Gość: ~ michael IP: *.broker.com.pl 01.02.07, 22:17 MIEJMY NADZIEJĘ ŻE WALEC PRZEJEDZIE TEŻ PO METODACH PRACACH PREZYDENTA MIASTA CHORZOWA! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ~michael Kotala przestał być radnym IP: *.broker.com.pl 01.02.07, 22:21 MIEJMY NADZIEJĘ ŻE WALEC PRZEJEDZIE TEŻ PO METODACH PRACY PREZYDENTA MIASTA > CHORZOWA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Kotala przestał być radnym IP: *.devs.futuro.pl 02.02.07, 07:20 nie znam sprawy na tyle by wiedzieć kto tu ma rację i czy zas chodzi o jakieś spory partyjne, bo zdaje się p. Kopel tez jest z PO, tak? dla mnie to nieważne. Ważne jest to, że porzadki trzeba zrobić w Urzędzie Miasta, bo urzędnicy i urzedniczki prezydenta zachowują się (przynajmniej część - wszystkich nie znam) jak w czasach głębokiej komuny. Wczoraj sprawę porzadków w radzie pokzywali w telewizji. Żona, która ma większą styczność z urzędowymi sprawami skomentowała - wcale sie nie dziwię. Jak tak dalej pójdzie, to strace cierpliwość i też się przemeldowujemy do Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomaszek brawo marek kopel IP: 62.233.185.* 02.02.07, 08:03 Niech Katla lepiej zajmie sie dalej sprzedawaniem mebli. Nic gorszego niż desant niedoszłego posła. Jak on z Chorzowa to ja z Dortmundu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bailif Re: brawo marek kopel IP: 213.17.150.* 02.02.07, 09:42 nie ma nic gorszego niz skorumpowany i powiklany w uklady prezydent-nieudacznik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Text Nic się nie stało IP: *.telpol.net.pl 02.02.07, 11:38 Solidaruch z 1990r orżnął nowego odmienionego Solidarucha z PO. Tak to bywa na prawicy. W Chorzowie chwilowo Solidaruchy z PO trzymają sztamę z Solidaruchami z PIS przeciw Koplowi. Ale to się pewnie zmieni jak Kopel da któremuś zlecenia, np na wywóz złomu, lub nna wydawanie gazety miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pingwin Metody! Chodzi o metody! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 16:36 Przecież jutro może okazać się, że nie spodobasz się któremuś z WIELKICH TEG0 MIASTA i... "dajcie mi człowieka a paragraf się znajdzie". Remember? Rewolucja Francuzka... Rewolucja Październikowa... III Rzesza... i... V KADENCJA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunistka Re: Nic się nie stało IP: *.devs.futuro.pl 03.02.07, 12:17 Ciekawe co by się działo w tym mieście pod rządami SLD? W kraju przez 50 lat już porządziliscie, więc najpierw skrytykuj siebie, a potem prawicę. Jestem prawicowych poglądów i nie życzę sobie, żeby mnie ktoś obrażał od "Solidaruchów". Bo na prawicy sa porządni ludzie. Ciekawe czy byłbyś zadowolony gdybym sie do ciebie zwracała "Ty komuchu"? Trochę szacunku dla "Solidarnosci". to nie prawica zamykała ludzi, to nie prawica strzelała na "Wujku" ... Szkoda, że prawica rządzaca i w miescie i w kraju tak dużo nauczyła się od PRL- owskich urzędników. Porażka! W sprawie Chorzowa - ileś lat temu zdaje się to jakiś śmieszny komuch robił coś podobnego co Kotala. Potem się próbował przefarbować, w poprzednich wyborach odsłonił z powrotem swoje oblicze. Na szczęście ludzie go nie wybrali. Dziwi mnie tylko to, że nigdy nie stracił mandatu i mieszał dalej i kasę brał dalej. dla niezorientowanych - chodzi o niejakiego Zbigniewa Widerę. Może ktoś w końcu wyjaśni kto się z kim dogadał, kto z kim grał. Sprawę Kotali znam tylko z gazet - nie wiem kto ma rację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derek Za komuny w Chorzowie żyło 155000 ludzi IP: *.telpol.net.pl 03.02.07, 16:51 Teraz 115000. Nie ma już kin, zlikwidowano kilka domów kultury. Rawa śmierdzi jak nigdy. Kopel remontując ul. Wolności dał zarobić kilka mln. zł kumplowi radnemu!!! (w trakcie budowy zmienił bez przetargu fimy) Za szkołę 17 (budowa hali) dostał karę od RIO. Przez 15 lat opozycja prawicowa i lewicowa nie dostała żadnych funkcji z parytetu. Chorzów ulega degradacji a Ty mówisz że są porządne Solidaruchy? Wymień kilka nazwisk. Górnicy z Wujka przewracaja sie w grobie na to co sie obecnie dzieje. Nie o to walczyli. A zginęli, bo sami zaatakowali Zomo kulkami pretami i łożyskami. To nie był strajk "Łagodny" Guzik mnie obchodzi Widera. On nie był lewicowcem na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc gazety Re: Za komuny w Chorzowie żyło 155000 ludzi IP: *.devs.futuro.pl 03.02.07, 22:13 Mam nadzieję, ze tego nigdy nie przeczytają wdowy i dzieci po górnikach z "Wujka". Gdzie my żyjemy? Ilu jeszcze jest wśród nas "biednych" Kiszczaków i Jaruzelskich. Tylu ludziom zniszczyliście życie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaniepokojony Kotala przestał być radnym IP: *.devs.futuro.pl 03.02.07, 12:40 Coś ostatnio w tym miescie dzieje się niedobrego. koalicja, opozycja, po, pis, jakies gazety, rozgrywki. wszyscy co mają jakąs władze zachowuja się jak rzad albo gorzej - awantura za awantura. moze w koncu by ktos pomyslal o normalnych ludziach, bo to mysmy wybierali. jak widac chyba nie do konca dobrze. obietnice mieliscie piekne - pis, po, wspolnie dla chorzowa, lewica. nie jest wam wszystkim wstyd? nie zapominajcie, ze to my was finansujemy z podatków. zajmijcie sie rzetelna robota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel P Irl Andrzej Kotala osobiscie i sluzbowo IP: 89.100.88.* 03.02.07, 19:27 Znam p. Andrzeja osobiscie - wspolpracowalem z nim przez dluzszy czas, znam jego firme i ludzi tam pracujacych. W wolnych chwilach, przy kawie, zamienilismy duzo mniej oficjalnych zdan. Szczerze mowiac wydaje mi sie ze byl on jednym z najlepszych kandydatow na prezydenta i doskonala osobistoscia w Chorzowskim PO. Czlowiek z bardzo trzezwym spojrzeniem na swiat, ktory samemu, uczciwa i ciezka praca dorobil sie dobrze prosperujacego przedsiebiorstwa, ceniacy rodzine ponad wszystko. Dla tych ktorym to za malo, mozna spojrzec na to jeszcze inaczej - czy czlowiek ktory zarabia wystarczajaco duzo pakuje sie w oficjalne stanowiska zeby robic jakies numbery?? Czy to ze wieloletni obywatel Chorzowa wybudowal dom w Katowicach powinno stanowic o jego wykluczeniu z partii. Nie wydaje mi sie... Uwazam, ze zagranie Kopla bylo jedynym mozliwym sposobem pozbycia sie czlowieka, ktory realnie mu zagrazal... Kto wie, czy przy nastepnej wpadce p. Andrzej nie zostalby prezydentem... Minister Kotala mial ambitne plany inwestycyjne na ktorych wszyscy Chorzowianie by zyskali, a nie jest to czlowiek, ktory dysponuje jedynie wiedza ksiazkowa - zycze kazdemu takiego doswiadczenia zyciowego jakie posiada moj dobry przyjaciel. Znam rowniez Andrzeja z mniej oficjalnej strony i moge przyznac, jesli ma to jakiekolwiek znaczenie, ze jest to jednach z najbardziej uczciwych osob jakie znam. Pozdrawiam serdeczenie wszystkich ktorym minister Kotala nie jest obcy oraz jego samego, zyczac wytrwalosci. Pawel P Odpowiedz Link Zgłoś