Gość: B IP: *.chello.pl 20.01.08, 21:16 Pozytywnie! Tak trzymać, a będziemy za parę lat drugim Zagłębiem Ruhry! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilhelm4 Re: Światowe centrum turystyki na Śląsku 20.01.08, 21:24 Brawo. Jedyne co mnie w tym kontekscie smieszy, to takie wyrazenia jak dziedzictwo kultury narodowej. Ze niby czyjej, jakiej ? Slaskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hans Re: Światowe centrum turystyki na Śląsku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.08, 08:11 Czy Śląsk nie leży przypadkiem w Polsce? Coś mi umknęło? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Światowe centrum turystyki na Śląsku 21.01.08, 13:24 Umknelo. Czesc Slaska jest pod polska administracja. Odpowiedz Link Zgłoś
fyrlok Re: Światowe centrum turystyki na Śląsku 22.01.08, 00:43 Chodzi pewnie o to, ze tam kazda srubka "mowi" po niemiecku. To tak jak z tym Muzeum "Polskiej" Energetyki (Laziska). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamięć pamięć Pani prezydent wybiórcza... IP: *.chello.pl 21.01.08, 13:09 Co do zasług i obiektów przemysłowych wypada przypomnieć Pani prezydent niechlubną sprzedaż i doprowadzenie do ruiny wieży wodnej przy ul. Zamoyskiego. Czy miasto już ją odkupiło za cenę pięciokrotnie wyższą od tej, za którą wcześniej chciało się pozbyć problemu? A na międzynarodowo-PR-owską okoliczność znowu te same frazesy - ŻENADA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joniu1 Re: pamięć Pani prezydent wybiórcza... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.08, 12:28 Szanowny Gosciu fajnie ze o wiezy cisnien wspominasz ale pamietaj ze ta wieze sprzedal w dobrej woli - Prezydent Urbanczyk i jego ekipa a ta obecnie panujaca Pani Prezydent Zabrza tylko chciala ja odkupic dla miasta za duze pieniadze zniszczona i wypruta do cna przez zlomiarzy i chciwego na kase jej wlasciciela. Niestey jak przeczytale to sie wladza nei udalo bo znalazl sie inny kupiec i zaplacil 3 - 3,5 ml złotych Ba !!! A co do miedzynarodowego osdrodka turystyki to tylko tak dalej kierunek jest dobry. Powodzenia Joniu1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Śląsk był zawsze środkiem Europy ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 07:51 Ale z tym światowym centrum turystyki na Górnym Śląsku, to już nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś