Gość: Mariusz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.06, 23:16 No fajnie pominąć takie miasto jak Jastrzębie, które ma górnicze tradycje to bardzo trafny pomysł. Szczytny cel a zachowali sie jak dziady spraszają swoich. :P GKS to GKS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dip Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 00:09 nie do konca pomineli (Sebastian Nowak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STS Dobrze że pamiętali też o Sosnowcu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 04:34 W końcu to też górnicze miasto i sąsiedzi zza miedzy.Leżymy w jednym województwie to i reprezentacja wspólna.Jest mi miło z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ROW Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 05:48 Jastrzębie? Przecież to wieś z klubikiem rangi LZSu... Odpowiedz Link Zgłoś
efstodwa Protestuję! To wstyd żeby piast gliwice i zagłębie 02.12.06, 07:26 były branę pod uwagę przy tworzeniu składu reprezentacji Górnego Śląska. To dwa najbardziej antyśląskie kluby.Zwłaszcza zagłębie. Hańba. jeśli chodzi o piasta to na tym stadionie często sychać antyśląskie okrzyki. Jest grupa ludzi których można pokazać palcem lących wszystko co Śląskie i ubliżających Ślązakom.I Przedstawiciele takiego klubu mają grać o taki cel?????? Pytam się selekcjonera czy nie zna goroli z piasta? Nie wie że zagłębie sosnowiec to parodia tego szczytnego meczu? ekipom piasta i zagłębia GODOMY ,NIE!Niech sie grajom z poloczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikar z Krakowa To jest dobra okazja aby powołać rep. Śląska IP: *.bph.pl 05.12.06, 09:35 na stałe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZS wieś rów rybnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 11:16 kompleksy ? :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślonzok Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Górn.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 09:51 "Warto zaznaczyć, że na trybunach będą podczas meczu obowiązywały tylko barwy biało-czerwone." To jakiś żart? Przeca tam przidzie pora tys. ludzi w barwach Górnego Ślonska!!! A co do składu, to jego czynść je dupnym nieporozumieniym. To niy ma reprezentacja Górnego Ślonska yno reprezentacja klubów woj. śląskiego! Pytom sie pojakiymu Bugdoł zabronioł grać dzisiej drużynie Furtoka pod szyldem "Górny Ślonsk"? Si yno porównejcie te dwa składy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó IP: *.171.149.2.crowley.pl 02.12.06, 10:12 jestem rozczarowany skladem, PZPN sie chyba boi zeby nie bylo jak z walia i szkocja;) Odpowiedz Link Zgłoś
magda.wizard parodia 02.12.06, 10:36 Nawiązując do kilku wpisów wyżej powołanie zawodników zagłębia i piasta to potwarz dla Górnego Śląska. Przecież na piaście ciągle naigrywają z "Hanysów".Nie mówiąc już o zagłębiu.Jestem ciekawa czy kibice z piasta będą mieli nam Ślązakom odwagę spojrzeć w oczy na tym meczu.Totalne nieporozumienie.Piast kim są wasi kibice pod budynkiem klubowym? Przecież tam ciągle słychać bluzgi na GórnoŚlązaków....Niepoważne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naród ślonski Re: parodia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.06, 15:37 a jo przyjda w szalu górnoślosnkim (zółto-nebieski) i fanie górnoślonskiyj (zółto-niebieskiej) I CO NIY WPUSZCZOM MIE??? TAKICH JAK JO BYDZIE LEKKO 6-7 tysiyncy.... JAK SIE OCHRONA TEGO BYDZIE TRZYMAĆ, TO JUZ MOGOM ZAWRZEĆ NOSZ STADION BO CHAJA W TAKIM WYPADKU BYDZIE NIY UNIKNIONO! jak możno tak dyskryminować mniyjszość narodowo? jak możno samych ślonzoków - gospodarzy spotkania tak niy tolerowac, tak szydzic??? CO TO ZA REPREZENTACJA GÓRNEGO ŚLONSKA KAJ GRAJOM GOROLE ZE SOSNOWCA, KAJ WRYNCZ PAŁUJOM NIYNAWIŚCIOM! SOSNOWIEC TO ANTYŚLOSNKIE MIASTO... CZY FTOŚ to wzion pod uwaga??? :| O to polska własnie!!!!!! (polska pisane celowo bes mało buchsztaba) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: parodia IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 08:31 Ten poprzedni post to chyba jakas prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piast/Zagłębie Hanysy piepszone co Wy piszecie !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 18:02 Odpowiedz Link Zgłoś
magda.wizard Re: Hanysy piepszone co Wy piszecie !!! 02.12.06, 21:23 prowda,gorolu prowda...z wyjątkiem ,że my nie piszemy żeś piepszony gorol ale to tako mało różnica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg to chyba jakis wic ?! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.12.06, 22:42 Warto zaznaczyć, że na trybunach będą podczas meczu obowiązywały tylko barwy biało-czerwone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 08:34 Cel szczytny ale w tym watku juz wieje zasciankiem... Czy Wy to nawet w obliczu tragedii musicie sprzeczac sie ze soba i ze wszystkimi innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
magda.wizard Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó 03.12.06, 08:46 Cel szczytny ,prawda ale czy w obliczu takiego celu możemy pozwolić na występ zawodników zagłębia i piasta ,klubów których kibice od lat obrażają Górny Śląsk ,na swoich transparentach zagłębie niejednokrotnie szydziło z "braci górniczej" a teraz mają razem z nami grać? Niech grają z polokami ,tam ich miejsce.No i jeszcze ten piast gliwice.Przecież tam na jedenj z trybun w czasie meczu słyszałam niesamowite bluzgi pod adresem Hanysów.To wybitnie antyśląski klub. Oni przecież utożsamiają się z Ukrainą a nie Śląskiem.Ludzie jeśli chodzi o szczytny cel to niech grają "prawda i solidarność" a nie "obłuda i fałsz". I jeszcze jedno ,skoro gra reprezentacja mojego Górnego Śląska to będę miała barwy żólto -niebieskie a nie jakieś tam biało czerwone.Poza tym zapytajcie się Boruca ,niech powtórzy to co sądzi o Ślązakach.Lepiej żeby tego meczu nie było,jak ma być kłamliwym spektaklem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent moze troche szacunku dla zmarlych byscie pokazali? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 16:46 Wybacz ale siejesz nienawisc. Dlaczego zawodnicy Zaglebia i Piasta nie mieliby grac? Co maja z tym wspolnego kibice? Kibice GKS-u i Ruchu tez sie nienawidza, i co z tego? To nie oni organizuja ten mecz tylko ludzie ktorzy chca pomoc rodzinom poleglych w kopalni. Widze, ze Ty i paru innych nie potrafi okazac szacunku dla zmarlych a ich smierc jest dla Was jedynie okazja do zaprezentowania Waszych ekstremistycznych pogladow. Odpowiedz Link Zgłoś
floreq Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 03.12.06, 17:10 zwłaszcza przez szacunek dla zmarłych kibice piszą ,że ten szacunek poprzez udział tych którzy zawsze ubliżają Górnemu Śląskowi zostanie naruszony.Zauważ że to właśnie kibic piasta albo zagłębia bluzga tutaj.Czy chciałbyś aby na takim meczu grali przedstawiciele klubów których kibice nie szanują Śląska.Zwłaszca piast gliwice jest bardzo obłudny w swoich zachowaniach(kibice) bo po zagłębiu się niczego pozytywnego nigdy nie będziemy spodziewać.Poza tym przecież zagłębie to nie Górny Śląsk więc po co ta szopka. Mogliby sobie zagrać ze swoimi.I właśnie o szacunek tutaj chodzi ,o nic innego kolego.Zwykły ludzki szacunek.I gdzie tu sianie nienawiści.Prawda obiektywna to nie sianie nienawiści.Co mam napisać ,że w ramach wdzięczności za miłość zagębia do Śląska cieszę się ,że wielcy zagłębiacy będą grać w barwach Górnego Śląska? I jeszcze jedno. Ty chyba nie jesteś Ślązakiem i boli Cię coś bardzo ,prawda?Pozdrawiam i życzę obiektywizmu a nie doszukiwania się sensacji na siłę. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 03.12.06, 20:59 To co napisales nie ma zadnego sensu. Kibice to kibice a pilkarze to pilkarze. Pilkarze chca pomoc i chwala im za to. Nie mieszaj w to jakichs nic nie znaczacych kibicow bo wszedzie, na kazdym stadionie sa ekstremisci. Wsrod kibicow na Gornym Slasku tez pojawiaja sie neonazisci, czy wobec tego powinienes zabronic klubom z Gornego Slaska grac w lidze i reprezentacji? Poza tym ta tragedia dotknela caly kraj wiec nie wiem dlaczego ograniczac uczestnictwo tylko i wylacznie do pilkarzy grajacych na terenie historycznego Gornego Slaska? Z jakiej racji? To nie ma byc jakas manifestacja etno-kulturowej odrebnosci ale spotkanie charytatywne majace pomoc ofiarom. Wasza znieczulica odejmuje od tego. I dlaczego mialoby mnie bolec, ze nie jestem Slazakiem? Masz chyba jakies kompleksy czlowieku... Po prostu przeraza mnie zasciankowosc z ktora sie tutaj stykam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 17:47 inteligent -> po twoich postach śmiem twierdzić że twoj nick absolutnie do ciebie nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:08 Taaa... A w Zagłębiu kopalni niet... Kibice z Zagłębia też Waszym zdaniem nie mają prawa kupić biletów na ten mecz i wspomóc Rodziny Zmarłych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyć łon Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 18:46 niy ino w zaglymbiu, ale i np. w belchatowie.... a kibice z zaglymbio mogom sie kupic bilet na tyn szpil i wspomóc Rodziny Zmarłych , ale do dziaska loni niy som slonzokami, to co robiom w naszyj reprezentacji? loni som polakami to w polskiej reprezentacji powinni grac.... Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 03.12.06, 21:03 Gość portalu: dyć łon napisał(a): > to co robiom w naszyj > reprezentacji? loni som polakami to w polskiej reprezentacji powinni grac.... Wybacz ale piszesz glupoty. Ta reprezentacja Gornego Slaska jest reprezentacja calego regionu, tzn. pilkarzy ktorzy graja w slaskich klubach. To nie ma byc manifestacja odrebnosci regionalnej ale charytatywne spotkanie majace na celu wspomozenie ofiar i ich rodzin. A teraz Zaglebie jest juz czescia Slaska, czy tego chcesz czy nie. Wiec chociazby przez respekt dla ofiar, zaprzestan swoich nienawistnych komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
efstodwa Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 03.12.06, 21:11 Nie ma być manifestacją odrębności ale będzie. To nie wstyd być Ślązakiem koleżko.Wszyscy będziemy w naszych Śląskich narodowych barwach.zagłębie jest częścią Śląska???? No nie ale ignorant. Nie jest i nigdy nie będzie.to fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: int. Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 23:57 Juz jest. To fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 13:01 I tu wychodzi cała twoja żałosna ignorancja, ćwierćinteligencie z Bródna. Śląsk i województwo śląskie to różne pojęcia. Ale rozumiem twój bezrefleksyjny stosunek do decyzji administracyjnych. W końcu to twoja tradycja. Car kazał, więc tak musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 04.12.06, 18:48 LOL, widze, ze w Twoim sercu pamiec o carze wiecznie zywa. Poza tym sprzeczasz sie z faktami, nie ze mna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 19:00 Pocieszny z ciebie kacap. Te twoje fakty są równie wiarygodne jak "Fakt" i równie prawdziwe jak "Prawda". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inteligent Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 06.12.06, 23:41 Zawsze wiedzialem, ze z czerwonego "prawda" wylezie.... Hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Górny Śląsk ! IP: *.zaw9.1000lecie.pl 05.12.06, 22:02 Dobra odpuśćmy panowie bo tych kibiców ze Sosnowca to pewnie przyjedzie 5 i to po kryjomu. Fakty są niestety takie, że cos takiego jak Zagłębie to wymysł komuny i niestety jeszcze nadal funkcjonuje ! Panowie z geografi powinniście pamiętać,że nie ma takiej krainy geograficznej jak zagłębie ! I Sosnowiec leży na Śląsku a prócz tego nasze województwo się bardzo rozrosło. To pikuś bo najważniejsze jest, że wreszcie kibice GieKSy i Ruchu będą po tej samej stronie barykady i oby tak częściej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugen Re: Górny Śląsk ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.06, 15:20 Jak już, to Sosnowiec leży w Małopolsce, bo na Śląsku na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 03.12.06, 21:00 Gość portalu: jo napisał(a): > inteligent -> po twoich postach śmiem twierdzić że twoj nick absolutnie do > ciebie nie pasuje... Nic o mnie nie wiesz wiec daruj sobie swoje zasciankowe komentarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.06, 21:53 Ja wiem, że nadajesz warszawski bufonie pod wieloma nickami, obrażając Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: int. Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.12.06, 23:59 Trzeba stac na wyjatkowo niskim poziomie intelektualnym aby myslec, ze obrazam Slazakow. Wydaje mi sie, ze najbardziej Slazakow obrazaja tacy jak Ty, podajac sie za nich. A to pod jakimi nickami pisze to juz nie Twoj biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 12:58 Ale z ciebie arogancki dupek - wypisz, wymaluj stereotyp warszawiaka. Taka forumowa małpa. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka 04.12.06, 18:49 Tak, tupnij jeszcze nozka, krzyknij pare razy i moze kogos przekonasz... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bond Re: moze troche szacunku dla zmarlych byscie poka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.12.06, 18:58 Nie sądzisz chyba, że próbuję przekonać takiego kacapa jak ty? Niby po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieksiorz Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Górn.. IP: *.chello.pl 03.12.06, 18:21 Czy będzie transmisja w TV? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulik Reprezentacja Furtok IP: *.welnowiec.net 03.12.06, 22:06 Wszyscy jestescie tacy madrzy, a czy ktos z Was byl w sobote na Halembie? Mimo pieprzenia pana Bugdola i klakiera Czado, to zespol Furtoka jest prawdziwa reprezentacja Slonska! Az milo bylo patrzec jak Gieksiarze z chorzowskimi i zabrskimi bili Grunwald. Brawo Jasiu, ze nie ugiales sie przed durnymi dzialaczami. A SZPN niech sobie w dupe wsadzi te reprezentacje z gorolami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gieksiarz Poznali się na was chamy!!!!! IP: 89.25.148.* 03.12.06, 22:54 Wiedzą co zrobiliście na GieKSie gnoje, to was teraz nie brali pod uwagę. Oni nie potrzebuja zadymiarzy na takim meczu, nie chcą obciachu i wiedzą, że wy sie zachować nie potraficie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOBOKRÓL. Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Górn.. IP: *.acn.waw.pl 03.12.06, 23:32 KRZYSIU TAK TRZYMAC. Mam taką nadzieje, ze doprosicie mnie do organizacji tak szczytnego celu, tym bardziej ze jak mniemam jestem chyba jedynym działaczem PZPN, który miał zaszczyt być górnikiem dołowym. Na przestrzeni lat 1957/58 pracowałem na dole w kopalni PAWEŁ w Chebziu, obecnie dzielnica Rudy Śląskiej, oraz kopalni DYMITROW obecnie Centrum w Bytomiu.Zmieniając kopalnie Paweł na Dymitrow miałem wówczas propozycje pracy na Halembie w nowopowstałej kopalni, dlatego uważam za swój obowiązek zamanifestować solidarność z GÓRNICZYM STANEM. BOBOKRÓL. e-mail: boboand@wp.pl www.bobo-bobowski.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hugon Re: Krzysztof Warzycha kapitanem reprezentacji Gó 06.12.06, 14:26 Siedzi taki przed kompem czuje się anonimowo tak jak pseudokibic z kamieniem w ręku przed bramą stadionu. To smutny margines naszego społeczeństwa , czasmi mi żal takich ludzików . Dzieki Bogu po obu stronach Brynicy przeważająca większość to normalni ludzie , fakt różni ale w tej różności kulturowej jest ich niezaprzeczalne piękno. Pozdrawiam Polaków Ślązaków !!! Odpowiedz Link Zgłoś