Dodaj do ulubionych

Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki

07.07.03, 12:58
Ja i moi czterej kumple z dzielnicy mówimy (a niektórzy twierdzą, że
bełkoczemy) językiem pijackim. I nie jest to żadna gwara pijacka, ale odrębny
język.
Czujemy się związani silnie z naszym miejscem zamieszkania i sklepem
monopolowym. Kultywujemy stare tradycje, wsród których ochlejstwo, jest na
pierwszym miejscu. Więc zasługujemy na to, by państwo polskie uznało nas za
mniejszość. Żądamy miejsca w parlamencie. Żądamy autonomi i zniesienia akcyzy
na tanie wino (okradaja nas urzędasy warszawscy).
Jest nas pięcioro, a więc kupa. Wielki my naród.
Obserwuj wątek
    • duszek15 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:15
      To nic nowego !
      Taka narodowość już istnieje,
      podało ją najwięcej badanych obywateli Polski.
    • Gość: AA Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.03, 13:16
      przeca juz zescie nim som
      • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:34
        Jak takie zniemczone i pogierkowskie „poloki” przez małe „p” i do tego brudne,
        bo umorusane od kradzionego z wagonów węgla, kocmołuchy z familoków, mogą
        twierdzić, żem ja Polak, a nie Pijak. Oni sami zaprzeczają swej polskości i
        zabraniają innym, by im ją imputować, a mnie bezwstydnie pouczają i
        uświadamiają. Co za obłuda!. Ja narodowości pijackiej jestem i niech nikt mi
        nie wmawia, że jest inaczej.
        Pyrsk w ten głupi hanyski pysk!
        • duszek15 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:37
          Pijak = Polak
          No to siup tępy polski dziup.
          • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:41
            dobry i mądry Ślązak = Polak-patriota
            a
            zniemczony, pogierkowski hanys = sprzedawczyk z RAŚ
    • castorp Z historii i martyrologii & & #35 8222;narodu& & #35 8221; śląskiego 07.07.03, 13:39
      Kolejne prześladowania Ślązaków. Policja w Gliwicach ujęła szajkę (15 osób)
      złodziei węgla przewożonego koleją i spałowała im dupy.
      To następny dowód na to, jak okrutni są ci poloki, jak ciemiężą naród śląski.
      Chwała bohaterom ludu śląskiego, którzy doznają krzywd i prześladowań od
      funkcjonariuszy państwa polskiego
    • duszek15 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:44
      Twój post pasuje jak ulał do sławnego na cały świat przysłowia:
      "Pijany jak Polak"
      • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:50
        Nie wierz stereotypom, które obrażają twój własny naród. Choć nie jestes jego
        dobrym synem, to mimo wszystko nie powtarzaj bzdur. Statystyczny Niemiec czy
        Czech wypija dwa razy więcej alkoholu niż statystyczny Polak. A wy na Ślasku
        (skoro jesteście tak mocno poniemczeni i nieco zczechizowani) na pewnio
        wyrabiacie powyżej sredniej, która jest w pozostałej części Polski.
        • duszek15 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:59
          castorp napisał:

> Nie wierz stereotypom, które obrażają twój własny naród. Choć nie jestes jego
          > dobrym synem, to mimo wszystko nie powtarzaj bzdur. Statystyczny Niemiec czy
          > Czech wypija dwa razy więcej alkoholu niż statystyczny Polak. A wy na Ślasku
          > (skoro jesteście tak mocno poniemczeni i nieco zczechizowani) na pewnio
          > wyrabiacie powyżej sredniej, która jest w pozostałej części Polski.

Kto ostatnio leżał przed moją kamienicą posikany ?Polak a kto by inny.
          Poczytaj o kulturze picia alkoholu w karajach ucywilizowanych :Czechy ,Niemcy
          Austria,a potem się wypowadaj ty polska powsinogo.

Nie przypominam sobie ,ani jednego momentu w moim długim życiu , kiedy miałbym
          siebie utożsamiać z narodem polskim.
          • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 14:13
            duszek15 napisał:
            > Kto ostatnio leżał przed moją kamienicą posikany ?Polak a kto by inny.

Nie wiem, może twój stary leżał przed tą kamienicą albo inny twój hanyski
            pobratymec. Pewnie bełkotał gwarowo tak, żeś nawet ty nie mógł go zrozumieć.

> Nie przypominam sobie ,ani jednego momentu w moim długim życiu , kiedy
            miałbym siebie utożsamiać z narodem polskim.

Nie przypominasz sobie? Masz luki w pamięci? Chyba za dużo pijesz hanysie.
            Albo może miałeś złych rodziców, którzy zamiast cię wychowywać na dobrego
            polaka, wolęli włóczyc się po melinach rozrzuconych po familokach, przepijać
            cały zarobek za fedrowanie, a głodnego dzieciaka samopas zostawiać na ulicy z
            kluczani na szyi.
            • duszek15 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 14:21
              castorp napisał:

> Nie przypominasz sobie? Masz luki w pamięci? Chyba za dużo pijesz hanysie.
              > Albo może miałeś złych rodziców, którzy zamiast cię wychowywać na dobrego
              > polaka, wolęli włóczyc się po melinach rozrzuconych po familokach, przepijać
              > cały zarobek za fedrowanie, a głodnego dzieciaka samopas zostawiać na ulicy z
              > kluczani na szyi.
              >

Mnie rodzice w dobrym duchu wychowali.
              W szkole dzięki temu nieuległem demoralizacji polskiej.

Jedynie co sobie przypominam ,to że Polacy mieszkający w mojej kamienicy
              na strychu zalegają z czynszem.Jeśli dalej tak pójdzie to moja śląska gościnność
              się skończy.Polecą na zbity pysk prosto na bruk.
              • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 14:42
                duszek15 napisał:
                > Mnie rodzice w dobrym duchu wychowali.
                > W szkole dzięki temu nieuległem demoralizacji polskiej.

Nie zazdroszczę takich rodzicieli.
                W dobrym duchu? To że wyrzekasz się własnego narodu i dajesz posłuch
                popaprańcom, którzy na waszej naiwności i biedzie chcą zbić kapitał polityczny
                i dochrapać się cieplutkich posadek, jest niby w dobym duchu?

> Jedynie co sobie przypominam ,to że Polacy mieszkający w mojej kamienicy
                > na strychu zalegają z czynszem.Jeśli dalej tak pójdzie to moja śląska
                gościnnoś
                > ć
                > się skończy.Polecą na zbity pysk prosto na bruk.

Kopalnie nie płacą już od lat składek ZUS i podatków. Mało tego, jeszcze je
                trzeba subwencjonować. Polikwidować to w cholerę, a hanysów na zbity pysk
                wyrzucić na bruk. Co mnie oni obchodzą? Ja jako podatnik nie będę z moich
                pieniędzy ich utrzymywał.
                Jeszcze te kocmołuchy przyjeżdżają z pretensjami protestować do Warszawy,
                niszczą fasady budynków, szczają po bramach i korki komunikacyjne powodują.
    • naphta Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:50
      Witaj Hans. Widzę, że w Berghofie internet podłączyli :-)
      A tak poza tym, w Twoim wieku już takie nałogi? Mniej cielesnych przyjemności
      bym zalecał.
      Naphta
      • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 13:53
        Settembrini polecił mi ten dobry staropolski sposób na gruźlicę, podobno
        rozpowszechniony zwłaszcza na Śląsku, tj. pić jak najwiecej rozgrzanego piwa i
        nie tylko z okazji Barbórki.
        • naphta Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 14:10
          castorp napisał:

> Settembrini polecił mi ten dobry staropolski sposób na gruźlicę

No to ja już sobie z nim porozmawiam. Żeby tak młodzież deprawować :-)
          • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 07.07.03, 14:47
            Już tacy są ci masoni. Żadnej moralności i przyzwoitości. Ty jako jezuita sam
            wiesz to najlepiej.
            • settembrini Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 08.07.03, 20:33
              widzisz drogi Hansie... jak zwykle przeinaczasz moje slowa. ja zalecalem tylko
              lampke wina po obiedzie a nie flaszke wodki na dobranoc. wciaz wiele pracy
              mnie czeka nad ksztaltowaniem twojej osobowosci, ktora wciaz delikatna i
              niedojrzala jest materia. mam tylko nadzieje, ze sie nie narkotyzujesz.
              porozmawiamy sobie, gdy tylko wroce do katowic

castorp napisał:

> Już tacy są ci masoni. Żadnej moralności i przyzwoitości. Ty jako jezuita
              sam
              > wiesz to najlepiej.
    • Gość: oberschlesier POLSKI NAROD IP: *.dip.t-dialin.net 07.07.03, 20:35
      WEDLUG OPISU TWOJEGO TAKI NAROD PIJACKI JUZ ISTNIEJE I NAZYWA SIE - POLSKA!
      mam dla ciebie propozycje: wal glowa o sciane i zaloz panstwo scianowalaczy.
      wal az do nieprzytomnosci moze zostaniesz prezydentem.

• castorp [...] 08.07.03, 12:07
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kurt [...] IP: *.one.pl / 192.168.0.* 08.07.03, 12:14
          • castorp [...] 08.07.03, 12:34
            • Gość: V1 Re: castorp czuć od ciebie gorolem. IP: 194.55.237.* 08.07.03, 13:13
              Castrop ilu was jest ?
        • gosciu_z_niemiec Re: POLSKI NAROD UBER ALLES 08.07.03, 22:04
          castorp napisał:

> A niemry to najbrzydsze babsztyle na całej kuli
          > ziemskiej. Z takimi dużymi, tłustymi dupskami made in Germany nie spełniają
          > nawet bardzo liberalnych norm europejskich. A do tego cuchną zjełczałym
          > piwem.

Polski chlopcze z szerokim, kwadratowym, pradopodobnie lysym lbem. Niemki to w
          znakomitej wiekszosci kobiety o klasycznej urodzie, rozlozyste i kobiece,
          piekne jakimi sa, swiadome tego i nie pozujace na kogos, kim nie sa,
          przeciwienstwie do Polek z plaskimi dupami i szerokimi, azjatyckimi twarzami i
          marzenami o wygladzie Wloszki, a w lozku nudnych jak tygodniowa sraczka.
          • castorp Re: POLSKI NAROD UBER ALLES 09.07.03, 10:42
            Niemcze, o ponurej gębie tresowanego borsuka i wytrzeszczem germańskiej wredoty
            w oczach, może i ci się niemry podobają, bo są z tego samego gatunku, co ty.
            Ale obiektywnie patrząc, to są one obrzydliwymi babsztylami, a do tego jeszcze
            zmanierowanymi, zepsutymi i zfemizowanymi. Nie dziwota, że tak wielu niemców
            szuka sobie żon na wschodzie.
            Owszem, może politycznie to będzie, że się nazwie grube dupska niemek,
            rozłożystymi, a ich końskie twarze klasyczną urodą. Ale nie czarujmy się. Koń
            jaki jest, każdy widzi. A do tego niemki to kompletne bezguście, jeżeli chodzi
            o styl ubierania się. Większość z nich to typowe dżinsiary. Nawet stare babska
            niemieckie upychają swoje za tłuste dupska do przymałych jeansów i myślą, że
            są „trendy”. Słowianki (Polki, Czeszki, Ukrainki i Rosjanki) są najładniejszymi
            kobietami na świecie i nie można ich nawet porównywać do włoskich, mosiężno-
            brązowych małpek, które na stare lata ulęgają okropnemu roztyciu na skutek
            diety makaronowej i do tego są cholernie gadatliwe i kłótliwe. Polska kobieta
            to dyskretna elegancja i wrodzone piękno, do tego w większości przypadków -
            dobre wychowanie. A i biustami polskie kobiety mogą się pochwalić w całym
            świecie.
            A w sprawach łóżkowych Polki nie są takie beznamiętne i zimne jak niemki i na
            pewno nie są w niczym gorsze od Włoszek czy Francuzek.
          • silesius88 Re: POLSKI NAROD UBER ALLES 04.11.03, 19:04
            gosciu_z_niemiec napisał:

> Niemki to w
            > znakomitej wiekszosci kobiety o klasycznej urodzie, rozlozyste i kobiece,
            > piekne jakimi sa, swiadome tego i nie pozujace na kogos, kim nie sa,

To nieprowda, moja Helga dusche dupsko mo !!! Uona kciala by wyglonduc jak
            Salma Hayek !!!
            Ja lubia sobie wypic po robota i mimo isch jo sloo'nski nyimiec to tych kce do
            tygo pyiackiego naroda. Mosche nie bydzie w tym narodzie podatkow na sznaps.

pyrsk
            silesius88
            • silesius88 Re: pijacki narod ueber alles 07.11.03, 11:56
              gosciu_z_niemiec napisał:

> Niemki to w
              > znakomitej wiekszosci kobiety o klasycznej urodzie, rozlozyste i kobiece,
              > piekne jakimi sa, swiadome tego i nie pozujace na kogos, kim nie sa,

To nieprowda, moja Helga dusche dupsko mo !!! Uona kciala by wyglonduc jak
              Salma Hayek !!!
              Ja lubia sobie wypic po robota i mimo isch jo sloo'nski nyimiec to tych kce do
              tygo pyiackiego naroda. Mosche nie bydzie w tym narodzie podatkow na sznaps.

pyrsk!
              silesius88
    • hugon Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 09.07.03, 13:04
      Pomysł z nowym narodem tak samo pojebany jak pomysł RAŚ ale rozumie twoje
      intencje :-)
      A w rozwinieciu jak to by mialo wygladać ?
      Bo każdy naród sklada się z różnych klas np;
      a- pijących czystą a ta by się dzieliła na tych co popijają lub nie popijają
      tych popijających można by podzielić na tych co popijają
      -piwem
      -wodą gazowaną
      -wodą niegazowaną
      -kawą
      -herbatą
      itp itd
      a dalej są tacy co zagryzają
      a co z tymi co pija kolorowe destylaty własnej produkcji
      a z tymi co pija wina gronowe lub owocowe
      a miłośnicy drinków , koniaków, winiaków,
      Jak tak by poszukać to naród z tego wyjdzie całkim ciekawy napewno mocniej
      prawnie umocowany niz jakiś Śląski dziwoląg
      • castorp Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 09.07.03, 14:17
        Ja proponuje naród bezklasowy. Każdy, kto pije lub lubi wypić (wszystko jedno
        co) ma szanse przystąpić do tego narodu. Wystarczy się tylko czuć pijakiem i
        można się do mego narodu zapisać. Niemile widziani będą tylko abstynenci.
        Pomysł RAŚ jest pomysłem rasistowskim, bo oni dzielą Ślązaków na lepszych i
        gorszych, na bardziej śląskich i mniej śląskich. Próbują zawłaszczyć do
        prywatnych, partykularnych celów śląską tożsamość, tradycję, gwarę, całą
        szeroko rozumianą śląskość, która jak wszyscy rozumni ludzie wiedzą, jest
        częścią polskości w taki sam sposób, jak częścią polskości jest tradycja
        kaszubska, kurpiowska, wielkopolska, wileńska, małopolska, góralska, mazurska,
        mazowiecka itd.
        Twierdzą owi RAŚiści, iż wystarczy czuć, że jest się narodowości śląskiej, by
        taka narodowość obiektywnie istniała. Czy ja, gdy mi przyjdzie na to ochota i
        poczuję się Chińczykiem, to czy automatycznie wtedy zostanę tym Chińczykiem?
        Czy ja, jak będę nosił stożkowy kapelusz, pofarbuję sobie włosy na czarno, będę
        mrużył oczy, by wydawały się skośne, będę nakładał żółty puder na całą skórę,
        nauczę się chińskiego i zamieszkam w Chinach, będę przez to Chińczykiem.
        Oczywiście ze znacznie mniejszym wysiłkiem można zostać członkiem „narodowości”
        śląskiej. Przecież wystarczy wyrzec się własnego narodu, historii, przodków.
        Dlatego rozumiem doskonale, skąd się wziął idiotyczny i haniebny pomysł RAŚiu.
    • Gość: mrW-builder Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: *.blueyonder.co.uk 10.07.03, 02:37
      -swietny pomysl!
      -litosci

castorp napisał:

> Ja i moi czterej kumple z dzielnicy mówimy (a niektórzy twierdzą, że
      > bełkoczemy) językiem pijackim. I nie jest to żadna gwara pijacka, ale
      odrębny
      > język.
      > Czujemy się związani silnie z naszym miejscem zamieszkania i sklepem
      > monopolowym. Kultywujemy stare tradycje, wsród których ochlejstwo, jest na
      > pierwszym miejscu. Więc zasługujemy na to, by państwo polskie uznało nas za
      > mniejszość. Żądamy miejsca w parlamencie. Żądamy autonomi i zniesienia
      akcyzy
      > na tanie wino (okradaja nas urzędasy warszawscy).
      > Jest nas pięcioro, a więc kupa. Wielki my naród.
      • silesius88 Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki 05.11.03, 13:05
        Gość portalu: mrW-builder napisał(a):

> -swietny pomysl!

Jo tysch tok uwoschom !

pyrsk
        silesius88
    • Gość: antifa Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: *.adsl.hansenet.de 10.07.03, 09:15
      Jako kawosz, zglaszam goraca chec akcesu do Twojego narodu.

antifa
    • Gość: . nie trzeba zakladac, juz jest IP: *.arcor-ip.net 04.11.03, 20:54
      • Gość: Prawy do lewego Re: nie trzeba zakladac, juz jest IP: 62.233.241.* 05.11.03, 10:31
        A jako hymn narodowy, możecie zaanektować pieśń marszową "W Polskę idziemy..."
        Wojciecha Młynarskiego. Piękne i odpowiednie słowa, świetnie integrujące tak
        wielką społeczność o ambicjach narodowych.
        • silesius88 Re: nie trzeba zakladac, juz jest 05.11.03, 11:15
          Gość portalu: Prawy do lewego napisał(a):

> A jako hymn narodowy, możecie zaanektować pieśń marszową "W Polskę
          idziemy..."
          > Wojciecha Młynarskiego. Piękne i odpowiednie słowa, świetnie integrujące tak
          > wielką społeczność o ambicjach narodowych.

Ja tygo nie rozumia. Nasche karlusy zawsche suobie lubiom wypic nyi za duscho
          ale taki jyden schesciopak na fajrant jeschtche nyikomu nie zaschkodzil !

pyrsk
          silesius88
          • silesius88 Re: nie trzeba zakladac, juz jest 06.11.03, 02:27
            Gość portalu: Prawy do lewego napisał(a):

>A jako hymn narodowy, możecie zaanektować pieśń marszową "W Polskę
            >idziemy..."
            >Wojciecha Młynarskiego. Piękne i odpowiednie słowa, świetnie integrujące t
            >ak
            >wielką społeczność o ambicjach narodowych.

Ja tygo nie rozumia. Nasche karlusy zawsche suobie lubiom wypic nyi za duscho
            ale taki jyden schesciopak na fajrant jeschtche nyikomu nie zaschkodzil !

pyrsk
            silesius88
    • Gość: Prawy do lewego Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: 62.233.241.* 07.11.03, 19:39
      Jakie powinny być charakterystyczne cechy identyfikacyjne "nowej" nacji?
      Na przykład: malinowy nos przechodzący w fiolet, obwisła dolna warga, szeroki
      pląsający krok z elementami padaczki, w skrajnych przypadkach tzw. "biała
      gorączka" (dellirium tremens). Na razie tyle wystarczy.
      • Gość: Wowa Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: 10.30.133.* 30.12.03, 15:48
        Mysle,ze jestescie jeszcze mlodzi,albo wiecznie pijani,poniewaz narod pijacki
        powsal juz b.dawno temu.
    • Gość: antyballest Re: Zakładam z kumplami nowy naród... pijacki IP: *.dip.t-dialin.net 29.12.03, 17:17
      Popieram !!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka