Dodaj do ulubionych

SM im. i.J. Paderewskiego

IP: *.omi.pl 27.03.07, 18:06
Mam 35 lat, spodobał mi się "solidarny". Czytam forum dot. SM Paderewskiego
od tygodnia i wczoraj trafiłam na "solidarnego".
Zadał 2 pytania - nikt mu nie odpowiedział w konkretny sposób. Każdy nowy
wątek przekształcił się w jednostajne biadolenie bez żadnych wniosków i
koncepcji. Traci się orientację, a jak spróbował czegoś się dowiedzieć to
znowu ten sam bełkot. Weszło na to forum (ludzi mądrych, rozsądnych i
inteligentnych to nie dotyczy) paru dziwolągów , którzy powtarzają jedno i to
samo.
Jak spytl kto tu rządzi i co ma dalej robić to znowu ble, ble, ble.
Niech wreszcie ktoś weźmie tą sprawę w swoje ręce i zrobi z tym porządek.
Proponuję niech < xyz > wraz ze swoimi „pretorianami” zwoła "POSPOLITE
RUSZENIE" - wyznaczy miejsce, czas i ogłosi to na FORUM.
Frekwencja zapewniona. A może nawet pojawi się Policja ???.
PROPONUJĘ::
Zamknąć poprzednie wątki, wypowiadać się konkretnie wyłącznie w jednym
temacie, wyeliminować "oszołomów", skonkretyzować precyzyjne wnioski,
zaprosić red. Jaworowicz i czekać na wezwanie xyz.
Hej - < xyz > i inni atruiści - do dzieła.
pl.wikipedia.org/wiki/Altruizm.
P.S. Napisałam na wstępie, że jestem tu nowa, mieszkam od niedawna –
zacznijcie gadać jednym językiem. A może znowu ktoś tu "wietrzy podstęp"

Obserwuj wątek
    • Gość: Warszawiak Jaworowicz Wam nie pomoże! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 18:33
      Szanowni społdzielcy z Paderewskiego, nie liczcie na Jaworowicz - ona założy
      nóżkę na nóżkę, przedstawi racje dwóch stron, troche sie zdziwi i na
      zakończenie poprosi o zachowanie jej i jej audycji we wdzięcznej pamięci a wy
      pozostaniecie ze swoimi problemami.
      Swoje problemy musicie rozwiązywać sami a w zasadzie razem ze spółdzielcami z
      innych spółdzielni i miast.
      Bo członkowie jakiejkolwiek spółdzielni, jeśli probują załatwiać swoje problemy
      lokalnie i w oderwaniu od innych, skazani są na przegraną. A to dlatego, że
      tworzone przez wiele lat, z udziałem bardzo wielu instytucji i za nasze
      pieniądze lobby prezesów wszystko zrobi, aby jak najdłużej nie dać się oderwać
      od koryt.
      Zacznijcie tworzyć jakieś struktury z innymi sąsiednimi spółdzielniami,
      wciągajcie szeroko do działań młodych obeznanych z internetem i marketingiem
      społecznym. Niech krąg aktywnych nie zamyka się tylko do kilku osób. Poznajcie
      dokładnie Prawo spółdzielcze i ustawę o spółdzielniach mieszkaniowych,
      powołujcie się na przepisy tych aktów i ich łamanie przez obecne władze
      spółdzielni. Zwróćcie uwagę na tworzenie i jakich funduszy własnych
      spółdzielni - wówczas szybko dojdziecie do wniosku, jak przez lata was
      oszukiwano. Wymieniajcie informacje o opłatach z innymi spółdzielniami -
      otworzą się Wam oczy, jak jesteście kiwani.
      Wejdźcie na stronę www.PolskieSM.pl - dowiecie się o wieloletnim bezprawiu w
      spółdzielczości mieszkaniowej.
      Zażądajcie udostępnienia Wam Waszych pomieszczeń w spółdzielni na spotykania -
      nie musicie chodzić za salą spotkań gdzieś po prośbie, bo jak to już ktoś
      napisał, macie to zagwarantowane w Waszym statucie. Wprowadxcie do niego
      korzystne dla Was zapisy, bo pozwala na to Prawo spółdzielcze - możecie
      uchwalić np. dostęp do prawie wszystkich dokumentów, bez którego praktycznie
      nic nie możecie obecnie zrobić.
      I przestańcie się bać prezesów - to oni są przez was najęci do pracy dla Was a
      nie odwrotnie!
      • Gość: Alfred Informacja w internecie to jest malo bardzo mało IP: 195.16.91.* 27.03.07, 21:02
        Nalerzy wykonać afisz powielić go z 500 razy wywiesić w każdej klatce najlepiej
        byłoby doręczyć do każdego mieszkania.W doręczonym piśmie do mieszkańców
        wyznaczyć date spotkania właśnie w budynku spóldzielni,poprosić panią prezes o
        opuszczenie terenów spóldzielczych.
        Droga prawna jest bezskuteczna ponieważ to towarzystwo jest zorganizowane
        bardzo mocno im malo naszych opłat oni przejmują nasze własne mieszkania nasz
        dorobek to są duże pieniądze bardzo duze,wystarcz,że mafia zalatwi 10
        spóldzielcow w roku to specjalnie nie rzuca sie w oczy a do dyspozycji 2
        miljony sa.
        Należy przeanalizować ile mieszkań zasiedlono za kadencji Pani Zadruż w jaki
        sposób,jak rozliczono się z obrabowanymi należy rozmawiac z obrabowanymi.
        Dowiemy się wtedy kto w tej mafi panuje urzęduje i jakie czerpie profity.
        Nastepnie nalerzy się przyjżeć zawartym umową tu wyjdzie na wierzch dlaczego
        Pani prezes tak bardzo chce kredytu i ta chętnie "iwestuje"
        • Gość: Prawnik Osiedle Paderewskiego IP: *.chello.pl 27.03.07, 21:53
          Ponieważ 35 latka jest nowa nie ma takich doświadczeń jak my nieco zasiedziali
          na tym osiedlu. Droga Pani nasze wpisy do Forum są pilnie czytane w
          spółdzielni, nie możemy całkowicie odkrywać naszych ruchów, kawę na ławę
          wyłożyć zarzuty, których część zna już prowadząca postępowanie prokuratura w
          Bytomiu. Po co publikować na forum inne nasze zarzuty? Nie chcemy niszczenia
          dokumentów. Po za tym przeciwnik nie przebiera w środkach niech się Pani
          cieszy, że nie miała pani przebitych opon, czy gróźb uszkodzenia fizycznego
          siebie czy dziecka. Proszę o cierpliwość, to już naprawdę tylko kilka dni.
          A propos, czy nie zauważyła pani, że z opłat czynszowych zastał zdjęty zupełnie
          nielegalny fundusz legalizacyjny. To na skutek wniesienia pozwu do sądu w tej
          sprawie jednego z mieszkańców. Dręczony lokator miał refundację za okna nie
          wypłacaną od kilku lat. Po wniesieniu sprawy do sądu raptem wypłacono mu
          należność. Strach obleciał prezesów! Pierwsza rozprawa- schorowany, dręczony
          przez kilka lat mieszkaniec osiedla- kontra prezesi 17 kwietnia o godz.13-tej
          w sądzie na Warszwskiej. Wstęp wolny

• Gość: Alfred Szanowny Prawniku proszę mnie nie rośmieszać IP: 195.16.91.* 28.03.07, 04:31
            Sąd na Warszawskiej i nietylko jak równierz na Placu wolności jest w rekach
            mafi zresztą podobnie jak prokuratura ja tą droge przetestowałem.Owszem droga
            prawna jest właściwa mo można dojśc do trybunału międzynarodowego ale kogo na
            to stać.Jeśli chodzi o internet to sądze,że niewięcej jak5% czyta te posty.
            Jedyny prosty sposób to jest zrobienie plakatu-ogłoszenia wywiesić w każdej
            klatce schodowej ewentualnie doręczyć do każdego mieszkania,zebrać się wokól
            budynku administracji spóldzielni poprosić zarząd aby opuścił tereny
            spóldzielcze a tz.rada nadzorcza udała się do swych domów i problem rozwiązany.
            Organizujemy wybory-rade nadzorczą i prezesa wybieramy poprzez tajne głosowanie.
            To śmieszne prezydenta państwa ,miasta wybiera się w wyborach poszechnych a
            zarząd spółdzielni wybiera wąska klika.
          • Gość: xyz Re: Do Prawnika IP: *.omi.pl 28.03.07, 06:22
            Na wątek "solidarnej" proszę nie odpowiadać ,to podpucha spółdzielni .Proszę
            jeżeli Prawnik mógłby dziś przyjść na zebranie na 17 do siedziby
            spółdzielni .Sprawa pilna .
    • Gość: xyz do Mieszkańca IP: *.omi.pl 28.03.07, 06:24
      Do Mieszkańca (przez duże M) takża prośba aby przybył na dzisiejsz zebranie na
      17 do siedziby spółdzielni .
      • Gość: Mieszkaniec Re: do Mieszkańca IP: *.chello.pl 28.03.07, 07:47
        Nie będę się z Zadróż spotykał, to jest daremne. Nie pozwolę sobą pomiatać, że
        na to Zadróż odpowie a na to nie ! nie wierzę w żadne jej słowo ! mam dosyć jej
        arogancji i poniewierania ludźmi! dosyć!
        • Gość: Prawnik Re: do Mieszkańca IP: *.chello.pl 28.03.07, 07:52
          Alfredzie a kto za te 500 plakatów zapłaci. Dostaniesz do domu ulotkę za 10 gr.
          sztuka. Za wszystko płacimy z własnej kieszeni, bo Zadróż ukradła nam naszą
          gazetkę ! Zastanów się co piszesz, licz się z realiami!
          • Gość: Alfred Ja zapłace jestem w stanie słuszne sprawy pokryć IP: 195.16.91.* 28.03.07, 10:26
            Jeżeli chodzi chodzi o papier i tusz to ja pokrywam koszty w dalszych kosztach
            bede uczestniczyl w zależności od efektywnego wykożystanie.
            • Gość: Warszawiak Re: Ja zapłace jestem w stanie słuszne sprawy pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:04
              Nie traćcie pieniędzy w nieprzemyslany sposób. Bo jak wydrukujecie plakaty i
              rozwiesicie je po klatkach, to prezes zaraz wysle brygade, aby je zrywala i
              pieniadze na druk zostaną zmarnowane.
              Lepiej wydrukować ulotki i rozdawać je pod jakimś dużym sklepem, do którego
              chodzą członkowie spółdzielni. Sprawdzonym sposobem jest tez rozdawanie ulotek
              pod kościołem.
              Jakiś "wtyczek" z zarządu na swoich spotkaniach raczej nie unikniecie, jest
              pewne, że zarząd będzie na takie zebrania wysyłal swoich szpiegów, aby
              wiedzieć, co planujecie. Tak więc ukryć waszych działań przez zarządem nie uda
              się.
              Radze nie rezygnować z internetu, bo sam się przekonalem, że ludzie czytają ale
              nie chcą sami pisać i stąd wrażenie, że mało osób czyta to, co ukazuje się w
              internecie. Radziłbym również poprosić administratora forum o scalenie
              wszystkich Waszych wątków w jednym.
              Wiem, że internet to nie jedyny sposob rozprzestrzeniania informacji i
              korzystanie z niego nie wyklucza innych i można to robić równolegle.
              Podajcie jakiś kontakt mailowe do siebie lub inny sposób komunikowania się, bo
              wpisy na forum nie zalatwiają wszystkiego.
              • Gość: . Re: Ja zapłace jestem w stanie słuszne sprawy pok IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.07, 11:17
                Gość portalu: Warszawiak napisał(a):

> Radziłbym również poprosić administratora forum o scalenie
                > wszystkich Waszych wątków w jednym.

technicznie niewykonalne
        • Gość: xyz Re: do Mieszkańca IP: *.omi.pl 28.03.07, 08:55
          To jak się ze mna skontakujesz ? Napisz jeżeli Mieszkańcu na mojego maila
          gazetowego,mój nik to również obcy464
          • Gość: Alfred To nie tajemnica kto podpisuje się Alfred IP: 195.16.91.* 28.03.07, 12:35
            W słusznej sprawie udziele pomocy ze względu na wiek nieangażuje się osobiście
            ze względu na dyslekcje nie moge redagować.Jeśli angażuje się to tylko dlatego
            aby przerwać dzialalnośc bandy czworga PPPP-Prezes-Prezydent-Prokurator-
            Prowadzących rozprawe.
    • Gość: solidarny Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.omi.pl 28.03.07, 19:22
      Dzięki Ci [Solidarna].
      Jedynie Ty mnie zrozumiałaś i też chciałaś dowiedzieć się o co naprawdę chodzi.
      Ja po pierwszej próbie włączenia się do rozmowy zrozumiałem, że chodzi o
      czyjeś niezaspokojone ambicje, odwet a nawet może nawet urojenia.
      Świadczy o tym ton niektórych "katarynkowych" wypowiedzi, sprowadzających za
      każdym razem rozmowę do własnych partykularnych interesów.
      Solidaryzując się ze mną poparłaś mój głos - i czym to się skończyło.
      Znowu zeszło na psy, znowu te same żale i ble ble ble ble.
      „Solidarna” popieram Twoje propozycje co do zwołania nadzwyczajnego zebrania
      mieszkańców – może odbyć się ono nawet w kościele np. po każdej mszy.
      Ze swej strony proszę < xyz > oraz innych uczestników aby napisali co działo
      się na dzisiejszym zebrania w S.M. oraz odpowiedzieli na moje wcześniejsze
      pytanie dot. zebrania z 7-go marca.

• Gość: Alfred Partykularne interesy,a jakie interesy ma zarząd i IP: 195.16.91.* 28.03.07, 19:47
        rada.Oni społecznie beziteresownie pracują dzień i noc dla dobra spóldzielców.
        Oni wyrzucają,napadają na mieszkańcó,obrabowują bezinteresownie.
        Dzielą sie majątkami spóldzielców przekupują i korumpują prokurature sądy i
        wspólnie z prezydentem miasta to nie partykularnie to społecznie.To zwyczajna
        komunistyczna cholota co to co innego myśli,co innego pisze,co innego mówi a co
        innego robi ale to jedyna prawda z szamba niebedzie perfumerji.
        • Gość: bełkot Re: Partykularne interesy,a jakie interesy ma zar IP: *.omi.pl 28.03.07, 21:34
          Alfred idź do kościoła na ambonę, bo i tak nikt cię !!!anonima!!! nie szanuje.
          Strasz we własne gniazdo mając coś z głową. W czasie mszy wygłoś kazanie - jak
          ktoś tu proponował. Idź do diabła zbawicielu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Alfred Bełkocie przyjdzie czas ,ze udlawisz sie IP: 195.16.91.* 28.03.07, 21:54
            Bardzo Ci wspólczuje,że potrafisz tylko potakiwać złodzieją i przestępcą.
      • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.omi.pl 28.03.07, 20:57
        Wróciłam przed chwilą z zebrania ,jeszcze trwało jak wychodziłam ,ale myślę ,że
        już niedługo sie skończy bo pozostało mało ludzi .
        Znowu zaczęło się od tego ,że zostali wprowadzeni w błąd ,bo kredyty nie bierze
        się pod zastaw mieszkań to było stwierdzenie prezes .Ale gdy ktoś
        powiedział ,że w takim razie przygotują nowe listy ,z protestem ,że wogóle nie
        chcą ,żeby zarząd brał kredyty . Na to stwierdzenie prezes powiedziała ,że nie
        potrzebują pisać takich list ,bo to od nas nie zależy ,bo nie ma demokracji
        bezpośredniej.O kredytach zadecyduje RN i nasi przedstawiciele w sumie 63 osoby
        ale faktycznie jedna prezes . Bo przecież jaki mają głos to my wszyscy dobrze
        wiemy . (na Białorusi też jest Parlament.)I to jest demokracja w wydaniu naszej
        spółdzielni .
        Płacić będziemy wszyscy ,4200 rodzin poniesie skutek rozbuchanej działności
        pseudo remontowej Pani prezes .
        Gdy jedna z Pań mieszkanek Granicznej powiedziała ,że czuje się jak by żyła w
        slamsie ,prezes odpowiedziała jej ,że to są slamsy i nie wiele się na to
        poradzi .
        Ciekawe ,że wspólnota obok czyli na Granicznej 61c,ma inne warunki
        życia ,płacąc 1,4zł na fundusz i są bez zadłużenia .A my 2,5zł na fundusz a
        chciała 4zł ,kredyt 6 milionów zł i starania o następny 5 milionowy .
        Odkrywczo stwierdziła na każde moje odezwanie się ,że realizuje jakiś projekt i
        mogę się nie odzywać .
        Ludzie też podniesli sprawę remontu pawilonow za 4,5 miliona ,ale jak zwykle
        wykręciła się kłamstwami, że już dawno był uchwalony ten wypasiony remont.
        Ogólnie ludzie mówili mądrze i na temat , zarząd zapisywał i nie dowierzał
        niektórym .
        • Gość: eik Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 10:19
          Szanowana xyz,
          Po pierwsze nie porównuj wyborów przedstawicieli członków naszej spółdzielni do
          demokracji na Białorusi, bo tam nieprawomyslnych albo wsadza sie do więzienia,
          albo nie dopuszcza do głosowania. O ile pamietam nasze wybory (byłem na tym
          zebraniu) to każdy mógł kandydować, nikogo za drzwi nie wyrzucono. Każdy mógł
          sie zareklamowac i szukac poparcia - a tak własnie wyglądać ma lokalna
          demokracja.
          Po drugie zauważ, że wspólnota na Granicznej (ta o której piszesz że ma niższy
          fundusz remontowy) ma blok ocieplony azbestem, który straszy na lewo i prawo,
          abzbest nie jest w żaden sposób zabezpieczony (bo nie mają na to pieniędzy aby
          cały blok pomalować). Twój blok jest pewnie pomalowany, albo ocieplony
          styropianem, wiec zagrożenia od azbestu nie ma. Tylko, że tego nie robi się za
          darmo.
          A po trzecie idź sobie zobacz jak wyglądają pawilony - to przecież żenujące, że
          mamy budynki w tak kiepskim stanie. Ponieważ one wyglądaja jak wyglądają, to
          najemcy z nich uciekają, bo nie będą mieć siedzib w ruderach. A chyba
          rozumiesz, że czynsze, które są wpłacane od najemców lokali użytkowych są
          pożyteczne dla spółdzielni? Pomijam fakt, że pawilony są nieocieplone, wiec
          straty ciepłą sa duże i koszty utrzymania też.
          Postaw się też w sytuacji osoby niepełnosprawnej (lub matki z dzieckiem w
          wózku) - jak ta osoba ma załatwic sprawy s spółdzielni jeśli ma przed sobą
          strome schody na pietro? Będziesz te osoby sama wnosić? Dlatego moim zdaniem
          niezbędne jest dostosowanie siedziby spółdzielni do wymagań dzisiejszych czasów
          i zmodernizowanie reszty pomieszczeń , tak aby móc je wynajmować, a nie aby
          stały puste w stanie ruderalnym.
          Proszę, też przestań rzucać inwektywami i wszystkich którzy mają inne zdanie
          nazywać kłamcami, bo to zacietrzewienie niczemu nie służy i nic do dyskusji nie
          wnosi
          • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.omi.pl 29.03.07, 11:36
            Wiesz co ,staram się odpisywać jak do mnie ktoś się zwraca ,ale nie zniże się
            do Twego poziomu i nie odpowiem Ci .
            • Gość: eik xyz to oszołom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:15
              Usiłowałem podyskutować merytorycznie (forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=59&w=59805970&wv.x=2&a=59907821) ale odpowiedź Pani xyz była taka: "Wiesz
              co ,staram się odpisywać jak do mnie ktoś się zwraca ,ale nie zniże się
              do Twego poziomu i nie odpowiem Ci"
              Dlatego twierdzę, że xyz to OSZOŁOM i osoba zaślepiona w swojej nienawiści do
              tego co dzieje się na Osiedlu. Argumenty merytoryczne sa nieważne, byle tylko
              komuś (zarządowi i radzie nadzorczej?) dokopać. Jak ktoś nie potrafi dyskutowac
              merytorycznie, tylko ogólniki i epitety używa to śmiem twierdzić że ma
              ograniczone możliwości intelektualne. Reasumując, albo xyz chce "wykopać"
              zarząd (do czego jako spółdzielca ma prawo, ale chyba nie takimi metodami) i
              sama chce byc prezesem Spółdzielni, albo ma obsesję maniakalną.
              LUDZIE ZASTANÓWCIE SIĘ, CZYTAJCIE ZE ZROZUMIENIEM CO SIE TU WYPISUJE. Bo widzę,
              że się tu brednie pisze, np. o kredytach zaciąganych pod zastaw czyjegoś
              mieszkania (w tym równiez mojego, bo też mieszkam na Osiedlu). Przeciez żaden
              bank nie da Spółdzielni kredytu pod zastaw mieszkania!!!
              Pewnie zaraz zostanę zakrzyczany, że jestem "cep, złodziej, kłamca" itp ale ja
              się wodzić za nos Pani xyz nie dam.
              CZY JEST TU KTOŚ NA FORUM, KTO MYSLI INACZEJ NIZ XYZ? Czy też to jest
              towarzystwo wzajemnej adoracji ?
              • Gość: Hanys A eik to przydupas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:43
                Używanie języka tzw. "elit" sprzed kilku lat w stosunku do każdego, kto ma od
                nich inne zdanie, wyszło juz z mody, jest mało oryginalne! Bo widzę, że jak na
                wystąpienia xyz nie ma się rzeczowych argumentów, to uzywa się epitetów w
                rodzaju "oszołom" itp.
                Spółdzielnia Paderewski znana jest z chamskich metod postępowania w stosunku do
                swoich członków i negowanie tego jest niczym innym jak przysłowiowe wchodzeniem
                zarządowi w tyłek. Na nieszczęście zarządu i jego sitwy pojawiła się możliwość
                pisania o tym na różnych forach internetowych. Nie wiem, dlaczego to nasza
                prezes wysługuje się jakimś eik zamiast samej, podpisując się imieniem i
                nazwiskiem, rozwiać wątpliwości i wytłumaczyć się ze swoih poczynań w stosunku
                do spółdzielców, którzy ją zatrudniają i płacą wynagrodzenie. Pani prezes,
                dłużej już nam gęby nie da się zamykać, trzeba będzie wreszcie odpowiedzieć za
                swoje postępowanie. Im wcześniej pani to zrozumie i zaprzestanie ataków na
                innych, tym lepiej dla pani!
                • Gość: Zdenerwowany Re: A eik to przydupas! IP: *.chello.pl 29.03.07, 13:59
                  Brawo Hanysie, że przygadałeś spóldzielczemu eikowi. Po tym propagandowym
                  wykładzie zasługujesz tylko na miano dupka. A więc dypku ja ze swojego bloku na
                  Granicznej, tak jak ty ze spółdzielni, widzę dobrze blok wspólnoty . To ja mogę
                  powiedzieć że moja fasada jest brudna i niepomalowana a ci w współnocie
                  wyglądają przyzwoiciej od mojego slamsu. O jakiej ty dupku ruinie mówisz? Kto
                  ci zafundował w pomieszczeniach spółdzielczych okna, wykafelkował łazienki,
                  postawił posadzki, zapłacił komputery i oprogramowania. Czego jeszcze ci trzeba
                  do twojej papierkowej roboty ? Windy? Nie zasłaniaj się starszymi, niedołężnymi
                  osobami, czy matkami z dziećmi. Czynsze płacimy w banku, a do was udajemy się
                  tylko w razie super konieczności, bo trudno patrzeć na was, pasożytujących na
                  naz . Zamiast o windzie na I piętro, może przyzwoiciej byłoby pomyśleć o tym ,
                  czy ten emeryt czy matka, ma co do garnka włożyć po zapłaceniu najwyższego
                  bodaj w kraju funduszu remontowego. Spróbujcie tylko zacząć instalować sobie na
                  I piętro windę. Nie windą ale taczkami z gnojem wywieziemy was wszystkich ze
                  spółdzielni. I odpieprz się od XYZ !
      • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.omi.pl 28.03.07, 21:15
        Pyta solidarny o zebranie z 7 marca ,a to chyba bylo pierwsze ,w każdym razie
        ja byłam już na czwartym z kolei .Bo nie prawda ,że kieruję się jakąś
        zemstą .Zostałam sprowokowan przez prezes jak nie chciałam wpuścić szpicli do
        mieszkania aby ocenili wartość użytkową mojego mieszkania i zostalam zaproszona
        przez prezes do spółdzielni na rozmowę .I gdy usłyszłam od niej że wie jesteśmy
        bogaci i spłacimy kredyty które weźmie.Zresztą dzisiaj też nie docierało do
        niej jak ludzie mówili ,że już nie mają z czego płacić ,że ona jest oderwana od
        naszych p[roblemów finansowych .
        A jak zobaczyłam te listy z podpisami in blanco ,ktore rzekomo zbierała do
        P.Premiera RP (nasza spółdzielnia jedyna z takim kuriozalnym,głupim pomysłem
        miała wystąpić .),to wtedy zrozumiałam co tu jest grane i zgłosiłam to
        przestępstwo wyłudzenia naszych podpisów zglosiłam do prokuratury . I od tego
        się zaczęło bo jak dziś jedna Pani przeczytała to już 80 dobrze prosperujacych
        spółdzielni w Polsce dzięki niegospodarności upadło .
        A na marginesie do Solidarnej :
        Proszę Cię Solidarna nie strasz mnie policją ,bo się policji nie boję ,bo nic
        złego nie robię .
        • Gość: Mieszkaniec Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.chello.pl 28.03.07, 21:28
          Solidarna nie obrażaj XYZ.Do pięt Jej nie dorastasz!
          • chattab Re: SM im. i.J. Paderewskiego 29.03.07, 14:28
            Drodzy Paderewiacy!

Śledzę od dłuższego czasu wszystkie wątki dotyczące Waszego (od niedawna także
            mojego) osiedla, zwłaszcza problemów ze spółdzielnią, i przyznam - nie za
            bardzo się w tych absurdach wyznaję. Poza faktem, dla mnie zupełnie oczywistym,
            że nie może ktoś przyjść i zabrać mi mieszkanie własnościowe pod zastaw
            czegokolwiek ani bezprawnie przywalić dwukrotnie wyższy czynsz. Droga prawna w
            Polsce (w tym wypadku, chciałoby się powiedzieć - na szczęście) jest na tyle
            długa i ciernista, że sprawa zaskarżenia czy też odwołania się od takiej
            ewentualnej niekorzystnej decyzji może się wlec latami - przez obstrukcję w
            sądach wszystkich instancji i NSA, na trybunałach wszelkiej maści kończąc. A w
            tym czasie wyrok nie może się stać prawomocny. Także głowa do góry, wszystkie
            te obawy wydają mi się nieuzasadnione!

Tak naprawdę chciałem o czym innym. Jako świeżo upieczony (i póki co,
            zadowolony) mieszkaniec ulicy Granicznej, mam kilka pytań do zorientowanych
            mieszkańców osiedla:

1) Na kaloryferach wiszą mi jakieś archaicznie wyglądające urządzenia -
            rozumiem, że są to podzielniki ciepła. Czy one faktycznie "mierzą" ilość
            zużytej energii i w efekcie przekłada się to na wysokość opłat za ogrzewanie,
            wliczonych w czynsz? A może są jakieś nowsze, stosowane w Waszych mieszkaniach
            urządzenia i powinienem w tej sprawie zwrócić się do spółdzielni (np. o wymianę
            na liczniki elektroniczne)? Tak naprawdę nic się w tych podzielnikach (o
            nazwie, bodajże, "Brunata") nie dzieje - są jakieś 2 zamazane kreski -
            niebieska i czerwona. Czy coś z nich wynika?

2) Czy blok przy Granicznej 61 jest ocieplony azbestem czy styropianem?

3) Mam okna wychodzące na wschód (na 3 Stawy). Czy mogę zainstalować antenę
            satelitarną Cyfry+ lub Telewizji N, skierowaną na Hot Birda (południe)? A może
            warto pomyśleć o czymś innym - np. Livebox TP, kablówka Stream Communications?

4) Piwnica - wyrwany ze ściany skobel, drzwi stoją otworem. Czy naprawa tego
            leży w gestii spółdzielni (chyba tak, skoro nabyłem prawo do lokalu, którego
            częścią jest piwnica)?

5) Zakupy - gdzie w okolicy kupujecie artykuły spożywcze, przede wszystkim
            mięso i warzywa? W Realu (dawny Geant) czy gdzieś lokalnie? Szukam sprawdzonych
            sklepów ze świeżym, dobrej jakości towarem.

6) Przedszkole koło ośrodka zdrowia Medis - warto tam posłać dziecko?

6) Czynsz - ponad 600 zł za niecałe 60 m. To normalna stawka? A może da się ją
            jeszcze jakoś zmniejszyć?

Za wszystkie rady i ewentualną pomoc z góry dziękuję!
            T.
            • Gość: Zdenerwowany Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.chello.pl 29.03.07, 14:59
              Witaj chattab na naszym osiedlu, gratulujemy Ci wyboru tego pięknie położonego
              osiedla. Większość z nas mieszka tu już 30 lat chwali sobie lokalizację,
              sąsiadów ale nie pazernych i aroganckich prezesów. Zarzucamy im niegospodarność
              czego rezultatem są stale rosnące czynsze i obciążenia kredytami. Nie chcemy
              tego, tak jak np. zaciągane przez żonę długi konfliktuje rodzinę, tak
              zadłużanie nas spółdzielców burzy nam spokój i rodzi sprzeciw. Nie chcemy żyć
              ponad stan, więkśzośc z nas to emeryci, zmęczeni życiem, których denerwuje
              narastająca agresja Zadróż, jej coraz bardziej bezczelne wobec nas spółdzielców
              zachowanie. Tyle w największym skrócie.
              Świeże jarzyny dobrze kupować na targowisku, piwnice faktycznie stoją otworem i
              prezsi ignorują nasze monity w tej sprawie. Ogrzewanie to nasza osiedlowa
              Golgota. To jest jakis układ prezesów z tzw. Brunpolem, bo za nic w świecie
              prezesi nie chcą zmienić kontrahenta. Inne spółdzielnie wprowadziły juz system
              elektronicznych podzielników, przy których wyliczenia zużycia ciepła wypada o
              wiele korzystniej. Ale widać umowa z Brunpolem przynosi prezesom korzystniejsze
              prowizje.
              Codzienne zakupy robimy w naszych sklepikach, w kazdym bloku jest ich kilka,
              większe po drugiej stronie autostrady, moje wnuki chodziły jeszcze do niedawna
              do przedszkola o którym mówisz. Mogę go polecić, opieka i edukacja na
              przyzwoitym poziomie. Poza tym cenny jest obszerny plac zabaw, zupełny rarytas
              w mieście. Koniecznie włącz się w nasze osiedlowe życie w sprawy o które
              walczymy dla naszego wspólnego dobra. Starsi witają serdecznie młodych
              rozwojowych mieszkańców. Jesteście nam potrzebni. Wszystkiego dobrego.
              • Gość: Prezes Nieudała się wprowadzić eutanazji musimy realizowa IP: *.streamnet.pl 07.04.07, 16:02
                nasz program-jak pozbyć sie staruchow z NASZEGO OSIEDLA.
                A więc pobierzemy kredyty duże kredyty zadłużymy staruchów a następnie wywalimy
                na bruk bez rozliczenia a mieszkanka "sprzedamy" sędzią,prokuratorą, kredyty
                obciąża staruchów a now2i właściciele pochandlują
                • Gość: korekta Re: Nieudało się wprowadzić eutanazji musimy real IP: *.omi.pl 07.04.07, 16:24
                  na bruk bez rozliczenia a mieszkanka "sprzedamy" sędzią,prokuratorą, kredyty
                  obciąża staruchów a now2i właściciele pochandlują

na bruk bez rozliczenia a mieszkanka "sprzedamy" sędziom ,prokuratorom ,
                  kredyty
                  obciążą staruchów a nowi właściciele pohandlują

• Gość: kupiec Kupie mieszkanie w nowobudowanych budynkach IP: *.streamnet.pl 10.04.07, 12:27
                    na osiedlu Paderewskiego.Proszę o informacje kto je buduje i kto sprzedaje
    • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.07, 15:16
      jak to można łatwo ludzi wkręcić i nakręcić no nie???? buuu hahaha
      • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.omi.pl 10.04.07, 15:30
        Oszust ,gugol korzysta z mojego nicka ,ale ma inny adres ,i wprowadza Państwa w
        błąd .

Te dwa niedokończone domy to buduje jakaś spółka w której jak mówią ma udział
        syn prezydenta Katowic .
        • Gość: xyz Re: SM im. i.J. Paderewskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.07, 12:36
          Jaki gugol kurde już mi sie wszystko pip... miesza .. no cóż jestem nie do
          końca zrównoważoną kobitą .. i przepraszam za nachodzenie w domu ale te
          odwiedziny to nie ja tylko moje drugie Ja. Wiecie jak to jest przy schzofreni :-
          (
          • obcy464 Re: SM im. i.J. Paderewskiego 11.04.07, 12:58
            Jaki gugol kurde już mi sie wszystko pip... miesza .. no cóż jestem nie do
            końca zrównoważoną kobitą .. i przepraszam za nachodzenie w domu ale te
            odwiedziny to nie ja tylko moje drugie Ja. Wiecie jak to jest przy schzofreni :-
            (

Determinacja prezes aby wziąć kredyt i wydać go na tylko wiadome sobie cele
            jest tak wielka ,że popełnia kolejne oszustwa ( wyłudzenie naszych podpisów in
            blanco )podpisując się moim nickiem ale ja już załogowałam się i
            złodziejko "gugolu " tego nicka nie używam .
            Wszyscy się zresztą domyślają ,że to kolejne skandaliczne działania prezes
            SM ,aby mnie ośmieszyć .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka