenia moje ,winny jest ktos i cos a rodzice zapomnieli ze nalezy miec kontakt z wlasnym dzieckiem a nie utwierdzac w nim ze to ktos jest winny jego niepowodzeniom. bo my dorosli juz wiemy ,ze nasze postepowanie przynosi nam albo zyski albo straty i nalezy dzieci nauczyc lub probowac nauczyc ze kazdy jest odpowiedzialny za swoje postepowanie w szkole,na ulicy itd a nie nauczyciel,kolega zly ,sytuacja taka lub siaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 04.11.06, 22:29 szkoła ma tez wychowywać i od tych zapisów kochani nauczyciele nie uciekniecie i dawajcie trochę lepsze przykłady uczniom niż dotychczas Dyrektor gimnazjum wie,ze nastepnego dnia przyjdzie na kontrolę sanepid, to trzeba w klasach ławki poustawiać prawidłowo,ubigacje wymyte i nawet w nich nie smierdzi, jest mydło i papier toaletowy.a potem dzieci smieją się ze wszystkich kontroli. Jak ma przyjść do gimnazjum wizytator,też parę dni wcześniej wszyscy o tym wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc66 Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 07:26 no i sie potwierdza nadal sadzisz rodzicu ze to wina tym razem dyrekcji a nie twojej pociechy ktora nie umie zachowywac w w-c a kto go tego nie nauczyl?? tez szkola kazdy odpowiada za swoje postepowanie a tego nie wpajacie rodzice dzieciom bo latwo za niepowodzenia oskarzyc szkole ,TV,prase juz tak bywa ,ze szczegolnie teraz za niepowodzenia swoje oskarżamy innych lub instytucje bledem szkoly bywalo ze za bardzo preferowano prawa uczniowskie a nie ich obowiazki czyli nauke i prawidlowe zachowanie ktore wynosi sie domu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.06, 09:49 Pomimo moich wielu prozb o rozsadne argumenty widze na tym i na innych forach oglednie mowiac belkot typu , to nie my ,to oni .Pomijajac psychopatow nawolujacych do ujawnienia sie,wzglednie prowadzacych dochodzenia kto jest kim mysla przewodnia "nauczycieli" wypowiadajacych sie w temacie szkolnictwa,nauczania i ogolnie oswiaty mozna zaobserwowac zjawisko totalnej negacji wszystkiego co wjaze sie z opiniami rodzicow.Wszystkiemu sa winni oni ich wychowanie itd. Drodzy "nauczyciele" !!! -spoleczenstwo jest jakie jest i kazdy z was wszystko jedno na jakim zaoczny,wieczorowym,czy tez normalnie wystudiowanym kierunku powinien lyknac troche socjologii -zachowanie jednostki w grupie dwu/trzyosobowej moze byc inne niz w grupie 20 osobowej,tym bardziej zlozonej z rowiesnikow -atmosfere pogardy prezentowana na w/w forach prezentujecie rowniez w szkolach a to widza i przede wszystkim czuja uczniowie -u wielu z nich prowadzi to do agrsji -zarzucacie niewybredny sposob komentowania przez rodicow w obecnosci dzieci decyzji nauczycieli -a czego oczekujecie od prostych ludzi,czesto w trudnej sytuacji finansowej, ktorzy sa permanentnie konfrontowani z waszymi jakze swiatlymi metodami dydaktycznymi w rodzaju wystawy 5 akwarii w szkole z 20 rybkami za 3 PLN,lub wyjazdu do skansenu oddalonego o 5 km od szkoly za 30 PLN czy tez wizyty 5 bezrobotnych aktorow prezentujacych scenki za 5 PLN itd.itp. -a wszystko to dodatkowo ponad wplaty na komitet rodzicielski,klasowy,swietlice,ubezpieczenie -sposob w jaki przeprowadzane sa wybory klasowego komitetu rodzicielskiego-pozniejsza indoktrynacja przez wychowawce tego ciala,nastepnie wybory RR,ktora obrazuje sie w wiekszosci szkol jedynie kontem bankowym, mowia same za siebie -swoja prace w szkolach sprowadzacie do przerabiania zadanego meterialu i nie zadajecie sobie trudu wytlumaczenia w sposob zrozumialy tematu nie mowiac juz o tym aby zrobic to w sposob interesujacy.Tylko wtedy jest gwarancja,ze kilkunastoletnie wyrostki beda sluchaly a nie graly na telefonach i tylko wtedy nauczyciel zdobedzie szacunek jezeli uczen zauwazy,ze dowiaduje sie czegos wiecej ponad to co jest napisane w ksiazce (kolorowej,drogiej i na kredowym papierze) ale do tego potrzebna jest duza wiedza ogolna a przede wszystkim szacunek dla tego co sie robi i do tych ,dla ktorych to sie robi -czytajac rozne wypowiedzi nauczycieli odnosze wrazenie,ze (tutaj nasuwa mi sie przyklad parobka,ktory nagle stal sie panem)wiekszosc z wypowiadajacych sie tutaj nie osiagnela poziomu intelektualnego odpowiadajacego nadanym im stopniom uniwesyteckim nie mowiac juz o fachowosci.To powoduje konflikty. -gdzie jest szkola,w ktorej panuje atmosfera uczenia sie i nauczania a nie zbierania pieniazkow , co samo w sobie nie jest rzecza zla ale nalezy to robic uczciwie. -gdzie jest szkola,w ktorej na przerwach uczniowie rozmawiaja z soba a nie wrzesza i okladaja sie nawzajem -gdzie jest szkola, w ktorej rodzic traktowany jest jako partner a nie jako zlo konieczne wg. wzoru "my wiemy i tak wszystko najlepiej" ADHD,logopeda,dyslekcja,dysgrafia itd. -co robia w szkolach "nauczyciele"jezykow obcych nie znajacy dobrze tych jezykow -jak mozna nauczyc 13 letnie dziecko fizyki, kiedy mloda nauczycielka jest przez 0,5 roku szkolnego chora a wtedy kiedy jest zadaje temat do przepisania i gra na telefonie (juz jej nie ma - sprawa zostala rozwiazana ale dziecko stracilo rok nauki i nabralo odpowiedniego "szacuku" do przedmiotu) Tego typu przyklady mozna mnozyc.Dlatego w tym miejscu oczekuje rozsadnej argumentacji i dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc66 Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 12:12 piekne marzenia a szkola brak na zajecia pozaszkolne ba nawet pieniedzy na papier do drukarki nie mowiac o pieniadzach na zatrudnienie nowej fizyczki podanej w przykladzie itd fakt np nie powinien dyrektor mlodemu zaraz po studiach kazac uczyc zaraz w kl maturalnej a zbiuralizowanie szkoly,sprawozdania,uzasadnienie,plany itd powoduje strate czasu tez jest prawda ze nie kazdy nadaje sie na nauczyciela ale mnie chodzi o to ze to rodzic powinien wpoic zasady wlasciwego zachowania stosunku do siebie,ze to dziecko powinno wiedziec ze takie a nie inne zachowanie moze spowodowac taka lub inna reakcje i to on bedzie ponosil konsekwencje nie szkola,nie rowiesnik.nie rodzic a tego niestety w niektorych normalnych rodzinach nie tlumacza rodziny patologiczne a szczegolnie dzieci z tych rodzin powinne byc pod specjalna ochrona i opieka a psychologowie przestance wmawiac rodzicom i dzieciom o dysgrafi,dyslekcji i ADHD takich naprawde przypadkow jest 1% danej populacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 05.11.06, 16:00 pieniadze by sie znalazły, gdyby dyrektorzy szkół lepiej nimi gospodarzyli. Czy wiesz,że ponad 1/4 budżetu Katowic jest przeznaczona na oświatę? A jak są kontrolowane wydatki widać po gimnazjum 9 w Katowicach. A coś prasa milczy czy już sprawa trafiła do Sądu, czy starym system zatuszowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.06, 16:46 Rodzice powinni zajac sie swoimi pociechami. To co dziecko widzi i slyszy w domu stara sie dalej przekazywac w szkole, rodzice sa chorzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ciarno Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 16:53 Masz rację po co religia? co tam moralność!Niech żyje wolność i swoboda! Po co karać,po co uczyć etyki,po co mówić o poszanowaniu człowieka jest ,,demokracja,, moża mordować,gwałcić i szydzić z wiary i Kościola. Brawo ciekawi mnie tylko czy byłbyś taki ,,demokratyczny,,gdyby chodziło o twoje dziecko??? A J.P.II. mówił "DMOKRACJA I WOLNOść TO WSPANIAłA SPRAWA ALE TRZEBA Z NIEJ UMIEć KORZYSTAć".Czy potrafimy? mam wątpliwości! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 66 Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:11 inga o jakiej patologi w szkole mowisz wymien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc66 Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 18:12 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3719668.html brak kontaktu wlasciwego z dzieckiem tu sie zgodze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.pools.arcor-ip.net 05.11.06, 18:33 Ja dzieci do niczego nie zmuszalem, staralem sie tylko odkryc ich zainteresowania, a potem juz tylko umozliwic im ich urzeczywistnienie. Pokonczyly studia jakie chcialy,z wlasnego wyboru., w mysl zasady robic to co sie lubi, a nie to co przynosi pieniadze. Spotkalem wielu ludzi ktorzy pokonczyli to co chcieli rodzice, efekt byl oplakany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.06, 18:47 Nauczyciele mowiacy o niczym innym tylko o braku pieniedzy na oswiate Nauczyciele niezadowoleni ze swoich zarobkow Nauczyciele notorycznie przebywajacy na zwolnieniach lekarskich Nauczyciele realizujacy program nauczania a nie uczacy Nauczyciele przekonani o swojej wyzszosci nad tymi niesfornymi "latoroslami" i ich "patologicznymi rodzicami" Nauczyciele otwarcie pogardzajacymi swoim nowym ministrem (zaznaczam,ze jest to reprezentant wyborcow,wybrany w demokratycznych wyborach)Jezeli opluwa sie swojego zwierzchnika nie nalezy sie dziwic,ze jest sie samemu opluwanym itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 05:14 rozbawilas mnie z rana tymi patologiami a szczegolnie obrona pewnego pana teraz juz wiem gdzie pies pogrzebany ale to twoj problem moj to troska o dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 66 Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 05:58 www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=126987&scroll_article_id=126987&layout=1 &page=text&list_position=1 bez kpmentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.adsl.inetia.pl 06.11.06, 06:59 Brakuje jeszcze linku na Angore,Klare Veritas i pare innych tub narodowych Gratuluje polotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 07:05 www.angora.com.pl/ media.wp.pl/kat,43276,wid,8467934,wiadomosc.html?ticaid=12a20 www.radiomaryja.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 06.11.06, 06:07 a ładnie to tak się pod kogoś podszywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kitka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 10:59 Obecnie bardzo trudno trafić na jakiś login, którego byś już wcześniej nie używała, droga katowiczanko, kitko, bibi, katowicem itd, itp, itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 06.11.06, 21:05 och , przeceniasz mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.orange.pl 06.11.06, 06:21 ingo/ z małej litery/ ,nie nauczycielu i jak sie tam jeszcze podpisujesz dla Cieie to nie sa patologie, dla mnie tak i mozna dodać wiele innych, a przede wszystkim cwaniactwo i pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
twm6 moja propozycja 06.11.06, 10:17 Katowiczanko jeżeli uważasz że Gim nr 4 jest taką złą szkołą to dlaczego nie zabrałaś dzieci do innego gimnazjum ? Czy ty chcesz doprowadzić do jakiegoś nieszczęścia? Czy ty nie wiesz jak one tam cierpią , czy ty nie wiesz jak są tam niesprawiedliwie traktowane. Obowiązkiem rodziców jest strzec swoje dzieci. A tak na poważnie. Z tego co mi wiadomo to możesz zabrać dzieci ze szkoły i uczyć je sama w domu. Skoro jesteś takim dobrym nauczycielem, który zna się na wszystkim dużo lepiej ucz swoje dzieci w domu. Wynikami oczywiście pochwal się na tym forum. Chętnie poczytamy. Weź sprawy w swoje ręce. Ochroń swoje dzieci przed szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: moja propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 22:49 dobrze ci mówić, chętnie bym to uczynła, ale nie mam czasu. pracuje zawodowo, nie mam niekiedy czasu nawet dobranoc synom powiedzieć, nie mówiąc o wychowaniu ich, a co dopiero nauczaniu! wiesz, jakie wymagające są czasy. niech nauczyciele sie nimi zajmą. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Ty myślisz Cirano..... 05.11.06, 17:24 no nie co ma gospodarowanie pieniedzmi zwolnienia lekarskie do dzieci pozornie tak ale wychowanie to ktore przynosi dziecko z domu rzutuje na jego zachowanie w szkole moze za mocno powiedziane nie maja wpojone zasady ze odpowiadaja sami za swoje slowa ,czyny,postepki i jak sie zachowuja tak ich wszyscy widza np.komorki...wiadomo,ze w teatrze,w biurze w autobusie nie powinno sie uzywac,bo nikogo to nie obchodzi z kim kto gada a tu naraz wielki krzyk bo nie wolno komorek w szkole cale pokolenia nie mialy komorek..i co wyroslismy na zlych ludzi no i po co rodzice kupuja z tymi wszystkimi bajerami...hihihi nie dziwmy sie ze maja pomysly to tylko przyklad najgorzej ,ze zamiast wspolnym frontem wychowywac to rodzic tylko krytykuje albo twierdzi ze nauczyciel sie uwzial a wiadomo ze nawet my dorosli w roznych srodowiskach zachowuja sie mniej lub bardziej poprawnie a dzieci maja prawo robic bledy i nalezy je koregowac a nie wmawiac ze to wina szkoly,kolegi itd kazdy jest odpowiedzialny za siebie Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Ty myślisz Cirano..... 05.11.06, 17:30 katowiczanko napisalas W gimnazjum 4 oprócz sklepiku, działa tez szkoła prywatna w soboty , niedziele i popołudniami i gdzie są pieniądze.Sa tez jakieś kursy komputerowe. /Zawiadomienie wisiało na drzwiach/ Gdzie wpływają pieniadze. a co to ma wspolnego z krnabrna dzieciarnia w tej sprawie to do RR i dyrekcji napewno podaja sprawozdanie ps nawet nie wiem gdzie jest ta szkola sadzilam ze bedzie tu dyskusja jak zrobic zeby dzieci sie zachowywaly wlasciwie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.orange.pl 05.11.06, 17:32 rozbawiłes mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Ty myślisz Cirano..... IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.06, 17:59 Aby dzieci zachowywaly sie poprawnie musza miec odpowiednie wzory.Nie tylko te wynoszone z domu ale rowniez te wyniesione ze szkoly.A jak w domu patologia i w szkole patologia to mieszanka piorunujaca jest gotowa - vide ostatnie osiagniecia Gdansk itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gimnazjalistka Re: Smarkateria z gimnazjum... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 19:08 Witam ... Chcialam poruszyc sprawe iz teraz wszystko na gimnazjum ... uwazam iz ze w paru gimnazjach zdarzylo sie cos okropnego ( Ania [*] ) to nie znaczy ze w innych jest gorzej !! Teraz to kazdy gimnazjalista wytykany palcem ... wszyscy sie go boja .. a nie wszyscy sa tacy .... a co do szkoly dla uczniow spewniajacych problemu w szkole jest ZA !! Odpowiedz Link Zgłoś