Gość: Zed Winszuje pani Blaszczyk! IP: 217.116.98.* 05.12.06, 10:54 Zycze pani, aby stracila pani ta ciepla posadke i musiala zapier... do pracy 3 godziny na piechote przez snieg po pas! Ciekawe, czy ma pani dzieci? Pani dzieciom zycze tego samego! Niedlugo zostana prawdopodbnie zalegalizowane agencje towarzyskie i praca w nich moze pojawic sie jako oferta w urzedach pracy... Kazda kobieta, ktora wowczas odmowi pracy jako kur..., przepraszam agentka - towarzyszka, straci prawo do zasilku i ubezpieczenia, tak? Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Biurwa 05.12.06, 10:57 Ta biurwa Błaszczyk powinna być całkowicie odsunięta od rozpatrywania czyichkolwiek spraw i od jakichkolwiek kontaktów z kimkolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: don_pablito Nie ma pracy dla samotnej matki,a Pani Błaszczyk? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 10:58 Może Pani Błaszczyk zmieni pracę i zostanie operatorem łopaty lub podejmie wyzwanie w kotłowni osiedlowej?! Mąż będzie z niej dumny a dzieci szczęśliwe, że mogą jeść zupę z lebiody!!! Żal patrzeć jacy "ludzcy" są ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamhasla Re: Nie ma pracy dla samotnej matki,a Pani Błaszc 05.12.06, 11:14 Pani Błaszczyk powinna się wstydzić, a pani Samotna Matka powinna jej podziękować, wziąść się w garść, znależć szybko pracę i zapomnieć o tym żałosnym, bezrobotnym epizodzie swojego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emerytka Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.piekary.net 05.12.06, 11:07 proponuję sprawdzić wykształcenie wszystkich osób w urzędach panstwowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 11:08 Lepiej nie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pippi Wyszukujemy oferty pod kątem ich kwalifikacji IP: 167.127.24.* 05.12.06, 11:13 A jakie kwalifikacje ma owa Blaszczyk ze siedzi na d..pie w urzedzie i pomiata innymi? Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Wyszukujemy oferty pod kątem ich kwalifikacji 05.12.06, 11:28 Naczytalem sie postow w tej dyskusji i spokojnie dochodze do wniosku,ze ta pani niechce pracowac wogole a urzad zatrudnienia chcial ja,za taka postawe,ukarac smieciami.Ktora ze stron ma racje nie nam sadzic. Wyksztalcenie srednie pod tytulem "technik ekonomista" dla mnie to dokladnie to samo co czlowiek bez zawodu.Moze przewracac papierki w jakims biurze,moze zamiatac w tym biurze i wokol niego,moze sortowac smieci (tam tez sa papierki).To nie jest zlosliwosc z mojej strony,ale wiedza nabyta po przepracowaniu calego zycia.Ta pani i jej dzieci i tak sa na naszym (podatnikow) utrzymaniu i sama na wlasne zyczenie znalazla sie w takiej sytuacji zyciowej.Jak znam sie na zyciu to taka praca kolidowalaby z jej dotychczasowymi zajeciami w rodzaju sprzatanie mieszkan i inne drobne prace na czarno z ktorych utrzymuje siebie i dzieci i w tym "sek".Urzad zrobil wreszcie krok w dobrym dla nas kierunku,bo nie dla niej i stad caly ten problem. Czas skonczyc z utrzymywaniem wszystkich na wczesniejszych emeryturach,bylych PGRowcow,itp permanentnych nierobow.Dlaczego sa ludzie,ktorzy radza sobie bez pomocy panstwa?Panstwo,czyli my,nie musimy prowadzic wszystkich za raczke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assia Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.bielsko.dialog.net.pl 05.12.06, 11:15 Zlikwidować urzędy pracy,tam jest praca tylko dla urzędasów! w dodatku bezczelnych w większości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.braun.de 05.12.06, 11:16 Gość portalu: bezrobotny napisał(a): > "Wyszukujemy oferty pod kątem ich kwalifikacji".To jakie trzeba mieć > wykształcenie aby mieć trochę lepszą prace? Do dobrej pracy nie szukają chętnych w pośredniaku. Jak chcesz mieć trochę lepsze zajęcie to sam się musisz o nie postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
amoniak2 Re: Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 11:27 Wszystkie cele urzędów pracy mogą z powodzeniem przejąć inne instytucje m. in. ZUS (wypłata zasiłków) i urzędy gmin (programy aktywizacyjne). Wyszłoby to o wiele taniej. Pośrednictwo pracy - jak widać z tego artykułu sprowadza się do uprawomocnionego NIEWOLNICTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Żadna praca nie hańbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:18 Co z tego ze ktos ma jakieś wykształcenie, moze do innej pracy sie nie nadaje. Albo nie chce pracować, polecam artykuł o o PGRach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczująca Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.wup-katowice.pl 05.12.06, 11:22 ... - Winszuję, jeśli znajdzie odpowiednią ofertę - kwituje ambicje Urbańskiej Błaszczyk. - Ta pani w ogóle nie powinna zaistnieć w urzędzie. Nie jest gotowa do podjęcia pracy. ... a czy każy jest gotowy podjąć pracę w nocy? włącznie z Panią Błaszczyk? Łatwo oceniać innych trudniej postawić się w ich sytuacji i pomóc. Pozstaje mieć tylko nadzieję, że świętochłowicki urząd po prostu się pomylił i nie stosuje takich metod standardowo. Mam nadzieję, że na przyszłość moje dyplomy mi wystarczą by w trudnej życiowj sytuacji nie być wystawioną na taką próbę jak praca w sortowni odpadów. Nie ma to jak kobieta kobiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.welnowiec.net 05.12.06, 11:23 Przeczytałam artykuł, przeczytałam niektóre komentarze i...winszuję co niektórym ich autorom. Jakoś nie spotkałam w nich kobiety, która jest w podobnej sytuacji. Zwróciłam uwagę równiez na to iż bohaterka artykułu napisała, że nie boi się pracy fizycznej, że zamiatała ulice itd. Nie było to dla niej problemem, teraz jest. Jest i to ogromny, ale to zrozumieją jedynie osoby będące w podobnej jak ona sytuacji, gdy nie ma się pod ich nieobecność kto zająć dziećmi.Bo tatuś (pozbawiony bądź nie praw rodzicielskich)jest tylko z nazwy tatusiem i albo robi karierę w niedalekim mieście i dzieci traktuje jako rozrywkę, aby raz w tygodniu się z nimi spotkać (najlepiej w niedzielę), albo szanowny tata w ogóle się nie zjawia. Nie każdy ma babcię pod ręką, która pomoże, która dojrzy, czy dzieci odrobiły zadania, czy zjadły, czy nie biegają po dworze do późnej nocy. No chyba, że dla tych komentatorów to jest właśnie wzorzec wychowywania dzisiejszej młodziezy - ulica, bo matka całymi dniami poza domem, aby je utrzymać. Na efekty nie trzeba długo czekać, coraz częściej ujawniane są brutalne wręcz bandyckie zachowania niedopilnowanej młodziezy. Tego chcemy? Sama jestem z dwójką dzieci i też mam problem ze znalezieniem pracy. I nie dlatego iż mam aspiracje na Panią prezes, a właśnie dlatego iż jestem dla pracodawcy niewystarczająco dyspozycyjna, bo nie mogę pracować na zmiany (nikt w tym czasie nie zajmie sie moimi dziećmi), bo nie mogę wyjeżdżać na dwudniowe delegacje, bo MAM DZIECI. I niestety skoro drugi rodzic okazał się nieodpowiedzialnym na moich barkach zostało ich codzienne wychowanie. Nie mogą wychowywać się same, z udziałem podwórka i rówieśników. Wstawmy się może więc najpierw w sytuację tamtej kobiety, a potem dyskutujmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lutek Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:27 Prosta sprawa. Należy tatusiowi zabierać tyle pieniążków i innego majątku, żeby wystarczyło dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samotna matka Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.welnowiec.net 05.12.06, 11:33 Nie zawsze tatuś ma te pieniążki. A i często się zdarza, że choć ma nie daje wystarczająco na dzieci, aby matka mogła je tylko i wyłącznie wychowywać. A i kobieta będąc w takiej sytuacji,też raczej nie chciałaby być na utrzymaniu byłego partnera, aby każdą zlotówke mieć wypomnianą i stawała w gardle. To był tylko przykład. Chodziło jedynie o to iż samotna matka nie jest na tyle dyspozycyjna jak się to ogółowi wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 11:43 Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Konstytucja IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 11:27 Nie mozna odebrac ubezpieczenia bo kazdy obywatel polski ma zagawarantowane leczenie konstytucyjnie. Jesli urzad pracy nie chce mu wydac ksiazeczki ubezpieczeniowej z jakiegokolwiek powodu to sprawa do prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 11:42 W Wielkiej Brytani w urzedach pracy jest specjalny wydzial zajmujacy sie znalezieniem ODPOWIEDNIEJ pracy rodzica samotnie wychowujacym dzieci. Ten pan, ktory tak wspaniale wypowiedzial sie o nieprzygotowaniu pani do pracy, sam powinien isc sortowac te smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss przecież jest praca... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 11:47 jeśli pani ma większe wymagania to niech znajdzie prace która je spełnia. Jeśl zdaje sie tylko na urząd pracy to znaczy że jest leniwa i nie chce jej się pracować. Cały dzień ma wolny, może wziąść dzieciaka i poszukać. Wykształcenie może jej pomóc znaleść lepszą pracę ale nie oznacza ze musi pracowac w zawodzie wyuczonym! Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Re: Jakiś ty mądry!Jak Salomona gacie! 05.12.06, 11:50 Gość portalu: sss napisał(a): > jeśli pani ma większe wymagania to niech znajdzie prace która je spełnia. Jeśl > zdaje sie tylko na urząd pracy to znaczy że jest leniwa i nie chce jej się > pracować. > Cały dzień ma wolny, może wziąść dzieciaka i poszukać. > > Wykształcenie może jej pomóc znaleść lepszą pracę ale nie oznacza ze musi > pracowac w zawodzie wyuczonym! Odpowiedz Link Zgłoś
casy20 Re: proponuję autorom tych rad też tak zrobić, ale 05.12.06, 11:56 np. na zachodzie Polski lub wschodzie, gdzie rynek pracy jest cholernie trudny, a potem się wypowiadać .... Odpowiedz Link Zgłoś
cynozura Czy tu się,k...mać,skończy wreszcie samowola i... 05.12.06, 11:49 głupota urzędasów???????? Odpowiedz Link Zgłoś
casy20 Re: nieprędko jeszcze nieprędko 05.12.06, 11:58 oni się przyspawali do stołków Odpowiedz Link Zgłoś
casy20 Re: proponuję przeniesienie służbowe na śmietnisko 05.12.06, 11:59 co Wy na to ? chyba sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś
casy20 Re: chyba nieprędko jeszcze 05.12.06, 12:00 problem w tym, że oni przyspawali się do stołków Odpowiedz Link Zgłoś
iwoiwi Swiony 05.12.06, 12:01 Swietochlowice to najglupsze miasto, nomoze nie miasto... MZBM to instytucja ktora ciagle lamie prawo lacznie z konstytucja... oh gdyby za to miasto wzielo sie TV... PUP ... brednie... istnieja bo istnieja prawnikowi pewnie by dali woz do oczyszczania kanalow nic ich nie obchodzi a prezydent... kpina ... osobiscie bym go na doksztalacanie wyslala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Swiony IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 12:02 swiony.info/viewtopic.php?p=55114#55114 - to forum mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilj Re: Swiony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:17 co do Swion, to kazdy kto tutaj mieszka zna "walki" tego miasta od np. taka pani urzednik po szampaniku strzela do kolegi.. o i .. i nic pani urzednik nadal pelni stanowisko panstwowe))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytajnik Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:04 a moze zwolnić pana kierownika PUP i jemu zaproponować tę ofertę , którą odrzuciła p.Urbańska 0jesli pozostaje bez pracy 2 lata na pewno przyjjmie tę ofertę a jak nie to terz mu zabierze sie ubezpieczenie społeczne- spróbujmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jano Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 12:10 Przepisy sa jasne. Nie przyjmujesz pracy z PUP i tracisz ubezpieczenie. Skora ta pani jest tak wykształcona to powinna znać przepisy, a przynajmniej czytać co podpisuje. A poza tym gdyby potrzebowała pieniędzy to bu i tam pracowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varg [...] IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 12:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jjjupiter zakonczmy rozdawania naszych podatkow 05.12.06, 12:20 nie chce pracowac - to jej decyzja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: zakonczmy rozdawania naszych podatkow IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 12:21 Z podatków na utrzymanie bezrobotnych idą grosze. Jakieś 98% idzie na administrację, posady posłow i.t.d. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszko045 Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 12:47 przeczytalem kilka komentarzy i nóz sie otwiera jak malo o życiu wiedza tutaj piszacy totalne bzdury.Jak sobie wyobrazacie prace tej Pani w normalnych warunkach kiedy jedno dziecko oddac trzeba do przedszkola a drugie wyslac do szkoly to samo po poludniu.przygotowac posilki i dopilnowanie odrabenia lekcji ,pranie itp.Gdzie jest pomoc panstwa dla kobiet samotnie wychowujacych dzieci ? Tu nie chodzi o tz.komune slowo wytrych w rekach tych ktorzy nie wiedza co znaczy i jak tam bylo.To samo sie tyczy tych glupawych i nie widzących poza soba urzędasow.Tatuś czy mamusia zalatwila posadke coreczce i ta nie wie co począć z problemami więc doluje i tak skolowanych ludzi,sama nigdy nie zaznawszy upokorzenia jakim jest żebranie o prace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 13:07 Przykro mi, ale ja sobie nie wyobrażam pracy na 3 zmiany, jednocześnie zaprowadzenia dzieci do szkoły, odebrania ich po 8 godzinach z świetlicy, potem ugotowania, posprzątania, zrobienia z nimi lekcji, zaprowadzenia na zajęcia dodatkowe i.t.d. Świetlica jest czynna od 7.30-15.30. To nic, że czasami ( ostatnio jakoś często) dzieci konczą lekcje wczesniej, bo nie ma jakiejś lekcji. To nic, że trzeba zaprowadzić na zajęcia dodatkowe ( córcia mimo młodego wieku jest trzykrotną brązową medalistką w judo), to nic, że trzeba zerknąć co z zadaniami domowymi, że trzeba coś dzieciom do szkoły przygotowac i.t.d. Sorki, ale to wszystko spada na moje barki. Żaden krasnoludek nie zrobi tego za mnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Nie daj się dziewczyno zgnoić, w razie 05.12.06, 13:20 potrzeby uruchom nawet rzecznika praw dziecka. Pomimo, że mam męża również nie jest mi lekko. Niestety w większości otaczaja nas hieny. Nasze społeczeństwo to w ogromnej wiekszości niestety zdemoralizowane jednostki, które maja przetraconą psychikę. To co normalne i ludzkie, rodzinne staraja sie zgnoić. Ciesza się z czyjegos nieszczęścia, a sukcesy jeżeli ktoś odnosi to mu zawiszczą. Całym twoim majatkiem jest rodzina - twoje dzieci i o nie dbaj. Nie daj się jakiejś niedouczonej urzędasce zatrudnić w takim miejscu. To nie jest miejsce pracy dla ciebie, a jak ktoś powie, że tak to otwarcie nazwe go debilem. Nie po to się uczyłaś aby teraz takie prace wykonywać. Nadaj tej sprawie rozgłosu i walcz o siebie. Miejsce durnych urzędnikow jest na wysypisku smieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie daj się dziewczyno zgnoić, w razie IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 13:21 Rzecznik praw dziecka czeka na wynik odwołania. Jesli będzie negatywne, mam zaraz dać znać. Odezwali się nawet prawnicy, którzy z dobrego serca zajmą się tą sprawą. Mam nadzieję, że będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
atena48 Re: Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 13:09 jedna z rozsadniejszych wypowiedzi. Tacy ludzie jak mój poprzednik powinni pracować w Urzędach, a nie córunie i synalkowie partyjnego betonu, którzy nie zaznali w zyciu swoim beztroskim niedostatku. Już z mlekiem matki wyssali pogarde dla drugiego człowieka. Ich mentalność mozna przyblizyć do mentalności hitlerowców , komunistów, którzy czuli sie pewni bo płynęli w grupie z prądem. Odpowiedz Link Zgłoś
itg Re: Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 13:39 1) poza wrodzoną inteligencją, ciężką uczciwą i skuteczną pracą nad zdobywaniem wiedzy i umiejętności, gotowością i chęcią do ciężkiej uczciwej pracy i aktywne poszukiwanie godnego, ale na miarę swoich kwalifikacji zajęcia - trzeba mieć jeszcze szczęście, aby znaleźć się w odpowiednim miejscu i czasie, albo mieć znajomości. Tak więc zanim wyzwiemy kogoś od nieudolnego pomyślmy nad własnym szczęściem, bo jak wszyscy dobrze wiemy praca nie leży na ulicy, co naturalne kazdy przedsiębiorca woli wziąć do pracy kogoś kogo już zna, albo z rewelacyjnymi warunkami do pracy i z minimalnymi oczekiwaniami od życia 2) nawet formularze do rejestracji w PUP - których zapewne potem nikt nie ogląda - zawierają rubryki w których określamy jaką pracą jesteśmy zainteresowani w celu dopasowania właściwej oferty, w zakresie: godzin pracy, czasu dojazdu, rodzaju pracy i stanowiska 3) praca z UP za niecałe 400zł lub trochę ponad 600 - to nieuczciwe. na to stać ludzi, którzy są na utrzymaniu rodziny, a nie tych którzy mają utrzya,c rodzinę lub chocby samego siebie. sam dojad do pracy - bilet 100zł, a mieszkanie-nie wiem czy da się taniej jak 200zł zapłacić-i to też mają szczęściarze, którzy dostają je z UM, za wynajem pokoju u obcej rodziny przynajmniej 350zł. jeszcze trzeba zjeść. A człowiek który się uczył i chce się rozwijać a ma iść sortować śmieci to czego tam sie na uczy i gdzie z takim doświadczeniem dostanie pracę a człoweik który ma dzieci, abstrahując już od tej samotnej matki, nawet z ężem pracującym za 600zł. przedszkola po 200zł od dziecka to ile mamy-400. Panie EWA nie idąć do pracy właśnie zaoszczędziła bilety na dojazdy, lekarstwa dla dzieci i kto wie co jeszcze. 3) często jest tak, że raz z górki raz pod górkę, planujący dzieci często decydują sie na nie mając stabilną i dobrą - dość dobrą sytuację materialną, ale potem moze ulec zmianie, zwłaszcza w sytuacji kobiety-traci pracę, mężowi coś się odmienia i odchodzi i ma w dupie te jej bachory, choć wcześniej o nie prosił, nie możemy generalizować mówiąc o nieodpowiedzialnych dzieciorobach, nieudacznikach i nierobach. wpier postawmy sie w ich sytuacji po czwarte:KOCHANI ZARADNI, JESZCZE KILKA RAZY MOżECIE ZMIENIć O SWOIM żYCIU MNIEMANIE, JESZCZE MOżECIE ZNALEźć SIę POD WOZEM WIęC LEPIEJ ZASTANóWCIE SIę CO WYGADUJECIE...KIEDYś WAS KTOś MOżE OPLUć JAK UPADNIECIE A NIKT WAM NIE POMOżE. NIE MOżECIE MIEć TAKIEJ PEWNOśCI SWOJEJ ZARADNOśCI. NIGDY NIE WIECIE CZY FISUKUS WASZEMU PRZEDSIęBIORSTWU NIE WYKRęCI KAWAłU, CZY DOM NEI SPłONIE, CZY NIE STRACICIE ZDROWIA W WYPADKU, CZY SZEF WYSTRASZY SIę WASZYCH KONKURENCYJNYCH UMIEJęTNOśCI A DRUGI NIE ZATRUDNI BO COś Z WAMI NIE TAK SKORO Z TAKIMI KWALIFIKACJAMI JESTEśCIE I BEZ PRACY! NIGDY NIC NIE WIADOMO!!! 4)ja też dostałam pracę zaraz po maturze za dobry - w zasadzie tylko komunikatywny - angielski, obsługę komputera, dużą chęć do pracy i nauki i sposób bycia, i po 2 latach pracy zarabiałam już 3tyś zł, podwyżki co kwartał, pół roku...i nie po znajomości, z ogłoszenia z gazety cv na skrytkę gazety wyborczej potem rozmowa i dostałam - ale wiem, ze miałam szczęście, olbrzymie, bo kliku znajomych dużo lepiej wykształconych, błyskotliwych i nie mogli znależć.i też byłam świetna, póki nie zachciało mi się wyjść za mąż i mieć dziecka. teraz jeszzce nei szukam pracy, jestem na wychowawczym, mam to szczęśćie że mam solidnego męża i wsparcie rodziny, tak więc kończę kolejne studia w dużym mieście za bagatela 400zł czesnego + 200zł ( nadziennych tyle by i tak pewnie wyszły koszty stancji i utrzymania w obcym mieście) dojazdy miesięcznie, a le już martwię się o to co będzie za rok, patrząc na nastawienie pracodawców. a niestety żeby otworzyć swoją działalność muszę mieć praktyke - studiuję rachunkowość. albo znowu dobrze trafię - wystarczy mi 1500zł na rękę i to niekoniecznie od razu, może być po 3 mcach przyuczenia, albo będę Państwu zwracać za studia marnując się na kasie w sklepie albo pojadę za granicę, popracuję w godniejszych warunkach za godziwe wynagrodzenia, douczę się i u nich zrobię karierę KOCHANI NIEUDOLNI NIE TRAĆCIE WIARY W SIEBIE I WALCZCIE KIEDYŚ TA ZŁA PASSA MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ I NA PEWNO JESTEśCIE ZARADNIEJSI OD TYCH CO DOSTALI PO RODZICACH FIRMY DOMY STANOWISKA !!! I POTRAFICIE WYżCYć ZA TE ABSURDALNE PIENIąDZE JAKIE DOSTAJECIE CO GRANICZY Z CUDEM ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 14:06 Przecież i tak nikt nie czyta tych formularzy rejestracyjnych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi nie rozumiem IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 14:35 nie bardzo rozumiem, skoro zabrali ci ubezpieczenie to w przypadku choroby nie przyjma Cie lub dzieci do przychodni, szpitala ? Zaplacic nie masz z czego, wiec jak to sie ma do zapisow konstytucyjnych ? Moze ktos wyjasnic ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nie rozumiem IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 14:47 Przyjąć muszą, a ja muszę potem zapłacić za leczenie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emi Re: nie rozumiem IP: *.acn.waw.pl 05.12.06, 14:59 ...nie majac pieniedzy, ciekawe jak to dalej wyglada.....wiezienie ? A co z leczeniem bezdomnych i ludzi, ktorzy wybieraja puszki ze smietnikow. Przeciez nie sa ubezpieczeni, tez placa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: nie rozumiem IP: *.ssnet.pl 05.12.06, 15:01 Nie mam pojęcia. Kiedyś widziałam, jak jakiś pan, który jest bezdomny brał z PUP jakieś zaświadczenie, bo miał iść do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Nie ma pracy dla samotnej matki 05.12.06, 13:13 Proszę Pani Ekonomistki! Urzędnika trzeba słuchać, bo to WADZA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:19 Panie Błaszczyk niech pan taki do przodu nie będzie bo pana pięty wyprzedzą może to pan panie Błaszczyk nie dorósł do bycia na swoim zakichanym stanowisku a może leprze oferty pracy idą do pana znajomych lub rodziny?!? Myśl pan panie Błaszczyk po sie panu popruje płaszczyk don Błaszczyk!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nightmare Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.06, 13:22 Ciekawe jakie wykształcenie i jakie kwalifikacje mają pracownicy Urzędu Pracy, włącznie z dyrektorem.. oby nie tylko dobre znajomości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robakos Re: Nie ma pracy dla samotnej matki IP: *.miechow.com 05.12.06, 13:46 Też mam wykształcenie "technik ekonomista" i co i tez nie mam pracy w zawodzie, haruję na 3 zmiany w wielkiej firmie. Ale do rzeczy.Taka jest rzeczywistość tego wspaniałego, jakże wyjątkowego kraju, że dla 25 letniej osoby wymagane jest minimum 10 lat doświadczenia i posady "biurowe" są obsadzane "swojakami", bez względu czy ci "kolesie" znają się na tej pracy, czy też nie. How ironic isn't it?:> Najwyższy czas objawić wszem i wobec niemoc, zastój oraz nieuniknioną i jak najszybszą żądzę reform w tym skostniałym burdelu zwanym "budżetówką." Urząd pracy, który znajduje pracę dla bezrobotnych. Idea fajna, wykonanie jak zwykle. Należy, jak najszybciej zmienić podstawę prawną tego tworu albo w ogóle wyrzucić go ze sfery "budżetowej." Bo to taka złośliwa nienasycona larwa, pełna motłochu, żerująca na krwawicy polityków. Lecz , jak to zrobić? Cóż, niech nad tym myślą pospołu: Leszek Balcerowicz (kto jak kto, ale jeśli chodzi o cięcia w budżetach i w kieszeniach, to nie ma nad niego specjalisty), prof.z bożej (lub nie) Łaski - Belka, którego podatek od oszczędności to już klasyk cięć po wynagrodzeniach oraz mr.Hausner a może Herr Hausner. No ewentualnie, niech się tym zajmie genijusz antypiłsudskogenny - Giertych Maciej. Skoro z ewolucją się nie zgadza i ma swoją teorię, to z pewnością da sobie radę z likwidacją lub reorganizacją, czegoś tak prymitywnego jak UP. Odpowiedz Link Zgłoś