Dodaj do ulubionych

Firma Apollo ul.Słowackiego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 16:42
Drodzy forumowicze czy ktoś wie coś na temat firmy APOLLO diałającej
katowicach ul.Słowackiego.Córka na ogłoszenie w prasie w sprawie pracy
wakacyjnej która dotyczy promocji kosmetyków w hipermarketach.Rozmowę
kwalifikacyjną ma dopiero mieć.Ja jako matka chciałam sobie sprawdzić tą
firmę bo coś mi to za bardzo kolorowo wygląda,a młoda dziewczyna wiadomo
ucieszyła ją stawka godzinowa(8/10zł-godz) nie zdaje sobie sprawy jakie
pułapki mogą czyhać.
Tej konkretnej firmy nie mogę namierzyć ale trafiłam na coś co utwierdza mnie
w przekonaniu aby namawiać ją do rezygnacji z pracy w tej firmie.Dodam,że
córka jest uczennicą i jeszcze nie pracowała tak więc jest jeszcze bardzo
ufna.
Oto linki do tego co znalazłam
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=23755010&a=23807930
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23&w=23755010&a=28818959
Bardzo proszę o opinie ludzi którzy mieli styczność z tą firmą,będę
spokojniejsza.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zaniepokojona mama Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:03
      Naprawdę nikt nic nie słyszał o tej firmie?
    • anula1989 Re: Firma Apollo ul.Słowackiego 05.07.07, 19:21
      Pani zaniepokojona mamo, mam 18 lat i dzisiaj byłam w agencji "Apollo" na
      rozmowie w sprawie pracy. Do biura weszło 7 dziewczyn, musiałyśmy dać nasze CV
      i listy motywacyjne, po czy pan menager czy ktoś, zaczął opowiadać o pracy.
      Mianowicie każda z dziewczyn została umówiona na jednodniowy kurs na przyszły
      tydzień, który odbędzie się w siedzibie firmy. Kolejnie mamy przejść tygodniowy
      kurs, za który otrzymamy 300zł, a następnie podpiszemy umowęzlecenie za ok
      1200zł. Co prawda wydaje mi się to nierealne, ale na ten kurs zawsze można iść.
      Jak będę wiedzieć coś więcej to napiszę i również proszę o informacje o tej
      agencji reklamowej. Pozdrawiam;)
      • Gość: zaniepokojona mama Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:42
        Trochę już żyję na tym świecie i naprawdę wydaje mi się to za bardzo
        kolorowe.Może dlatego,że ja trafiłam kiedyś(nie tak dawno) na nieuczciwego
        pracodawcę.No cóż jak się ktoś sparzy to póżniej na zimne dmucha.
        Córce odradziłam i posłuchała ku mojemu zadowoleniu,a może żle zrobiłam nie
        wiem.
        Tobie życzę powodzenia i daj znać czy naprawdę dotrzymują słowa.
        A jeszcze jedno ile godziń dziennie będziesz musiała pracować?
        Możesz coś bliżej powiedzieć?
        Pozdrawiam pa.
      • Gość: on Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.c201.msk.pl 28.08.07, 13:11
        Firma Apollo to młodzi ludzie którzy bawią się w bussines, robią też
        w tzw biurze imprezki ogólnie nie można im ufać!!!! To są oszuści!!!!
    • Gość: sandrus Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.stk.vectranet.pl 10.07.07, 22:29
      Firma ta to nic innego niz akwizycja wciskanie komus czegos na chama troche;P od
      poczatku wiedzialam ze cos jest mnie tak
    • Gość: sylwia Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 10:46
      dowiedzial sie ktos czegos wiecej o tej firmie, jestem umowiona na dzisiaj i po
      przeczytaniu tego forum nie wiem co robic??
      • Gość: phmb Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: 81.219.116.* 11.07.07, 14:29
        Ja tam byłem jakieś 3 lata temu. Przyjął mnie taki utleniony blondynek - chyba
        szef - 160 cm wzrostu. CV, podanie itd. Na drugi dzień kurs - pojechaliśmy do
        Bytomia z "Trenerem" wysiedliśmy na głównej ulicy i zaczęło się: "a Pani z
        Bytomia czy okolic ?" - Jak z Bytomia to nawija dalej: "Jesteśmy studentami
        medycyny i prowadzimy badania - jak się Pani czuje i takie tam (...).
        Chcielibyśmy Pani zaprezentować ten cieśnieniomierz czy co to było za g.... i
        nawija dalej o zaletach - cena to tylko 80 zł. Pani mówi nie mam tyle, trener:
        to dla Pani specjalnie dzisiaj po 60 złotych w ramach promocji. Klientka: ale ja
        nie mam tyle: proszę Pani taka okazja, może za 40 złotych. Klientka: ale nie mam
        tyle. Trener: dobrze, niech Pani nie mówi nikomu tylko weźmie to za 25 złotych.
        Zgoda, deal. I następnego. Dowiedziałem się wszystkiego jak zrobić człowieka w
        bambuko, ile to ONI zarabiają, że SUPER firma. Powiedziałem Trenerowi, że
        zmarnował mój czas, nie powiedział że to taki chłam. To samo trzeba robić w
        hipermarketach oraz - daleko szukać, zapraszam na Stawową, tam jest teraz
        przedstawienie - latają bałwany w garniturkach i zaczyna się "a Pani z Katowic
        czy z okolic ?" Jak zapytał moją żonę - a akurat byłem przy tym rozmowa się
        bardzo szybko skończyła. Teraz mam normalną robotę, a ta firma to jakiś horror.
        I jeszcze jedno - 3 lata temu też mówili 1200 zł :)
      • Gość: domi Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.swietochlowice.org 11.07.07, 14:43
        Cześć Sylwia. Ja tez sie tam dzisiaj wybieram na rozmowe. Na ktora masz byc? ja
        na 18...Tez mam mieszane uczucia, ale zobaczymy co nam powiedza:) Pozdrawiam.
        • Gość: Anka Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 20:52
          czesc moja corka dostala kontakt od swojej kolezanki dala namiary na ta firme
          ta kolezanka ma w piatek przejsc kurs jestem bardzo ciekawa jak bedzie wygladal
          kurs i co to za praca jak sie dowiem to zaraz wam napisze
        • Gość: Ania Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.telpol.net.pl 16.07.07, 17:14
          Czy ktoś był ostatnio na rozmowie o pracę w tej firmie?? ja mam jechać
          jutro..napiszcie cos prosze.
    • Gość: matka Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:10
      dzieki za informacje corka moja dostala namiar od kolezanki i bardzo sie
      ucieszyla bo chciala troche zarobic na wakacje-dobrze ze istnieje cos takiego
      jak internet zrobiono by ja w przyslowionego BALONA jeszcze raz dziekuje!!!
      • Gość: zaniepokojona mama Re: Do phmb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:39
        Dzięki,że szczegółowo opisałeś o co w tym chodzi.Może chociaż część szukających
        pracy została ostrzeżona.Dla mnie było to podejrzane od początku. Wystarczy,że
        człowiek trochę się orintuje jakie stawki inni proponują,trochę poszpera w
        internecie itp.Dobrze,że córka mnie posłuchała.
        Pozdrawiam(pani od rowerka)
        • Gość: Julka Re: Do phmb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 18:53
          Ja też byłam w tej firmie na rozmowie. Z tego co wiem to poszukują dziewczyn na
          promocje, pracowników biurowych i magazynierów. Niedawno przejechałam się na
          jednej katowickiej firmie i szczerze mówiąc trochę mnie to wszystko martwi.
          Interesuje mnie praca biurowa więc jeśli się okaże, że wspomniany "kontakt z
          kontrahentami" będzie telemarketingiem, to ucieknę gdzie pieprz rośnie...
          W poniedziałek wszystko się okaże. Apollo ma też "siedzibę" w Chorzowie.
          A może ktoś opowie o warunkach pracy i realiach??
          • Gość: zaniepokojona mama ReDo Julki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 19:38
            Julko a może napisałabyś nazwę tej firmy na której się przejechałaś.Chodzi o to
            aby ostrzec innych.
            Dobrze byłoby gdyby każdy który został oszukany przez jakąś firmę napisał o tym
            na forum.Teraz wakacje i wiele różnych firm chce zarobić głównie na młodzieży
            która chce dorobić sobie parę groszy. Czemu ich pierwszy kontakt z pracą ma być
            żle przez nich wspominany.Może udałoby się przynajmniej część młodzieży ostrzec.
            Pozdrawiam.
            • Gość: Majka Re:Firma Apollo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 20:16
              To prawda uważajcie na tą firmę!!!
    • Gość: KAsia Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.siec2000.pl 20.07.07, 10:58
      Witam,
      jak już ktoś to napisał, to firma Apollo rzeczywiście zajmuje się akwizycją na
      ulicy. Kilka dziewczyn codziennie rano wyjezdza np. na rynek w Rudzie Śl. i tak
      poprzez zaczepianie ludzi próbuje sprzedać perfumy... nie wiem jak jest z
      wypłacaniem pieniędzy w tej firmie ale juz sama praca mnie przerosła i gdy
      przyszłam na "dzień próbny" jak dowiedziałam się co to za praca wróciłam do
      domu po 15 minutach. (Oczywiście na tej "rozmowie" nie dowiecie nic na temat
      pracy)... Pozdrawiam
      • Gość: Maja Re: Firma Apollo ul.Słowackiego nie ufajcie im IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 19:16
        Pracowałam w tej "firmie" przez cały lipiec jakieś 4 lata temu... Tleniony
        dyrektor który przeprowadzał ze mną "interview" to śmieszny malutki koleś -
        wołają na niego Tomek albo Czekolada (uważajcie na niego - do ładniejszych lasek
        się przykleja wozi je swoim autem i takie tam - mimo że ma dziewczynę i
        dziecko). praca w firmie to normalna AKWIZYCJA !!! Im więcej sprzedaż w ciągu
        dnia tym więcej zarobisz..... Nie ma wyznaczonych godzin pracy... pracuje się od
        poniedziałku do soboty włącznie od godziny 7:30 (nie pamiętam dokładnie). Czasem
        nawet do późnych godzin wieczornych....

Ja wciskałam ludziom na chama Atlasy Samochodowy Beaty Piętki... moja
        prezentacja produktu polegała na tym że zaczepiałam ludzi "Czy dostał Pan już
        zaproszenie ? " i dalsza nawijka o tym atlasie, zachwalanie go i takie tam....
        potrafiłam wcisnąć ludziom po 3 atlasy na raz <szok> mówiąc im ze płacą za 1 a 2
        mają w prezencie (w rzeczywistości płacili za prawie 4 atlasy). Na jednym
        atlasie zarabiałam ok.10zł (jak dobrze szło to mój zarobek na cały dzień wynosił
        ok80zł - czyli sprzedawałam po 8 atlasów- robiłam tzw "dzwona") a ludzie płacili
        po 40zł za Atlas...

Nie miałam w ogóle życia dla siebie, wychodziłam z domu rano o 6:30 (żeby tam
        dojechać) a wracałam w okolicach 20 a czasem później... Przez cały dzień trzeba
        się uśmiechać, bo klient nie może wyczuć że wpycha mu się coś na siłę.... Trzeba
        mieć talent do marketingu... Poza tym trzeba być miłym dla szefa i sprzedawać
        jak najwięcej produktów, bo inaczej pa pa pa.... Trzeba umieć kłamać w żywe oczy
        i robić dobrą minę do złej gry....

Nie podpisuje się żadnej umowy, dostaje się tylko taki druczek co tydzień, że
        współpracuje się z w/w firmą i tyle.... I tak jest w każdym "oddziale" firmy
        "ds-max" (bo ta firma jest głównym szefem małych placówek jak "apollo" czy
        "apollo 1" w Chorzowie....)

Poza tym wśród "trenerów" jest jeden bardzo chamski i nie miły koleś - MAX się
        nazywa - istny Narcyz zakochany w sobie.... Nic tylko go pogonić bo mobinguje
        młode dziewczyny, dokucza im i się z nich wyśmiewa.... jak jakaś z nich jest
        słaba to potrafi doprowadzić ją do łez....

Faceci też mają ciężko w tej "firmie"...

Ach szkoda gada... Z własnej porażki mówię Wam abyście uważali na tą
        beznadziejną i głupią firmę... jest to świadome wykorzystywanie naiwności
        młodych zdolnych ludzi.... Bo w skrócie wygląda to tak że nowicjusze zarabiają
        na trenerów, a Ci zarabiają na menadżerów (którzy nic nie robią).....

NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ TAK JAK JA !!!!!!
    • kassienkak1 ja mialam pracowac ale w Chorzowie 23.07.07, 12:07
      WITAM!!!

nie polecam tej firmy!!! to zwykłe naciaganie ludzi.Ja chcialam sie zatrudnic
      ale w Chorzowie, rozmowe przeszłam spiewajaco od razu mnie przyjecli.Na drugi
      dzien z jakimis facetami miałam jechac autobusem nie wiadomo gdzie!!niestety
      zrezygnowalam i inne dziewczyny tez.
      • Gość: Julka Re: ja mialam pracowac ale w Chorzowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:15
        Witaj w klubie. Radzę też uważać na Ataxo - zajmują się "marketingiem
        internetowym". Wszystko wydaje się piękne i ładne ale z kasą bardzo marnie...
        Poza tym kierownicy też pozostawiają wiele do życzenia. Stąd ta wielka rotacja
        pracowników...
        • Gość: martyna Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:26
          ja mam miec rozmowe jutro... jak to czy6tam to az...;/ nie wiem czy jechac?
          tylko,ze mnie dotyczy dzial administracji-niech ktos napisze cos o tym, prosze!!
          • Gość: Julka Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:42
            Martynko! Działu administracji nie ma! Ja też starałam się o pracę w tym dziale
            a skończyło się na tym samym... chcieli ze mnie zrobić "przydrożnego
            sprzedawcę". Wątpię, że to się zmieniło na przełomie niecałego miesiąca.
            Odradzam!
            • Gość: martyna Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:45
              ;/ no to niezły klops ;| dziękuję bardzo za info:** w takim razie mam jutro
              wolny wieczór <lol> kurcze, tak mi coś właśnie nie pasowało...:| pozdawiam;)
              • Gość: Julka Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 14:48
                Lepiej nie pchać się do beznadziejnej roboty. W końcu znajdzie się w miarę
                ciekawa praca - tak myślę.
                Pozdrawiam
                • Gość: zaniepokojona mama Re: Re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 15:47
                  Dziewczyny nie dajcie się nabrać.Jeden dzień to praca w dziale
                  administracyjnym,drugi to promocja kosmetyków w supermarketach,trzeci jeszcze
                  coś innego-wiem bo sama dzwoniłam(tak dla sprawdzenia),bo tak jak pisałam na
                  samym początku coś mi nie pasowało i odradziłam córce tą pracę.
                  Moje obawy okazały się słuszne każda ich propozycja pracy sprowadza się do
                  jednego-AKWIZYCJA.
                  Nie martwcie się z pewnością coś znajdziecie dla siebie,tym bardziej,że
                  zauważyłam już większe zapotrzebowanie do pracy na sierpień.
                  Mojej córce też się udało i co najważniejsze nie dość że zarabia(nie kokosy bo
                  5zł/godz netto)to jeszcze podoba jej się ta praca.
                  Powodzenia i pozdrawiam.
                  • Gość: Radzio Re: Re IP: 193.151.50.* 24.07.07, 19:44
                    A miałem iść jutro na rozmowe. Dzieki za oszczedzenie czasu. Teraz kuszą 350 zł
                    na tydzień. Nie polecam też firemki która zaprasza za 7-9 zł na h na promocje a
                    na rozmowie o samych prowizjach gadaja. Nie znam nazwy ale jest na Słowackiego
                    20 w Sosnowcu.
            • Gość: kasia Re: Re IP: *.ds1-k.us.edu.pl 25.07.07, 12:29
              A czy jest tam jakaś praca jako magazynier? Bo mojemu chłopakowi zaproponowali
              prace jako magazynier?
              • Gość: Agusia Re: Firma Apollo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 12:41
                Oni mają bardzo zróżnicowane propozycje więc może to ta sama firma.
                Propozycje pracy łączy jedno-atrakcyjne wynagrodzenie.
                Jeżeli chłopak nie jest pewien to na rozmowę może iść,ale jak zobaczy,że to
                firma Apollo to niech lepiej zrezygnuje.
                • Gość: kasia Re: Firma Apollo IP: *.ds1-k.us.edu.pl 25.07.07, 13:31
                  dzięki za informacje. Otóż to wlasnie jest firma Apollo. Zdziwiło mnie trochę,
                  ze chcą magazynierów.
    • Gość: Artiwal Odpowiedź do: "zaniepokojona mama" (25.07.2007) IP: *.sukcesnet.pl 25.07.07, 19:48
      Witam serdecznie!

Mam na imię Artur, mam 18 lat. Pojechałem dzisiaj (25.07.2007) na godzinę 18:00
      do firmy Apollo. Przyjechałem z kolegą, odnaleźliśmy firmę i czekaliśmy przed
      wejściem na wezwanie. Przed nami było kilka osób, ale rozmowy z nimi trwały
      bardzo krótko. W końcu weszliśmy, wołają po dwie osoby. Przyjął nas młody gość z
      włosami na żelu i srebrną bransoletką na prawej ręce, taki można powiedzieć
      żeluś w stylu chłopaczków z Piramidy. Poprosił o CV i listy motywacyjne. Pytał
      czy się uczymy i takie tam standardowe pytania, pytał bardzo szybko. Potem
      powiedział, że od 1 sierpnia oferują pracę na stanowiskach: magazynier
      (wyładunek/załadunek towarów, sortowanie itp.), pracownik biurowy (wypisywanie
      faktur, praca przy komputerze z programem Subiekt 4) oraz jak to ładnie
      określił: "pomocnik przedstawiciela handlowego", czyli na mój gust to po prostu
      akwizytor. Pytał o obsługę komputera, kasy fiskalnej, umiejętność wypisywania
      faktur, obsługę wózka widłowego. Wspominał też coś o szkoleniu w wypadku
      zatrudnienia jako ten cały "pomocnik przedstawiciela handlowego". Ma ono trwać
      tydzień i płacą za nie 300 zł. Późniejsze zarobki mają oscylować w granicach
      1200 zł netto, czyli jest dokładnie tak, jak pisała tu gdzieś wcześniej
      koleżanka. Powiedział, że firma oddzwoni w poniedziałek. Czekam więc na telefon,
      ale wszystko to wydaje mi się zbyt proste i zbyt podejrzane. Mam swoją wersję
      tego wszystkiego, a mianowicie... Uważam, że stanowiska przy komputerze, kasie i
      na magazynie są dla picu. Firma prawdopodobnie zajmuje się wyłącznie akwizycją,
      ale przy oddzwanianiu powie, że na inne stanowiska zostali zatrudnieni inni
      ludzie, rozumiecie o co chodzi. Wszystko wyjaśni się w ponedziałek i wtedy
      napiszę więcej.

Pozdrawiam,
      Artur
      • Gość: Adam Re: Odpowiedź do: "zaniepokojona mama" (25.07.200 IP: *.ds1-k.us.edu.pl 25.07.07, 20:11
        Też bylem dzisiaj na tym spotkaniu. Było tak samo jak opisal kolega wyzej:)
        Dodam, ze "wciskanie" atlasów ludziom na ulicy nazwali "promocją w dziale
        kartografii na zlecenie Empika" analogicznie z perfumerią Rossmann. Zobaczymy w
        poniedzialek:):):) NIE POLECAM!!!!!
        • Gość: zaniepokojona mama Re: Dziękuję wszystkim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:37
          Dziękuję wszystkim,że dzielą się z innymi swoimi spostrzeżeniami.
          Dzięki temu temu część z Was młodych ludzi nie będzie przeżywać rozczarowania i
          goryczy już na początku swej "kariery zawodowej".
          Swoją drogą wiem z doświadczenia,że jeżeli ktoś proponuje bardzo atrakcyjne
          wynagrodzenie to należy się takiemu komuś dobrze przyjrzeć-chodzi mi głownie o
          propozycje pracy dla uczniów,studentów czy pracowników niewykwalifikowanych.
          Jeżeli ktoś spotkał na swojej drodze inne nieuczciwe firmy to proszę o nich
          pisać by ostrzec innych.
          Pozdrawiam i życzę powodzenia-Marta
          • karalajna80 Re: Dziękuję wszystkim 31.07.07, 14:58
            Witam! Kiedyś działała w Katowicach (i nie tylko) firma "Nektar-Action" z
            siedzibą we Wrocławiu. Z tego co tu czytam to widzę że to chyba coś
            podobnego... Podobne metody mieli. Kumpela mi opowiadała. Widać nazwę tylko
            zmienili.
            • Gość: Wiola prosze o informacje IP: *.telpol.net.pl 01.08.07, 21:52
              a ja wlasnie jutro o 18 miałam być w katowicach na rozmowie w psrawie pracy...
              promocje/reklama... ale mi pani przez telefon powiedziała że to niby ma być
              promowanie kosmetyków w supermarketach... to ściema jakaś ??
              • Gość: Ktoś Re: prosze o informacje IP: *.telpol.net.pl 01.08.07, 23:20
                hej, ja byłam 30 lipca na rozmowie w sprawie pracy, nawet duzo osób tam czekało
                (w gazecie napisali że 400zł/tydzien mozna zarobic). Weszłyśmy we trzy na
                rozmowe, gość (włosy na żelik, zółta marynarka;)) gadał tak szybko, że zadna z
                nas nie zarejestrowała najważniejszego: ze praca ma polegać na wciskaniu perfum
                w terenie, a płaca jest od sprzedanego produktu. Z rozmowy wywnioskowałysmy
                jedynie tyle, że mamy prmować perfumy w drogeriach np. rossman, lub atlasy w
                empiku. A proponowane nam stanopwisko to "asystentka" promotorki, czy cos
                takiego.
                Była mowa o zarobku 300zł podczas szkolenia, a pozniej 400 zł. Gość wypytywał
                gdzie pracowałysmy do tej pory, czy sie uczymy i takie tam. na koniec
                powiedział że we wtorek rano możemy przyjść na szkolenie które odbędzie sie w
                agencji (ani słowa o wyjezdzie w teren!). Zadowolone wyszłyśmy i powróciłyśmy
                we wtorek rano. Byłyśmy wcześniej ale kazali nam czekać na zewnątrz, po czym
                gość wyszedł do nas i "sprawdził obecność". Po czym znow czekałysmy. Wyszły
                jakieś dwie dziewczyny i zawołały tylko dwie z nas. Jedna została - nikt nawet
                jej nie podzekował za przybycie. (??) Mi i koleżance szef podratulował
                zakwalifikowania sie do dalszego etapu. A dziewczyny "trenerki" pogratulowały
                nam przejscia rozmowy kwalifikacyjnej. (Która przecież była smieszna). Wszytsko
                żebyśmy tylko "urosły" i poczuły sie ważne i docenione (chwyt).
                Zaprosiły nas do pokoju gdzie były też inne dziewczyny pracujące w tej firmie i
                postawiły na środku 4 krzesełka. Przy głośnej muzyce (może dla ogłuszenia;)
                zadawały nam jakies głupie pytania, typu jak oceniamy swoją pewność siebie ,
                ambicie itp od 1-6. I inne pytania. Spytały nas czy "damy rade jechac z nimi
                dziś w teren do Pszczyny i tylko sie uśmiechać". Bilety miałyśmy za darmo.
                Pojechałyśmy. Na dworcu próbowałam sie dowiedziec jak im płacą w
                tej firmie, czy za godz czy od sprzedanego produktu, jednak dostałąm wymijającą
                odpowiedz. W Pszczynie trenerka z którą ja byłam do 12 nic nie sperzedała:))
                ale zdołałam sie dowiedziec na jakiej zasadzie dostaje pensje:) (od sprzedanego
                produktu, a z nas gdybyśmy dołacztyły do firmy też miałyby zysk, od ilość
                sprzedanych przez nas perfum). Nie wiem dokłądnie ale 400zł tygodniowo raczej
                nie wychodziło. A czas (w razie niepowoidzenia) był stracony, słowem same
                straty np.na bilet niewaidomo dokąd, (bo pożniej trzeba samemu sobie kupować
                bilety). Podziekowałam im i pożegnałam sie ... straciłąm tylko mase czasu, bo
                na pociag musiałam czekać godzine!...
                ...nie dla mnie taki interes:)
                • Gość: zaniepokojona mama Re: prosze o informacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.07, 11:21
                  PROMOCJA PERFUM,ADMINISTRACJA,MAGAZYNIER,POMOC BIUROWA=AKWIZYCJA!!!!!
                  Nie dajcie się zwieść pozorom!!!
                  • Gość: lena no masakra IP: 212.106.159.* 02.08.07, 12:34
                    no wiecie co, ja tez naleze do tych naiwnych i mlodych, ale nie spodziewalam sie
                    czegos takiego...

jestem umowiona na rozmowe dzis na 18:00 w katowicach na ul.słowackiego
                    39,jeszcze niewiem czy tam pojde ale po przeczytaniu tego forum na pewno bede
                    bardzo mocno uważac na wszelkie "zbyt optymistyczne" propozycje pracy dla
                    małolatów (czyli dla mnie tez)

Szanowna Zaniepokojona Mamo, dzieki za zalozenie tego tematu :)

ps.a moze by tak w drugą strone - propozycje pracy, które są sprawdzone i ktore
                    polecacie?w osobnym temacie naprzyklad..

pozdrawiam serdecznie
                    • Gość: Wiola Re: no masakra IP: *.telpol.net.pl 06.08.07, 12:05
                      Ja na rozmowe nie poszlam dzieki temu forum... gdyby nie to że przeczytałam
                      wasze opinie i wypowiedzi na ten temat z wielkim uśmiechem na ustach
                      pojechalabym do katowici bardzo rozczarowala się... pozdrawiam
                      • Gość: asia Re: We Wroclawiu Apollo tez dziala IP: *.unregistered.net.telenergo.pl 06.08.07, 22:57
                        Ja tez ostrzegam przed firma Apollo. Mnie tez chcieli zwerbowac, tylko ze we
                        Wroclawiu. Oczywiscie na rozmowie kwalifikacyjnej zero informacji na czym ma
                        polegac praca, a okazalo sie ze to zwykla akwizycja. Po 4 godz obserwacji i
                        łażenia z trenerką oraz zaczepianiu ludzi durnymi gadkami, podziekowalam i
                        poszlam do domu
                    • Gość: Ivi Re: proponuję współpracę IP: *.e-zabrze.pl 22.08.07, 13:22
                      Ja też miałam iść kiedyś na rozmowę do Firmy Apollo gdyż
                      interesowała mnie praca w dziale administracji, na szczęście
                      wcześniej dowiedziałam się, co to za firma i czym się zajmuje…
                      Już nie szukam pracy, bo mam, a właściwie to teraz sama proponuję
                      współpracę. Obecnie współpracuję z firmą FM Group. Firma jest branżą
                      kosmetyczną i działa w systemie marketingu sieciowego ( w systemie
                      tym działa również avon i oriflame) Absolutnie nie jest to
                      akwizycja!!! (bo na pewno bym się tym nie zajęła) Tworze sieć
                      dystrybucyjną na terenie Polski a z obrotu mojej grupy
                      dystrybucyjnej co miesiąc otrzymuję premie. W firmie jest kilka
                      możliwości zarabiania. Może to być praca dodatkowa lub stała gdyż w
                      zależności od naszych aspiracji i chęci można zarabiać mniejsze bądź
                      większe pieniądze.:)
                      Jeżeli jest ktoś zainteresowany współpraca i chce dowiedzieć się
                      czegoś więcej zapraszam na gg: 1511322
                      Pozdrawiam Iwona
        • Gość: studenkta Re: Odpowiedź do: "zaniepokojona mama" (25.07.200 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.07, 10:14
          firma Apollo to jedna wielka ściema...
          jakies dwa lata temu znalazłam ogłoszenie w pracy własnie w tej ze
          firmine....ogłoszenie dotyczyło hosstesy praca od 8-12zł za
          godzine...
          oczywiscie jak pojawiłam sie na miejscu szybko sie okazało ze to
          wcale nie jest praca jako hosstesa tylko krótko mówiac zwykła
          akwizycja...wciskało sie ludzią tani kit udawając przy tym
          stomatologa lub jak w moim przypadku asystentke stomatologii....
          gdy zarzuciło sie "trenerowi" ze poprostu oszukują ludzi stwierdzają
          ze to poprostu biznes...
          tej firmie nie mozna napewno ufac....
          Moim zadaniem było sprzedac 2 pasty do zębów gdzie dostawało sie w
          promocji szczoteczke do zębów taka pasta kosztowała
          30zł...oczywiscie były promocje....
          moja trenerka czesto wmawiała ze nawet apteki uczestnicza w tej
          całej akcji a jak co do czego przyszło to okazało sie to wszystko
          nie prawda...jak tylko zaczynałam sie czegos dopytywac szybko
          zmieniany był temat...o pracy mało sie mówiło....
          oczywiscie jezeli juz to tylko w super latywach....
          zrezygnowałam z tej pracy juz na drugi dzień po tym jak zobaczyłam
          jak potrafią "wyciągnąć" nawet ostatni grosz z portfela starszej
          pani....
          wmawiaja ludzią kit i czuja sie z tym wspaniale...wspólczuje im
          takiej pracy...
          szkoda czsau na tą firme....
          naprawde
    • Gość: Osóbka. inne nieuczciwe firmy. IP: 217.153.81.* 08.08.07, 23:08
      proszę wpisujcie inne nieuczciwe firmy z którymi mieliście wątpliwą przyjemność
      sie spotkać...
      kilka dni temu skończyłam prace w działającej również w Katowicach firmie. Szef
      zarzucał: "nieradzenie sobie"
      Ciężko jest uczestniczyć w czymś co w samym założeniu jest jednym wielkim
      kłamstwem i żerowaniem na ludzkiej naiwności. To, że ktoś nie potrafi kłamać
      jest chyba raczej jego pozytywną stroną, niż dowodem „nieradzenia sobie”. Nie
      jestem chyba jedyną osobą, której zależy na byciu uczciwym- bo niby czemu osoby
      zgłaszające się na stanowisku w „firmie” Proinwest rezygnują po kilku dniach, a
      często nawet po „szkoleniu”?
      Nieuczciwość można nazywać chwytem marketingowym jeśli ktoś tak woli... Owszem
      chwytem jest niepodawanie nazwy czy adresu firmy w ogłoszeniu (czyżby miałoby to
      odstraszać? –W końcu Proinwest wyrobił już sobie niechlubną sławe wsród
      niektórych właścicieli hoteli, pensjonatów i innych... Na ścianie widnieje tzw.
      Czarna lista- numery ludzi, którzy mają nas dosyć (mało powiedziane)). Chwytem
      jest również cytując ogłszenie: „Podstawa 1000zł netto” (de facto- 600 zł),
      chwytem są teksty w stylu: „przewodnik wydany z okazji setnej rocznicy powstania
      PTTK” (wydany przez carta blanca ewentualnie demart bo carta blanca się już
      skończyła i wysyłają ten drugi- cieńszy i gorszy), „Decyzją zadowolonych
      klientów zostali Państwo w nim umieszczeni” (połowy ludzi tam nie ma)
      „limitowane wydanie przewodnika” (ogólnie dostępny w np. w empiku za cene 39zł-
      Proinwest proponuje go za 139zł). „Firma” Proinwest nie oszczędza również
      parafii, księży mówiąc, że przewodnik został wydany z okazji pierwszej wizyty
      Benedykta XVI w Polsce (nie kłamstwo- bo przecież rok pielgrzymki zbiega się z
      datą wydania) czy np.: „Księdza parafia została opisana w przewodniku” (no bo
      przecież są opisane gminy, a wiec i do tego, że i parafie widnieją w
      „przewodniku” (Turystycznym atlasie Polski) przysłowiowo „doczepić się” nie
      można. Takich rzeczy człowieka uczą na szkoleniu...
      Telemarketler w tej firmie to nic innego jak KŁAMCA. Nie bojmy sie tego określenia.
      • Gość: Rozczarowana Re: inne nieuczciwe firmy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.07, 10:43
        Rozmowę w firmie PROINWEST przeszłam śpiewająco, następnego dnia
        szkolenie..Na rozmowie przedstawili firmę jako poważną (współpraca z
        gazetą prawną itd), jednak okazało się, że głownym zadaniem było
        wciskanie atlasu za 139zł jak napisała koleżanka wyżej..
        Zrezygnowałam po 20 minutach gdy zobaczyłam jak to wszystko
        wygląda.. krzesełka na środku i tekst "zobaczcie jak pracujemy".
        potem wyszło na jaw, że podstawa to 600zł, trzeba wyrobić normy
        (codziennie coś sprzedać, a miesięcznie wcisnac 60 atlasów), na
        tablicy wisiała "czarna lista" oraz lista pracowników zatrudnieni
        20, zwolnieni 32:/ Rozmowę z firmą APOLLO też mam na swoim koncie..
        Jestem rozczarowana pseudofirmami, ktore chcą tylko wykorzystać
        młodych i naiwnych ludzi:(
        • Gość: Ad Re: inne nieuczciwe firmy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.07, 15:17
          Firma Handlowa Michał Doliński pracująca na zlecenie agencji marketingowej Z-Net
          Poland Sp.zo.o., na ulicy staromiejskiej(chyba) mialem zn imi do czynienia
          jakis czas temu,oferuja super stanowiska ASYSTENT MENAGERA, REPREZENTANT FIRMY
          itd.a wszystko sprowadza się do zwykłej akwizycji bez płacy podstawowej...
          odradzam! To co pisze w ofertach to jedna wielka bzdura
    • Gość: Bezrobotna Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: 83.238.23.* 21.08.07, 12:48
      Witam Forumowiczów :)
      Dzięki Wilekie za ostrzeżenie. Dobrze, że nie traciłam kasy na przejazd, jedynie
      na telefon i nie straciłam dnia.
    • axii Re: Firma Apollo ul.Słowackiego 22.08.07, 17:27
      a ja mialam do czynienia z ta firma 2 lata temu. tez szukalam pracy
      na wakacje. Znalazlam ogloszenie ze szukaja osob na promocje do
      supermarketow. Byla to firma Apollo w Chorzowie. pojechalam na
      umowione spotkanie, a na drzwiach zastalam kartke ze rozmowy
      kwalifikacyjne przelozone na nastepny dzien. Postanowilam jednak
      zapukac do drzwi, aby wyjasnili przynajmniej z jakiego powodu
      rozmowy odwolane. Pani poinformowala ze nic nie wie bo tu tylko
      sprzata (wiadomo ze sciema). Wiec zaptalam czy moglaby mi cos
      powiedziec o proponowanej przez ta firme pracy, to odpowiedziala ze
      nic nie wie, ze wszystkiego dowiem sie na rozmowie.
      Oczywiscie nie pojechalam do nich nastepnego dnia bo
      stwierdzilam ,ze szkoda mojego czasu skoro to tak niepowazna firma z
      malo profesjonalnym podejsciem do przyszlego pracownika...

Nadal szukalam pracy i natknelam sie na ogloszenie firmy Apollo z
      Katowic. Zadzwonilam z czystej ciekawosci i zostalam umowiona na
      nastepny dzien na rozmowe... Pojechalam z cv i listem motywacyjnym.
      Wszystko wygladalo podobnie jak tu poprzednicy opisuja czyli
      blondynek z wlosami na zelu mowiacy bardzo szybko by nie wychwycic
      najwazniejszych informacji... Weszlam z dwoma chlopakami. Zostalismy
      poinformowani ze w poniedzialek oddzwonia, a do tych chlopakow
      powiedzial ze jakby nie zadwonili do nich to maja stawic sie w jakis
      tam dzien o ktorejs godzienie (nie pamietam szczegolow) w KOSZULI I
      KRAWACIE Z NOTESEM I CZYMS DO PISANIA!!!!sprawa byla wiec jasna:
      AKWIZYCJA!! Ja postanowilam ze nie wyjde stamtad tak szybko i
      zaczelam zadawac mnostwo ptan dotyczacych pracy, jak dokladnie ma
      wygladac, gdzie bedzie miejsce jej wykonywania (bylam zainteresowana
      praca w administracji, ktorej tam nie ma!!he he) pytalam o rozzne
      rzeczy a na kazde z ptan slyszalam wymijajaca odpowiedz. wiec
      powiedzialam grzecznie,ze nie satysfakcjonuje mnie jego odpowiedz i
      ze trudno liczyc ze praca u nich spelnilaby chocby w malym stopniu
      moje oczekiwania...

Oczywiscie nie oddzwonili do mnie w poinedzialek! Zbyt cwana jestem,
      by dac sie im nabrac!
    • axii Re: Firma Apollo ul.Słowackiego 22.08.07, 17:32
      chcialam jeszcze dodac, ze oni werbuja ludzi nie tylko na wakacje
      ale praktycznie przez caly rok!! przegladam czesto w prasie
      ogloszenia dot. pracy i ch ogloszenie jest zaaawsze!!
      • Gość: Julka Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.07, 13:44
        Faktycznie tak jest. Ostatnio natknęłam się na pewnego starszego
        Pana, który również szuka osób do pracy na różne stanowiska.
        Jego "działalność" obejmuje Katowice, Siemianowice i okolice.
        Rozmowa telefoniczna była nawet konkretna ale rozmowa w 4 oczy to
        już zupełnie inna historia!
        Jakby to powiedzieć, żeby nikogo nie urazić... ten Pan jest w jakimś
        amoku. Nie ma firmy i nawet jej nie zakłada, wszystko mu się wydaje!
        Ciągle coś bredzi o prospektach, programach, które rzekomo pisze.
        Nawet nachodzi jakiegoś grafika, który ma jego pomysły przedstawiać
        graficznie. To wszystko to wielki absurd.
        Widziałam programy, które są jawnie ściągnięte z internetu i są to
        programy unijne a nie tego Pana. Na kartkach miał napisane pismem
        odręcznym jakieś dziwne słowa, zwroty, gdzie aż roiło się od
        podstawowych błędów.
        Dlatego jeśli spotkacie się z inicjałami J.Z. i opowieściami o
        niezrozumiałych rzeczach na temat jego firmy, która nie ma jeszcze
        swojej siedziby to od razu dajcie sobie spokój.
        Dodam jeszcze, że ogłoszenie znalazłam w gazecie.

• ewaktw Re: Firma Apollo ul.Słowackiego 27.08.07, 14:00
          To chyba ten sam człowiek, który grasował już 2 lata temu. Właśnie
          wtedy przyszedł do siedziby biura projektu dot. szkoleń
          finansowanych przez Unię dla MŚP. Biuro projektu mieściło się
          wówczas w budynku Oświaty na Korfantego w Katowicach. Pan jako
          zainteresowany szkoleniami, pobrał mnóstwo prospektów i katalogów
          unijnych, po czym zaczął umawiać się z ludźmi w bufecie tego
          budynku. Po namierzeniu go przez pracowników biura, że próbuje
          oferować szkolenia w ramach programu unijnego, został wyprowadzony
          przez ochronę i już się nie pojawił. Od znajomego wiem, że z Banku
          Śląskiego na Sokolskiej pobierał też ostatnio jakieś katalogi
          darmowe. Prawdopodobnie chory człowiek.
          • Gość: Julka Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:26
            Całkiem możliwe, że to ta sama osoba. Najśmieszniejsze jest to, że
            poprosił o przyniesienie pracy mgr na to nasze niby spotkanie. Sęk w
            tym, że praca dotyczyła chorób psychicznych. Pan Z tak się
            wystraszył, że oddał mi CV i uciekł, myląc nawet kierunek.
            Najgorsze jest to, że wielu ludzi oszukuje. Przecież nie każdy od
            razu zorientuje się co jest grane.
            Trzeba mieć oczy z tyłu głowy i tyle...
          • Gość: Julka Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.07, 08:28
            Ciekawe czy on coś z tego ma bo jakoś nie wierzę w to, że nikogo nie
            naciągnął na kasę.
    • katowickie Re: Firma Apollo ul.Słowackiego 27.09.07, 21:27
      Trzymajcie się z daleka od tej......firmy jeśli tak można ją nazwać.
      Nie wierzcie im bo mówią coś innego a robią odwrotnie. Jeśli macie
      się tam wybrać na rozmowe kwalifikacyjną to sobie odpuśćie bo szkoda
      czasu!!!
      • Gość: ola Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.07, 22:27
        Dziękuię bardzo wszystkim!!! W piątek, odrazu po rozmowie
        kwalifikacyjnej, też zostałam "przyjęta do pracy" w Apollo i właśie
        rozmyślałam "było by dobrze zarobić 300zł za tydzień"... Dziękuję!
        Pozdrawiam!
        • Gość: mila Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 12:48
          jutro mam tam rozmowe i wlasnie nie wiem co zrobic. jechac czy nie jechac?
          oszukują tam?
          • Gość: Gucio Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.07, 17:38
            ja również miałam tam jutro jechać, ale po tym co przeczytałam odechciało mi się
            • Gość: zaniepokojona mama Re: Firma Apollo ul.Słowackiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.07, 21:31
              Nic się nie zmieniło-nadal oszukują.W Katowicach są na ulicy
              Słowackiego a w Chorzowie na Wolności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka