06.12.06, 10:00
W najbliższą sobotę około godziny 13 pierwsze samochody będą mogły przejechać
oddanym do użytku nowym tunelem pod Rondem im. gen. Jerzego Ziętka.

Więcej tutaj; najprawdopodobniej udam się tam porobić parę
fotek :)
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Tunel 06.12.06, 10:08
      jestem ciekaw w jakim stopniu tunel udrozni rondo i ulatwi transfer na linii
      polnoc- poludnie. bo dla nas to chyba ten efekt jest najwazniejszy :)
      • b999 Re: Tunel 06.12.06, 10:15
        Wydaje mi się, że jednak udrożni. Bądźmy dobrej myśli :)
        • bronkiewa Re: Tunel 06.12.06, 10:25
          Z pewna obawą klikałem słynny link "tutaj" ;))))

A do ad remu :
          Nareszcie, bobyło super nieciekawie, mysle że odetchnie Sokolska, Morcinka takoż
          i kawałek Oblatowo Stęślickiego..

Istotne jest to "przestrojenie świateł" na skrzyżowaniu lekko feralnym
          (Grundmanna-Chorzowska) bo i wypadków było tam jak mrówków...

PS.
          To nie w temacie, ale odradzano mi szpil sobotni...
          Szkoda...

Pzdr
          • b999 Re: Tunel 06.12.06, 10:50
            Link ;)

Swoim się tego nie robi :D
            • support.agent Re: Tunel 06.12.06, 14:05
              Fantastyczna wiadomość :)
              • b999 Re: Tunel 09.12.06, 14:51
                W końcu go otwarli :)

Klik
                • support.agent Re: Tunel 09.12.06, 21:24
                  Dajcie znać jak zobserwujecie znaczący spadek ruchu...dajmy tunelowi tydzień,
                  może jeszcze nie wszyscy są poinformowani..

pzdr,
                  sa
                  • bronkiewa Re: Tunel 09.12.06, 21:40
                    jechałem dwa razy dziś - czyli wte i wewte...
                    Wygląda, że ludzkosć jeszcze nie jarzy, bo ruch na naziemnej Chorzowskiej spooory..
                    Bez szans na przebicie się z tunelu do naszego zjazdu w Stęślickiego...
                    Ale, jak będą to lokalne uliczki - daj Boże..
                    Myslę, że to zagra od stycznia..
                    Pzdr
                    • support.agent Re: Tunel 10.12.06, 15:20
                      Ta-Da!

To działa! Dziś wracając z PLUS Discount Korfantego zauważyłem radyklany spadek
                      spadek ruchu w kierunku wiadomym, napisze więcej- przejeżdżając rondo po
                      prawicy swej nie dostrzegłem nawet pół samochodu. Wiem że niedziela i 11 rano,
                      ale mimo wszystko dość dziwnie to wyglądało ;)

Dziś wieczorem będę miał okazje sprawdzić tunel w dwóch kierunkach.

pzdr,
                      sa
                      • settembrini Re: Tunel 10.12.06, 17:44
                        przejezdzajac tramwajem o 17 przez rondo tez stwierdzilem, ze na ruch na
                        powierzchni znacznie mniejszy. ale miarodajne beda tylko dni robocze.
                        • bronkiewa Re: Tunel 10.12.06, 21:02
                          Optymisty !!!

Ale, ale - przy niedzieli rondo puściutkie, skrzyzowanie sokolska - Chorzowska -
                          takoż,
                          Tylko trzymac kciuki !!!!!
                          • jimmyjazz na razie jest lepiej 11.12.06, 09:20
                            Dzisiaj rano było dużo lepiej niż zazwyczaj. Zobaczymy co będzie za tydzień.
                            • b999 Re: na razie jest lepiej 12.12.06, 09:05
                              Otóż miałem ci ja okazję podróżować wczoraj ok godz. 15 w okolicach Ronda.
                              Sam dojazd do Ronda od strony Rynku uważam za satysfakcjonujący (pomijam sprawę
                              odc. Francuska - Al. Korfantego); ruch odbywał się płynnie - bez większych
                              przestojów, jak to miało miejsce poprzednio.

Natomiast kompletną porażką okazało się synchro sygnalizacji świetlnej w rejonie
                              wiaduktu na ul. Sokolskiej. Otóż chcąc skręcić w prawo na Sokolską w kier.
                              "Kosmosu" musiałem oczekiwać ok. 4 min.; co więcej tyle samo musiały czekać
                              tramwaje (vide koncepcja "Modernizacja linii tramwajowej 6/41"). Początek cyklu
                              rozpoczyna się wypuszczeniem Sokolskiej w kier. północym / później Sokolska w
                              kier. południe (obydwa kierunki osobno), dopiero później wypuszczane są kierunki
                              wschód-zachód (z i do Chorzowa). Generalnie poszło mi szybciej wjechać na Rondo
                              z ul. Moniuszki, niż dostać się na Sokolską...

Mniemam, iż to jest faza testowa ustawienia sygnalizacji, i że panowie z Synchro
                              gop-u jednak dostosują światełka do warunków panujących na skrzyżowaniu.

P.S.
                              Oczekując na zielone w celu skrętu w prawo na Sokolską, miałem chwilę aby
                              poobserwować co się dzieje na następnym skrzyżowaniu
                              (Chorzowska/Stęślićkiego/Grundmanna) - okazało się, że tam zaczynają się tworzyć
                              korki, najprawdopodobniej również w związku z sygnalizacją...

Pożyjemy - zobaczymy.

• bronkiewa Re: na razie jest lepiej 12.12.06, 11:18
                                Oceniam tylko jedną "nitkę" - Al. Korfantego od nas do Ronda i jestem
                                oszołomiony jej pustością...
                                Pomiary z wczoraj ok. 8.30, 16.00
                                Dzisiaj - 8.45
                                Wynik - puściutko !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka