Dodaj do ulubionych

Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.06, 22:33
Tak Krzakala, jak Cyrulik, to sa dupki! Fudali, jako jedyny w tym miescie, ma
zaufanie spoleczne. Ogolnopolskie partie nie zdazyly stworzyc (wykreowac)
sobie elit. Zaplecze ma tylko Fudali. Krzakala z Kuflem, Gawliczkiem, Konopka
moga sobie ujadac, Cyrukik rybnicki (nie-sewilski) zionac jadem, a Fudali i
tak ma poparcie Rybniczan, bo po prostu jest dobry. Fudali the best!
Obserwuj wątek
    • Gość: A Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.siec2000.pl 17.11.06, 23:49
      No to PO pokazało swoją twarz. Dobro miasta i mieszkańców ich nie obchodzi.
    • sumer55 wreszcie Pisiory i PO w "naturalnym" układzie: 18.11.06, 00:05
      miłość i nienawiść do siebie i całego innego otoczenia - to ich łączy. A to że
      mają sprzeczne poglądy - to taki pikuś. Jeżeli dojdzie do takiej koalicji to
      Rybnik (a także kilka innych miast w Polsce) będzie miało szansę zobaczyć co
      czeka Polskę za jakiś czas.
      • Gość: Zeb Re: wreszcie Pisiory i PO w "naturalnym" układzie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 08:46
        PO - tak właśnie działa. Identycznie postapiło po wyborach do Sejmu. Nie
        wiedziałe tylko, że to przenosi się i na poziom gmin. To się nazywa "owczy pęd
        do władzy". I teraz pluję sobie w brodę, bo poparłem Krząkałę w wyborach
        prezydenckich. Za to do Rady Miasta głosowałem na BSR - konkretnie na Kazika
        Salamona.
    • Gość: zadowolony Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 09:54
      ojej panie prezydencie tylko sie pan nie popłacz ,po cichu liczyłem ze tak
      bedzie i nie ukrywam ze jestem bardzo zadowolony z takiego obrotu sprawy
      nareszcie nie beda robic tego co im sie podoba ,pierwsza hossa poleci pewnie
      • Gość: rybniczanie Fudali The Best IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:10
        reszta out !!!!!!!!!!
    • jazg1 To jest szantaż Fudali 18.11.06, 10:19
      a szantażom ulegać nie należy.
    • jazg1 Nieprezydencki PO-PiS w Rybniku 18.11.06, 10:28
      To, że rada miasta nie składa się ze zwolenników prezydenta tego grodu nie
      oznacza, iż jest to rada antyprezydencka.
      • Gość: gosc66 Re: Nieprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 10:35
        hihihihi PO bo pomysle ze jestescie
        tak jak lpr lub samoobrona
        pamietajcie
        pis chce stworzyc jedna prawice
        umawiajac sie z pisem pomagacie im w tym
        no ale jak wazniejsze sa dla was stolki
        a nie gospodarka i dobro Rybnika
        wasza sprawa
        • Gość: mieszkam tu Fudali , najlepszy prezydent w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 12:48
          Rybnik - najlepsze miasto w Polsce .
    • Gość: Michail Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.chello.pl 18.11.06, 13:18
      A BSR to nie czyste partyjniactwo? Czy z tej partii nie startował Jan Mura z
      okręgu w Boguszowicach, którego członkowie jego rodziny są zamieszani w
      działalność w grupie przestępczej, nie płacili za towary i węgiel z kopalnii?
      To ma być koniec partyjniactwa? Tak, ale początek złodziejstwa.
      W Newsweeku o tym pisali. BSR to GTW w Rybniku, która udaje niezależność.
      • Gość: ja Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.centertel.pl 18.11.06, 13:56
        Masz kolego rację, afera paliwowa, dotacje miliony na hotele, korupcja w urzędzie rybnickim (ale bedzie afera) to fakty !!! a swą drogą to ciekawe co Po I PiS rybnicki zrobi razem? ciekawe cały czas mówili że mają dosyć takiej dotychczasowej polityki w mieście przez ostatnie 8 lat !! teraz mają szansę!!! dodać jeszcze do tego sprawy poprzedniego prezydenta Makosza i mamy kolejne sensacje !!
    • Gość: Platformers Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:29
      Nikt sie nas - czlonkow PO w Rybniku nie pytal, czy chcemy koalicji z PiS-em!
      Zadecydowalo o tym waskie grono oszolomow, ktorzy zmanipulowali wybory w
      strukturach PO i maja czelnosc nazywac sie zarzadem. Wiekszosc z nas jest
      zbulwersowana! Czesc juz odchodzi z PO, czesc udaje sie na "emigracje
      wewnetrzna". Niestety, dopoki naczelnym ideologiem Bedzie Kufel, a Krzakala
      marionetka, to tak brdzie. Jestem sklonny stwierdzic, ze w Rybniku nie ma
      Platformy Obywatelskiej. Jest jakies kolko wzajemnej adoracj Kufla, Juzka,
      Gawliczka, Konopki i paru jeszcze innych panow, ktorzy pod szyldem PO uprawiaja
      swoja wlasna polityke, ktora nie ma NIC wspolnego z poltyka PO, jako
      ogolnopolskiej organizacji! Wstyd mi za ten dziadowski zarzad i jego decyzje! W
      imieniu normalnych czlonkow PO, przepraszam wszystkich rybniczan za to, co
      zrobili nasi samozwanczy szefowie!
      • Gość: snake Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 14:42
        A co sobie myśleliście? Że będą Was pytać? Teraz macie okazję powiedzieć NIE.
        Podobnie współpracujące, jakby nie było, z BSR MC, tylko kto się odważy Panowie
        i Panie, no kto się odważy? Lata dobrego rozwoju Rybnika, minęły. Bo co to za
        kierownictow dwóch partii, które ideowo się skrajnie różnią! Nie wierzę, by
        daliby radę się dogadać.

A ten młody z PO to karierowicz, sprawnie przez tatę kierowany. 5 kolumna.

Młodzie tacy jak "starzy".

A PO i PiS - dla mnie to to samo już, po tym co stało się w Rybniku... Oszołomy,
        tak, tak. Fudali - nie lubię, ale doceniam to, co zrobił dla miasta.
        • Gość: rybniczanka Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.stk.vectranet.pl 18.11.06, 15:28
          I to jest podejście-rzucic błotem a nuz cos się przyklei. Pewnie nawet nigdy nie
          zetknąłes sie z Jackiem(tym "młodym" z PO), ale krytykujesz dla samej krytyki.To
          jedyna osoba nie skrzywiona w tym gronie, która nie rzuciła sie na kase a po
          prostu , mimo młodego wieku, ma jakies pomysły. Poza tym teksty o tym ze tato go
          wcisnął do polityki sa kretyńskie-bo niby jak to sobie wyobrażasz-ze naczelny
          PISowiec miasta biegał po mieszkańcach i przekupywał ich, zeby zagłosowali na
          syna???/Cóz genialny pomysł. Myślę, że czs pokaze, kto potraktował bycie
          radnym jako misje a kto znalazł sie w radzie zupełnie przez przypadek.
          • Gość: lanetr Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 18:07
            kim w ogóle jest ten Krząkała? Jakiś nauczyciel będzie teraz się tu rządził,
            druga jego porażka wyborcza ale jaki to ważny jest pokazać musi. A może PO i
            PiS mają się ku sobie w Rybniku dlatego ze radnym z PO jest syn B. Piechy? z PiS?

W ogóle co ma rządzeniem miastem do partyjniactwa? nie powinno być partii w
            samorządach.
            • Gość: Zeb Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.06, 20:18
              Co to znaczy "jakis nauczyciel będzie teraz się tu rządził"? A Ty kim jesteś
              kolego. juz po składni tego zdania widać, że gramatyka j. poskiego jest ci znana
              tak samo jak rybnickie układy. Ważne zeby człowiek był porządny i cos zobą
              prezentował - może być nawet jakimś hydraulikiem, dekarzem czy po prostu
              'grubiorzem". A jakbys nie wiedział nauczyciele to inteligencja, trzeba skończyc
              studia aby nim zostać!
              • Gość: Krzysztof Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:14
                Znam takich, co skończyli - w taki czy inny sposób - studia i są pajacami, co
                nie mają pojęcia o tym, czego "uczyli się" na uczelniach. Nawet takich miałem
                na roku :) Więc z tą inteligencją , to bym nie przesadzał, bo nie ma nic do
                rzeczy. Natomiast rybnicki PO-PiS to cwaniaki i politykierzy. Znam kilku
                osobiście z jednej i drugiej strony. Nie dziwię się, że zmontowali kolalicję
                przeciw Fudalemu. Przecież nie jest tajemnicą, że go nie lubią, bo przerasta
                ich o lata świetlne. Dlatego, jedyne na co ich stać, to próba dokopania
                Fudalemu, bo konkurować z nim nie są w stanie. Tak też wyglądała negatywna
                kampania wyborcza w Rybniku, sterowana przez wiceministra Piechę.
    • Gość: LUPUS Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.06, 21:18
      GLOSOWAŁEM NA PO BO WIERZYŁEM, ŻE CHCĄ COŚ ZMIENIĆ. I CO? ZARAZ PRZYKLEILI SIE
      DO PiS-U TO BYŁ OSTATNI RAZ WIĘCEJ NIE DOSTANĄ MOJEGO GŁOSU!!! PO PROSTU SĄ
      SPRZEDAJNI JAK CAŁA RESZTA!!!
    • Gość: mop Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 10:54
      Pan Fudała nie jest już radnym. Zgodnie z obowiązującą ustawą (art.190)
      wygaśnięcie mandatu radnego następuje wskutek (pkt.2b) wyboru na wójta
      (burmistrza, prezydenta miasta). A więc jeśli pan Fudała zrezygnuje z funkcji
      prezydenta Rybnika, to nie będzie go w ogóle w samorządzie.
    • Gość: Wawa Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.06, 12:58
      Fudali to dorosły facet a zachowuje się niepoważnie. Radni z PO i PiS są
      demokratycznie wybrani (podobnie jak prezydent Fudali) i łaski nie robi, jego
      obowiązkiem jest z nimi współpracować. Jeżeli nie zdołał do siebie przekonać
      ani PO ani PiS no to ma problem.
      Fudali chyba zaczyna cierpieć na syndrom Makosza i niech uważą aby podobnie nie
      skończyć. W 1998 Ruch Rozwoju Rybnika Makosza miał najwięcej głosów w radzie
      ale nie miał większości. No i Makosz nie dogadał się ani z AWS ani z SLD i w
      końcu sam stracił wpływy. Dzięki nieumiejętności współpracy wykazanej przez
      Makosza po raz pierszy prezydentem został Fudali (wtedy partyjny - z listy AWS,
      członek Porozumienia Centrum). Więc niech nie bucuje i błedów poprzednika nie
      popełnia.
      • Gość: Kris Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.06, 13:26
        Jest zasadnicza różnica pomiędzy Fudalim i Makoszem. Makosz w 1998 roku nie
        miał większości w radzie i nie chciał dogadać się z AWS. Był wtedy bezwzględny
        i nie był skołonny do jakiejkolwiek koalicji. Natomiast Fudali, następnego dnia
        po wyborach zwrócił się jako pierwszy do PiS i PO w sprawie rozmów
        koalicyjnych. PiS go olał bo tam karty rozdaje Piecha, a PO zapewniała, że
        bedzie współpracować z BSR, a po cichu układała sięw koalicję z PiSem. Dziwi
        tylko fakt, że PO - mając na względzie "dobro" Rybnika - zawiązała mocną
        opozycję z PiSem, który ma jeszcze mniej mandatów niż PO, a nie chciała
        współzarządzać miastem z BSR - ugrupowaniem o największej liczbie radnych i z
        prezydentem wybranym w pierwszej turze. To ewidentna anty-Fudalowa koalicja.
    • Gość: XYZ Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.rybnet.pl 19.11.06, 13:46
      Ja jestem przeogromnie rozczarowany postawą rybnickiej PO. Nie spodziewałem
      się, że w najbliższym czasie może się coś wydarzyć, co spowoduje, że w jednej
      sekundzie stracę sympatię do partii politycznej Platforma Obywatelska. Gdyby
      dzisaj miały się odbyć wybory parlamentarne, to zupełnie nie małbym na kogo
      głosować, co jest dla mnie czymś zupełnie nowym. W obecnej sytuacji nawet
      mniejszym złem dla mnie nie jest głosowanie na partię PO wobec której jeszcze
      przed piątkiem miałem bardzo wiele sympatii. Owszem nie głosowałem na PO w
      wyborach samorządowych do organów w Rybniku, a na BSR,lecz już na szczeblach
      wyższych (sejmik, parlament, prezydent RP) PO było dla mnie oczywistą partią do
      oddania swojego głosu. Jednak po tym co teraz zrobili w Rybniku, to jestem
      wręcz załamany. Bo to tak, jakby cię zdradził najlepszy przyjaciel i to w
      sytuacji, gdy najbardziej był ci on potrzebny. Nienawidzę teraz koła PO w
      Rybniku. Czy centrala partii wie o tym, co oni tutaj wyprawiają? Może trzeba
      napisać do Tuska. Jak można bratać się z partią PiS, która jest ideologicznie
      bardzo różna od PO. I jednocześnie jak można tak szkodzić dotychczas dobrze
      mającemu się Rybnikowi. Uważam, że prezydent Fudali absolutnie nie powinien
      rezygnować. Nawet jeśli miasto nie będzie się mogło rozwijać, bo nie będzie
      współpracy z radą, to może lepiej niech to jednak odczują rybniczanie,
      zwłaszcza ci, którzy dzielili swój głos na prezydenta Fudalego i partię
      polityczną. Tak się po prostu nie głosuje. Trzeba być konsekwentny i głosować
      na jedną opcję w danych wyborach. Gdyby tak było BSR miałby conajmniej 2
      mandaty więcej. Pan Adam Fudali nie może stracić głowy, jak to było z Józefem
      Makoszem. Trzeba walczyć, skoro są tacy (PiS, PO), którzy sami wyciągneli
      bagnety wobec prezydenta Fudalego i BSR-u. A gdyby PO i PiS chcieli wnioskować
      o przeprowadzenie referendum o odwołanie prezydenta Fudalego, to i nawet bardzo
      dobrze, bo to byłaby dla nas rybniczan ogromna szansa na rozwiązanie tej
      politycznej rady, ponieważ w przypadku gdy mieszkańcy nie opowiadają się za
      odwołaniem prezydenta, w wyniku samego głosowania lub braku wymaganej
      frekwencji, to rada zostaje rozwiązana z mocy prawa i są nowe wybory.
      • leeo2 Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku 20.11.06, 10:21
        Czegoś lepszego się spodziewałem po PO...
    • Gość: jaro Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.kat.3s.pl 20.11.06, 07:22
      I bez znaczenia jest fakt ze syn pana posła B.Piechy jest w PO w Rybniku i wolą
      ojca jest świeta kolalicja:))
      • Gość: ja Re: Antyprezydencki PO-PiS w Rybniku IP: *.centertel.pl 21.11.06, 16:21
        gościu XYZ z Ciebie to czysty przy..pas jest! przypomnij se jak forum aws-sld z fudala na czele pokonali Makosza ..przypomnij se toż to bunt był i policji i straży wiejskiej też no i ten pochód na UM ,, a co chcesz od rybnickiej PO tej prawdziwej i Pisu? to sa normalne reguły demokracji....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka