Dodaj do ulubionych

Freidland- kiery bel?

IP: 193.0.74.* 14.12.01, 12:25
Czytolech ganz interesujaca dyskusja o 'Traiskirchen-Austria refugee camp' w
cynsci Polacy zagranica.
Bel sam kierys we lagrze w Friedlandzie?
Jo teroski mom 20 lot. Haslo 'Friedland' to bel trwoly elyment swiadomosci
spolecznej Gornego Slunska i przyczyna wielu dylematow Slonzokow, z kierych
czynsto nic ni rozumiolech jako bajtel. Co to za doswiadczenie z perspektywy
lot? Jak tyn lagier w ogole wyglondol, bo mnie sie trudno to teroski
wyobrazic? Gotka zaczynta na forum ogolbym- Polacy zagranica
Obserwuj wątek
    • Gość: andy Re: Freidland- kiery bel? Martin IP: 212.19.40.* 14.12.01, 15:03
      hallo Martin bylo tyla ludzi ze my spali na sali gimn. w Göttingen
      a autobusami nos woziyli do F.
      bylo fajnie ludzie byli weseli ze nareszcie jym sie udalo uciyc z tego PRL-
      komuchowego syfu . Ludzie jo sie naprowda pocul wtedy wolny jak ping pong....
      Bylo pora fajnych momyntof jak zech zapyndziyl do "konta" tako blondynka co mi
      pytala lo sprawy wojskowe, za pierona niy chciala godac zy mnom po polsku, a
      wiym ze umiala, no to zech ji pedziol ze jo wlasnie przed wojskym polskym
      uciekom w wolny swiat, i ze jo sie tam malo kogo bol a tu to mi mogom
      wszyscy....nadmuchac bo tu jes wolnosc ( ha,ha ) a obywatelstwo i tak dostana
      po dziadku i lojcu. Co jesce chces wiedziec? i kaj miyszkos?
      • Gość: zeuge Re: Freidland- kiery bel? Martin IP: *.arcor-ip.net 14.12.01, 17:23
        Andy zapomnioles lo tych co samobojstwa popelniali bo lobywatelstwa niy dostali
        a w polsce wszystko sprzedali, lo ryku rozpaczy jak angliki listy andersa
        niymcom udostympniyli i tysionce musialo nazot jechac choc niy mieli za co itd.
        • Gość: andy Re: Freidland- kiery bel? Martin...zeuge IP: *.stg.tli.de 15.12.01, 09:50
          ty "zeuge" jo wiym fto mo arcor w doma....

lo samobojstwach nic niy wiym, jo ino wiym ze jakby mi sie wtedy tu niy udalo
          to witaj RPA abo Kanada. Nazod do tego syfu ani by mie cugym niy zacionli.
          • Gość: zeuge Re: Freidland- kiery bel? Martin...zeuge IP: *.arcor-ip.net 15.12.01, 14:17
            andy dobrze wiys jo je wieder da ;-)
          • Gość: zeuge Re: Freidland- kiery bel? Martin...zeuge IP: *.arcor-ip.net 15.12.01, 20:16
            Andy a lo rozpuscie pijanstwie zdradach malzynskich i rozlecialych rodzinach po
            przejsciu obozu tos napewno slyszol. Ja sie niywtorzy do lobozu dostali to
            robiyli to co downij we sodomie i gomorze abo i gorzij.
            • Gość: andy Re: .........................................zeuge IP: *.stg.tli.de 16.12.01, 11:43
              jo nikogo niy zdradzom, gorzoly niy pija, a co inni robom to mi powiywo, jo
              zawsze laza swojymi sciezkami.
              tamte casy wspominom b. milo bo jo to brol na wesolo, boch wiedziol ze lod tego
              momyntu bydzie ino lepi :-)))
              ludzie nareszcie jo byl wolny, wolny, wolny........ a Polska i komuna byla tak
              daleko :-)))
      • Gość: mesco Re: Freidland- kiery bel? Martin IP: *.ub.uni-leipzig.de 14.12.01, 17:50
        andy w którym to roku bylo?

Ja nocowalem w Schwesterwohnheim Uniklinik Göttingen, na unicampus. bylo to 1988

(Erwin z Zabrza mi sie podobal).
        • Gość: Hermann Re: Freidland- kiery bel? Martin IP: *.dip.t-dialin.net 14.12.01, 19:39
          Namen wie deinen tragen doch nur Stiere und Schwule! Bei dir sehe ich aber
          keine Hörner...!
          • Gość: mesco Re: Friedland IP: *.ub.uni-leipzig.de 14.12.01, 20:15
            NAmen wie deinen trug Goering.
            Rechts bist du ja nicht, du bist halt nur ein erbärmlicher Schlonsake

Gość portalu: Hermann napisał(a):

> Namen wie deinen tragen doch nur Stiere und Schwule! Bei dir sehe ich aber
            > keine Hörner...!

• Gość: andy Re: Freidland- kiery bel? ...mesio IP: *.stg.tli.de 15.12.01, 09:47
          niy mogac ci pedziec kedy bo to tajymnica panstwowo
          ale ci ino moga pedziec ze w tym samym :-)))
          kolyjka byla lod Friedlandu az na autobana
          • Gość: mesco Re: Freidland- kiery bel? ...mesio IP: *.ub.uni-leipzig.de 15.12.01, 14:07
            obled, nie spodziewalbym sie tego.
            A tak ogólnie to ja bylem jak jeszcze nie bylo tak wiele ludzi, na samym poczatku roku 1998.
            Göttingen bylo niezle, bylem tam prawie 2 tygodnie, cale miasto zwiedzilem na pieszo!
            Potem odeslali mnie na Unna-Maassen, ty zes pewnie pojechal na Stuttgart...

Gość portalu: andy napisał(a):

> niy mogac ci pedziec kedy bo to tajymnica panstwowo
            > ale ci ino moga pedziec ze w tym samym :-)))
            > kolyjka byla lod Friedlandu az na autobana

• Gość: andy Re: Freidland- kiery bel? ...mesio IP: *.stg.tli.de 15.12.01, 19:13
              niy naprzod do Rastatt(?)
              jo jus noprzod zaciongnoljenzyka kaj sie nojlepi loplaci jechac.
    • Gość: Martin Ni sczimia IP: 193.0.74.* 15.12.01, 11:48
      Pierona! Stego co moglech przeczytac sam i na forum ogolnym wnioskuja,
      ze jak kierys miol papiery to Staatsangehoerigkeitsausweis zalatwiol w ciagu
      tydni/miesiecy. Teroski trza tym haharom z bundesverwaltundsamt latami ze
      gardla wydzierac tyn pieronski ausweis i to w sondzie. Rok tymu zrobilech
      antrag i cisza. Kuzyn mamy zalatwiol 5 lat (jego brat siedzi od lot 70 w
      Bayerach!). A jak kierys miol III VL jak moje starziki to prawie beznadzieja.
      Dyc BRD trza mlodych preznych emigrantow- jo mom 20 lot, znom jenzyki (abi
      robilech po angielsku), studiuja jura sam w Polsce (Andy, w Gorolenstadt) i
      chciolbych po abszlusie zajonc sie prawem EU ino pass musza miec odpowiedni bo
      Polska to gibko ni wlezie. Cholera mnie biere!
      Wie kierys jak sie nazywola ta komisja co tyn raport o potrzebie wpuszczenia
      emiagrantow zw. na strosc Nimcow wypusicila, chyba do nich napisza.
      • Gość: mesco Re: Ni sczimia IP: *.ub.uni-leipzig.de 15.12.01, 14:10
        Mysmy wyjedzali w latach 80ych, wiekszosc na tzw. laczenie rodzin.
        Jezeli twoja rodzina mieszka 30 lat, a ty zes studiowal sobie spokojnie w Gorolenstadt, to znaczy ze nie
        miales checi "laczyc sie" ze swoja rodzina.
        Poczytaj sobie dokladnie Kleingedrucktes (po gorolsku: to co jest malymi literkami wydrukowane na
        drugiej stronie. Jako Niemiec powinienes znac tryby niemieckiej maszynerii biurokratycznej).

Gość portalu: Martin napisał(a):

> Pierona! Stego co moglech przeczytac sam i na forum ogolnym wnioskuja,
        > ze jak kierys miol papiery to Staatsangehoerigkeitsausweis zalatwiol w ciagu
        > tydni/miesiecy. Teroski trza tym haharom z bundesverwaltundsamt latami ze
        > gardla wydzierac tyn pieronski ausweis i to w sondzie. Rok tymu zrobilech
        > antrag i cisza. Kuzyn mamy zalatwiol 5 lat (jego brat siedzi od lot 70 w
        > Bayerach!). A jak kierys miol III VL jak moje starziki to prawie beznadzieja.
        > Dyc BRD trza mlodych preznych emigrantow- jo mom 20 lot, znom jenzyki (abi
        > robilech po angielsku), studiuja jura sam w Polsce (Andy, w Gorolenstadt) i
        > chciolbych po abszlusie zajonc sie prawem EU ino pass musza miec odpowiedni bo
        > Polska to gibko ni wlezie. Cholera mnie biere!
        > Wie kierys jak sie nazywola ta komisja co tyn raport o potrzebie wpuszczenia
        > emiagrantow zw. na strosc Nimcow wypusicila, chyba do nich napisza.

• Gość: andy Re: Ni sczimia....Martin IP: *.stg.tli.de 15.12.01, 19:17
        nojwazniyjszy byl wtedy "Vertriebeneausweis" na podst. tego dostowalo sie
        obywatelstwo.
        Kaj studiujes?
        i cymu prawo, w Niymcach prawnikow i dochtorof jes doc, brakuje inzynierof.
        • Gość: andy Re: Ni sczimia....Martin IP: *.stg.tli.de 15.12.01, 19:20
          i jesce jedno w 1990 zmiyniyly sie przepisy i s 3 Volkslistom niy mos szans
          :-(((((
      • Gość: zeuge Re: Ni sczimia IP: *.arcor-ip.net 15.12.01, 20:14
        zly kierunek zes lobrol... jako informatyk po studiach wziyni by cie lod razu
        bez zodnych papiyrow a i byc zdziebko zarobiol.
      • Gość: Martin Re: Ni sczimia IP: 193.0.74.* 17.12.01, 10:23
        Mesco, Jo je Deutsche im Sinne des GGs, co ni znaczy ze ni moga czuc sie
        Slonzokiem (i federalnym Europejczykiem, ale to jusz inna bajka). Nowet jako
        poczatkujacy jurastudent (Warschauer Uni)wiem ze rozporzadzeniem z 42 moj
        starzik i ur-starzik dostoli obywatelstwo, a w demokratycznym Rechtstaat
        pozbawic kogos obywatelstwa to nima hop siup i ni moze zrobic tego
        Bundesverwaltungsamt bez zmiana interpretacji przepisow w 90; nowet jesli do
        tyros vervaltungsgericht tego ni podwazyl. Jak bydzie trza byda apelowol do
        Trybunalu Sprawiedliwosci EU w Luxemburgu kaj na problym bydom patrzec z punktu
        widzenia prawa a ni. Odwolanie do bundesverwaltungsmat jusz mom przygotowane i
        dopieszczone co do szczegolu.
        Wkurza mnie ino ze to je impreza na lata a jo teroski jestym we szczycie formy,
        teroski mom 100 tysionce pomyslow na doba z kierych polowa rozbija sie o
        problym falcher pass- jak to Olechowski pedziol 'czlowiek do wynajecia'.
        Skuli baby-boomu lot 80 takich jak jo som na Slonsku je pelno, moi kumple z
        liceum tysz poskladali antragi. Jaki je zweck blokowania takich ludzi? Dyc
        zoden Slonzok zamachow w Nimcach czy kajs indzi w EU ni bydzie przygotowywol,
        ino pracowol i sklodki na Sozialversicherung placil. Ps: Informatykiem bydzie
        moj mlodszy o rok brat kiery ze mnom antrag zlozyl.
        • Gość: andy Re: Ni sczimia..................Martin IP: 212.19.40.* 17.12.01, 12:07
          Martin jo ci ino godom z 3 Volkslistom niy mos szans
          twoj dziadek z 3 Vlkslistom mog sie dac zabic za H.
          ale ty na ty podstawie niymieckigo obywatelstwa teroski jus niy dostanies :-(((
          take jes prawo niymiecke.

na "mesio" niy zwrocej uwagi, lon aak sie wypije to pise sam gupoty......
          lolyj go.
        • Gość: andy Re: Ni sczimia..................Martin IP: 212.19.40.* 17.12.01, 12:40
          Martin jo ci ino godom z 3 Volkslistom niy mos szans
          twoj dziadek z 3 Vlkslistom mog sie dac zabic za H.
          ale ty na ty podstawie niymieckigo obywatelstwa teroski jus niy dostanies :-(((
          take jes prawo niymiecke.

na "mesio" niy zwrocej uwagi, lon aak sie wypije to pise sam gupoty......
          lolyj go.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka