Dodaj do ulubionych

Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy

IP: *.katowice.pl 14.12.07, 18:06
zapraszam wszystkich do Warszawy - może da się w ten sposób wyprosić
(wyflaszować) aferałów i Don Tuska :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: jakitaki Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 18:17
      rozbierzcie ten barak to problem z robieniem zdjec sie sam rozwiaze.
      swoja droga moze niech gazeta zrobi wernisaz tych prac. zachwyca nas
      na pewno swoja uroda =
      • Gość: spr1 Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.range86-145.btcentralplus.com 14.12.07, 19:20
        I PISowy jezyk konfrontacji w wydaniu ochroniarza:
        - Jesteście tutaj po to, by nas sprowokować, ale my się nie damy.

Jasne. Prowokowac. Banda matolow.
        • Gość: pyz Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.eranet.pl 14.12.07, 22:51
          > I PISowy jezyk konfrontacji w wydaniu ochroniarza:
          > - Jesteście tutaj po to, by nas sprowokować, ale my się nie damy.
          Jasne, że się nie dadzą. Toć to pierwsza praca na warunkowym!
          A swoją drogą, to zainteresowała mnie wypowiedź:
          "Zdjęcia można robić, z wyjątkiem tych, które zostaną wykorzystane do celów
          handlowych"
          Co, do cholery!? W przepisach nic nie ma o zakazie zdjęć BEZ ŻADNYCH WARUNKÓW.
          PKP NIE ma prawa ustalać własnych przepisów. Fotografować wolno i kropka i do
          jakich celów, to nie pana ochroniarza sprawa. O to nawet nie ma prawa zapytać.
      • mike-great Walić komunę i komunistyczne myślenie!!!!!!!!!!!!! 15.12.07, 13:38
        Walić komunę i komunistyczne myślenie!!!!!!!!!!!!!

Gość portalu: jakitaki napisał(a):

> rozbierzcie ten barak to problem z robieniem zdjec sie sam rozwiaze.
        > swoja droga moze niech gazeta zrobi wernisaz tych prac. zachwyca nas
        > na pewno swoja uroda =
    • Gość: Marek Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! IP: *.chello.pl 14.12.07, 21:09
      Istne cudo architektury rynsztokowej!!! Rozpieprzyć to jak najszybciej!!!
      • Gość: Allo Re: Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! IP: *.altec.pl 14.12.07, 21:34
        Pytanie do uczestnikow: co wypisuja na zdjeciach panowie w czerni ??
        • xnb Re: Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! 15.12.07, 01:53
          Gość portalu: Allo napisał(a):

> Pytanie do uczestnikow: co wypisuja na zdjeciach panowie w czerni ??

No właśnie... sam jestem ciekaw.
    • Gość: Maciek Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:39
      W Utrechcie na dworcu chciałem zrobić zdjęcie... i też miałem problemy z ochroniarzem...
      Zatem komunizm to nie tylko w Polsce
    • Gość: czlek Trzeba by takie flash moby w galeriach handlowych IP: *.netcologne.de 14.12.07, 23:46
      Trzebaby takie flash moby w galeriach handlowych porobic.
      W wielu galeriach funkcjonuje ten bezsensowny zakaz...
      W Poznaniu ochroniarz chcial mi zabrac aparat, bo zrobiem zdjecie
      kolezance na tle... sciany. Nie wiem jakie zagrozenie dla galerii
      moglo spowodowac to zdjecie...
      Naprawde jest to godne pozalowania.
      Wlasciciel ustanowil sobie taki zakaz, a sluga bezmyslnie pilnuje
      prestrzegania...
      • Gość: Jarek Re: Trzeba by takie flash moby w galeriach handlo IP: *.chello.pl 14.12.07, 23:58
        Galerie handlowe to prywatne budynki więc mogą zakazywać, co innego z dworcami
        kolejowymi które są obiektami użyteczności publicznej :)
        • przypadek Re: Trzeba by takie flash moby w galeriach handlo 15.12.07, 06:00
          Nie masz racji, pogooglaj temat zanim się wypowiesz. Galerie to prywatne budynki
          co nie znaczy że nie można w nich fotografować tego co widzisz. Podobnie jak
          nikt ci nie może zabronić zapamiętać tego co tam jest, zrobić rysunek, nagrać
          dźwięki czy przypatrywać się tak mocno, aż ci zostanie trwałe odbicie na
          siatkówce oka.

Publikacja to zupełnie inna sprawa.
    • Gość: gsf Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 23:57
      Wyborcza i pan Malkowski mają chybzia na punkcie tego straszydła, tj. dworca.
      Stąd te "kielichy";) A tak naprawdę to nie żaden zabytek ani też wspaniały
      przykład architektury jakiejśtam, tylko odrapana rudera!
    • zima0001 Kretyńska idea happeningu 15.12.07, 00:06
      mam wrażenie że gdyby w muszli klozetowej umieścić napis "zakaz fotografowania"
      to natychmiast znalazłby sie jakiś wolnościowiec pragnący zrzucić te kajdany
      komunizmu.
      Jak się nie ma problemów to trzeba je sobie stworzyć
      • Gość: reta Re: Kretyńska idea happeningu IP: *.aster.pl 15.12.07, 00:21
        nie pitol zima.
    • Gość: TotalF Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:27
      W czasie "komunizmu" dozwolone było fotografowanie na dworcu,a przechodziło
      fotografowanie na tle pociągu na peronie.Tam gdzie fotografowanie nie jest
      atakiem,powinno być dozwolone,obraźliwe są zakazy fotografowania w
      supermarketach(jeśli takie są)klient nie przestaje być wolnym człowiekiem,są na
      pewno okazje,kiedy chciałoby się fotografować w "zakazanym" miejscu,chociaż
      jeśli chodzi o supermarkety to ochota mi przeszła:sztampa,pustka,nuda i ochrona.
    • Gość: 45t45tf4gf łał ile fotografuf z syfrowkami 10mpx 10000x zoom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:33
      oszolomy
    • david_silbermann dworzec w katowicach - unikat !!!! 15.12.07, 01:27
      byłem tam po raz pierwszy niecałe 2 miesiace temu. miałem przesiadke o 6 rano. moje pierwsze wrazenie - ohyda. straszna, przytłaczajaca budowla.. ale pochodziłem trochę, popatzryłem na sciany z SUROWEGO betonu (dobra, nie znam sie na architekturze wiec nie bede wypisywał głupstw). w kazym razie dworzec mnie urzekł. tez miałem problem z ochroniarzem kiedy robiłem zdjecia tych lamp, zaraz przy poczekalni, takiej odgrodzonej od reszty dworca. zdjecia sa swietne, lampy daja takie zołtozielone "komunistyczne" swiatło. zrobiłem tez kilka zdjec na zewnatrz, kiedy slonce dopiero wstawało. ten dworzec jest niesamowity. to ject chyba brutalizm, ale nie jestem pewien
      • Gość: kuczman Re: dworzec w katowicach - unikat !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.12.07, 03:45
        Logowanie chwilowo niedostepne. Moj nik to kuczman

Akcja mlodziezy jest wspaniala i godna nasladowania w innych przypadkach lamania
        prawa lub prawa wymagajacego zmiany.

Dokladnie tak jak jest w przypadku prawa o ochronie dziedzictwa narodowego-
        gdzie kolekcjonerzy, poszukiwacze zabytkow wg prawa sa zlodziejami. Dziesiatki
        lub nawet setki tysiecy Polakow stoja na bakier z prawem bo to istniejace jest z
        czasow ??? Bieruta?
        www.po.org.pl/forum/viewtopic.php?t=15060&start=50
    • Gość: peter_1000 Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 01:38
      W artykule stoi że zdjęcia dziś można tam tylko robić w celach prywatnych a nie
      komercyjnych. Czyli gazeta.pl jest projektem prywatnym? Bo ja myślałem że
      komercyjnym :)))))
    • Gość: janek w UE tez nie mozna robic zdjec na dworcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 04:12
      Np we Wloszech, w Rzymie, na dworcu centralnym tez nie mozna. Tacy zapatrzeni w
      Europe a nie wiedza jak tam naprawde jest...
      • przypadek Re: w UE tez nie mozna robic zdjec na dworcach 15.12.07, 06:12
        Inne rzeczy powszechne w UE:
        - w UE oficjalnie i publicznie maltretuje się zwierzęta (np. w Hiszpani, w
        czasie Corridy).

- w UE można jeździć samochodem bez ograniczeń prędkości na autostradzie (np. w
        niektórych miejscach w Niemczech).

- w UE można legalnie kupić marihuanę (np. w Holandii w coffe-shopach).

- w UE produkuje się duże samoloty pasażerskie (np. Airbus je produkuje).

- w UE jest podatek liniowy (np. w Estonii?)

- w UE koleje są prywatne (np. w Wielkiej Brytanii).

- w UE płaca minimalna wynosi pow. 1000 Euro (np. we Francji).

Tacy zapatrzeni w Europę a nie wiedzą jak tam naprawdę jest...
    • Gość: Panama W Nowym Jorku jest gorzej IP: *.nycmny.east.verizon.net 15.12.07, 06:36
      W Nowym Jorku panuje kompletny zakaz fotografowania w metrze, stacjach
      kolejowych, zakaz fotorafowania z użyciem stojaka i zakaz fotografowania w
      grupach większych niż jedna osoba tzn. jeżeli ty i twój kolega będziecie chcieli
      użyć aparat lub kamerę w miejscach publicznych przez dłużej jak pół godziny
      musicie starać się o pozwolenie w urzędzie majora.
      Tak to niestety jest w państwie policyjnym.
      • Gość: ill W Chicago tez zakazy IP: 89.19.95.* 15.12.07, 08:31
        Nie wolno fotografowac na dworcu, wszelkich stacjach kolejowych, nawet naziemnej
        kolejki CTA, a absurdem jest zakaz fotografowania....wiezowcow....
    • jola_z_dywit_2006a To przez 18 lat Solidaruch trzymaly ten komuszy 15.12.07, 07:04
      zakaz ?
      Wlasciwie nie ma co sie Solidaruchom dziwic tyle rekordow Guiness to tylko oni
      mogli pobic.
    • Gość: klippi Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.chello.pl 15.12.07, 08:40
      warszawiak pozdrawia katowicczan za fajny pomysł :)
      • Gość: mik Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.sileman.net.pl 15.12.07, 17:05
        A ja pozdrawiam kolegów Nikonowców - widze ze paru was tam bylo i
        godnie Nas reprezentowało ;) Oczywiscie pozdrowienia dla Canonierów
        i pozostałych zuchów;)
    • Gość: roro68 Dla PKP sprawa z głowy? Niezupełnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:23
      Uznali, że sprawa załatwiona? A przecież przez jakiś czas smutni faceci w
      imieniu PKP bezprawnie ograniczali cudzą wolność i bezprawnie zmuszali do
      określonego zachowania się. To są przestępstwa, rzeczy zabronione i karalne. Kto
      wyciągnie konsekwencje w stosunku do ochroniarzy-przestępców? Czy PKP uważa, że
      wytłumaczenie sprawy "nieporozumieniem" wystarczy? Jeśli ja przez
      nieporozumienie zabronię dyrektorowi przewozów takich czy siakich wychodzić z
      gabinetu do toalety przez cały dzień, to pewnie mnie zamkną i zrobią proces
      karny. A trzydziestoparoletni policyjni emeryci w mundurach ochroniarzy mogą
      dopuszczać się nieporozumień i PKP przymknie oczka. Bo szacunek dla pasażerów to
      sprawa najmniej ważna w całym tym burdelu?
    • Gość: Paul Jak odroznic osobe prywatna od mediow? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.07, 19:51
      W czasach XXIw takie cos jak samochod, laptop czy lustrzanka w
      posiadaniu zwyklego Kowalskiego nie powinno nikogo dziwic. W dobie
      fotografii cyfrowej, odkad ludzie uzyskali latwy i przyjemny sposob
      do robienia zdjec, duza czesc z nich zauwazyla jak fascynujaca
      dziedzina jest fotografia. Wciagnelo ich to na tyle, ze zaczeli
      kupowac lustrzanki cyfrowe. Lustrzanki, ktore wczesniej przeznaczone
      dla zawodowcow, zaczynaja zapelniac rynek amatorski. Dzieki temu
      wiele osob robiacych zdjecia posiada te jakze zaawansowane aparaty.
      Ale o tym zdaja sie nie wiedziec wladze obiektow prywatnych czy
      ochroniarze. Czasem bedac w takich miejscach, nim wyjme aparat
      zapytam sie grzecznie czy mozna robic zdjecia. Na co w odpowiedzi
      slysze "Tak, mozna, ale do celow prywatnych". Wiec wyciagam
      swoje "lustro" a ochroniarz oczy jak 5 zlotych. I krzyk z
      przerazeniem: "Ale takim aparatem NIEEE!!! Tylko tymi malymi lub
      komorka!!!" I o co chodzi ?? Czemu wszyscy mysla ze jak ktos
      wyciagnie lepszy aparat to zaraz jest z jakiejs prasy badz firmy??
    • obywatelx5 do celów handlowych? uryną handlują? 15.12.07, 20:42
      gównem i czym jeszcze smrodem nie mytego ciała?
      ale tego nie da się sfotografoweac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka