Dodaj do ulubionych

W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka

25.07.07, 20:14
> Zameczek na Zadnim Groniu, dar Ślązaków dla prezydenta Mościckiego....

No, zrezygnujcie z propagandy, momy AD 2007 !

Zameczek w Promnicach tysz "ludzie pracy" "podarowali" partii
- abo partia "ludowi pracy" na Slasku, hmm, abo .....

Odebrano, ukradziono, agitowano, manipulowano, .....
- a siedzieli tam potym czerwonodupcy z dzioulchami z kuby i wietnamu :)

Nawet pomnik Pilsudskiego prze Sejmikiem
jest...."darem ludnosci Slaska", no bo byl "powstancem slaskim"
- w tym czasie to innym wylonczano prond (200.000 wyciepli raus)
i bojowki w Chorzowie fest palowali, a zaroski obok w cyntrum Katowic
polski transparent: "Nie kupujcie u Niemcow i Zydow!" etc.

Jeszech alergiczny ta takie teksty
("dar" i podobne pierdoly typu agit-prop).

Czy te stancowo-sztampowe kawalki som dzisiej jesze poczebne ?
Jo mysla, ze ftos sie przyzwyczail (z mleka matki?).....
Obserwuj wątek
    • Gość: kamieniarz W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.07, 20:53
      i co jest roznica? Chłam - i tu i tam.
      • Gość: mmm to samo miałem napisać ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:00
        a Stonesi nie przeszkadzają GW ?
        • Gość: Jaro Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? IP: *.aster.pl 25.07.07, 22:04
          W zeszłym roku na drogach w Polsce zginęło ponad 5 tys osób. I nikt nie urządza
          żałoby narodowej.

A tu paru palantów robi checę, bo jest im potrzebna do kampanii wyborczej, a wy
          wszyscy jak barany za tym idziecie.
          • Gość: Kacze Bajdy Re:Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? To fakt! IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 25.07.07, 22:11
            Fakt... wypadki drogowe to od dosyc dawna "chleb powszechny".
            Jaka jest zas roznica pomiedzy tym, czy w danym dniu zginie
            trzydziesci osob w, np. dwudziestu wypadkach, czy bedzie
            taka sama liczba ofiar w jednym tylko wypadku?
            • Gość: Mary Re:Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? To fakt IP: 195.150.133.* 26.07.07, 07:43
              Ostatnio zginęło 5 osób w wypadku awionetki, a babcia z dwójką wnuków utopili
              się w jeziorze. Codziennie zdarzają się takie tragedie. Bardzo współczuję
              rodzinom tych, którzy zginęli w wypadku we Francji. Współczuję też rodzinom
              tych, którzy zginęli na jeziorze i w awionetce. Czy o nich ktoś się
              zatroszczył? Czy pomyślał o rodzicach, którzy stracili dzieci i matkę? Czy mają
              opiekę psychologa? Pomoc finansową? Nie rozumiem tego czczenia czyjejś
              pamieci "z urzędu". To jest dzielenie ofiar na lepsze i gorsze!
          • Gość: piotr Re: Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 22:50
            Bo wypadki drogowe są często z winy rządzących .
          • Gość: gokuson5@wp.pl Re: Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? IP: *.chello.pl 26.07.07, 00:26
            Popieram to zdanie! Prezydent Kwaśniewski w ciągu 10 lat swoich rządów
            wprowadził żałobę narodową 3 razy. Kaczor w ciągu roku już 4 razy. Komu on sie
            chce podlizać?! Wybuch gazu - żaloba, katastrofa budownicza - żałoba, wypadek
            drogowy - żaloba. No w modre kaczor komu ty sie chcesz podlizać?! Denerwuje
            mnie taka hipokryzja... Codziennie w krajach afrykańskich giną dziesiątki
            tysięcy niewinnych ludzi. nie bardziej niewinnych niz tych 24 tutaj... tylko o
            nich nikt nie pamięta. na drogach giną ludzie, w pracy, w domu. oni są warci
            mniej? setki tysięcy ludzi dziennie umiera. co to zmienia. nikomu nie zycze
            tego co przezyly te rodziny i wspolczuje im. ale to nie jest sprawa narodu lecz
            kazdego indywidualnie. chodzi o to zeby kaczor podlizal sie wyborcom i...
            kosciolowi
            • Gość: gość Nie nam odbiło - tylko Kaczorowi IP: *.tpnet.pl 26.07.07, 00:53
              dobrze, że nasz prezydent nie umie języków. Jakby poczytał co gazety francuskie
              piszą o jego zachowaniu we Francji i o wprowadzeniu żałoby narodowej - zapewne
              zerwalibyśmy stosunki dyplomatyczne z Sarkozianką

PS: właśnie wróciłem z Paryża - wiem co piszę.

Niestety - duża część Polaków wciąż wierzy w "samo dobro". Były już w historii
              narody, które uwierzyły w niewyrośniętych dyktatorków. Jak na tym wyszli i oni
              i świat - wiadomo z historii
              • Gość: Rafik Re: Nie nam odbiło - tylko Kaczorowi IP: *.pronet.lublin.pl 26.07.07, 23:31
                G.. tam wiesz. Piszą ze obaj prezydencji zachowali się godnie. Obaj są chwaleni.
                Tylko takie połinteligenty nie potrafią tego się doczytać.
          • a.k.traper Ale oni jechali "szukac Boga" no i wybory niedługo 26.07.07, 06:51
            Niektórzy smutek maja na codzień, kombinując co dac dzieciom jeść. Prawde
            mówiąc część ludzi nie za bardzo wie co sie stało. Tragedia pozostanie tragedią
            i kazdy niech ją uszanuje jak potrafi, ale nie dajmy sie zwariować.
          • Gość: obserwator Re: Czy Wam ludzie już odbiło z tą żałobą? IP: *.n4u.krakow.pl 26.07.07, 20:29
            Żałoba jest dla katolickiego moherowego elektoratu - eszak ich bóstwo dokonało
            pieczeni z dwóch katabasów.

Dla zdrowej reszty Narodu idiotyczny gest Kaczorskiego nie ma żadnego znaczenia.
            Ludzie zyja i bawią się tak jak chcą. I w d...ie mają jakies puste katolskie
            gesty.

Skoro katolickie bóstwo zapragnęło pieczeni z pielgrzymów - nalezy uszanować
            jego wybór...
        • Gość: jaceek Re: to samo miałem napisać ! IP: 212.160.172.* 26.07.07, 15:42
          "uszanowanie żałoby narodowej to kwestia sumienia - usłyszeliśmy w biurze
          prasowym kancelarii."
          Czy mam z tego wnioskować, że nie jest kwestią prawną? Nie ma żadnych kar za
          nieuszanowanie żałoby narodowej?
      • Gość: qść No i bardzo dobrze, że grają. IP: *.acn.waw.pl 25.07.07, 21:32
        Każdego tygodnia ginie znacznie, znacznie więcej ludzi i zycie płynie swoim
        torem. Z całym szacunkiem, ale mnie nie obchodzi ta załoba tak, jak nikogo nie
        bedzie obchodziła smierc MOICH bliskich. A teraz ide na balkon słuchac tego
        koncertu. Bez odbioru.
      • Gość: Karlik Re: W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:38
        Zaś pieronie fanzolisz. Kaj my som. Jo myśla, że między Odrą, Bugiem a Nysom,
        my som. Ja richtig prowda.
      • Gość: żużel Re: W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi IP: *.tpnet.pl 25.07.07, 21:45
        Może to Twoja żałoba, nie moja. Jak zginęły biedne dzieci pod Białymstokiem
        (dziwnym trafem TEŻ pielgrzymka - widać jak są te imprezy organizowane), jak w
        pewien czarny weekend zginęło 79 osób w wypadkach to jakoś bonaparstek żałoby
        narodowej nie ogłaszał. Bo wtedy notowania pisuaru stały znacznie wyżej. Ta
        cała "żałoba" to zagranie pod publiczkę pięknie spointowane huczną imprezą w
        prezydenckim zameczku.

Uchwalając żałobę narodową przy drobnych wypadkach bonaparstek zdewaluował to
        pojęcie tak, że nikt sobie z tego nic nie robi. I słusznie
        • Gość: Brawo Re: W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 07:11
          Wyjete słowa z mojej głowy,masz świeta rację.Bonaparstek najbardziej mi sie
          podoba....
      • saszenka2 Re: W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi 26.07.07, 00:21
        Czemu robiono taką aferę wokół koncertu Stonesów? Przecież w innych miejscach
        również odbywają się imprezy. Ludzie mają prawo żyć w zgodzie ze swoim
        sumieniem. To zależy od nich samych, czy będą się bawić, czy też nie.
        www.bogactworoznorodnosci.blox.pl
        • Gość: gostek Re: W kraju żałoba, na Wyscigach Stonesi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 16:29
          saszenka2 napisała:

> Czemu robiono taką aferę wokół koncertu Stonesów? Przecież w innych miejscach
          > również odbywają się imprezy. Ludzie mają prawo żyć w zgodzie ze swoim
          > sumieniem. To zależy od nich samych, czy będą się bawić, czy też nie.
          > www.bogactworoznorodnosci.blox.pl

najgorsze, że wciąż istnieją ludzie chcący narzucić innym swoje widzimisię...
    • Gość: kuba [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 20:56
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: emka Popieram IP: *.bulldogdsl.com 25.07.07, 21:59
        j.w
    • Gość: Janusz Czy kancelaria zarabia na żałobie ? IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 25.07.07, 20:58
      To jest własnie ta obłuda , niby partia narodowa - a jest wasalna wobec
      globalistów , niby żałoba , ale nie dla ich didżeja ?
      • Gość: El Moherro Re: Czy kancelaria zarabia na żałobie ? IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 21:11
        Kaczoj€bca lesio zapłacił przecież od tej imprezy podatek po 10k do łapki
        każdemu katolowi z autokaru (razem pół bańki).
        Czapiacie się.
      • Gość: jeje Re: Czy kancelaria zarabia na żałobie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:27
        Gość portalu: Janusz napisał(a):

> To jest własnie ta obłuda , niby partia narodowa - a jest wasalna wobec
        > globalistów , niby żałoba , ale nie dla ich didżeja ?

Jasne, mają z tego kokosy, że wynajmują to g...no, którego nawet Gierek nie
        chciał.
      • Gość: kovik Re: Czy kancelaria zarabia na żałobie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.07, 16:58

> To jest własnie ta obłuda , niby partia narodowa - a jest wasalna wobec
        > globalistów , niby żałoba , ale nie dla ich didżeja ?

janusz, ale z takim czytaniem ze zrozumieniem to bys nawet egzaminu
        gimnazjalnego niz zdal chlopie. Jak i spora czesc autorow powyzszych i
        ponizszych wypowiedzi.
        Co do zaloby - jest to jedynie sugestia pewnego zachowania - nie nakaz. Za
        'zlamanie' zaloby nikt mandatu nie dostaje - poczytajcie sobie wczesniej conieco
        na czym to polega zanim napiszecie. chyba ze te wasze wypociny to taka sztuka
        dla sztuki - zeby sobie ponajezdzac na kaczki.
    • Gość: rt W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka Amplico Life IP: *.aster.pl 25.07.07, 21:01
      Chciałbym, żeby ktoś mi to wytłumaczył, przecież w kraju jest żałoba narodowa.
      Na koloniach mojej córki wstrzymano organizację dyskotek. A tu proszę. Miejsce,
      które jest symbolem najwyższej władzy w kraju, i taka muzyka! - denerwował się
      pan Paweł, który dzwonił do nas w tej sprawie.

Brawa dla pana pawla za czujnośc, nakrył Amplico Life...no ładnie!
      • doris9914 Re: GW doniosla 25.07.07, 21:07
        czy to wina prezydenta ze rozchukani ateisci robia sobie komedie z tragedii
        narodowej? Czy gazeta sprawdzila czyje to bachory tam sie bawily , czy moze
        wyszli z zalozenia ze to corka prezydenta?
        • pakulec Re: GW doniosla 25.07.07, 21:12
          daj spokój córka prezydenta jest OK, chyba jedyna normalna (opróczkota) w tej
          rodzini ;-)
          jaka pogoda w Splicie?
          • doris9914 Re: GW doniosla 25.07.07, 21:25
            mozna zwariowac iloscia informacji do pisania madrych i glupich postow,a Gw
            przoduje w tym szalenstwie.Cale szczescie ze nie utrwalili na tasmie tych
            wydarzen a i ten becwal donosiciel , niech go tam.Niestety nie jestem w
            Splicie dzisiaj, za 10 min. wychodze do pracy. Baw sie dobrze na forum,
            pozdrowienia.
            • pakulec Re: GW doniosla 25.07.07, 21:32
              nocna zmiana? a gdzie Ty pracujesz? Dziękuję za życzenia - Tobie też miłej
              pracy ;-)
            • Gość: płaczka Re: GW doniosla IP: *.n4u.krakow.pl 25.07.07, 21:32
              Pogięło ich z tą żałobą.GW trzeci dzień z czarną winietą.Kablują prywatne
              imprezy.Paranoja.
              A co weekend ginie w wypadkach ok.50 osób.I co???
              • pakulec Re: GW doniosla 25.07.07, 21:34
                żałobę wymysliła nie GW tylko nasz bogobojny premier - i myślę że tylko dla
                tego że zgineli pielgrzymi - bo inni się nie liczą
        • Gość: NotMe Re: GW doniosla IP: *.acn.waw.pl 26.07.07, 04:52
          Czytam, czytam i wychodzę z podziwu nad bezkresem głupoty. Jaka znowu tragedia narodowa? Tragedia narodowa to jest obecna sytuacja w polityce: miernoty u władzy, tania propaganda i szerzenie nienawiści (a choćby do ludzi, którzy pewnie pół roku temu zamówili sobie hotel z imprezą integracyjną i po roku ciężkiej pracy postanowili się zabawić).

-
          Obudźmy się, dłużej to nie może trwać,
          obudźmy się, bo za późno będzie już
        • Gość: moscis Re: GW doniosla IP: *.crowley.pl 26.07.07, 07:40
          doris9914 napisała:

> czy to wina prezydenta ze rozchukani ateisci robia sobie komedie z tragedii
          > narodowej? Czy gazeta sprawdzila czyje to bachory tam sie bawily , czy moze
          > wyszli z zalozenia ze to corka prezydenta?

jakim trzeba byc debilem zeby albo komentowac cos czego sie nie przeczytalo albo
          nie zrozumiec tego co sie czyta?
          Czy tam bawiły się jakieś "bachory" czy pracownicy AmplicoLife?
        • Gość: Erlich1 Niedouczona "doris" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 11:41
          ROZHUKANY, a nie "rozchukany". Twoja ignorancja i myślowy pustostan wskazują,
          że jestes z PiS-u!
        • Gość: mirek Re: GW doniosla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 19:51
          > czy to wina prezydenta ze rozchukani ateiści robią sobie komedie z tragedii
          > narodowej?

Z całym szacunkiem dla zmarłych ale jakaż to wielka tragedia stała się narodowi
          polskiemu, że zginęło 26 osób???
          Tragedia? tak ale osobista dla każdej z rodzin ale narodowa? przesada
    • katmoso Na nastepną żałobe zarządzą 25.07.07, 21:05
      patrole pod każdym oknem? trójki będą sprawdzać czy ktoś nie słucha zbyt
      głośnej muzyki?
      przegięcie. to byla impreza prywatna. oczywiście mogli uszanować żałobę, jesli
      faktycznie cała okolica była cicha, nikt nie poszedł sie napić do baru, nikt
      nie krzyczał po nocy i nie przewracał śmietników. może jeszcze psy nie
      szczekały poruszone tragedią...
      • Gość: fajnytomek Re: Na nastepną żałobe zarządzą IP: *.aster.pl 25.07.07, 22:46
        ha ha ha super napisales... tak moze jeszcze psy kurde nie szczekaly. ta zaloba to komedia. szkoda ludzi
        ale jesli sie z ich smierci robi spektakl przedwyborczy to przepraszam ja ich smierc gdzies mam. moze
        jeszcze mi ktos powie, ze tak naprawde to oni za ojczyzne zgineli. i za prezydenta. i radio. w dupe z
        takim krajem wsiowym.
    • pakulec PiS się bawi !!! 25.07.07, 21:09
      a żałoba szopką dla "ciemnegoludu"
      • Gość: I am a DJ na stos z nimi!!! IP: *.5.15.vie.surfer.at 25.07.07, 21:16
        jw
      • doris9914 Re: PiS się bawi !!! 25.07.07, 21:29
        pakulec napisał:

> a żałoba szopką dla "ciemnegoludu"
        a kogo zaliczasz do ciemnegoludu ? w takim razie mamy jasny i ciemny lud,
        moherowa i nie- moherowa ciemnote, papierowa i filcowa inteligencje itd... Ok!
        • pakulec Re: PiS się bawi !!! 25.07.07, 21:30
          no mamy i nic na to się nie poradzi ;-)
    • Gość: HH Tak naprawdę to po cholerę żałoba narodowa... IP: *.swietochlowice.net.pl 25.07.07, 21:18
      ... z powodu jakiejś popieprzonej wycieczki, która postanowiła poszaleć
      autobusem na drodze gdzie ich być nie powinno. Czy w takim razie ogłosimy
      również całoroczną żałobę narodową z powodu śmierci każdego dnia chociaż jednego
      z "idiotów drogowych"?
      Nie mówiąc o tym, że płacenie rodzinom ofiar jakichkolwiek pieniędzy z podatków
      reszty jest niemoralne i nieetyczne. Populizm to proszę panowie Kaczyńscy robić
      za własne pieniądze.
      • Gość: wdowa Re: Tak naprawdę to po cholerę żałoba narodowa... IP: *.domainunused.net 25.07.07, 21:41
        Niebawem minie 10 miesięcy jak na posterunku pracy zmarł nagle mój mąż, ojciec
        niepełnoletnich dzieci...
        Nie postawiło to na baczność całego kraju, nie było niusów w mediach, nikt flag
        z kirem nie wywieszał, nie odwołano imprez ani też nikt nie podtykał nam pod nos
        100 000 ..
        Przydzielono rentę rodzinną na trzy uprawnione osoby w takiej wysokości, że za
        dużo żeby zdechnąć z głodu a za mało żeby normalnie żyć...
        Jestem człowiekiem,nie działam impulsywnie zważywszy na czas jaki upłynął od
        naszej rodzinnej tragedii, serdecznie współczuję bliskim ale..
        Czy śmierć mojego męża różni się czymkolwiek od śmierci ludzi w wyniku tego
        wypadku??
        Chyba nie tylko ja tego nie kapuję...za diabła nie kapuję...
        • o.beyzyma Re: Tak naprawdę to po cholerę żałoba narodowa... 26.07.07, 19:39
          Odwiedziwszy ludzi poszkodowanych przez trąbę powietrzną powiedział, ze rodziny
          górników z Halemby dostały takie zasiłki, ze ...żyje sie im lepiej niż za życia
          ojca. Jaki brak empatii i aroganckie podkreślanie własnych zasług.
          • Gość: wandal Re: Tak naprawdę to po cholerę żałoba narodowa... IP: *.chello.pl 27.07.07, 01:17
            w takim razie szkoda ze w katastrofie Halemby albo na pielgrzymce nie zginal nasz obecny ukochany prezydent , jego zonie i corce z pewnascia tez teraz lepiej by sie zylo po takiej "tragedii narodowej" ;)
    • Gość: jakis misiu Re: W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:19
      dla mnie ta zaloba jest dla publiki zrobiona zeby zyskac poparcie wyborcow bo ostatnio kaczka slabo przedzie co do samej zaloby to jakos teraz jest zaloba a jak codziennie gina osoby to niema nio coz kazdego indywidualna sprawa normalnie hit dla brukowcow ehhh ta pojeb...polska
    • marcelam Amplico Life 25.07.07, 21:19
      Jestem zniesmaczona.
      • Gość: roro68 Propagandowa szmata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:29
        Wyborcza to szmata propagandowa. Kaczor udostępnił pałacyk narodowi, naród się
        bawił - źle. W po wyborach była afera, że Kaczor zachował zameczek zamiast
        udostępnić narodowi. Jak w ogólnodostępnym hotelu na Zadnim Groniu jakaś pani
        zajdzie w ciążę, to się okaże, że prezydent będzie miał nieślubne dziecko. I też
        wina Pisu.
        Jak kogoś napadną na Czerskiej w Warszawie, proponuję cykl dociekliwych
        artykułów pod tytułem "Gangsterzy pod znakiem GW!"
        • Gość: Piter Re: Propagandowa szmata IP: *.opera-mini.net 25.07.07, 23:06
          Poplułeś, poplułeś, teraz obetrzyj klawiaturę
      • Gość: Kacze Bajdy Re: Amplico Life... IP: *.natpool6.outside.ucf.edu 25.07.07, 22:20
        "Amplico Life" to "...pierwsze Amerykansko-Polskie Towarzystwo Ubezpieczen na
        Zycie i Reasekuracji S.A."
        • Gość: Westa Re: Amplico Life... IP: *.w90-10.abo.wanadoo.fr 25.07.07, 23:59
          A to pewnie mieli powod do swietowania.
      • Gość: Ja ..............................To nie bierz do buzi IP: *.aster.pl 26.07.07, 06:14
        tfu
    • mark.parker Re: W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka 25.07.07, 21:20
      wilhelm4 napisał:

> > Zameczek na Zadnim Groniu, dar Ślązaków dla prezydenta Mościckiego....
      >
      > No, zrezygnujcie z propagandy, momy AD 2007 !
      >
      > Zameczek w Promnicach tysz "ludzie pracy" "podarowali" partii
      > - abo partia "ludowi pracy" na Slasku, hmm, abo .....
      >
      > Odebrano, ukradziono, agitowano, manipulowano, .....
      > - a siedzieli tam potym czerwonodupcy z dzioulchami z kuby i wietnamu :)
      >
      > Nawet pomnik Pilsudskiego prze Sejmikiem
      > jest...."darem ludnosci Slaska", no bo byl "powstancem slaskim"
      > - w tym czasie to innym wylonczano prond (200.000 wyciepli raus)
      > i bojowki w Chorzowie fest palowali, a zaroski obok w cyntrum Katowic
      > polski transparent: "Nie kupujcie u Niemcow i Zydow!" etc.
      >
      > Jeszech alergiczny ta takie teksty
      > ("dar" i podobne pierdoly typu agit-prop).
      >
      > Czy te stancowo-sztampowe kawalki som dzisiej jesze poczebne ?
      > Jo mysla, ze ftos sie przyzwyczail (z mleka matki?).....

Wiluś, Ty się nie dziw, macie dziś w Polsce nawrót "darczyńców" i "darbiorców".
      Ci pierwsi lubią darować cudze, a ci drudzy lubią się pławić w kradzionym.
      Zamiast wspomnianych przez Ciebie napisów straszą wiadomym "lobby", a
      niegodziwcy to kupują. Na szczęście jest ich mniejszość. Normalni Polacy jeszcze
      swój honor mają i nie idą na lep nienawiści. Pozdrowienia z pustyni w Nowym
      Meksyku :)
      • mark.parker Jeszcze jedno - tragedia i zabawa 25.07.07, 21:40
        W Ameryce po ataku terrorystów na World Trade Center przez jakiś czas komicy
        telewizyjni czuli się nieswojo i stonowali dowcipy. Jednakże psychologowie
        stwierdzili, że najlepszym sposobem odreagowania tej tragedii jest humor (a
        przecież w ciągu kilku minut zginęło ok. trzech tys. ludzi, zniszczony został
        symbol Manhattanu - byłem tam w niecały tydzień po ataku; ludzie wciąż jeszcze
        stali gromadnie na ulicach i płakali, nad wielkim lejem unosiła się chmura dymu,
        strażak zapytany, jaka jest sytuacja na dole machnął tylko ręką ze słowami "Ech,
        panie, a co tam może być? Sam proszek." i też mu ciekło z oczu.) Niebawem
        wszystko wróciło do normy, ludzie, którzy zbijali kapitał polityczny na
        tragedii, zostali wyśmiani, na swoje miejsce wrócili uliczni grajkowie i uliczne
        kapele - pokazaliśmy, że życie nie poddaje się zastraszeniu i nie kapituluje w
        obliczu śmierci. Jeden odreagowuje tragedię w modlitewnym skupieniu, inny
        będzie się darł wtórując jakiejś piosence, jeszcze inny pójdzie pohulać na
        dyskotece. Tych ludzi też trzeba uszanować, gdyś ich cierpienie wcale nie jest
        mniejsze. Nie robią tylko buzi w ciup i nie spuszczają oczu gwoli zachowania
        pozorów. Jakoś nikt nie protestował, gdy ten czy ów Kaczyński chciał na tym
        ogniu upiec własną pieczeń polityczną ze świętoszkowatą miną - tak jak swego
        czasu w Katowicach w ogromniastym kasku na łbie, wyglądając co najmniej
        humorystycznie, a z pewnością żałośnie. I żeby znów nie było - powiedziałbym to
        o każdym polityku, który zachowałby się równie obscenicznie.
    • Gość: zbyszek Amplico Life IP: *.tpnet.pl 25.07.07, 21:35
      Amplico Life
    • Gość: ja Nie popadajmy w paranoję. IP: 213.172.177.* 25.07.07, 21:36
      Żałoba narodowa powinna być ogłaszana tylko przy zdarzeniach które dotykają cały
      naród - śmierci ważnej osoby lub wydarzenia które mogą być odebrane jako atak
      lub tragedia całego narodu.
      Śmierć papieża to rozumiem, gdyby w Polsce był zamach podobny do tych w Madrycie
      lub Londynie też bym zrozumiał, ale to był "tylko" wypadek drogowy. Tragiczne
      wydarzenie dla tych którzy ucierpieli, ich rodzin i znajomych.
    • Gość: analityk a co jeśli oni nie wiedzieli o żałobie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:38
      nie każdy ogląda tv i słucha radia, zwłaszcza na szkoleniach!

polacy to tylko potrafią marudzić i się zamartwiać...
    • Gość: Maciej Ile ludzi ginie dziennie....... IP: 208.253.60.* 25.07.07, 21:39
      Dziennie ginie w Polsce dziesiatki ludzi w wypadkach drogowych i mimo tego nie
      wstrzymujemy sie z codziennymi rozrywkami....
      • Gość: remiksz Re: Ile ludzi ginie dziennie....... IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.07.07, 21:43
        Zgadzam się!!! Tygodniowo w Polsce na drogach ginie 100 osób (5500/365) i nikt z
        tego powodu nie urządza szopek.To żer dla mediów i polityków!
    • Gość: to-ja a stonesi to chopina covery lecą? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:40
      oj wyborcza wyborcza...
      • Gość: to-ty-moher Re: a stonesi to chopina covery lecą? IP: *.tpnet.pl 25.07.07, 21:58
        a co ma GW do stonsów? GW organizowała ten koncert? Pomódl się lepiej do
        prze(wi)ie(le)bnego ojca dyrechtura, który został sfilmowany jak uchachany od
        ucha do ucha chodził po mszy w intencji ofiar po dziedzińcu.
      • Gość: a to ja Re: a stonesi to chopina covery lecą? IP: *.tpnet.pl 25.07.07, 22:01
        a czy Jagger i spółka głoszą odnowę moralną? To jest właśnie hipokryzja kaczek
        i 25 procent normalnych inaczej, którzy wciąż ich popierają
    • emigrant38 W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka 25.07.07, 21:43
      A gowno mnie obchodzi to,co ktoś ogłasza.Jaka żałoba,co mnie obchodzi.Nie tyle osob ginie na drogach,z zimna,z głodu,z opuszczenia,zaniedbania.I jakim prawem te dwa niedorobione kurduple dzielą m.in.moją forsę?Czy matka przejechanego na przejściu dla pieszych dziecka dostaje 110 tys???Czy te dwa gnoje wyjęły to ze swojej kieszeni?Nie,z mojej,twojej,jego!!!Jakim prawem te dwa downy szarokaczą się?Do piachu z tym goebelsowskim pomiotem.A ty zero-ziobro cHCWD parszywy psie,co zależy ci tylko na poklasku.
    • Gość: czerniakowianka Ten kraj powinien... IP: *.aster.pl 25.07.07, 21:43
      ...być pogrążony w permanentnej żałobie.
    • Gość: KRAKUS W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.07, 21:50
      Czy ta "żałoba narodowa" , aby nie była za długa ???
      A górnicy z HALEMBY mieli 3 dniową ???
    • Gość: Kodem_PL pogielo ich z ta zaloba IP: *.rev.pro-internet.pl 25.07.07, 21:53
      Igrzyska dla plebsu, promocja dla PiSu.

Co teraz? 5 osob i zaloba? Poczekamy, zobaczymy.
    • Gość: Forwen Re: W kraju żałoba, w zameczku dyskoteka IP: 81.190.126.* 25.07.07, 21:56
      Chyba właśnie takiego artykuliszcza mi brakowało żeby do reszty pogrzebać GW w
      moich oczach. Nieważne jak na to patrzeć - czy jak na próbę dochlapania Lechowi
      poprzez dość prymitywną insynuację, czy jak na potępienie bądź co bądź
      prywatnego przedsięwzięcia cały serwis wypada nieciekawie. I tu manipulacja (w
      końcu to "prezydencki zameczek"; informacja o braku przedstawicieli państwa na
      imprezie dopiero w drugiej połowie artykułu, a więc nie wszyscy czytelnicy do
      tego doczytają) i tam hipokryzja. Szkoda, GW kiedyś było stać na więcej.

To ja idę na balkon pogwizdać "Always Look on the Bright Side of Life".
    • Gość: psrt Dajcie się ludziom bawić! IP: *.gdynia.mm.pl 25.07.07, 22:10
    • bazylides stonesami gazeta bedzie rownie poruszona? 25.07.07, 22:21
      ciekawe, ciekawe.
    • Gość: karol doRredaktorow GW: IP: *.chello.pl 25.07.07, 22:28
      PRZSESTANCIE JUZ SIE PODNIECAC TA ZALOBA!

I PIER*OLIC O TYM OD 3 DNI.

MAM TEGO DOSC!

To juz jest przegiecie, ze nawet takie serwisy jak allegro, bankier zmienily
      szaty i zamieniaja sie w zalobnikow. To jest PARODIA zaloby, wstydzcie sie, bo
      to wy, redaktorzy, pomagacie blednym decyzjom urzednikow (prezydenta) zeby
      niszczyly to, czym prawdziwa zaloba byc powinna.
      • tepetoja ja np bardzo wątpie w szczerość tych modłów jakie 25.07.07, 22:31
        wzoszą ludzie do kamery (w tym nasz durny prezio - aż dziw, że nie zapomniał
        którym rapciem ma sie przeżegnać...tak sie krygował z tym pacierzem do kamer)
    • tepetoja No bez przesady..to jest prywatna sprawa każdego 25.07.07, 22:28
      jaks pędza czas... Hotel w rezydencji prezydenckiej w Wiśle to takie zadupie,
      że tylko białym niedźwiedziom mogli zakłócić bogobojny spokój. Tam wokoło nikt
      nie mieszka - a ci zgorszeni po co się tam po nocy pałętali????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka