Gość: Katowiczanin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.08, 04:32 Tylko sie nie pozabijajcie ponizej Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dd Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.08, 08:28 mam nadzieje ze posty typu: "bo katowice są lepsze.. bla, bla , bla" nie zdominują forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lvdis/Kattowitz "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: 83.12.196.* 14.01.08, 08:30 No i bardzo dobrze... Ślazacy maja duzo krewnych w Dojczach i beda tam latać... bardzo dobrze ze przychodza do Katowic inni... jestem za... Krakow jest taki dumny z siebie ze mysli iz wszyscy beda do krakowa na kolanach przychodzic i blagac o mozliwosc lotow z/do balic... Katowice na wszystko sobie musza pracować same... nie tak jak warszawa czy krakow ktore dostaja wszystko w prezencie... wielka kultura i historia... historia byla i nie wroci... a to ze ktos ma zabyt z czasow faraonow czy jakies inne pierdoly... no i co z tego... liczy sie to co jest teraz a nie to co bylo... idzmy z biegiem czasu a nie cofajmy sie... pozdro dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 15.01.08, 02:13 Akurat krakowiacy maja wiecej krewnych w Niemczech. Krewni Slazacy w Niemczech to mit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Tylko się cieszyć z takiej konkurencji IP: *.cbk.waw.pl 14.01.08, 08:35 Konkurencja sprawi, że będziemy latać taniej, z lepszych portów lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Tylko się cieszyć z takiej konkurencji IP: 213.227.87.* 14.01.08, 09:55 Czy taniej, to nie wiem... Np. Germanwings 01.06.2008 KTW->CGN, 06.06.2008 CGN->KTW, 1 osoba, ca. 452 zł WizzAir 30.04.2008 KTW->CGN, 05.06.2008 CGN->KTW, 1 osoba, ca. 297 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton KTW->DUS Lufthansa tylko 104 Euro ~ 370PLN IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.08, 20:31 31.05.08 KTW->DUS 08.06.08 DUS->KTW 1 osoba 94 Euro plus oplata za bilet Etix razem okolo 370 zetów. I możesz checkować nawet 20 min przed odlotem i nikt Ci bramki przed nosem nie zamknie jak Wizz, Ryan i cała reszta ;-). A o profesjonaliźmie personelu mówić nie trzeba, kto lata wie w czym problem. Matt, jak porównujesz do dokładniej proszę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: KTW->DUS Lufthansa tylko 104 Euro ~ 370PL IP: 213.227.87.* 15.01.08, 09:26 Dlaczego porównanie dwóch low-costów na tej samej trasie i w tym samym czasie jest mało dokładne? Z Wizzem nie miałem dotąd żadnych problemów (poza "atrakcjami" fundowanymi przez Etiudę). A Germanwings jest drogi. Interesuje mnie Stuttgart, ale nie za te pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl do matt 16.01.08, 18:07 Gość portalu: matt napisał(a): > A Germanwings > jest drogi. Interesuje mnie Stuttgart, ale nie za te pieniądze. najtanszy germanwings nie jest, ale jaka masz inna opcja dotarcia z KTW do polduniowych Niemiec? Tylko LH do MUC.Chwala Bogu, ze Germanwings wreszcie sie zdecydowal na KTW-pytanie czemu tak pozno? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton do budynku terminala w KRK nie da się podjechać(!) IP: *.dip.t-dialin.net 14.01.08, 09:41 by podwieźć pasażera z bagażem. Ewenement na skalę światową. Architekt chciał pewnie se pomnik postawić i mu się udało tyle, że własnej głupoty. Ponadto organizacja w Balicach beznadziejna. Jak tylko więcej pasażerów gubią się kompletnie. No i ceny za parking jak na Zachodzie. Nigdy więcej z Krakowa nie polecę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HH Hurra! Nareszcie! IP: *.comarch.com 14.01.08, 09:58 Do tej pory musiałem się telepać niedorobioną pseudo-autostradą do Krakowa za 26 zł w dwie strony! Teraz będę miał bliziutko, nawet busem z centrum Katowic! Dziękuję ci Germanwings! Odpowiedz Link Zgłoś
rodowiczmaryla "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 14.01.08, 10:14 Jestem "fanatyczna" Gornoslazaczka. Ale te jedenascie milionow "w tym regionie" to jednak mala przesada. :) Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 14.01.08, 10:30 Oddać miasto Katowice w zarząd GTL S.A. i za 5 lat będzie się mówić "Kraków koło Katowic", albo "Wrocław, leżący pomiędzy Katowicami a granicą niemiecką" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: 217.98.12.* 14.01.08, 14:26 Zgadza się Śląsk ma około 11 milionów woj Śląskie niecałe 5 milionów Opolskie ponad 1 milion, Dolnośląskie chyba koło 3 milionów Czeski Śląsk ponad 1 milion ludzi no i połowa województwa Lubuskiego to Dolny Śląsk 0,5 miliona. Ponadto dwa powiaty w Niemczech są historycznie DolnoŚląskie i okręg Czadcy na Słowacji przez jakiś czas też był Śląskim :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arturgpl "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: 91.200.115.* 14.01.08, 12:27 "(...) Wszystkie dane wskazują na to, że rośnie znaczenie Katowic jako ośrodka gospodarczego, naukowego i kulturalnego w Polsce i jednego z najmłodszych dużych miast w tym regionie Europy - tłumaczy wymijająco Andreas Engel, rzecznik prasowy Germanwings." Co to KU.WA znaczy wymijająco? 11 milionów ludzi to też wymówka? Że parę milionów z nich ma rodzinę w efie to też może byłoby bajdurzenie? Czy to pisał jakiś krakowiak, za przeproszeniem? Bo napisane jest w nastroju klęski ;) a/. Odpowiedz Link Zgłoś
norton2 "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 14.01.08, 12:59 Bo tu więcej fryców i bliżej do fryców!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kattowitz GER! "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: *.range86-138.btcentralplus.com 14.01.08, 13:01 W nazwie Krakow znajduje sie kreseczka nad "O" Polacy posluguja sie cyrylica kreski ogonki zmiekczanie oraz daszki nad literkami, nie to co w "OBERSCHLESIEN" BAHNA,LUFT,STROM itp ,to tylko potega Jazyka polskiego(polski i Ruski to ten sam JAZYK)poza tym Kattowitz nie ma swojego portu lotniczego, lotnisko znajduje sie pod sosnowcem.Kattowitz to taki barometr zachodu silny zachod to silne Kattowitz, bardzo slaby zachod- zachod nie przyznaje sie do slazakow Smuci jedynie brak reakcji Niemiec bo to najblisza rodzina prawdopodobnie jedyna jaka Slazacy posiadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
extraschaf Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 14.01.08, 14:01 > Polacy posluguja sie cyrylica > kreski ogonki zmiekczanie oraz daszki nad literkami A poza tym w domu wszyscy zdrowi? Zzmień ksywę na "blöd" (i pisz przez "oe", jeśli cię brzydzi Umlaut :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: astriomb Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: 83.238.180.* 14.01.08, 21:22 1 Katowice, a nie kattowitz - to słowiańska nazwa 2 Niemcy mają Ślazaków w głębokim poważaniu 3 Barometr-srometr - dla Niemców w tym rejonie liczy się Wrocław i Kraków. Nawet decyzja o przeniesinach tłumaczona jest: "(...) bo to blisko Krakowa" 4 Niemcy opuścili Górny Śląsk bez większych prób obrony - po prostu OLALIGO! 5 Ty jesteś z tym, kto ci więcej zapłaci. Twoje dzieci będą miały rodzica szmatę :(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 14.01.08, 22:47 4 Niemcy opuścili Górny Śląsk bez większych prób obrony - po prostu OLALIGO! -------------------- BZDURA. Byly zaciete walki, od Raciborza do Blachowni i nie tylko. A Poloki w 1939 ????????????? Wylaczyli w nocy prad, zaladowali ciezarowki i wio. A wielka linia obronnych bunkrow nawet nie zrobila "puk!". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrob_se_dobrze Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: *.c192.msk.pl 15.01.08, 00:33 Gość portalu: Kattowitz GER! napisał(a): > Polacy posluguja sie cyrylica > kreski ogonki zmiekczanie oraz daszki nad literkami, nie to co w "OBERSCHLESIEN " BAHNA,LUFT,STROM itp uuuhahahahaha no to i niemiecki to cyrylica - kropki, daszki itp. > polski i Ruski to ten sam JAZYK no pewnie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
working_class Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 15.01.08, 14:08 Lotnisko i tak leży w Zagłebiu więc nie rozumiem czym sie jaracie że śląskie to śląskie tamto.... jak zawsze. Śląskie lotniska to macie we Wrocławiu i w Ostravie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tante Ju Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: *.versanet.de 15.01.08, 16:01 Ja,ja - ino paczec, jak te wszyjstke Wingsy pudom do Ostrawy. Poza typowo polskich wpadek organizacyjnych, i "nowoczesnosc" lotniska w Pyrzowicach bydzie zodnym argumyntym! Pyrsk! Tante Ju Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 17.01.08, 18:11 > Lotnisko i tak leży w Zagłebiu ?????!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iberia.pl Re: "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" 17.01.08, 19:07 fyrlok napisał: > > Lotnisko i tak leży w Zagłebiu > > ?????!!!! co taki zdziwiony fyrlok jestes?Pyrzowice to gdzie leza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin "Latamy z Katowic, bo to blisko Krakowa" IP: *.netblok.pl 15.01.08, 23:28 Nareszcie dla mnie to rewelacja korzystałem z tej linii lotniczej i minusem dla mnie był zawsze dojazd do Krakowa i jeszcze opłata za tą fatalną autostradę a teraz wszystko z Katowic :) Elegancko mamy coraz większy wybór przewoźników! Oby tak dalej Gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro A kiedy bedzie mozna koleja do Pyzowic IP: *.ip.fastwebnet.it 27.03.08, 05:47 dojechac, bo tam latwo sie dostac( ktos cie zawiezie) ale sie wydostac nie jest latwo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tia Czyli zrobili z Katowic przedmieścia Krakowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.08, 06:39 lub mówiąc inaczej - slumsy. Europejski, turystyczny 750-tys Kraków i 2 milionewa Silesia Slums 80 km od City. Odpowiedz Link Zgłoś