Gość: autochton IP: *.katowice.pl 14.12.07, 18:06 zapraszam wszystkich do Warszawy - może da się w ten sposób wyprosić (wyflaszować) aferałów i Don Tuska :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jakitaki Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 18:17 rozbierzcie ten barak to problem z robieniem zdjec sie sam rozwiaze. swoja droga moze niech gazeta zrobi wernisaz tych prac. zachwyca nas na pewno swoja uroda = Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spr1 Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.range86-145.btcentralplus.com 14.12.07, 19:20 I PISowy jezyk konfrontacji w wydaniu ochroniarza: - Jesteście tutaj po to, by nas sprowokować, ale my się nie damy. Jasne. Prowokowac. Banda matolow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.eranet.pl 14.12.07, 22:51 > I PISowy jezyk konfrontacji w wydaniu ochroniarza: > - Jesteście tutaj po to, by nas sprowokować, ale my się nie damy. Jasne, że się nie dadzą. Toć to pierwsza praca na warunkowym! A swoją drogą, to zainteresowała mnie wypowiedź: "Zdjęcia można robić, z wyjątkiem tych, które zostaną wykorzystane do celów handlowych" Co, do cholery!? W przepisach nic nie ma o zakazie zdjęć BEZ ŻADNYCH WARUNKÓW. PKP NIE ma prawa ustalać własnych przepisów. Fotografować wolno i kropka i do jakich celów, to nie pana ochroniarza sprawa. O to nawet nie ma prawa zapytać. Odpowiedz Link Zgłoś
mike-great Walić komunę i komunistyczne myślenie!!!!!!!!!!!!! 15.12.07, 13:38 Walić komunę i komunistyczne myślenie!!!!!!!!!!!!! Gość portalu: jakitaki napisał(a): > rozbierzcie ten barak to problem z robieniem zdjec sie sam rozwiaze. > swoja droga moze niech gazeta zrobi wernisaz tych prac. zachwyca nas > na pewno swoja uroda = Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! IP: *.chello.pl 14.12.07, 21:09 Istne cudo architektury rynsztokowej!!! Rozpieprzyć to jak najszybciej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Allo Re: Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! IP: *.altec.pl 14.12.07, 21:34 Pytanie do uczestnikow: co wypisuja na zdjeciach panowie w czerni ?? Odpowiedz Link Zgłoś
xnb Re: Jakie piękne kielichy, aż chce się rzygać!!! 15.12.07, 01:53 Gość portalu: Allo napisał(a): > Pytanie do uczestnikow: co wypisuja na zdjeciach panowie w czerni ?? No właśnie... sam jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.07, 23:39 W Utrechcie na dworcu chciałem zrobić zdjęcie... i też miałem problemy z ochroniarzem... Zatem komunizm to nie tylko w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlek Trzeba by takie flash moby w galeriach handlowych IP: *.netcologne.de 14.12.07, 23:46 Trzebaby takie flash moby w galeriach handlowych porobic. W wielu galeriach funkcjonuje ten bezsensowny zakaz... W Poznaniu ochroniarz chcial mi zabrac aparat, bo zrobiem zdjecie kolezance na tle... sciany. Nie wiem jakie zagrozenie dla galerii moglo spowodowac to zdjecie... Naprawde jest to godne pozalowania. Wlasciciel ustanowil sobie taki zakaz, a sluga bezmyslnie pilnuje prestrzegania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Trzeba by takie flash moby w galeriach handlo IP: *.chello.pl 14.12.07, 23:58 Galerie handlowe to prywatne budynki więc mogą zakazywać, co innego z dworcami kolejowymi które są obiektami użyteczności publicznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Trzeba by takie flash moby w galeriach handlo 15.12.07, 06:00 Nie masz racji, pogooglaj temat zanim się wypowiesz. Galerie to prywatne budynki co nie znaczy że nie można w nich fotografować tego co widzisz. Podobnie jak nikt ci nie może zabronić zapamiętać tego co tam jest, zrobić rysunek, nagrać dźwięki czy przypatrywać się tak mocno, aż ci zostanie trwałe odbicie na siatkówce oka. Publikacja to zupełnie inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gsf Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.adsl.inetia.pl 14.12.07, 23:57 Wyborcza i pan Malkowski mają chybzia na punkcie tego straszydła, tj. dworca. Stąd te "kielichy";) A tak naprawdę to nie żaden zabytek ani też wspaniały przykład architektury jakiejśtam, tylko odrapana rudera! Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Kretyńska idea happeningu 15.12.07, 00:06 mam wrażenie że gdyby w muszli klozetowej umieścić napis "zakaz fotografowania" to natychmiast znalazłby sie jakiś wolnościowiec pragnący zrzucić te kajdany komunizmu. Jak się nie ma problemów to trzeba je sobie stworzyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reta Re: Kretyńska idea happeningu IP: *.aster.pl 15.12.07, 00:21 nie pitol zima. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TotalF Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:27 W czasie "komunizmu" dozwolone było fotografowanie na dworcu,a przechodziło fotografowanie na tle pociągu na peronie.Tam gdzie fotografowanie nie jest atakiem,powinno być dozwolone,obraźliwe są zakazy fotografowania w supermarketach(jeśli takie są)klient nie przestaje być wolnym człowiekiem,są na pewno okazje,kiedy chciałoby się fotografować w "zakazanym" miejscu,chociaż jeśli chodzi o supermarkety to ochota mi przeszła:sztampa,pustka,nuda i ochrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 45t45tf4gf łał ile fotografuf z syfrowkami 10mpx 10000x zoom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.07, 00:33 oszolomy Odpowiedz Link Zgłoś
david_silbermann dworzec w katowicach - unikat !!!! 15.12.07, 01:27 byłem tam po raz pierwszy niecałe 2 miesiace temu. miałem przesiadke o 6 rano. moje pierwsze wrazenie - ohyda. straszna, przytłaczajaca budowla.. ale pochodziłem trochę, popatzryłem na sciany z SUROWEGO betonu (dobra, nie znam sie na architekturze wiec nie bede wypisywał głupstw). w kazym razie dworzec mnie urzekł. tez miałem problem z ochroniarzem kiedy robiłem zdjecia tych lamp, zaraz przy poczekalni, takiej odgrodzonej od reszty dworca. zdjecia sa swietne, lampy daja takie zołtozielone "komunistyczne" swiatło. zrobiłem tez kilka zdjec na zewnatrz, kiedy slonce dopiero wstawało. ten dworzec jest niesamowity. to ject chyba brutalizm, ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuczman Re: dworzec w katowicach - unikat !!!! IP: *.hsd1.il.comcast.net 15.12.07, 03:45 Logowanie chwilowo niedostepne. Moj nik to kuczman Akcja mlodziezy jest wspaniala i godna nasladowania w innych przypadkach lamania prawa lub prawa wymagajacego zmiany. Dokladnie tak jak jest w przypadku prawa o ochronie dziedzictwa narodowego- gdzie kolekcjonerzy, poszukiwacze zabytkow wg prawa sa zlodziejami. Dziesiatki lub nawet setki tysiecy Polakow stoja na bakier z prawem bo to istniejace jest z czasow ??? Bieruta? www.po.org.pl/forum/viewtopic.php?t=15060&start=50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter_1000 Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 01:38 W artykule stoi że zdjęcia dziś można tam tylko robić w celach prywatnych a nie komercyjnych. Czyli gazeta.pl jest projektem prywatnym? Bo ja myślałem że komercyjnym :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek w UE tez nie mozna robic zdjec na dworcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 04:12 Np we Wloszech, w Rzymie, na dworcu centralnym tez nie mozna. Tacy zapatrzeni w Europe a nie wiedza jak tam naprawde jest... Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: w UE tez nie mozna robic zdjec na dworcach 15.12.07, 06:12 Inne rzeczy powszechne w UE: - w UE oficjalnie i publicznie maltretuje się zwierzęta (np. w Hiszpani, w czasie Corridy). - w UE można jeździć samochodem bez ograniczeń prędkości na autostradzie (np. w niektórych miejscach w Niemczech). - w UE można legalnie kupić marihuanę (np. w Holandii w coffe-shopach). - w UE produkuje się duże samoloty pasażerskie (np. Airbus je produkuje). - w UE jest podatek liniowy (np. w Estonii?) - w UE koleje są prywatne (np. w Wielkiej Brytanii). - w UE płaca minimalna wynosi pow. 1000 Euro (np. we Francji). Tacy zapatrzeni w Europę a nie wiedzą jak tam naprawdę jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panama W Nowym Jorku jest gorzej IP: *.nycmny.east.verizon.net 15.12.07, 06:36 W Nowym Jorku panuje kompletny zakaz fotografowania w metrze, stacjach kolejowych, zakaz fotorafowania z użyciem stojaka i zakaz fotografowania w grupach większych niż jedna osoba tzn. jeżeli ty i twój kolega będziecie chcieli użyć aparat lub kamerę w miejscach publicznych przez dłużej jak pół godziny musicie starać się o pozwolenie w urzędzie majora. Tak to niestety jest w państwie policyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ill W Chicago tez zakazy IP: 89.19.95.* 15.12.07, 08:31 Nie wolno fotografowac na dworcu, wszelkich stacjach kolejowych, nawet naziemnej kolejki CTA, a absurdem jest zakaz fotografowania....wiezowcow.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit_2006a To przez 18 lat Solidaruch trzymaly ten komuszy 15.12.07, 07:04 zakaz ? Wlasciwie nie ma co sie Solidaruchom dziwic tyle rekordow Guiness to tylko oni mogli pobic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klippi Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.chello.pl 15.12.07, 08:40 warszawiak pozdrawia katowicczan za fajny pomysł :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mik Re: Dworcowe kielichy zalśniły w blasku fleszy IP: *.sileman.net.pl 15.12.07, 17:05 A ja pozdrawiam kolegów Nikonowców - widze ze paru was tam bylo i godnie Nas reprezentowało ;) Oczywiscie pozdrowienia dla Canonierów i pozostałych zuchów;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roro68 Dla PKP sprawa z głowy? Niezupełnie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.07, 17:23 Uznali, że sprawa załatwiona? A przecież przez jakiś czas smutni faceci w imieniu PKP bezprawnie ograniczali cudzą wolność i bezprawnie zmuszali do określonego zachowania się. To są przestępstwa, rzeczy zabronione i karalne. Kto wyciągnie konsekwencje w stosunku do ochroniarzy-przestępców? Czy PKP uważa, że wytłumaczenie sprawy "nieporozumieniem" wystarczy? Jeśli ja przez nieporozumienie zabronię dyrektorowi przewozów takich czy siakich wychodzić z gabinetu do toalety przez cały dzień, to pewnie mnie zamkną i zrobią proces karny. A trzydziestoparoletni policyjni emeryci w mundurach ochroniarzy mogą dopuszczać się nieporozumień i PKP przymknie oczka. Bo szacunek dla pasażerów to sprawa najmniej ważna w całym tym burdelu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paul Jak odroznic osobe prywatna od mediow? IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.12.07, 19:51 W czasach XXIw takie cos jak samochod, laptop czy lustrzanka w posiadaniu zwyklego Kowalskiego nie powinno nikogo dziwic. W dobie fotografii cyfrowej, odkad ludzie uzyskali latwy i przyjemny sposob do robienia zdjec, duza czesc z nich zauwazyla jak fascynujaca dziedzina jest fotografia. Wciagnelo ich to na tyle, ze zaczeli kupowac lustrzanki cyfrowe. Lustrzanki, ktore wczesniej przeznaczone dla zawodowcow, zaczynaja zapelniac rynek amatorski. Dzieki temu wiele osob robiacych zdjecia posiada te jakze zaawansowane aparaty. Ale o tym zdaja sie nie wiedziec wladze obiektow prywatnych czy ochroniarze. Czasem bedac w takich miejscach, nim wyjme aparat zapytam sie grzecznie czy mozna robic zdjecia. Na co w odpowiedzi slysze "Tak, mozna, ale do celow prywatnych". Wiec wyciagam swoje "lustro" a ochroniarz oczy jak 5 zlotych. I krzyk z przerazeniem: "Ale takim aparatem NIEEE!!! Tylko tymi malymi lub komorka!!!" I o co chodzi ?? Czemu wszyscy mysla ze jak ktos wyciagnie lepszy aparat to zaraz jest z jakiejs prasy badz firmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
obywatelx5 do celów handlowych? uryną handlują? 15.12.07, 20:42 gównem i czym jeszcze smrodem nie mytego ciała? ale tego nie da się sfotografoweac Odpowiedz Link Zgłoś