oczapowski Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą 26.09.07, 08:02 Co wola "bohaterscy policjanci" robic?? miasta.gazeta.pl/zielonagora/1,35182,4517350.html Po co sie narazac?! Norma mandatow wyrobiona, dzialanie jest, jeszcze moze jakiegos mlodego rowerzyste dokladnie sprawdzic? Takich mamy strozow. O strazay miejskiej to juz w ogole nie ma co mowic... Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik świętujmy nadal dzien bez kary smierci 26.09.07, 08:05 oby tak dalej, nie ma sprawcow,nie ma sprawy bo nikt nie zglosil,a jak juz ktos by dal znac ze taka akcja sie rozgrywa to policja by przyjechala za godzine Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą 26.09.07, 08:08 Zdziwienie? Koledze we Wrocławiu ukradli rower spod komisariatu, pod samą kamerą. Obraz nie był rejestrowany!!! Mnie tylko zaskakuje znieczulica społeczna, nie mówię już nawet o interwencji, ale chociaż telefon. Bydło. Odpowiedz Link Zgłoś
omnibus123 Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą 26.09.07, 08:08 jakby obrażał Kaczora to straż miejska od razy by zauważyła, ale faceta tylko zabili!!! To jest właśnie Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Gdzie najczęściej można spotkać straż miejską? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:10 Odp: Na rynku (to tylko metafora) w Katowicach gdzie zajmują się zatrzymywaniem samochodów wjeżdzających w zakaz wjazdu. No i oczywiście tylko w godzinach okołopołudniowych, wtedy gdy jest jasno i menelstwo i patologia jeszcze nie wyszła na ulice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: 206.19.210.* 26.09.07, 08:10 A to dlatego że "Bandyci się teraz boją!" (c) PIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość a ja się zapytam co robili udzie dookoła? IP: 195.66.68.* 26.09.07, 08:11 znieczulica!! nie chodzi mi o stawanie w obronie ale o głupi telefon na policję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: a ja się zapytam co robili udzie dookoła? IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:31 ten głupi telefon można przypłacić śmiercią w takim przypadku, bo Ty gadu-gadu z dyspozytorem, a sprawcy Ci łubu-dubu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: 194.213.204.* 26.09.07, 08:12 Cóż, jak wiadomo cała Polska odnowiła się moralnie po śmierci papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuejk policja w mieście ? heheheheheheh :( IP: 213.227.87.* 26.09.07, 08:13 przecież ich tu nie ma :( widział ktoś policjanta ? straż miejska zakłada tylko dyby na koła o drogówce już nie wspomnę, ich nie ma już wcale, kierowcy robią co chcą, dzika Turcja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: policja w mieście ? heheheheheheh :( IP: 213.227.87.* 26.09.07, 09:08 > przecież ich tu nie ma :( widział ktoś policjanta ? Widział. Przed 17-tą na Placu Miarki, 200 metrów od miejsca morderstwa, dwóch pałkarzy spisywało grupkę siedzącą na ławce przed pomnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.toya.net.pl 26.09.07, 08:13 kolejny dowód, że nikt normalny nie jeździ komunikacją miejską, po prostu jest to sport ekstremalny, gdyby ten 50 latek jechał swoim samochodem żyłby teraz, a że zachciało się komunikacji to sztywny a co do policji to szkoda nawet słów, ile razy przejeżdżają obok miejsca gdzie nastąpiło wykroczenie/przestępstwo i nie reagują, a powinni reagować nawet na parkowanie na chodniku czy przejechanie podwójnej ciągłej, na co przymykają oko bo np. nie są z drogówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: easy Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.zab.zigzag.pl 26.09.07, 08:37 Gliny są tylko wtedy ,gdy nie przechodzi się po pasach albo zamiast przejściem podziemnych (śmierdzącym i obszczanym) przebiega się przez ulicę. Codziennie na Placu Andrzeja na pasach dla pieszych parkują samochody , parkują na placu (srebrny Mrec SO....) i co i nic. Oni nie reagują na najprostsze wykroczenia, a co dopiero na morderstwo. Banda nierobów, o straży miejskiej lepiej się nie wypowiadać -dawno powinna być zlikwidowana, a kasa która na nich idzie powinna być przeznaczona na nowe etaty w policji (tylko kolegów ze straży pan Uszok musiałby wypier...na bezrobotne). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:29 Komisariat IV policji w Katowicach walczy z przestępczością drogową, łapie na brak pasów, świateł i na ich ulubionym skrzyżowaniu na ulicy Harcerzy Września 1939r. [małe skrzyżowanie, na którym ludzie najeżdżają na linie ciągłe] a dojazd 1 km zajmuje im minimum 8 minut (jak ulic nie pomylą)[do interwencji] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorky Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.chello.pl 26.09.07, 08:32 Pewnie ludzie byli przeniesieni do podglądania Krauzego. Ktoś chyba powinien za to polecieć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopwk Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 08:44 Nieraz obserwuję w Warszawie jak ktoś przechodzi na czerwonym świetle, a przejeżdżająca właśnie policja nie reaguje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Wydawało sie palantom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 08:44 Teraz w Policji jest sztab dyżurnego, a on sam nic nie robi.W milicji był dyżurny.I dlatego zajęci są wszystkim tylko, nie tym co potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat czekaja na 500 zetow podwyzki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 08:47 ciach Odpowiedz Link Zgłoś
princealbert a co robili przechodnie? 26.09.07, 08:52 zdziczenie i syf w tych Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: a co robili przechodnie? IP: 77.252.66.* 26.09.07, 09:06 Niestety to jest nasza straszna rzeczywistość i nie dotyczy to tylko Katowic, ludzie się po prostu boją , i nie ma się im co dziwić , bo jak się wstawia to kto im pomoże na pewno nie Policja , a poza tym strasznie tu dużo wypowiedzi "chojraków" którzy przy klawiaturze są mocni co oni by to nie zrobili , akurat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a co robili przechodnie? IP: 195.66.68.* 26.09.07, 09:15 tu nie chodzi żeby się wstawiać tylko o głupi telefon na policję Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: a co robili przechodnie? 26.09.07, 09:36 Gość portalu: gość napisał(a): > tu nie chodzi żeby się wstawiać tylko o głupi telefon na policję moze chodzi o to, ze policja zanotuje numer komorki telefonujacego? potem policja moze wezwac jako swiadka? a ludzie moze sie boja, ze potem bandzior sie zemszci na nich? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a co robili przechodnie? IP: 195.66.68.* 26.09.07, 10:02 zawsze można powiedzieć że sprawcy się nie rozpoznaje. poza tym jak nikt nie będzie reagował to to nie będzie ostatni przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re IP: 138.227.189.* 26.09.07, 10:52 Ciekawe, mozna powiedziec ze sprawcy sie nie rozpoznaje.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: IP: 138.227.189.* 26.09.07, 10:57 To jaks sie tak boja to moze niech nie wychodza z domu, bo moze kamera ich zarejestrowac, a to juz pewna smierc... A gdyby tak paru facetow ( tyle ze w K-cach ich nie ma ) podbieglo do zuli i chocby paskami im ryje stluklo to moze gosciu by zyl. Innym razem moze Ciebie ktos bedzie tlukl i wtedy sobie pewnie pomyslisz- oj, biedni przechodnie, nie reagujcie, bo bedziecie mieli klopoty... KAZDY czlowiek powinien reagowac INSTYNKTOWNIE na takie sytuacje. Strach przychodzi pozniej. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: 26.09.07, 12:27 Gość portalu: kuba napisał(a): > To jaks sie tak boja to moze niech nie wychodza z domu, bo moze > kamera ich zarejestrowac, a to juz pewna smierc... > A gdyby tak paru facetow ( tyle ze w K-cach ich nie ma ) podbieglo > do zuli i chocby paskami im ryje stluklo to moze gosciu by zyl. > Innym razem moze Ciebie ktos bedzie tlukl i wtedy sobie pewnie > pomyslisz- oj, biedni przechodnie, nie reagujcie, bo bedziecie > mieli klopoty... KAZDY czlowiek powinien reagowac INSTYNKTOWNIE na > takie sytuacje. Strach przychodzi pozniej. Ja tych przechodniow/gapiow nie usprawiedliwia, jedynie probuje sie zastanowic jaka byla ich motywacja, ze nie wezwali policji. Ja osobiscie bym bez namyslu i natychmiast zadzwonil po policje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:35 I może był byś kolejnym sztywnym do przyjazdu policji Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: 26.09.07, 20:31 Gość portalu: nobody napisał(a): > I może był byś kolejnym sztywnym do przyjazdu policji No nie, zadzwonilbym na policje z pewnej odleglosci, tak zeby bandziory mnie nie przyuwazyli. Taki bohater to ja nie jestem, zebym szedl bic sie z jakimis wypasionymi byczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: a co robili przechodnie? IP: *.data.3.dk 26.09.07, 13:29 Policja przyjmuje wezwania anonimowo i wzywający nie muszą być świadkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: a co robili przechodnie? IP: *.data.3.dk 26.09.07, 13:32 Policja przyjmuje wezwania anonimowo i wzywający nie musi występować jako świadek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: a co robili przechodnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 13:50 Chyba tylko w Danii. W Polsce zanim policja przyjmie zgłoszenie, to zgłaszający musi się przedstawić, podać adres zamieszkania itp itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawiak Re: a co robili przechodnie? IP: *.pan.pl 26.09.07, 14:04 Kompletna bzdura. Widziałem bójkę w Warszawie na przystanku (tzw. ustawkę) od razu zadzwoniłem, powiedziałem gdzie się tłuką, pan podziękował i powiedział, że wysyła patrol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: a co robili przechodnie? IP: *.toya.net.pl 27.09.07, 00:59 i co? przyjechał ten patrol? ja kiedyś w łodzi wzywałem do gnojków dewastujących przystanek, było późno i musiałem czekać na autobus, w ciągu pół godziny żaden radiowóz się nie zjawił a też dyżurny powiedział że już wysyła patrol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc portalu Re: a co robili przechodnie? IP: *.data.3.dk 26.09.07, 14:18 A wzywałeś policje w Polsce kiedyś? Bo ja nie raz o to w okolicach Katowic. Przedstawienia sie wymaga pogotowie i straż pożarna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: a co robili przechodnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 14:22 Owszem, wzywałem. Co prawda 4 lata temu i możliwe że coś się od tej pory zmieniło.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Re: a co robili przechodnie? 26.09.07, 20:34 Gość portalu: gosc portalu napisał(a): > Policja przyjmuje wezwania anonimowo i wzywający nie musi > występować jako świadek. jesli tak jest, to wobec tego zupelnie nie rozumiem tych gapiow? Moze zal im bylo pieniedzy na rozmowe z glina? Moze takie wezwania telefoniczne o pomoc powinne byc darmowe, nawet z komorki? Odpowiedz Link Zgłoś
ksks3 Na zbity pysk wywalić z roboty 26.09.07, 08:58 policjantów i strazników odpowiedzialnych za bezpieczeństwo w tym miejscu. Mają kamery, urzędują tuz obok i co nniechciało sie dupy ruszyć . Czy aparat bezpieczeństwa jest tylko skuteczny w walce politycznej ? Zobaczymy teraz czy skuteczny jest szef MSWiA a moze sprawa rozmyje sie w wielomiesięcznych wewnętrznych dochodzeniach i odpowiedzialni zdążą zwiać na emerytury ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyPolityk Dla stojących obok - współudział w zabójstwie!! IP: 195.205.192.* 26.09.07, 09:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Anonim co do monitoringu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:01 Trochę mi niezręcznie pisać, bo nie jestem ze Śląska a z Poznania, a na Śląsku byłem tylko parę razy. To zresztą nieistotne. Piszę po to, aby nadmienić, że w Poznaniu też miało miejsce ostatnio parę zdarzeń w których monitoring się nie popisał, aczkolwiek na szczęście nie tak tragicznych i dramatycznych jak to opisane powyżej. Może napiszę w trywialny sposób, że powinna w takim wypadku byc zastosowana "scieżka odpowiedzialności". Życia temu człowiekowi nie przywrócimy, ale od dziś powinno wygladac tak: pracownicy monitoringu widzieli i nie zareagowali (są policyjne billingi rozmów) - wylot i sprawa sądowa o współudział w pobiciu ze skutkiem śmiertelnym, jeśli przekazali oficerowi dyżurnemu a ten nie wysłał patrolu - no to ten wylot i rozprawa sądowa, patrol się ociagał - wylot i skierowanie do sądu. Przyznam, że problemem w przypadku monitoringu miejskiego jest to że pracownicy śpią, a często nawet maja ubaw że kogoś "malowniczo" poturbują (sic!) na zasadzie "patrz pan jak dostała w ryj" ("pozdrawiam" pracowników monitorujących prostytutki na Placu Cyryla Ratajskiego w Poznaniu). Może jest nie do uwierzenia, ale w Poznaniu pijaczki potrafiły ciagnąć metalową lśniącą rzeźbę Pegaza, wielkości większej od naturalnego konia, przez dosłownie pół miasta - w godzinach porannych, gdy po ulicach nic nie jeździ. Jak naliczono przekroczyli 17 (tak, siedemnaście!) punktów monitoringu i dopiero klawisz z więzienia na Młyńskiej zareagował (tu dyskusja, jaka miała miejsce na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=67&w=52119770&a=52170553 ). Tak więc twierdzę, że w chyba każdym polskim mieście monitoring nic nie daje, poza pracą (???) grupy pierdzistołków i zyskiem "biznesmenów miejskich" którzy wygrali co tu duzo gadać ustawione przetargi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radek Re: Kaczyński; Polska jest krajem bezpiecznym !!! IP: 212.74.127.* 26.09.07, 12:22 Bo jest bezpiecznym krajem - zapraszamy do Londynu - tu co tydzien ktos jest zastrzelony (przez gang pietnastolatkow na rowerach, abo czarnego w kapturze), ktos zostaje skatowany (przy wejsciu do stacji metra, pod dwma kamerami, w restauracji, w barze). Polska jest bezieczna tylko znieczulica jest ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hc Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.chello.pl 26.09.07, 09:15 maksymalna żenada i beznadzieja!!!!! nie mieszkam w kato, ale mam świadomość,że w każdym innym mieście też może mnie coś takiego spotkac, bo państwa na górze obchodzą tylko własne tyłki. za rok spadam za granicę, tam jest normalniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba W Katowicach nie ma facetow. IP: 138.227.189.* 26.09.07, 09:17 same cioty. Stali i patzryli jak dwoch gnoi maltretuje czlowieka. jestecie szmaciarze, worki miesa bez rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POlak Pewnie byli zajęci obrzucaniem błotem Sosnowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:29 i jego mieszkańców tak bardzo że nawet zdarzenia nie zauważyli. Bo tylko to te śmiecie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:28 Jestem przerażony bezdusznością wypowiedzi na ten temat... to nie chodzi o to czy monitoring działał czy nie działał, kamera jest tylko narzędziem do monitoringu a policjanci i strażnicy miejscy mająo bowiązek być na ulicy i chronić bezpośrednio ludzi przed bandytami. Ludzie na przystanku i okoliczni przechodnie, ktorzy byli biernymi świadkami tego tragicznego podbicia są współwinni śmierci człowieka. Od wielu lat zobojętnienie narasta, a śmierć Tego Człowieka to apogeum CZŁOWIEKU !!! REAGUJ NA WEZWANIE POMOCY INNYCH LUDZI - TY MOŻESZ BYĆ NASTEPNĄ OFIARĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libero Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:47 panie kaczyński!!!! ( z małej litery bo BRZYDZĘ się panem). Pieprzysz pan w kółko, że za rządów kaczej bandy poprawiło się bezpieczeństwo a obywatele czują się bezpicznie... I co teraz ???? Co teraz nałgasz głupim kmiotom żyjącym między Odrą a Bugiem ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syfek17 Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.chello.pl 26.09.07, 09:52 rozneglizowany i pijany lezal, porzadek zrobili, princealbert 26.09.07, 08:52 Odpowiedz zdziczenie i syf w tych Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kestra Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.aster.pl 26.09.07, 09:54 Przecież straz miejska NIGDY nie przyjezdza na wezwanie. Niedawno wzywalam straz ktora miesciła sie 2 ulice dalej - nie przyjechala wcale. Zadzwonilam ponownie, pani opryskliwie wyjasnila że widocznie są w terenie. Pojechalam na miejsce - na parkingu stalo z 7 samochodów, w środku panowie stali oparci i żartowali nudząc sie jak mopsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harcmistrz pedagog Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.c25.msk.pl 26.09.07, 10:21 Niedawno, na wieczornym spacerze, moja łagodna, prowadzona na smyczy psinka, została dwukrotnie zaatakowana i tarmoszona przez agresywnego buldoga [bez kagańca i smyczy]. Kiedy broniąc swojego psa przed atakującą bestią zwróciłem uwagę jego właścicielowi [młodemu wyrostkowi ok. 20 l.] usłyszałem słowa: - A co się, k..., nie podoba?!... Przy drugim ataku dałem buldogowi kopa, a jego właścicielowi gazem pieprzowym w pysk, bo się zamierzył, żeby mnie uderzyć. Wiem, że w ferworze owego zajścia przekroczyłem tzw. OBRONĘ KONIECZNĄ i pomyliłem użycie środków obronnych [kop & gaz], ale to wszystko tak szybko się działo, że nie było nawet czasu pomyśleć o przepisach... stosownych - w danych przypadkach losowych. Był też dramatyczny ciąg dalszy owego zajścia, ale skończyło się ono szczęśliwie, choć mogło być znacznie gorzej.(!) Jedyna rada: TRZEBA SIĘ SKUTECZNIE BRONIĆ!!! Jeśli nie da się uniknąć zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:52 Wg ducha prawa (i litery także, w zależności od interpretacji) to była obrona konieczna. Ale wg sądu i prokuratury (zwłaszcza) w tym chorym kraju pewnie nie. Zwłaszcza kop psu mógłby być odebrany jako znęcanie nad zwierzętami (do 2 lat pozbawienia wolności) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.c25.msk.pl 26.09.07, 22:52 Gość portalu: nobody napisał(a): > Wg ducha prawa (i litery także, w zależności od interpretacji) to była obrona > konieczna. Ale wg sądu i prokuratury (zwłaszcza) w tym chorym kraju pewnie nie. > Zwłaszcza kop psu mógłby być odebrany jako znęcanie nad zwierzętami (do 2 lat > pozbawienia wolności) Tragikomiczny był ciąg dalszy tego zdarzenia: Ten młodzieniec z buldogiem, jak dostał gazem w pysk, otrząsnął się nieco zaskoczony i zaczął rozglądać się za kamieniem. Nie było, to wyciągnął z kieszeni smycz do psa, w postaci grubej liny zakończonej ciężkim, strażackiego typu karabińczykiem, i zaczął nim wywijać usiłując uderzyć mnie w głowę. Wtedy poczułem lekki strach. Cofałem się w kierunku bloku mieszkalnego trzymając w uniesionej obronnie ręce pojemnik z gazem. Myślałem tak: jeśli walnie mnie tym hakiem, to przyjmę uderzenie na głowę albo w rękę, złapię za tę linę i... cały pojemnik gazowy właduję mu prosto w mordę.(!) Cofając się przewróciłem się o krawężnik z tyłu, a upadając uderzyłem ręką z gazem o bruk i pojemnik rozerwało mi w dłoni. Byłem bezbronny. Tego łobuza też zaskoczyło to, co się nagle stało. Wykorzystałem ten moment zawahania i schroniłem się w bloku. Tam już by nie mógł tak wywijać mi nad głową tym obuchem z liny zakończonej hakiem. Odpuścił!... I teraz szokujące zakończenie owego zdarzenia: Wyszedłem drugim wyjściem z tego bloku i nieopodal natknąłem się na idące młode towarzystwo z puszkami piwa w rękach [3 młodzieńców + 2 dziewczyny]. Panienki zaraz się zainteresowały moim przyjaźnie nastawionym psiakiem: - O jaki ładny piesek! - zaczęły go głaskać i podziwiać. - Tak, tak, tyle, że ten ładny sznaucerek-miniaturka przed chwilą o mało nie został zagryziony przez buldoga, a jego właściciel jeszcze chciał mnie uderzyć - opowiadałem fragmentarycznie niedawne zajście. - Który to??? Gdzie on jest?!... - poderwali się zgodnie młodzieńcy. - Zaraz mu napier...limy!!! - zakrzyknęli ochoczo i altruistycznie. A ten akurat wychodził z tym swoim buldogiem zza rogu budynku. I skoczyli w jego kierunku, ale zaraz się zawrócili mówiąc do mnie: - Szefie, wszystko w porządku! Nie, nie - jest "okay"! - widać było, że nagle odmienieni łagodzą "bojową" przed chwilą sytuację. - Ha, widzę chłopaki, że to jest wasz kolega z osiedla. No to zwróćcie swojemu koledze uwagę, żeby uważał z tym swoim agresywnym czworonogiem i wyprowadzał go w kagańcu i na smyczy - zakończyłem "dyplomatycznie", żegnając tę ICH PIĄTKĘ, i dziękując Panu Bogu, że mi pospołu nie na...kopali - bo mogli to zrobić całkiem bezkarnie. Było już po północy, po 24:00 godzinie. Zaczynał się kolejny NOWY DZIEŃ w IV RP... (HKP) ... TAK BYŁO... C Z U W A Ć ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greg Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: *.jzo.com.pl 26.09.07, 12:46 Jesteś idiotą. Za Tuska oczywiście nie będzie ani jednego morderstwa ni kradzieży czy rozboju. Istny cud-miód! Żenujące jest takie postrzeganie spraw, ale cóż - dziecię neostrady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odbyt I oto rządy PiSdzielców IP: 62.29.157.* 26.09.07, 09:53 Teraz macie prawo i sprawiedliwość PiSdzielskie jełopy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PiSdzielec Najważniejsze, że działała kamera u Krauzego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 09:57 Cała reszta się nie liczy. Jest mniej medialna. Co tam szary człowieczek, najważniejsze jest aby PiS rządził po wsze czasy w chwale i blasku! Odpowiedz Link Zgłoś
wrojoz Re: I oto rządy PiSdzielców 26.09.07, 10:30 Gość portalu: Odbyt napisał(a): > Teraz macie prawo i sprawiedliwość PiSdzielskie jełopy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sas Re: I oto rządy PiSdzielców IP: 32.107.8.* 26.09.07, 15:14 pewnie jak stara ci zupę przesoli to też winisz PiS i jak dostaniesz zatwardzenia to też wina rządu. Ciekawe która partia ma zaszczyt mieć w swoim elektoracie takich ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn Polaków należy trzymać za morde i pod rozbiory IP: *.is-a-tor-exit-node.see-http-tor.eff.org-for-details.spemaus.net 26.09.07, 09:57 Typowy polski syf.Wszystko na pokaz,wszędzie lipa i odwalanie roboty.Polska mentalność jest chora od 500 lat.Ten kraje nadaje się tylko pod rozbiory.Polak jest solidny tylko wtedy jak czuje bat nad sobą.Ten naród należy trzymać mocno za morde bo polska choroba już zaraża reszte Europy.W angielskim raporcie Polacy są największą gupą bandycką w Anglii.Pod względem napadów, rozboi i morderstw wyprzedzili nawet Puertorico zajmując piersze miejsce jako bandyci. W rozwoju gospodarczym Polska to też III Świat.Zadłużenie jak w III świecie, brak mjątku narodowego bo rozkradziony albo oddany w obce ręce za łapówki a chora władza łamie prawo i naciąga historie do własnych potrzeb politycznych będąc jednocześnie marionetką nowego swojego pana za oceanem. Żygać się chce widząc polską rzeczywistość i to polskie bagno. Odpowiedz Link Zgłoś
hera9 moze ktos z PO czy z LiD spotkal sie 26.09.07, 10:00 z dziewczyna i trzeba bylo sledzic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą IP: 213.135.35.* 26.09.07, 10:12 No coo? Przecież dla polskiej policji to normalna procedura! Gdyby sytuacja była wyjątkowa, np. bijącymi byliby policjanci, to przysłanoby patrol, aby trzymał z daleka ewentualnych świadków, ewentualnie, aby pomogli kolegom. Ale skoro zwykłe opryszki? Co się będą ruszać?! Mają nagrane, jak ofiara zginie, tym lepiej, bo sprawcy będą odpowiadać za zabójstwo, a nie za pobicie i Policji wzrośnie wykrywalność poważnych przestępstw. Jakby ofiarę obronili, to przecież "co by na nich mieli"? Tylko udział w bójce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucca Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą...N/C IP: 195.136.164.* 26.09.07, 10:17 Ludzie też zamiast stanąć razem obok siebie i powiedzieć jednym głosem 'zostawcie ich', wiadomo, ze czlowiek sie boi, ale kilka osób mogłoby zrobić wrażenie na bandziorach. Musze przyznac jednak, że czesto zdarza sie, ze tacy 40, 50, 50+ latkowie prowokują sami, wyzywają, nbasmiewają, grożą. Człowiek sobie stoi, a tu taki idzie sobie stary dziadek i sypie tekstem do Ciebie "uważaj" , "dostaniesz", albo się rzucają. Wiem, ze to dziwnie brzmi, ale tak jest. Nawet będąc młodym nie wiadomo co zrobić. Czy podejść i strzelić w twarz takiemu staruchowi, mamy wtedy mosliwosc pojscia do paki na troche, kare finansowa, mozlwiosc zabicia takiej osoby, itp. Mimo, ze sie obroniło honor, tym bardziej przy damiej jak sie jest. Z drugiej strony moze narazic sie na pośmiewisko przed ludźmi, brak honoru, wypadniecie w oczach kobiety na cfela jakiegos. Bądź tu mądry i cos zrób, nigdy nei wiadomo też czy taki stary dziad nie jest chory na głowe lub nie ma noża lub innego niebezpiecznego narzędzia, tak samo jest z młodymi, mogą być naćpani, napici i naoglądają sie kolegów, filmów i różnych innych głupot. Moim zdaniem powinni skazać na 25 lat wiezień z ciężkimi robotami lub w najgorszym wypadku kara śmierci, ale jak dla mnie jest to z jednej strony za ostra kara, lecz czasem byłaby uzadniona niesety. Co czuje taka rodzina takie zamordowanego przykładowo? Ojciec to był pewnie, wujek, dziadek moze nawet, mąż jakies kobiety, itp. Co do tych patrzących sie przez kamery jesli wogole patrza na monitoy powinni dostać od 1 do 2 lat wiezienia i zostac natychmiastowo zwolnieni ku przestrodze, bo jalkby sie ruszyli i szybko zadzwonili to wtedy moze Policja zdążyłaby zainterweniować jakoś, nawet kerzyczac z daleka mogliby przykladowo wystraszyc bandziorów i jakims cudem rpzezylby taki człowiek katowany. Moze wreszcie ktos sie tym kiedys zajmie? Po za Ziobrem nie ma juz innych osob kompentanych chyba do zajecia sie na powanzie wymairem sprwiedliwosci i zmienieniem kar w Polsce, stworzeniem pewnych zakazow dla młodzierzy lub wprowadzeniem wiecej patrolow, bo to ci sie dzieje to jest nie do wyobrazneia dla mlodych, starszych ludzi. dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nobody Re: Katowice: 50-latek skatowany przed kamerą...N IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.07, 16:52 Uważasz, że za naśmiewanie przy twojej "damie" można kogoś zabić. Jeżeli tak to tylko CIEBIE, bardzo nie dowartościowany jesteś jak komuś musisz po mordzie dać. Ziobro nic do tej pory nie zrobił, prawa ofiar są takie jakie były, prawa przestępców też (tylko, że większe niż ofiar). Obecny Kodeks Karny nie jest taki zły, tylko słabo przestrzegany przez sądy (i cały wymiar sprawiedliwości). Za przekroczenie obrony koniecznej pójdziesz siedzieć (nie chodzi o zemstę), nie masz czym się bronić [dostęp do broni powinin być ograniczony, ale tylko dla osób nie umiejących z niej korzystać i przestępców (środowisk patologicznych)]. Państwo nie zapewnia ochrony, za co bierze nasze/moje podatki. Odpowiedz Link Zgłoś