Dodaj do ulubionych

Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Chorzów

IP: 80.48.49.* 01.02.07, 16:19
Jakie, Waszym zdaniem, jest najlepsze liceum ogólnokształcące w Katowicach
lub w Chorzowie?
Obserwuj wątek
    • Gość: AK Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.c9.msk.pl 01.02.07, 16:36
      Każde byle nie Kopernik w Katowicach.

--

Absolwent Kopernika
      • jack596 Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 04.02.07, 22:31
        Gość portalu: AK napisał(a):

> Każde byle nie Kopernik w Katowicach.
        >
        > --
        >
        > Absolwent Kopernika
    • Gość: P Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 16:50
      Podobno Słowak w CHorzowie.
      W K-cach, mimo że tu mieszkam to różne sprzeczne słuchy dochądzą, które dobre a
      które nie.

Niby dobre: Konopa, Maczek, Mickiewicz, PIK, KOpernik.
      • alesandra4 Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 07.02.07, 21:49
        A klasa tzw. humanistyczna? Kiedyś była "dziennikarska" w Maczku, czy jest w
        gdzieś coś podobnego?
    • posypka.franz Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 01.02.07, 17:49
      królewskohucka "Cecylia" (zalozona przez doktora Wagnera)
      • Gość: Menschenfresser Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.07, 16:06
        cgi.ebay.de/AK-Koenigshuette-Cecilien-Lyzeum-Oberrealschule-Gymnas_W0QQitemZ160071803530QQihZ006QQcategoryZ33384QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmd
        ZViewItem

• Gość: Katarzyna X LO w Katowicach im. Paderewskiego. IP: 213.17.235.* 02.02.07, 17:57
      Polecam bardzo. Dziesiątka to szkoła na poziomie. Dobra kadra, świetne
      pracownie komputerowe.
      • Gość: Ania Re: X LO w Katowicach im. Paderewskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.07, 17:17
        to zalezy jaki profil :)
        rzeczywiscie X jest na dobrym poziomie - uczy sie tu moj brat i "piłują" uczniow
        rowno. Informatyke maja na dobrym poziomie, jezyki rowniez - to zalezy od profilu.
        Jesli szukasz szkoly z dobrym francuskim - Kopenirk, jesli z hiszpanskim Konopa,
        dobra matematyka w PIKu itd.
        • Gość: mama Re: X LO w Katowicach im. Paderewskiego. IP: 80.48.49.* 04.02.07, 12:41
          Dziękuję wszystkim za informacje. Chodzi mi szczególnie o takie przedmioty jak:
          biologia, fizyka, chemia.
    • Gość: mała Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:19
      zależy od profilu. jeśli matematyczny, to na pewno pik, sama kończyłam, nie ma
      lepszej klasy matematycznej. biol-chem - konopnicka, albo mickiewicz. jeśli
      chodzi o klasy humanistyczne, zdania są podzielone. odradzam jednak długosza,
      kopernika, opieram się na opiniach znajomych, którzy tam chodzili.
      • Gość: mała Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 20:20
        a ja polecam Abramowskiego w Katowicach. Profil - mat inf ale biol, chem i fiz wysoko! Miłą atmosfera w szkole. Szkoła malutka (tylko 11 klas), zadbana.
        • Gość: Ania Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.07, 22:08
          biol-chem w Mickiewiczu
    • jack596 Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 04.02.07, 22:34
      Stefana Batorego w Chorzowie Batorym . Liceum profilowane. Polecam moich dwóch
      synów jest absolwentami i bez większych problemów studiują
    • Gość: dorota31 Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.tys86.1000lecie.pl 05.02.07, 14:32
      konczylam w chorzowie sklodowska-curie
      b milo wspominam,wysoki poziom i przyjazny klimat
      • Gość: Cli Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.07, 19:22
        Kopernika polecam JEDYNIE, jeżeli komuś zależy na francuskim.

Absolwentka
    • Gość: gosc z kraka slowak... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:39
      slowak. wiem z doswiadczenia...
      i na pewno nie "podobno"
      • Gość: Asia Re: slowak... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.07, 12:43
        Odradzam wszystkim Słowak,to była najwieksza pomyłka mojej młodości.Myślałam ze
        to szkoła z tradycjami,ze właśnie tam zdobędę wiedzę,ale okazało się ze jestem
        za biedna. Pochodzę z rodziny o przeciętnych dochodach,moi rodzice nie mają
        znajomości nie wiadomo gdzie.Skończyłam tą szkołę,ale cały czas czułam się tam
        jak jakaś uboga krewna. A prawda jest taka ,ze byly przedmioty,których nawet nie
        liznełam,a miałam z nich dobre oceny...taki tam był wysoki poziom :)to szkoła
        dla bogatych leniów...ot co :)
        • Gość: Menschenfresser Re: slowak... IP: *.dip.t-dialin.net 13.02.07, 00:52
          z jakimi "tradycjami" ???!

szkola musi byc dzisiej marno,
          bo niy znosz nawej jej historii :)
    • Gość: br Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.186.jawnet.pl 08.02.07, 21:14
      Konopa, zarówno jesli chodzi o języki {przede wszystkim hiszpanski}, jak i biol-
      chem. atmosfera w szkole mila, nauczyciele wymagający. poziom wysoki.

uczennica.
      • Gość: gość Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:54
        Mickiewicz w Katowicach. Klasa historyczno politologiczna: na 34 absolwentów ma
        na Wydziale Prawa i Administracji UŚ 15 reprezentantów , a kilku z nich
        studiuje równocześnie na kilku kierunkach ( od I roku - rzadkość ), nie licząc
        osób na innych uczelniach. ( Un. Wrocławski, U.J. U.W.) 100 % absolwentów z tej
        klasy dostało się na wybrane przez siebie kierunki.( prawo, historia, historia
        sztuki, politologia, MISH i in.) Pani mgr Magdalena Wieczorek ucząca historii i
        wos jest pasjonatką swej profesji. Prowadzący zajęcia bardzo wymagający, bez
        ulg, z miłą atmosferą i znakomitymi wynikami.( biologia, geografia, fizyka,
        chemia,)
        • alesandra4 Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 09.02.07, 16:43
          A poza tym - gdzie do "humana" - jeśli nie Mickiewicz? Ile punktów tam trzeba
          było mieć w ubiegłym roku?
    • rodowiczmaryla Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch 09.02.07, 23:48
      Stare Niemieckie Gymnasium ("Slowak")
      i zaraz obok Cäcilien-Lyzeum (zenskie).
    • Gość: K byle nie XLO IP: *.chello.pl 03.03.07, 16:14
      Sama mam 'przyjemność' uczęszczać do tego liceum, na szczęście już tylko do
      maja i po maturze skończy się ten koszmar. Jakbym miała jeszcze raz wybierać,
      to poszłabym wszędzie tylko nie tam. Żeby było jasne, to nie jest tylko moja
      opinia, ale zdecydowanej większości mojej klasy. Jeśli uwielbiasz zakuwać dzień
      w dzień i nie mieć prawie wcale czasu na swoje hobby czy życie towarzyskie to
      bardzo polecam. Najgorsze jest to, że kładą ogromny nacisk na to co
      niepotrzebne..
      • Gość: :) Re: byle nie XLO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.07, 18:08
        zmienisz zdanie po maturze ...
        • alesandra4 Maczek-do uczniów/absolwentów 04.03.07, 12:50
          A jak jest w Maczku? Co zostało po klasie dziennikarskiej? Jaka jest klasa mat-
          fiz-inf?
    • Gość: nizki Re: Dobre liceum ogólnokształcące Katowice lub Ch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.07, 11:27
      A nie ma jakiegoś oficjalnego rankingu liceów?
      Dla mnie najbardziej wiarygodne byłoby zestawienie % absolwentów, którzy dostali
      się na dobre studia dzienne w danym profilu (medycyna dla biol-chem, filologie
      obce dla klas językowych, informatyka dla mat-fiz itp.)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka