Gość: elcia Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.toya.net.pl 23.03.08, 17:58 to przykre ze nie bylo przy Nim nikogo kto mogl pomoc,ze zadna z bliskich osob nic w pore nie zauwarzyla....,wraz z Nim odeszlo piekno,wrazliwosc i subtelnosc,a przeciez chcial w perly zmienic deszcz.....? Dobrze ze znalazla sie osoba ktora jak On spiewal o Lenonie i dla Niego, spiewa dzis dla Mirka i o Mirku. tego nie da sie opisac jaki bol czuje gdy na Niego patrze i tak do konca nie moge uwierzyc ze sam dokonal takiego wyboru- TAKI GOSC JAK ON> i ta cisza..... Nigdy o Tobie nie zapomne Miroslawie Bregula a Twoje piosenki beda mi towarzyszyly do ostatnich moich dni-to dla nas wszystkich wielka strata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.08, 13:45 samego mnie ten ślimak zżera,ale nie można tego zwalać na innych,to moje życie i tylko ja sam odpowiadam za to jak będę je przeżywał nie czyniąc nikomu krzywdy.Bo po co kiedy największą robię sobie.Wszystko wyśpiewał,skomponował do tych pięknych słów wspaniałą muzykę,a tym samym przekazał coś z czego można skorzystać i wykorzystać to we własnym trzeźwiejącym życiu.Tak wrażliwego człowieka w dzisiejszych czasach rzadko można spotkać,a takiego jak On nigdy przedtem i potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolqa Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.08, 09:48 Piekny, bo szczery...prawdziwy... Spoczywaj w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paula Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.08, 19:38 Zespół Universe jest super ale z Mirosławem Bregułą. Jego piosenki są fajne jak On sam . A co tu dużo mówić o Jego głosie jest prześliczny . " Jesteś moim aniołem Miłością bez dna Jesteś moim wzorcem Którego widzę co dnia " " W taką ciszę wszystkie gwiazdy na niebie wyliczę Ciebie wołam, ale cisza i pustka dookoła " Mirosław Breguła na zawsze pozostanie w mym sercu . Odpowiedz Link Zgłoś
efkapll Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe 29.05.08, 19:49 Czytam te wpisy i jestem pod wrażeniem. Ilu znawców życia Mirka się znalazło - tych, którzy wyszli, tych, którzy są w trakcie i do tego matki, żony i kochanki się odnalazły. Co mu dałyście? Na pewno nie serce, nie przyjaźń. Zejdźcie z Mirka, bo nie macie prawa osądzać, wytrząsać się ani wymądrzać na temat problemów z którymi się borykał, a miał ich sporo i nie o alkohol tutaj chodziło. Alkohol, to pochodna. A może nie miał siły walczyć o życie, nie przyszło Wam to do głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz.mocarski@ Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.sta.asta-net.com.pl 01.07.08, 17:36 to dobrze ze w tym ostatnim wywiadzie mirek bez skrępowania opowiedział o swoich problemach ten wywiad to jak spowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ślązaczka ja myślę że... IP: 87.239.194.* 02.07.08, 12:18 Miał ciężkie życie. Ja myślę, że wszystko zaczeło się od śmierci mamy, od tego że ojciec go bił, ze nie miał poczucia bezpieczeństwa w rodzinie. A brak bezpieczeństwa spowodował, że nie umiał sobie poradzić w dorosłych życiu z problemami, jakimikolwiek dla niego bardzo ważnymi, małe problemy w małżeństwie, bo takie każdy ma... Mały problem powodował, ze uciekał w alkohol. Czuł się niedocenionym artystą na polskiej scenie, to też już był powód do picia. A jego żona może nie umiała mu pomóc, może ją to przerażało, przewyższało, na pewno na swój sposób się starała... Z tego co czytam i z jego piosenek wiem, ze był bardzo wrażliwym człowiekiem, którego świat przerastał, który kochał żonę i dzieci. Ja myślę, że całe jego życie, problemy go bolały, chciał żyć ale już nie miał sił w tym maratonie biec, nie dobiegł do mety, szkoda...:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: 87.239.194.* 02.07.08, 12:28 Czasami też się czułam w tłumie ludzi lecz sama. Samotność bolała do bólu, a na twarzy był uśmiech a w oczach łzy.A ludzi mi mówili to nie ty, przecież ty umiesz życ, głośno się smiejesz, cieszysz małymi rzeczami, ale mimo to samotność boli.Na szczęście znalazłam kogoś przy kim juz nie czuję się samotna i chcę znów żyć, mam szczęście. A Mirek nie miał tego szczęścia, szczęścia żeby chciec zyc dla kogos.ZROZUMIENIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARCIN ZWOLEŃ Mirek to największy kompozytor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 18:58 Odzszedł jeden z największych kompozytorów i twórców.Ci którzy nie znali Go osobiście stracili brata,Ci którzy słuchali Jego aksamitnego głosu stracili przyjaciela i prawdziwego kumpla.On nadal jest obecny w piosenkch,które mozna słuchać za każdym razem interpretując je inaczej bo tego nas Mirek nauczył.Dziekuje Bogu że pozwolił mi choć raz spotkać mojego Mr.Lennona jakim byłes i na zawsze pozostaniesz dla mnie Mirku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ringo mirek IP: *.petrus.pl 25.10.08, 00:09 byles wspanialym czlowiekiem bede cie pamietal....... dziekuje ci wolales przez cisze a nikt cie nie uslyszal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BIMOTA Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.adsl.inetia.pl 24.11.08, 16:28 Oby choc jedna osoba po przeczytaniu tego naprawde pomyslala nim siegnie po pierwszy czy kolejny kieliszek... Bo wiekszosc pomysli "ja wiem ile moge wypic"... Tak przeciez mowia wszyscy zyczliwi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttsnajpre Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.08, 17:54 tak duzo dał nam a tak mało dostał, szkoda ze nie zrobił tego 25-ciolecia,szkoda ze postawił sobie tego za cel lub ktos mu tego z bliskich nie podsunął.cenie go za to ze umie sie przyznac,że takie wartościowe piosenki tworzył sam, nie kupował tekstów!prawda jak powiedzial w ostatnim wywiadzie,w taka cisze to jest piosenka na universalna i mysle ze nie jedna miłośc na rantce sie przy niej spwłni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ARTUR Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.cable.ubr04.trow.blueyonder.co.uk 22.08.09, 04:51 ALKOHOLIZM TO STRASZNA CHOROBA I DOSKONALE WIEM CO MIREK CZUŁ,PONIEWAŻ SAM JESTEM ALKOHOLIKIEM NIEPIJĄCYM OD 7 LAT.DEGRADACJA ALKOHOLIKA KTÓRY NIE PIŁ 10 LAT,I ZACZĄŁ PONOWNIE PIĆ NASTĘPUJE LAWINOWO,BARDZO TRUDNO JEST ZATRZYMAĆ TEN PROCES.BEZ BRAKU POMOCY BLISKICH I RODZINY DOPROWADZA DO OPŁAKANYCH SKUTKÓW,TO WŁAŚNIE MYŚLĘ SPOTKAŁO MIRKA.ALKOHOL NIE WYBIERA W MATNIĘ ALKOHOLOWĄ WPADAJĄ RÓŻNI LUDZIE I NIE MA NA TO REGUŁY.LUDZIE Z KTÓRYMI LEŻAŁEM LUB BYŁEM NA TERAPIACH POCHODZILI Z RÓŻNYCH WARSTW SPOŁECZNYCH ,BYLI TO LEKARZE,PRAWNICY A NAWET KSIĄDZ.WIELE BY O TYM PISAĆ,ALE NIE O TO CHODZI.PRZEZ ALKOHOL ODSZEDŁ OD NAS WIELKI ARTYSTA I CHWAŁA MU ZA TO CO ZROBIŁ,JEDNYM SŁOWEM WIELKA STRATA.MOŻEMY SIĘ ZA NIEGO MODLIĆ I JEDYNIE WSPÓŁCZUĆ RODZINIE.SPOCZYWAJ W POKOJU MIRKU BĘDZIE NAM CIEBIE BRAKOWAŁO,LECZ NA ZAWSZE POZOSTANIESZ W NASZEJ PAMIĘCI.ARTEK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DIADORA Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 11:29 Tu w tym wywiadzie jest wszystko BIAŁE NA CZARNYM.I pytam się gdzie była przynajmniej jedna osoba WIDZĄCA!!!-CO SIĘ Z MIRKIEM DZIEJE,a moze było tak wygodziej...udawać,że sie nic nie dzieje.Znam ten problem od podszewki,mąż przez 9 DŁUGICH lat pił,za kilka dni mine 1 jak nie pije-byłam ,walczyłam,a teraz sie uśmiecham-bo mam powody.P.S. Zapamietajcie sobie,taki człowiek nigdy nie poprosi o pomoc,nigdy sie nie przyzna kim jest.A alkocholikiem sie jest do końca życia-to jest choroba.WIELKA "STRATA" ŻE STRACILIŚMY TAKIEGO ŚWIETNEGO WOKALISTE,Z ANIELSKIM GŁOSEM ,BÓG Z TOBĄ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pietruszka Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 11:34 Tu w tym wywiadzie jest wszystko BIAŁE NA CZARNYM.I pytam się gdzie była przynajmniej jedna osoba WIDZĄCA!!!-CO SIĘ Z MIRKIEM DZIEJE,a moze było tak wygodniej...udawać,że sie nic nie dzieje.Znam ten problem od podszewki,mąż przez 9 DŁUGICH lat pił,za kilka dni mine rok jak nie pije-byłam ,walczyłam,a teraz sie uśmiecham-bo mam powody.P.S. Zapamietajcie sobie,taki człowiek nigdy nie poprosi o pomoc,nigdy sie nie przyzna kim jest.A alkocholikiem sie jest do końca życia-to jest choroba.WIELKA "STRATA" ŻE STRACILIŚMY TAKIEGO ŚWIETNEGO WOKALISTE,Z ANIELSKIM GŁOSEM ,BÓG Z TOBĄ.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J H Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.3s.pl 10.12.09, 02:35 SZKODA ZE NIKT NIE UMIAL MIRKOWI POMOC ALE TO CO PISZECIE UMACNIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paulina Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 20:22 [*] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ostatni wywiad wokalisty zespołu Universe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.10, 11:03 :-((( smutne Odpowiedz Link Zgłoś