Gość: kubusiowy wielbici IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:19 moze wkoncu Orlen sie ocknie z lotu i zacznie pomagac Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skuter płacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.06, 22:21 nie mam słów, myślę że koncern może da troszkę aby pomóc bezdomnym zwierzamkom bo wiemy że ma dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: płacz IP: *.siec2000.pl 29.11.06, 22:31 Biedny psiak ;( nawoluje do bojkotowania tej stacji Orlen na Murckowskiej w Katowicach, moze jakas pikieta? Uwazam, ze ta ajentka powinna "wyleciec" z hukiem! W koncu przyczynila sie do smierci psa i uszczerbku na (dobrym?) imieniu firmy Orlen Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Kogo chce GW wepchnąć na tę stację? 30.11.06, 12:42 to jest wyraźna nagonka. Ajentka odpowiada swoim majątkiem za wszystko co się na stacji dzieje, a od zajmowania się psami są schroniska dla zwierząt, nie stacje benzynowe. Psy zdychają z różnych powodów, także w powodu choroby serca. Skoro pies był na stacji 13 lat, to miał co najmniej 14, jak na psa to był stary i zechłby bez względu na wszystko. Ja jako klient też byłby zły, gdyby mi na jakiejś stacji pies regularnie obsikiwać samochów albo na mnie szczekał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abar Re: Kogo chce GW wepchnąć na tę stację? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:08 Tynie jestes klient tylko bezmuzgowy dupek. Za kawałek opony-gumy byś kogo jeszcze skrzywdził Wspólczuje twojej rodzinie jezli ja masz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bara Re: Kogo chce GW wepchnąć na tę stację? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:10 A za kawałek opony kogo bys zabił!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patisia Re: Kogo chce GW wepchnąć na tę stację? IP: 83.238.208.* 07.12.06, 23:49 To ze pies 13-14 lat to wcale nie znaczy ze musi juz zdechnac! Równie dobrze ja moge powiedzieć ze najlepiej Cie wyrzucic z domu na ulice jak bedziesz mial tak z 50 lat bo bedziesz juz stary i pewnie nie dlugo umrzesz! Po co taki smiec w domu, bedzie tylko stekal ze go wszystko boli i w ogole!!!! Taki jest twoj tok myslenia!!! zastanow sie troszke nad soba.... Gdybys mial jakiekolwiek uczucia nie wypowiadalbys sie w ten sposob.... Jest ewidentna wina stacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobryujek [...] IP: *.chi.ac.uk 30.11.06, 16:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: 85.92.184.* 29.11.06, 22:50 To juz jest chyba przesada... Ja rozumiem, ze pies zginal, ale przeciez afera jak zostala z tego powodu zrobiona przechodzi pojecie. Codziennie dzieja sie duzo gorsze rzeczy i jakos sie tak nie "podniecamy". I zeby nie bylo, ze ja nie lubie psow - jednego mialem 14 lat, zdechl, teraz mam drugiego - zyje i ma sie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: 62.29.133.* 29.11.06, 22:55 Powiedz..a kto Ci każe włączać się w akcję??? Przymus? Skoro nie masz chęci, nie popierasz Twoje prawo. Musisz krytykować? Czy ludzie w tym kraju mają już to w mentalności? Poprostu nie możesz przemilczeć i zając się czymś co jak napisałeś "Cię podnieca" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tropicielka Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka 30.11.06, 09:03 Wiesz czemu? bo tak jak traktujesz zwierzeta, tak traktujesz ludzi to jest pewien poziom, który się ma ,albo nie ma ! I dobrze , że sprawa jest nagłośniona!!!!! może ludzie zwrócą uwagę np na schroniska dla zwierząt ja osoboście nie rozumiem podniecenia na widok braci Mroczków lub Kasi Cichopek , a to jest dla mnie zrozumiałe jak najbardziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamaru Ilu z Was na codzień obchodzą zwierzaki? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.11.06, 18:13 POdniecacie się tylko wtedy kiedy piszą o tym media. Natomiast na codzień macie te zwierzaki w nosie. Ilu z Was na codzień pomaga zwierzakom i przejmje się ich losem. Właśnie takie koniunkturalne podniecanie się jest chore i nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alimur Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.c31.msk.pl 30.11.06, 17:04 Która to stacja?-na Murckowskiej są dwie.Którą olać - większą czy mniejszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katowiczanka Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 23:26 jadąc w kierunku Warszawy - ta po lewej (po drugiej stronie ulicy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 21:05 oj.peter glupi jestes, nie lubisz zwierzat- to i nie lubisz ludzi, a taki czlowiek to nie czlowiek, ale gorszy gatunek jak ten pies, bo zwierze potrafi pomoc zwierzeciu, a ty jestes gorszy od tego zwierzecia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peeroog pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.pronet.lublin.pl 29.11.06, 23:18 ej sorry, ale "NIE ŻYĆ" to może człowiek, a pies - jakkolwiek nie byłby super i ekstra, po prostu "ZDECHŁ" wezta sie ludzie i opamietajta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: 62.29.133.* 29.11.06, 23:28 ..a Ty weź się za naukę języka polskiego :) Nie pomagasz, nie przeszkadzaj. Pies nie żyje :) czy takie stwierdzenie kogoś krzywdzi? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
babajagahupalo Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE 04.12.06, 19:20 Owszem, krzywdzi. Ludzie UMIERAJĄ a psy i psiarze Z D Y C H A J Ą !!!!!!!!!!! Opamiętajcie się z tą idiotyczną miłością do zwierząt bo zeżrą was pchły i zaleją psie gówna!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: capone Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.lodz.msk.pl 04.12.06, 20:24 Pies zdechł i gnije.Człowiek nie żyje i wkrótce zgnije.Czy takie sformułowanie kogoś krzywdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alleluja Pabianice Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.lodz.msk.pl 04.12.06, 20:32 A czym wy pomogliście? Zdolni jesteście do wielkiej rozpaczy i wielkich akcji jak już jest po wszystkim!A gdzie byliście wy wszyscy o anielskich sercach,którzy nie przygarnęliście bezdomnego ,skrzywdzonego psa wtedy, kiedy żył i błąkał się po stacji.Uważacie ,że to Orlen jest winny?A wy, wy macie czyste sumienia?Banda idiotów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianka Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: 62.29.133.* 29.11.06, 23:30 Jeszcze jedno. Jeśli pies jak twierdzisz "zdechł" to znaczy, że "żyje"? chyba logicznie, że nie żyje. Ile Ty masz lat? 10? nie uwłaczając 10 latkom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basiak Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.brda.net 30.11.06, 01:29 Niektórym ludziom by się przydała tabliczka UWAGA ZŁY CZŁOWIEK!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE 30.11.06, 15:47 pies ZDECHŁ, a co za tym idzie - NIE ŻYJE człowiek UMARŁ, a co za tym idzie - NIE ŻYJE ZDYCHANIE to jest czynność, a NIE ŻYCIE to jest stan, tak więc nie widzę tu konfliktu... ktoś mądry kiedyś powiedział, że jak nie masz nic mądrego do powiedzenia, to po prostu siedź cicho - wątpię peeroog, żebyś nie znał/a tych słów!!! Szkoda, że sie do nich nie stosujesz... dla 2 minut zaistnienia w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: 83.143.18.* 30.11.06, 17:42 uwazajcie: zaraz sie zleca oszolomione histeryczki z dogo, wegetarianki z New Age i sie dowiemy ze pies odchodzi, ze ma dusze, a krowa ma piersi a nie wymona ZWIERZETA ZDYCHAJA co nie umniejsza im godnoci w odejsciu!! Nie do wiary, niby katolickie spoleczenstwo a takie dyrdymaly prawi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibdg Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.chello.pl 01.12.06, 18:15 A ja podziwiam ludzi z Dogo, szanuję wege, nie lubię za to złośliwców wyzywających ludzi od oszołomów i histeryczek tylko dlatego, że mają inne podejście do życia i świata. Masz prawo do odmiennego zdania, ale po co kpić? Jeśli Ty będziesz szanował innych, z ich strony spotka Cię to samo. I wszystkim będzie się łatwiej żyło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocur Bury Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.chello.pl 30.11.06, 16:49 Przyjaciele "odchodza" a nie zdychają!!!! bez względu czy byli ludzmi, czy innymi stworzeniami... Nasz stosunek do zwierząt odzwierciedla stan naszej wrażliwości, świadomości i duszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowiek Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.lublin.mm.pl 01.12.06, 16:44 Weś ty się opamiętaj, obecnie słowo zdechł , kojarzy się głównie z brakiem szacunku. Wątpie aby osoba , która nie ma szacunku do zycia zwierzecia , będzie miała ten szacunek do życia ludzkiego. Poza tym człowiek tez zwierze- jak by na to nie patrzec. Także jak bardzo chcesz to sobie zdychaj , a innym pozwól umierać i nie żyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibdg Re: pies zdechł, a nie NIE ŻYJE IP: *.chello.pl 01.12.06, 18:06 Peeroog, Twoja wypowiedź jest jedną z najgłupszych, jakie zdarzyło mi się czytać. A dużo już przeczytałam... Co Ty, po pijanemu piszesz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joa Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.adsl.inetia.pl 30.11.06, 00:19 osobom, które drazni zachowanie osób które są za ukaraniem winnego tej sytuacji chciałabym zwrócić uwage na mały szczegół - gdybyśmy odpowiednio reagowali na przypadki dręczenia zwierząt wczesniej a więć np. jakies akcej, odpowiednia ustawa itp. to Kuba i inne psy by żyły, i własnie dlatego żeby takich przypadków nie bylo wiecej trzeba coś z tym robic, jesli chcecie pomóc to sie włączcie, jesli nie to nie przeszkadzajcie, pozdrawiam " człowiek jest tyle wart ile pomoże drugiemu" " człowieka można ocenic po tym jak odnosi sie do zwierzat" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziona Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.cable.wanadoo.nl 30.11.06, 01:33 Dokladnie tak. Kierowniczka nie wykazala sie klasa a takowa powinna miec jesli reprezentuje wielki koncern pt ORLEN. Moze miala kiepski dzien ale zeby swoje fochy wywalac na biednym psiaku to naprawde wola o pomste do nieba. Dorosla kobieta a zachowala sie jak rozkapryszone dziecko. A tak na marginesie, dlaczego nie podaje sie do publicznej wiadomosci jej nazwiska? czyzby teraz wstydzila sie i obawiala linczu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.cable.wanadoo.nl 30.11.06, 04:06 Koncern PKN Orlen chce sie zrehabilitowac.....ciekaweeee. Kubusia nie wskrzesza i czy mozna mowic o czyms takim? W majestacie prawa pies stracil zycie. Konsekwencje Orlen chce wyciagac a jakze....Premie potraca ajentce, czy tez wezma na kolana i zloja jej tylek? Jakim prawm ludzie odbieraja zycie czujacym i bezbronnym zwierzetom? Jak dlugo bedzie trwala ich gehenna? Kiedy ludzie opanuja sie i z potworow przemienia sie w tych o ktorych mowa w naukach Kosciola. Oto Polska wlasnie!!! Katolicy!!!!Kraj w ktorym panuje totalna degrengolada.Szerzy sie bandytyzm i okrucienstwo wb bliznich i zwierzat. Juz niebawem w Wigilie koscioly sie zaludnia a ludzie beda zawodzic w uniesieniu piesni czczace Stworce, pozniej sie rozejda i w niejednym domu rozegra sie dramat....moze zginie kolejne dziecko, kolejny pies,moze za 56 gr ktos skatuje staruszke. I tak do oporu do nastepnych Swiat. Zaklamani i obludni KATOLICY. Smierc Kubusia a przedtem Ozzyego i innych czworonoznych ofiar okrucienstwa ludzkiego powinna wreszcie zapoczatkowac rzeczowa dyskusje na lamach gazet i w mediach na temat ochrony praw zwierzat. Chlop ze wsi GWALCACY SWOJA SUKE otrzymuje raptem 500 zl kary do zaplacenia a suka w stanie ciezkim pozostawiona jest nadal w jego gospodarstwie!!!!!! UMIERAJACA!!!! Suka niewiele wieksza od jego brudnej reki i tego co nosi w spodniach. Przeciez to "tylko"pies...... Czy w tym kraju nie ma nic wiecej do roboty jak czestowanie nas codziennie newsami o kolejnych bankietach za nasze pieniadze rozpasanych urzedasow i tych co na gorze? A kiedy to minister Ziobro zmieni sobie szkla w okularach i razem z Panami Kaczynskimi mieniacymi sie wielbicielami zwierzat,wprowadzi przepisy iustawy ktore w nalezyty sposob uchronia zwierzeta od smierci i bezdomnosci. Czy tak trudno zajrzec do polskich schronisk i na wlasne oczy zobaczyc, ze wiekszosc z nich nie spelnia nawet warunkow do trzymania zwierzat, nie mowiac o niedokarmionych wychudzonych do zeber psow i kotow nie otrzymujacych pomocy weterynaryjnej. Kiedy wreszcie TOZy zamiast pogaduch i 10 kawy za biurkiem zaczna przeprowadzac rzetelne kontrole i interwencje? A moze powinny przestac istniec skoro i tak nie robia nic poza przewalaniem papierow na biurku i jw. Wszedzie i na kazdym kroku zadza pieniadxa, wyscig szczurow po kase, byle szybciej byle jak najwiecej poki jest okazja. Stolek przeciez moze sie w kazdej chwili wywrocic, nieprawda? Schroniska otrzymuja pieniadze na utrzymanie i wlasciwe zywienie psow i kotow, ale ile z nich uczciwie wydaje te pieniadze? Skad te zaglodzone i blagajace o jedzenie zwierzeta? Czy nikt poza ludzmi walczacymi o prawa zwierzat, nie widzi? W schronisku w Kokoszkach po interwencji zmieniono dyrekcje. Byly obiecanki przed kamerami a psy dalej tona w blocie po pas. I tak w kolko o bezsensownym rozmnazaniu psow w schronach, o ich zagryzieniach w jednej klatce, o umieraniu z glodu i chorob. Wstyd dla Polski kraju EU. Slow mi brakuje na ten caly bajzel i obojetnosc na krzywde.Ten kraj umrze kiedys smiercia naturalna. Za taka Polske moja rodzina oddala zycie w obozach koncentracyjnych i w Powstaniu Warszawskim..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 07:04 Wypchać truchło i do muzeum - jak Szarika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 08:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 09:15 Te komentarze poniżej pasa tych zwyrodnialców bo tak można nazwać ludzi ,którzy są obojetni na krzywdę jednego z wielu niewinnego zwierzaka który się nie prosił na świat świadcza o ich niskiej kulturze i równiez pogardzie dla człowieka.Wiadomo to tylko pies ale ten kto go znał i widywał codziennie to nie może sie pogodzic łatwo z faktem tak okrutnej śmierci.Gdyby wpadł pod samochód,których na tej stacji jeżdziło setki to by tak nie bolało jak niepotrzebna śmierc z powodu czyjejś głupoty.Zmarłby sobie naturalnie jak każdy umiera człowiek ,pies i inne zwierzę.Więcej szacunku dla ludzi i zwierząt .!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 10:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko ORLEN powinien wypierniczyć tą ajentkę IP: *.dz.com.pl 30.11.06, 11:30 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 [...] 30.11.06, 12:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 13:37 Ludzie muszą się nauczyć, że zwierzę nie jest rzeczą i odczuwa tak samo jak my ból i strach. Jak widzę komentarz "to tylko pies" to sobie myślę a Ty w czym jestes od niego lepszy? zasami zwierzaki maja w sobie więcej człowieczeństwa niż ludzie. Mam nadzieję, że "kobieta" odpowie za brak serca. Odpowiedz Link Zgłoś
babajagahupalo Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka 04.12.06, 19:22 PIES JAK KIJ DWA KOŃCE MA JEDNYM GRYZIE DRUGIM SRA! Kupa mięci Kuby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc z wroc Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.wroclaw.mm.pl 30.11.06, 15:02 Jestem z Wroclawia. Nie bede tankowac na Orlenie. Za Kube, a tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smok Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.stk.vectranet.pl 30.11.06, 15:51 po zapoznaniu się z postami nie widze aby ktokolwiek napisął iż miał posikane opony a zachowanie Kubusia odstraszyło go od zatankowani ana tej stacji. Pies wyczuł (dobroć) ajentki więc olewał tylko ją. Zal pieska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: patrycja Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 15:52 Kontakt Polski Koncern Naftowy Orlen S.A. Stacja Paliw nr 12- 40-266 Katowice, al. Murckowska 9 - woj. śląskie tel. 032 255 33 56 Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka 30.11.06, 15:54 Masy ludzkie biegnijcie jak te lemingi. A konkurencja zaciera ręce. Nauczcie się kto to jest ajent i jaki związek z jego działaniami lokalnymi ma ORLEN. Równie dobrze ten sqr syn mógł pracować na portierni w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 111 Mam domenę www.bojkotorlenu.pl!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:05 Robimy coś??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.gmrecords.pl 30.11.06, 16:12 POWIEDZCIE MI, GDZIE JEST TA ULICA. NAPLUJE W TWARZ TEMU BABSZTYLOWI! ORLENIE! WLASNIE STRACILISCIE KLIENTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HaKaaka Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:16 Wy naprawde jestescie nienormalni. szkoda psiaka, widocznie babajest nieczula ale gdzie jest napisane ze orlen ma psy przygarniac. mieszkal tam 13 lat i nikt nie wpadl na pomysl zeby mu pomoc, a teraz wielkie halo. KRETYNI! pewnie wszyscy co sie tu wpisali to pomagaja bezdomnym pieskom i chowaja kazdego ktory zdechnie hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka 30.11.06, 18:34 zgadzam sie calkowicie; ludzie piszą o nienawisci Orlenu do zwierzat a z ich postów az zionie nienawiscią do ludzi; to jest chore choc oczywiscie szkoda psiaka i powinno sie bylo uniknac tej tragedii, bo pies tez czlowiek; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyjaciel zwierzą Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.stk.vectranet.pl 30.11.06, 16:13 popieram wszystkich przyjaciół KUBUSIA jak można wygonic PSA po tylu latach.Jak bym spotkala tą ajentke to niewiem co .... ...A oto mój SEKRET.jEST bardzo prosty ;dobrze widzi się tylko sercem... żegnaj KUBUSIU.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tępa Alicja Orlen uznał sprawę za zalatwioną... przepraszają. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:30 Mądrze napisał wyżej >krakus< . Piszmy do Prezesa Orlenu. On jak pisano już tu i ówdzie bardzo dobrze umie liczyc kasę. Jak sprawa dojdzie do niego to szybko policzy ile może kosztować firmę ORLEN utrata wiarygodności i zaufania do marki firmy. Pewnie wtedy pogada sobie z tą bezduszną "ajencicom" Piszcie maile do Prezesa i reszty z centrali tej firmy. Ja zaczęłam od takiego maila / treść i odpowiedź poniżej / .................................................... Do: <media@orlen.pl> DW: <pawel.poreba@orlen.pl> Temat: Pani Beata Karpińska Data: 28 listopada 2006 01:06 Szanowna Pani Beata Karpińska O sprawie i calej historii z tym psem dowiedzialam się w trakcie naszej tragedii na kopalni Halemba. Pewnie wyda się to Pani dziwne i niezrozumiale ale wobec strasznej ludzkiej tragedi gdzie ludzie przegrali walkę z siłami natury - los tego psa którego skazała na śmierć ozięblość i ludzka bezmyslność - niezwykle mną wstrząsnął. Bardzo prosiłbym o odpowiedź na jedno pytanie - jak się Pani czuje dziś, gdy ten pies dokonał żywota. Czy choć przez chwilę żałowała Szanowna Pani swej wypowiedzi którą cytowała prasa a pies jeszcze żył ? Czy przypuszczała Pani że taki bezdomny psiak wywoła taką reakcje Ślazaków i nie tylko ? www.orlenowskikuba.pl/ Serdecznie Pozdrawiam Panią oraz całą Rodzinę. .............................................................. Od: "media" <media@orlen.pl> Temat: RE: Pani Beata Karpińska Data: 28 listopada 2006 11:16 Moja wypowiedź cytowana w Gazecie Wyborczej została zniekształcona. Dziennikarka zastosowała skrót myślowy. Sama jestem włascicielką czterech psów i kilku kotów tak więc ze smutkiem przyjęłam wiadomość o śmierci Kuby. Wychowałam trzy porzucone psy, w tym jednego przywiązanego łańcuchem do drzewa. To smutne, że Kuba, w którego sprawie odezwało sie do nas tak wielu ludzi deklarujących sympatie dla zwierzęcia, nie doczekał się w ciagu 13 lat prawdziwego opiekuna, który by sie nim z sercem zajał. Wygodniej było mieszkańcom po prostu podrzucać mu jedzenie. Badania rury ciepłowniczej, przeprowadzone na zlecenie PKN ORLEN wykazały, iż Kuba schronił się w jej środku. Jeszcze raz podkreślam, że niczyją intencją nie było zrobienie zwierzęciu krzywdy. Przypominam, że pies nigdy nie był ani nie miał być ze stacji wyrzucony - pierwotnie chciano go umieścić w fundacji zajmującej się opieką nad zwierzętami. Przypomnę także, że po ucieczce pies był poszukiwany przez kilka dni przez naszych pracowników, a po odnalezieniu, przyprowadzony na stację, gdzie czekała na niego nowa buda. Poczuwając się do odpowiedzialności za dalszy los psa, zdecydowaliśmy się udzielić mu dalszego schronienia. Żałujemy, że działania te nie przyniosły zamierzonego efektu. Nas ta historia wiele nauczyła i firma na pewno dokona należytej staranności, by podobne sytuacje nie powtórzyły się w przyszłości. Pozdrawiam Beata Karpińska Koordynator Biuro Prasowe tel. +48 24 365 41 50; fax. +48 24 365 50 15 Beata.Karpinska@orlen.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no comment Re: Orlen uznał sprawę za zalatwioną... przeprasz IP: *.cable.wanadoo.nl 30.11.06, 17:51 Co za wredne klamstwo Pani Beato. To nie Orlen zlecil zbadanie rury!!!! Pies nie mial byc umieszczony w fundacji lecz w schronisku!!!!! Pies nie byl poszukiwany przez pracownikow!!! Na psa zrobiono nagonke z hyclem na czele!!!! Pies nie zostal przyprowadzony przez nich na stacje, przeciez byl dzziki i bal sie ludzi!!!! Wstyd za takie farmazony na forum gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakus Re: Orlen uznał sprawę za zalatwioną... przeprasz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 18:36 To napisz to do adresatki. My to wiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamaru Żenada i jak zwykle para w gwizdek IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 30.11.06, 18:27 A dlaczego nagle Orlen ma odpowiadać za wszystkie bezdomne zwierzaki w tym kraju? Bo co? Do zwietrzyliście kasę!!!! Idealny pretekst żeby coś wyłdzić. A wyskoczyć z własnych pieniążków to nie łaska? Jak jesteście tacy święcie obrzeni to proszę, załóżcie konto bankowe i zobaczymy ilu z was krzykacze wysupła parę groszy. Sięgać komuś do kieszeni to i owszem ale wyspłać własne to już trudniej. Proszę załóżcie konto w internetowym banku, fundację. ZROBCIE COS a nie gdakacie jak potłuczeni. I jeszcze jedno jak tak wam sytacja zwierzaków leży na sercu to proszę bardzo, schroniska czekają na wolontariuszy. Il z Was jutro się tam zgłosi żeby ulżyć zwierzakom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: Żenada i jak zwykle para w gwizdek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 00:52 Gość portalu: Kamaru napisał(a): > A dlaczego nagle Orlen ma odpowiadać za wszystkie bezdomne zwierzaki w tym > kraju? Bo co? Do zwietrzyliście kasę!!!! Idealny pretekst żeby coś wyłdzić. A > wyskoczyć z własnych pieniążków to nie łaska? Jak jesteście tacy święcie > obrzeni to proszę, załóżcie konto bankowe i zobaczymy ilu z was krzykacze > wysupła parę groszy. Sięgać komuś do kieszeni to i owszem ale wyspłać własne to > > już trudniej. Proszę załóżcie konto w internetowym banku, fundację. ZROBCIE COS > > a nie gdakacie jak potłuczeni. > > I jeszcze jedno jak tak wam sytacja zwierzaków leży na sercu to proszę bardzo, > schroniska czekają na wolontariuszy. Il z Was jutro się tam zgłosi żeby ulżyć > zwierzakom. Chyba sam nie wiesz o czym mowisz! Mysle,ze glownie tu sie wypowiadaja ludzie co na codzien pomagaj zwierzetom, z wlasnej kasy i tez sa wolontariuszami!! A ty zapewne ani ludziom ani potrzebujacym tez zwierzetom nie pomagasz tylko 'dajesz dobre rady wujkowe' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Orlen uznał sprawę za zalatwioną... przeprasz IP: *.rybnet.pl 30.11.06, 22:10 Dlaczego pani Karpińska Beata tak paskudnie kłamie ....fe taka dorosła kobieta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: for animals Re: Orlen uznał sprawę za zalatwioną... przeprasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 13:44 dla pełnej scisłosci to nasza Fundacja zleciła badania Rury a Amikat z dogomanii to zrealizowała a pkn orlen tylko zapłacił dlaczego znowu sie mijamy z prawda????Pani koordynator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blake heh IP: 212.160.172.* 30.11.06, 16:16 szkoda ze nie pisza wierszy o dzieciach zamęczanych i umierajacych z głodu. ale coz wymagac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicia Re: heh IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.06, 00:47 Gość portalu: blake napisał(a): > szkoda ze nie pisza wierszy o dzieciach zamęczanych i umierajacych z głodu. ale > > coz wymagac Pisz, pisz, pisz przeciez ci nikt nie broni, prawda?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:25 Wredna kobieta a psiak biedny. A najgłośniej krzyczą Ci, którzy nie pomagają ani ludzią ani zwierzaką. Tak jest najłatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:43 Co to jest ludzia? Bo co to zwierzaka, to wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
rogatadusza Internauci piszą wiersze dla kundelka 30.11.06, 16:41 Przeczytalam artykul, poplakalam sie............. Jeremy Bentham napisal " Nie jest istotne to czy one ( zwierzeta) potrafia mowic czy myslec jak my. Faktem podstawowym jest, ze potrafia cierpiec". Gdzie mozna przeczytac cala historie o tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tępa Alicja Historia Kuby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:59 www.orlenowskikuba.pl/ oraz na katowickim forum GW szukaj tematów o Kubie i Orlenie - dużo tego tam jest. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celebrity Re: Internauci piszą wiersze dla kundelka IP: *.udn.pl 30.11.06, 21:01 ja sie tez poplakalem ... ze smiechu nad ta poezja. zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Serce mi pęka z żalu , mój pies to moja rodzina IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 30.11.06, 16:47 Mam od 11 lat psa, to niezwykły osobnik ? Ma na imię Max i jego niktóre reakcje są subtelniejsze od reakcji człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Inne zwierzęta czekają na pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:17 Sytuacja podobna do tej na tankszteli ma miejsce w WPKiW. W pobliżu Stadionu Śląskiego był hotel PTTK. Stróże mieli tam dwa psy. Po wyburzeniu obiektu jeden został zabrany do domu, drugi został. Czarny mieszanieć średniej wielkości. Najczęściej można go spotkać w rejonie stacji "Przystań" wąskotorówki. Jest Mu całkiem dobrze - ma swoich stałych karmicieli z Tauzena, Różanki, Dębu, Redena, ma swoją budę (ponoć nawet drugą, "daczę" :D ), jest odpchlony i zaszczepiony! Raz ktoś zabrał go nawet na działkę, ale bardzo wył i uspokoił się dopiero po powrocie do parku. Jeśli nie trafi się jakiś oszołom, to pies dożyje swoich dni tam, gdzie chce. Jak ktoś Go spotka, to bez nerwów ;) Mój apel do wszystkich - jeśli w Waszej okolicy jest taki zwierzak, pomóżcie - naprawdę wiele nie trzeba, trochę jedzenia, jakieś schronienie. Dla osób o silniejszych nerwach jest wolontariat w schroniskach - głównie wyprowadzanie na spacery i pielęgnacja zwierząt. Polecam też pierwszy link z mojej sygnaturki. P.S.: Mój pies też wabi sie Maks ;) Wespół z suczką Panamą tworzą niesamowitą parę, no nic tylko je łyżkami jeść :D Bez wątpienia psy też mają myśli i uczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Re: Inne zwierzęta czekają na pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 19:18 Wspomniany link: chorzow.schronisko.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrywujek Re: Są ludzie i ludziska... IP: *.chi.ac.uk 30.11.06, 16:56 Dokladnie, olac ich jak pies opone! Nie widze sensu do bojkotu stacji czy tego typu akcji, ale ORLEN powinien paść na kolana przed fundacja animals i prosic o wybaczenie! A 'nowa ajentka' niech przemyśli sobie co zrobiła. Pies był synonimem tej właśnie stacji, kierowcy wiedzieli ze tam mieszka i nikomu nie przeszkadzał. Powinna jeśc za kare z psiej miski przez rok! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no name olać takiego ajenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.06, 16:59 olać ajenta i omijac tę stację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris powinni wywalic suke IP: *.kolornet.pl 30.11.06, 17:02 znaczy sie kierowniczke Odpowiedz Link Zgłoś