Dodaj do ulubionych

WSZOP w Katowicach

IP: *.broker.com.pl 17.04.08, 12:26
Uprzejmie proszę o opinie jak się studiuje i jakie są warunki i
traktowanie studenta w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy w
Katowicach. A także jaki jest poziom kierunku: Technologie
informatyczne w logistyce
Obserwuj wątek
    • Gość: Iga Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.08, 12:51
      ja odradzam,studiowalam rok...jak cos moge wiecej napisac na maila;-)wykladowcy niektorzy upierniczaja ludzi bez powodu,byleby kase zdobyc;-)dziekan tez "w innym"swiecie zyje;-)poszukaj zreszta na necie w cholere jest o tej szkole.
      Pozdr
      • Gość: kazek Re: WSZOP w Katowicach IP: *.broker.com.pl 17.04.08, 13:04
        to proszę na miala katrinka22@wp.pl
      • Gość: Erni Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 15:57
        Iga - weź nie pisz takich głupot ... Szkoła jest OK i powie ci to każdy, który
        do WSZOP przyszedł studiować, a nie palić fajki przed wejściem - czy pić piwo
        zamiast siedzieć na zajęciach.

Wypisując takie bzdury leczysz chyba kompleksy.

WSZOP jest szkołą prywatną więc kase zdobywa nie na tym, że kogoś upiernicza,
        tylko na tym że kogoś uczy. Proste - kto więcej zapłaci? Ten który tak jak ty
        studiował rok, czy ten, który studiował 3 lata?

Pozdrawiam wszystkich z ZB 9, Asie i dwie Anie z Psychologi :-)

• Gość: dzikus Re: WSZOP w Katowicach IP: *.rm.polsl.pl 16.06.08, 14:58
          Szkoła jest bardzo O.K - jedyna ze znanych mi szkół która nie podnosi czesnego
          co semestr - z tego co się orientuje to wcale nie podnosi. Wcześniej studiowałam
          na WSB w Chorzowie - szkoła też świetna, znakomita organizacja chociaż czesne
          stale rosło. Mam nadzieje ze we Wszopie zostane dłużej :) :D
          • Gość: vvanka Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 27.06.08, 16:06
            Hej :) ja ide we wtorek zlozyc papiery na uczelnie , na kulturoznastwo dziennie
            :) napiszcie mi czy znacie jakies osoby co sa na tym kierunku i jakis moze
            kontakt do nich :)
            • Gość: m Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.08, 08:53
              Filmiki ze studentami kulturoznawstwa WSZOP
              :-)
              youtube.com/watch?v=5M8XZinoeiE
              youtube.com/watch?v=9RMSY_4fG4s
              youtube.com/watch?v=BC-81JHAZfE
              youtube.com/watch?v=Ci7dWPm3djc
              aż się człowiekowi chce piwa ... :-)
              • Gość: Esta Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.08, 12:19
                Siemka ;) 27 września odbedzie sie rozpoczęcie w WSZOP? Ja bede na
                psychologi w biznesie.... Jest ktoś kto się również wybiera od tego
                roku?? Pozdrawiam
                • newkate Re: WSZOP w Katowicach 11.09.08, 17:25
                  Hej Esta, Ja zamierzam tam studiować, ten sam kierunek co Ty, mam jednak sporo pytań co do tej szkoły, jesli mozesz odezwij sie pod ten numer gg 4477230, licze na pomoc, pozdrawiam;)
                  • szop-1 Re: WSZOP w Katowicach 19.09.11, 17:19
                    Witam wszystkich !

mam pytanie czy jest ktoś z was na kierunku Zarządzanie i inżynieria produkcji - specjalność Logistyka w przemyśle i handlu. Ogólnie chciałem się dowiedzieć jakie są tam przedmioty i czy jest trudno.

Bardzo proszę o info.
                • Gość: Anulka Re: WSZOP w Katowicach IP: 213.172.178.* 22.09.08, 23:06
                  Witam ja również wybieram się na psychologię w biznesie zaczynam od 27, a skoro
                  Ty również to mam pytanie czy po inauguracji będą zajęcia? Pozdrawiam
                  • Gość: Anulka Re: WSZOP w Katowicach IP: 213.172.178.* 22.09.08, 23:07
                    Mój gg 1340760 dajcie znać co i jak jeśli wiecie coś na temat.
                    Pozdrawiam
                    • Gość: AKapit Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 23.09.08, 01:05
                      cześć! też wybieram się na psychologię w biznesie (zaoczne), z tego co wiem po
                      inauguracji mają się odbyć obowiązkowe szkolenia biblioteczne i BHP. inauguracja
                      ma potrwać do ok. 14, a później zajęcia w grupach.
                      podaję gg przyszłym znajomym z roku :) 1386450 pozdrawiam!
                      • Gość: Mniodek Re: WSZOP w Katowicach IP: *.gprs.plus.pl 23.09.08, 06:14
                        Kulturoznastwo, psychologi - idźcie wy raczej do miotełki.
                • Gość: paweł Re: WSZOP w Katowicach IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 21.05.09, 16:54
                  Hej ja się zapisałem a zeby było ciekawie to nikogo nieznam z katowic
                  jacy są tam ludzie ? jestem ich strasnie ciekawy(lubie poznawac nowe
                  osoby ) hej pozdrawiam
                • Gość: sara Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:05
                  cześć,również wybieram się na psychologię. z tego co wiem to rozpoczęcie ma być
                  25 września.pozdrawiam:)
            • Gość: do vvanka Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 15:16
              Po kulturoznawstwie nie ma pracy!!!, nie polecam tego kierunku!!, to stracone
              lata studiow a tej szkole tym bardziej!
        • Gość: Student 123 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 18.06.09, 13:21
          Głupoty można gadać jak się studiuje na Psychologi - to czysta
          teoria - luzik . A sprubuj się panie ENRI na kierunku
          inżynierskim , a po roku pogadamy. Psychologia !!! Licencjat
          robisz i filozofujesz. !!!! Na inżynieri niewystarczy tylko
          chodzić na zajęcia . . . . . . !
          • Gość: Yogi Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 20:58
            Tak jest zapraszam na izynierke policzymy beleczki jakies caleczki
            hahaha na ''trzy nie trzeba umiec wszystkiego ''to sa slowa bardzo
            poczciwego czlowieka na tej uczelni...tylko n iech was to nie zmyli
            bo sie skonczy na komisie ahahaha
      • Gość: yogi Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.10, 21:01
        hahahaha a nie przyszlo Ci do glowy ze w tej szkole nie zalicza sie
        dlatego ze sie placi nie masz uporzadkowanej wiedzy i checi do nauki
        to zapisz sie na czestochowskie uczelnie pozdro
      • Gość: szop Re: WSZOP w Katowicach IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.11, 13:09
        Hej ludzie jak ktoś może się coś więcej wypowiedzieć na temat szkoły WSZOP, a kierunkiem Zarządzanie i inżynieria produkcji to bardzo proszę na maila: animals1987@tlen.pl

Z góry piękne dzięki :)
        Pozdrawiam
        • kroniger Re: WSZOP w Katowicach 01.08.12, 19:51
          Chciałbym studiować ZIP i waham się między WSZOP a WSEiA w Bytomiu. Czy ktoś może ma jakieś porównanie gdzie lepiej iść ?
    • Gość: gość Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 30.09.08, 12:48
      jestem studentka ostatniego roku psychologi i nie mam ochoty sie wiecej pojawiac na tej uczelni. na poczatku bylam zachwycona, a potem coraz gorzej - wychodzily wszystkie mankamenty tej uczelni. student we wszopie jest robaczkiem i maszynka do robienia pieniedzy, kobiety w dziekanacie nic nie wiedza a sie pyszczą, przez ostatni czas non stop jakies zmiany, jak sie nie jest z nimi na bierząco, trzeba kase wyciagac z portfela:/ zajecia sa przewaznie fajne (ale to juz wykładowców broszka), warunki coraz lepsze (wkoncu studenci płacą), choc pamietam czasy kiedy moja 30-osobowa grupa musiala sie zmiescić w klitce mieszczącej góra 10 osob. jednym slowem podsumowując cala ta uczelnie NIE POLECAM, jezeli jeszcze sie nie zrekrutowaliscie to nie robcie tego, albo uciekajcie gdzie pieprz rosnie - szkoda nerwow, czasu i pieniedzy.
      • Gość: ajszel Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 15:03
        potwierdzam,
        moze mlodsze roczniki sie oburza, no coz, zycze powodzenia;-)nie polecam, zakonczylem edukacje rok temu, ale jakos sympatycznie nie wspominam tej uczelni.
      • franklin Re: WSZOP w Katowicach 14.01.09, 11:17
        widzę że pojawiają się wpisy osób, którym chyba przeszkadza, że WSZOP ma się
        dobrze i stale sie rozwija.
        • Gość: ona Re: WSZOP w Katowicach IP: 195.177.64.* 04.03.09, 15:00
          beznadziejny komentarz
          • Gość: ona Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.03.09, 15:12
            beznadziejna jestes
        • Gość: Student 123 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 11.03.09, 14:28
          Cześć . Pozdrawiam wszystkich .
          • Gość: Student 123 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 11.03.09, 14:35
            Witam studentów i przyszłych studentów WSZOP. w Katowicach .
            Szkoła jak szkoła wyższa swoje prawa ma , ale OSTRZEGAM WSZYSTKICH

JEST BARDZO TRUDNO !!!!!!!!!!!!! Szkoła niepaństwowa a
            zrobiono z niej POLITECHNIKĘ czyli bardzo trudne przedmioty
            włacznie z Matematyką .. Jeżeli ktoś myśli że to prywatna szkoła i
            będzie jak powinno być łatwiej TO SIE ROZCZARUJE !!!!!!!! Jest
            B.Trudno !!!!!!!! A Prawdą jest , że Absolwen z Niepublicznej
            będzie zawsze gorzej postrzegany od Absolwenta np.Politechniki.
            Choćby był geniuszem . Takie są Realia SZ.P. Wykładowcy .

• Gość: Dragon - 1 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 11.03.09, 14:46

Myślę , ze kierunek BHP powinien być oddzielnie prowadzony od
          Inżynieri Produkcji , w końcu B H P to czysta TEORIA , to
          szkolenia , kursy ,wykłady i egzaminy. BHP ma zadbać o
          przestrzeganie przepisów BHP przez pracowników i matematyka do tego
          niejest mu potrzebna . I bez obawy Sz.P.Wykładowcy ,
          matematyki ,królowej nauk , BHP nie przyniesie wstydu , bo niema
          potrzeby jej stosować. Bez Obawy !!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: mala123 Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.09, 11:07
            witam ja mysle o studiach BHO na WSZOP, wiec odradzacie mi?jestem raczej
            humanistką, nie cierpię maty dlatego nie wiem czy dam sobie rade?proszeo o
            pomoc?czego mozna sie spaodziewac na studiach?
            • Gość: tojo. Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.09, 13:05
              Witam
              Studiowałem zaocznie. Obroniłem się w lutym. Lekko nie było,
              przynajmniej tak jak mi się wydawało gdy szedłem na "płatne studia".
              Ale nie przesadzajmy, na studiach uczyć się trzeba. Największy
              mankament dla mnie, to duża ilośc zajęć (czasami trzy "pełne zjazdy"
              w miesiącu) i zajęcia w wielu różnych miejscach Katowic.
              Generalnie jestem zadowolony.
    • Gość: Forum Wszop Re: WSZOP w Katowicach IP: 195.117.221.* 26.05.09, 17:55
      Oczywiście , że fajna uczelnia.Łatwiej na kierunkach Licencjackich a za trudno
      na kierunkach inżynierskich , jak na prywatną uczelnię .To w końcu nie
      POLITECHNIKA !! Nawet na zaliczeniach stosuje się egzaminy pisemne. Pozdr.!!!!
      • Gość: morthadela Re: WSZOP w Katowicach IP: *.nsk.net.pl 24.06.09, 10:34
        A ja wszystkim polecam kulturoznawstwo. Wykłady są naprawdę pasjonujące, a
        ćwiczenia b.często odbywają się w muzeach, filharmonii lub teatrze.
        Uczyć się trzeba sporo, ale kierunek naprawdę fascynujący.
    • reivena Re: WSZOP w Katowicach 28.06.09, 15:05
      Czy ciężki jest egzamin z prawa i mikroekonomii?
    • Gość: amic Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.09, 16:22
      Dużo jest opinii pozytywnych o tej szkole :) A wybiera się ktoś może w tym roku
      na filologię angielską zaoczne ????
      • Gość: kate Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 22:08
        tak ja się wybieram a w zasadzie to rozważam bo w tym roku koncze
        swoje studia magisterskie i mam nadzieje ze pogodze to z pierwszym
        rokiem filologii. jutro pomykam zlozyc papiery i zobaczymy
      • Gość: h-n-s Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.10, 15:27
        Koledzy tam studiują, zdają semestr za semestrem.
        Jedynym znanym mi minusem jest to ,że zajęcia odbywają się w różnych lokalizacjach.
    • Gość: yok Re: WSZOP w Katowicach IP: *.silesiamultimedia.com.pl 05.09.09, 09:19
      Studia nie sa trudne skonczylem juz studia na uniwerku -matame mialem ciezsza.
      Ogólnie do zaliczenia tylko po co to skoro perspektywy pracy sa marne 150
      kandydatow na 1 miejsce sporo wydanej kasy i ten dziekan gdyby nie firma orange
      nie zostal by pewnie dziekanem :) nie polecam sa nie uczciwi lub maja taki balagan
      • Gość: Gość Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 11.09.09, 16:24
        Bałagan bałagan jeszcze raz bałagan! Poczynając od dziekanatu
        konczac na samym dziekanie.
        • Gość: ddd Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 12.02.10, 22:38
          co się tak rozczulacie nad kolejną fabryką bezrobotnych
          przez uczelnie prywatne jest obecnie taka nadprodukcja absolwentów ,
          że będziecie mieli problemy załapać się nawet na zmywak
          • Gość: Hazy Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.10, 13:47
            Więc co? Lepiej nie studiować i nie dostać się nawet na ten zmywak? Czy boisz się konkurencji?
            • Gość: Yogi Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:35
              Warto tam studiowac a jak ktos pisze ze to kolejna fabryka
              bezrobotnych to jak napisalem wczesniej jest idiota skonczonym i
              pewnie w tej'' fabryce bezrobotnych''nie dal rady na pierwszym
              semestrze.
          • Gość: Yogi Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.10, 12:32
            jestes idiota.
          • Gość: Anna Re: WSZOP w Katowicach IP: 89.25.159.* 02.03.10, 12:23
            Myślę, że każdy ma prawo studiować a to czy znajdzie potem zatrudnienie zależy w
            dużej mierze od tego co z tych studiów wyniósł i jak swoją wiedzę wykorzysta!
            Nie wystarczy zdać i czekać z założonymi rękami aż robota sama do Ciebie przyjdzie.
            Wiem, że mamy kryzys i o pracę gorzej (wszystkim po wszystkich uczelniach), ale
            cytując Waglewskiego "Myślę sobie że ta zima kiedyś musi minąć..." Więc uszy w górę.
            A to, że uczelnia jest prywatna chyba nie czyni jej automatycznie gorszą -
            czasami wręcz przeciwnie - prywatne uczelnie dbają o swoją kadrę i odpowiedni
            poziom, bo w końcu aby się utrzymać potrzebują pieniędzy studentów a więc muszą
            ich jakoś przyciągnąć! I dzięki temu mają często ciekawszą ofertę i specjalistów
            z dziedziny, którą się zajmują bo np. WSZOP zatrudnia wykładowców będących
            najlepszymi specjalistami w Polsce z dziedziny BHP, podobnie jak prywatna
            krakowska WSE im. Tischnera ma świetnych specjalistów z dziedziny PR. Przykłady
            można by mnożyć, ale po co.
            • Gość: RekrutacjaWSZOP Re: WSZOP w Katowicach IP: 89.25.159.* 28.04.10, 13:47
              Już 4 maja rusza rekrutacja na studia licencjackie, inżynierskie i magisterskie uzupełniające w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach!
              Oto najświeższa lista kierunków i specjalności we WSZOP:

1. Zarządzanie i inżynieria produkcji
              - inżynierskie:
              • Logistyka w przemyśle i handlu
              • Zarządzanie jakością
              • Bezpieczeństwo i higiena pracy
              • Czyste technologie węglowe

- studia uzupełniające magisterskie
              • Zarządzanie bezpieczeństwem i higieną pracy w procesach produkcyjnych
              • Zarządzanie środowiskiem i gospodarka odpadami
              • Zarządzanie zasobami ludzkimi

2. Zarządzanie (licencjackie):
              • Doradztwo zawodowe
              • Psychologia w biznesie
              • Zarządzanie sprzedażą
              • Zarządzanie organizacjami służby zdrowia- studia organizowane we współpracy z Uniwersytetem Paryż 13 - NOWOŚĆ!!!

3. Kulturoznawstwo (licencjackie):
              • Komunikacja audiowizualna
              • Reklama i public relations
              • Dziennikarstwo

4. Filologia angielska (licencjackie):
              • język angielski w biznesie
              • tłumaczeniowa z językiem chińskim
              • tłumaczeniowa z językiem hiszpańskim

5. Bezpieczeństwo wewnętrzne* Kształcenie zostanie uruchomione po uzyskaniu zgody Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
              • Bezpieczeństwo i porządek publiczny
              • Zarządzanie kryzysowe

Po szczegóły kliknij tutaj!!!
            • Gość: Gość Anna 2 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 10.05.10, 12:13
              Cześć P. Gość Anna . A jak myślisz , czym uczelnie przyciągną
              większą ilość studentów i oczywiście kasę ? Wysokim poziomem
              nauczania i wymagającymi wykładowcami czy niskim poziomem byle
              zaliczyć ? Nauka zaczyna się dopiero po studiach , więc może Nazwa
              skończonej Uczelni też ma znaczenie.
              • Gość: Anna Re: WSZOP w Katowicach IP: 89.25.159.* 11.05.10, 13:29
                Myślę, że co kto woli. Pewnie część uczelni prywatnych kusi łatwością zdania i papierkiem otrzymanym bez problemów. Ale są też takie, które wolą przyciągać jednak dobrą kadrą i poziomem - jak np. WSZOP - co widać po wcześniejszych komentarzach. Ja idąc na podyplomówkę kierowałam się tym, żeby uczelnia miała wysoki poziom i specjalistów w danej dziedzinie - znalazłam to właśnie na uczelni prywatnej a nie publicznej (ludzie przyjeżdżali z drugiego końca Polski żeby tam studiować). I to teraz procentuje, bo znam osoby, które skończyły ten sam kierunek na publicznej i nic z niego nie wyniosły poza suchą teorią a ja jestem bardzo zadowolona z tego, czego mnie nauczono i przydaje mi się to bardzo w pracy! A pracodawcy znają tę uczelnię, bo wyrobiła sobie renomę!
                Ale z pewnością zależy to też od tego kto się uczy a nie tylko od tego gdzie! Pozdrawiam
                • Gość: Anna 1 Re: WSZOP w Katowicach IP: 193.111.174.* 17.05.10, 13:46
                  Cześć P.Anno . A może wie Pani gdzie można zdobyć dyplom z tytuł
                  inż. bardzo łatwo ? Chętnie skorzystam z podpowiedzi . Pozdrawiam.
                  • Gość: Anna Re: WSZOP w Katowicach IP: 89.25.159.* 18.05.10, 08:39
                    Proponuję zapytać mojej przedmówczyni, która ten wniosek wysunęła. Ale poza tym
                    myślę, że najlepiej będzie na tym forum zająć się WSZOP-em i dać możliwość
                    wypowiedzenia osobom, które znają tę uczelnię, studiowały na niej lub chcą
                    zacząć naukę i proszą o radę. A dyskusje odnośnie innych uczelni, bezrobocia czy
                    sensowności studiowania zostawić na inne fora. Pozdrawiam
                    • natalia_mw Re: WSZOP w Katowicach 18.05.10, 15:54
                      hej. wybiera sie ktos z na kierunek "Zarządzanie organizacjami służby zdrowia" ?
                      a moze ktos cos wiecej wie o tym kierunku\
                      • Gość: Rekrutacja_WSZOP Re: WSZOP w Katowicach IP: 89.25.159.* 25.05.10, 11:36
                        Droga Natalio
                        Celem kształcenia na tej specjalności jest przekazanie studentom wiedzy z zakresu podstaw prawnych oraz zarządzania w służbie zdrowia i ukształtowanie umiejętności niezbędnych absolwentom do podjęcia kariery menadżerskiej w prywatnych i państwowych jednostkach medycznych jak również w organach administracji państwowej i samorządowej.
                        Nasi studenci mają możliwość na III roku skorzystać z wiedzy nie tylko polskich, ale i francuskich specjalistów z dziedziny zarządzania organizacjami służby zdrowia.
                        Absolwenci otrzymują dwa dyplomy ukończenia studiów: polski - Wyższej Szkoły Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach oraz francuski – Uniwersytetu Paryż 13 (honorowany w UE). Zajęcia prowadzone przez wykładowców z Uniwersytetu Paryż 13 są tłumaczone symultanicznie na język polski.
                        Jeżeli interesuje Cię szczegółowy wykaz przedmiotów realizowanych na tych studiach napisz na: rekrutacja@wszop.edu.pl
                        • Gość: vangogh Re: WSZOP w Katowicach IP: *.rudaslaska.vectranet.pl 30.05.10, 15:37
                          czy ktoś wybiera się od października na komunikacje audiowizualną na dzienne?
                          • Gość: Tinka Re: WSZOP w Katowicach IP: 83.1.65.* 01.06.10, 23:32
                            Wybiera się ktoś może na dzienne zarządzanie jakością ?
                            Może ktoś wie czy jest tam b.trudno i jak wogóle wygląda nauka na
                            tym kierunku na tej uczelni ?
                            Z góry dziękuję za odpowiedzi ;)
                          • Gość: mel Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.10, 10:53
                            a czy ktoś idzie na reklamę i pr?
                            co sądzicie o tym kierunku?
                            • kornas89 Re: WSZOP w Katowicach 04.07.10, 22:02
                              nie wiem gdzie dodawac post dlatego daje na odp.

CZY WYBIERA SIĘ KTOS NA BHP?? jezeli ktos juz studiuje na tym kierunku napiszcie
                              jak jest...moze na gg bedzie najlepiej 3801943 pozdrawiam
                            • Gość: mel Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 05.07.10, 14:54
                              nikt nie chce iść na reklamę i pr? ludzie, no napiszcie coś ;]
                              proszę, jeżeli ktoś ma zamiar iść na kulturoznawstwo od października, proszę
                              niech napisze do mnie na gg: 24735520 ;)

• Gość: mel Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 05.07.10, 17:04
                                i jeżeli ktoś studiuje ten kierunek także proszę o kontakt: 24735520
                                mam kilka pytań ;)
                                • Gość: Gość01. Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.10, 21:37
                                  Witam, mam pytanie. Czy na BHP są podziały na grupy? Jesli tak, to czy są
                                  problemy aby zmienić grupę? (chodzi mi o dojazdy ze znajomymi) Pozdrawiam. ;)
                                  • dzial_rekrutacji_wszop Re: WSZOP w Katowicach 29.07.10, 12:34
                                    Witam

Chętnie odpowiem na pytania.
                                    Nie ma problemu aby być razem w grupie. Wystarczy napisać we wrześniu e-maila do
                                    dziekanatu podając w treści imiona i nazwiska osób, które chcą być razem w
                                    grupie. Adres do dziekanatu dziekanat@wszop.edu.pl
                            • dzial_rekrutacji_wszop Re: WSZOP w Katowicach 29.07.10, 12:37
                              zainteresowanym osobom prześlemy program studiów. Prosimy o kontakt pod adresem
                              rekrutacj@wszop.edu.pl
                              • Gość: Polecam_WSZOP Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: 89.25.159.* 06.08.10, 10:03
                                Studiujesz Zarządzanie? - zdobądź nieodpłatnie polski i francuski dyplom w rok!
                                - nowa atrakcyjna specjalność studiów w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy
                                w Katowicach (WSZOP).

W roku akademickim 2010/2011 Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy w
                                Katowicach (WSZOP) oferuje wyjątkowy wariant kształcenia: stacjonarne studia
                                międzynarodowe w specjalności zarządzanie organizacjami służby zdrowia,
                                prowadzone we współpracy z 13. Uniwersytetem Paryskim.

Studia skierowane są do osób, które kończą właśnie 2 rok studiów (4 semestr) lub
                                studiują na 3 roku (5 lub 6 semestr) na kierunku Zarządzanie. Dzięki
                                dofinansowaniu ze środków Unii Europejskiej studenci nie ponoszą żadnych kosztów
                                nauki a zyskać mogą bardzo wiele:

- Dwa dyplomy studiów wyższych polski (Wyższej Szkoły Zarządzania Ochroną Pracy
                                w Katowicach) i francuski (Uniwersytetu Paryż 13)

- Możliwość ukończenia studiów międzynarodowych, gdzie wykładowcami są uznani
                                specjaliści z Polski i Francji (zajęcia z wykładowcami francuskimi są tłumaczone
                                symultanicznie)

- Dodatkowe bezpłatne kursy językowe

- Umiejętności niezbędne do podjęcia kariery menadżerskiej w prywatnych i
                                państwowych jednostkach medycznych, jak również w organach administracji
                                państwowej i samorządowej.

- Atrakcyjny program studiów łączący wiedzę francuskich specjalistów z polskimi
                                doświadczeniami gwarantuje wysoki poziom nauczania. W organizacji studiów będą
                                uczestniczyli również wykładowcy Śląskiego Uniwersytetu Medycznego z Katowic.

O przyjęcie na studia na tej specjalności mogą się ubiegać wszyscy studenci
                                kierunku Zarządzanie.
                                Nie musisz rezygnować z uczelni na której studiujesz obecnie.

Rekrutacja trwa do czasu wyczerpania wolnych miejsc.
                                Zainteresowała Cię nasza oferta? Odwiedź stronę:
                                studia.wszop.edu.pl/index.php?s=7443
                                i dowiedź się więcej
                                • Gość: hehe Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.10, 23:25
                                  śmieszni jesteście co poniektórzy uwazając, że studiujecie
                                  PSYCHOLOGIĘ z licencjatem <hahaha> żeby byc psychologiem trzeba
                                  skonczyc studia jednolite studia mgr i zrobic specjalizację, także
                                  powodzenia STUDENCI ZARZĄDZANIA :-]
                                  • Gość: Anna Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: 89.25.159.* 10.08.10, 08:32
                                    Drogi przedmówco!
                                    Psychologia w biznesie to nie to samo co psychologia sama w sobie. To jednak
                                    przede wszystkim studia menadżerskie. Jak możesz sobie poczytać w opisie tej
                                    specjalności to:
                                    "Unikalna specjalność łącząca wiedzę z zakresu psychologii, marketingu i
                                    zarządzania.

Studia o specjalności psychologia w biznesie dadzą studentom teoretyczne i
                                    praktyczne przygotowanie do pracy zawodowej, wyposażą ich w takie umiejętności
                                    jak: racjonalne podejmowanie decyzji, unikanie błędów przy szacowaniu i
                                    podejmowaniu ryzyka, budowanie stosunków w biznesie w zgodzie z zasadami etyki,
                                    skuteczne negocjowanie i rozwiązywanie konfliktów, motywowanie do działania,
                                    projektowanie reklamy, tak skutecznie, aby dotarła do konsumentów.
                                    Blok specjalności obejmuje m.in. następujące przedmioty: psychologia społeczna,
                                    teoria i praktyka reklamy, public relations, psychologia komunikacji,
                                    negocjacje/ mediacje, psychologia menedżerska, trening interpersonalny."

Proponuję najpierw trochę poczytać a potem krytykować!
                                    • Gość: kosmata_1 Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.83.230.16.135.debacom.pl.e-zabrze.pl 10.08.10, 10:20
                                      Zgadzam się po co się ktoś wypowiada skoro nie wie o co na danym kierunku chodzi. Tu nie chodzi o psychologie tylko o sprawne zarządzanie, a nauka psychologi pomaga w zdobyciu nowych umiejętności. Jeżeli chodzi o szkołę to jeżeli chce ktoś palić i nie chodzić na wykłady to nie jest to szkoła dla niego. TU SIĘ TAK SAMO UCZY JAK NA INNYCH STUDIACH, i niestety OBIBOKI wylatują. Wykładowcy są ok oczywiście są też tacy co dużo wymagają ale tak jest wszędzie. Ja jestem już na 3 roku i nie mam żadnych zastrzeżeń.
                                      • Gość: pzdr Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:57
                                        ok wiedze psychologiczną może i daja. problem polega na tym, że nikt
                                        nie jest na takich studiach informowany, że nie ma PO NICH UPRAWNIEN
                                        DO PRACY JAKO PSYCHOLOG. w tym np. do przeprowadzania DIAGNOZY i
                                        testów psychologicznych czesto potrzebnych w zarzadzaniu.
                                        • Gość: :DD Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.mmj.pl 18.08.10, 22:16
                                          Witam, od października zaczynam studia na WSZOP. Powiedzcie jak wyglądają
                                          zajęcia z matematyki? Da się przeżyć? Jaki jest poziom? Z góry dziękuję za odpowiedź
                                          • Gość: zdzichu Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.energostal.pl 19.08.10, 09:37
                                            Kiedy dokładnie rozpoczynają się zajęcia?
                                            Właśnie ta matemetyka jak to wygląda.
                                            Pozdrawiam
                                            • Gość: RekrutacjaWSZOP Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: 89.25.159.* 20.08.10, 12:47
                                              Rok akademicki rozpoczyna się 25 września o godz. 11:00 uroczystą inauguracją. Szczegóły już wkrótce pojawią się na naszej stronie internetowej.
                                              Będzie to jednocześnie pierwszy weekend zjazdowy dla studentów studiów niestacjonarnych. Terminarz zjazdów na pierwszy semestr znajduje się już na stronie www.wszop.edu.pl w zakładce Dziekanatu.
                                              Dodatkowa matematyka rozpocznie się dzień wcześniej - 24 września o godz. 16:00. Będą to pierwsze zajęcia z serii 4-5 spotkań, które będą odbywały się w trakcie pierwszego semestru przeciętnie raz w miesiącu w piątek po południu. Prowadzą je nasi wykładowcy, przygotowują do egzaminu kończącego przedmiot, są bezpłatne - współfinansowane ze środków UE. Osoby, które będą na nie uczęszczać nie powinny mieć żadnych problemów z zaliczeniem matematyki.
                                              Nadal można się jeszcze zapisać - e-mailowo lub telefonicznie.
                                              • Gość: a. Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:30
                                                czy mogłabym uzyskać informację co znaczą poszczególne skróty grup? ponieważ
                                                widziałam terminy zjazdów na rok 2010/2011 i nic z tego niestety nie wiem. A co
                                                do ilości zjazdów, to podobno miały być 2 weekendy w miesiącu, a z tego co
                                                widziałam jest więcej...? Co oznaczają pola zjazdów zaznaczone na kolor czerwony?
                                                Proszę o odpowiedź.
                                                Pozdrawiam
                                                • Gość: RekrutacjaWSZOP Re: oznaczenia grup dla I roku IP: 89.25.159.* 08.09.10, 11:59
                                                  Dla studentów I roku: studia inżynierskie (Zarządzanie i inżynieria produkcji) mają oznaczenie ZZIP-15, Zarządzanie ZZR-11, Kulturoznawstwo ZK-5, Filologia angielska ZFA-2 a Bezpieczeństwo wewnętrzne ZBW-1.
                                                  Pola czerwone oznaczają święta - wtedy zjazdów nie ma.
                                                  Pozdrawiam
                                                  • Gość: plan zajęć Re: oznaczenia grup dla I roku IP: *.chello.pl 20.09.10, 20:30
                                                    Gdzie są jakieś informacje dla pierwszaków :) odnoście planów lekcji?
                                                    Czy w sobotę po rozpoczęciu będą jeszcze zajęcia?
                                                  • Gość: hę Re: oznaczenia grup dla I roku IP: *.elgrom.laz.digi.pl 21.09.10, 12:50
                                                    a dlaczego nie działają ich cholerne telefony???????????
                                                  • Gość: jjj Re: oznaczenia grup dla I roku IP: *.chello.pl 23.09.10, 13:27
                                                    a jesli ja jestem na zarzadzaniu i inzynieri produkcji i mam grupe A i B to skad mam wiedziec do ktorej grupy jestem przydzielona?
                                              • Gość: psychologia Re: Bezpłatne studia polsko-francuskie w rok! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.10, 10:14
                                                cześć,idę na psychologię w biznesie (dzienne),dajcie znać kto się jeszcze
                                                wybiera,mój numer gg: 9149671
                                                • natalia_mw Re: BW 29.08.10, 11:13
                                                  poszukuje osob z bezp. wewn. tryb zaoczny
                          • Gość: SBerry Re: WSZOP w Katowicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 13:02
                            Ja się wybieram .
                            • Gość: mimi Re: WSZOP w Katowicach IP: *.cpe.marton.net.pl 08.09.10, 20:47
                              ja tez sie wybieram :)
                              • kornas89 Re: WSZOP w Katowicach 09.09.10, 21:45
                                KTOS SIE WYBIERA JESCZE NA BHP??? 3801943 zapraszam:)
    • Gość: gruszka Re: WSZOP w Katowicach IP: 116.72.250.* 15.09.10, 06:56
      a czy wybiera sie ktos na filologie ang-chinska na dzienne?
      • Gość: kolesław Re: WSZOP w Katowicach IP: *.chello.pl 17.09.10, 08:38
        Gdzie są jakieś informacje dla pierwszaków :) odnoście planów lekcji?
        Czy w sobotę po rozpoczęciu będą jeszcze zajęcia?
        • Gość: 333 Re: WSZOP w Katowicach IP: 198.36.86.* 17.09.10, 23:01
          No właśnie- gdzie znajdziemy dokładny plan zajęć? A i jeszcze jedno: jak zalogować się do wirtualnego dziekanatu?
          Z góry dzieki za odpowiedź:)
    • Gość: xxxx Re: WSZOP w Katowicach IP: 195.206.127.* 22.09.10, 11:22
      Za kilka dni to znaczy kiedy? dzisiaj jest już 22, piszesz, że matematyka jest już 24 o 16, a na stronie uczelni nadal nie ma konkretnych informacji.
      Ta uczelnia zaczyna mnie przerażać. Na początku już takie problemy z informacją, a co będzie dalej?
      • Gość: Magdaaaa Re: WSZOP zarządzanie niest. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.10, 11:37
        Chętnie poznam kogoś z zarządzania pierwszy rok niestacjonarne:D najlepiej z Gliwic,ale nie koniecznie,nie będzie mnie w sobote na zajęciach i będe potrzebowała przekazania inf co było i jak jest ;), z góry dzięki serdeczne ,gg2977416
        • Gość: Fidoz Re: WSZOP zarządzanie niest. IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.11, 17:59
          Zamierzam podjąć studia od września 2011na specialnosci logistyka w przemyśle i handlu - zaoczne.
          Bardzo proszę byłych lub obecnych studentów o opinie na tej uczelni i kierunku !! no i oczywiscie czy matma jest b. trudna ?- dzięki
    • Gość: byly student Re: WSZOP w Katowicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.10, 14:38
      Ludzie wszędzie tylko nie tam! Zajęcia z SAPu czy inne związane z komputerami sa na sali bez komputerów! A sale maja porozrzucane po całych Katowicach i trzeba w ciągu weekendu jeździć po 3-4 razy a przerwy między zajęciami 15 minut a tu do przejechania z Bogucic na Bankową. Chcesz zwiedzić Katowice? Chcesz poznać najnowsze trendy nauczania informatyki bez komputera? Zapisz się do tej "Uczelni"
      • Gość: Rekrutacja_WSZOP Re: WSZOP w Katowicach IP: *.static.wszop.3s.pl 23.12.10, 11:47
        Rekrutacja zimowa trwa!
        Ruszyła rekrutacja na semestr letni w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach!
        Zapraszamy do rejestracji przez Internet a od 3 stycznia z kompletem dokumentów do Biura Rekrutacji - pokój nr 19, ul. Bankowa 8, Katowice.

W tym semestrze WSZOP proponuje następujące kierunki i specjalności w trybie zaocznym:

1.Zarządzanie i inżynieria produkcji
        - inżynierskie
        w specjalności:

- studia uzupełniające magisterskie w specjalnościach
        • Bezpieczeństwo pożarowe

2. Zarządzanie (licencjackie) w specjalności:
        • Psychologia w biznesie

3. Bezpieczeństwo wewnętrzne (licencjackie) w specjalności

Pozdrawiam
        Pytania można kierować na e-maila: rekrutacja@wszop.edu.pl

Zapraszamy do zakładki rekrutacji:
        studia.wszop.edu.pl/index.php?s=187
        • Gość: Rekrutacja WSZOP Szkolenia z zakresu prawa pracy i bhp IP: *.static.wszop.3s.pl 11.04.11, 11:42
          Biuro Studiów Podyplomowych WSZOP zaprasza na szkolenia z zakresu prawa pracy i bhp z cyklu Możliwe problemy związane z tematem

Przedmiotem szkoleń są wybrane zagadnienia z zakresu prawa pracy i bhp w ujęciu praktycznym, prowadzone w formie ćwiczeń według schematu: regulacja prawna poparta komentarzem praktycznym i wskazaniem możliwych problemów związanych z tematem.

Celem szkoleń jest zdobycie wiedzy teoretycznej w zakresie omawianej tematyki i umiejętność jej wykorzystania w praktyce.

Tematyka szkoleń:

1. Czas pracy w praktyce
          2. Czas pracy kierowców
          3. Wynagrodzenie za pracę w praktyce - zasady obliczania
          4. Nawiązywanie umowy o pracę
          5. Rozwiązywanie umowy o pracę
          6. Nawiązanie i rozwiązanie umowy o pracę – wersja skrócona
          7. Zmiany w treści umowy o pracę
          8. Urlopy pracownicze – zasady udzielania
          9. Dokumentacja kadrowa
          10. Kontrola PIP. Kazusy z kontroli inspektora pracy
          11. Obowiązki pracodawcy i pracownika w zakresie bhp
          12. Wypadki przy pracy i choroby zawodowe
          13. Mobbing i dyskryminacja w zatrudnieniu
          14. Odpowiedzialność materialna pracowników
          15. Organy nadzoru nad warunkami pracy
          16. Wykroczenia przeciwko prawom pracownika
          17. Szkolenia bhp i badania profilaktyczne pracowników
          18. Metody skutecznej rekrutacji pracowników
          19. Zwolnienia grupowe

Zapisz się już dziś

Wykładowcami szkoleń są praktycy, specjaliści z zakresu prawa pracy i bhp, pracownicy PIP (szczegóły w indywidualnej ofercie szkolenia).

Adresatami szkoleń są wszyscy zainteresowani zagadnieniami prawa pracy i bhp, a w szczególności pracownicy kadry kierowniczej, osoby zajmujące się zawodowo zarządzaniem zasobami ludzkimi oraz pracownicy służb bhp.

Rekrutacja na szkolenia odbywa się według kolejności zgłoszeń (min. 10 osób, max 25).

Koszt szkolenia: 130 zł lub 260 zł (uzależniony jest od wymiaru godzin).

Studenci i absolwenci WSZOP 110 zł lub 220 zł.

Zapisy przyjmuje: Biuro Studiów Podyplomowych, Katowice, ul. Bankowa 8 pokój nr 14 (parter), tel. 32/355 97 85 tel. 32/355 97 97 w. 25, e-mail: szkolenia@wszop.edu.pl
    • nataliakatowice Re: WSZOP w Katowicach 11.04.11, 23:48
      Chcesz dowiedzieć się więcej na temat tej szkoły? Zapraszam Cię na stronę www.Dood.pl gdzie znajdziesz opinie innych o WSZOP-ie. Dood.pl to portal skierowny do młodych ludzi, którzy poszukują informacji na temat życia, ktore toczy się w ich mieście. Łączy on w sobie cechy portalu społecznościowego i lokalizatora internetowego z możliwością recenzowania lokali. Informuje też o wydarzeniach jakie bedą mieć miejsce, dostarcza wiedzę o jakości, funkcjonalności, użyteczności poszczególnych miejsc i lokali. Serdecznie zapraszam.
      • Gość: Rekrutacja_WSZOP Rekrutacja na studia trwa! IP: *.static.wszop.3s.pl 12.05.11, 15:57
        9 maja rozpoczęła się rekrutacja na semestr zimowy w Wyższej Szkole Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach!
        Zapraszamy do rejestracji przez internet oraz z kompletem dokumentów do Biura Rekrutacji - pokój nr 13, ul. Bankowa 8, Katowice (czynne od poniedziałku do soboty w godz. 8:00-16:00).

Pytania można kierować na e-maila: rekrutacja@wszop.edu.pl
        lub pod nr telefonu: 32 355 97 71, 32 355 97 73, 32 355 97 81

Zapraszamy do zapoznania się z naszymi kierunkami i rekrutacją

WSZOP oferuje studia w trybie dziennym i zaocznym:

1. Zarządzanie i inżynieria produkcji (inżynierskie)
        specjalności:
        • Zarządzanie jakością
        • Logistyka w przemyśle i handlu
        • Czyste technologie węglowe
        • Spawalnictwo

2. Zarządzanie i inżynieria produkcji (II stopnia)
        specjalności:
        • Bezpieczeństwo pożarowe

3. Zarządzanie (licencjackie)
        specjalności:
        • Psychologia w biznesie
        • Doradztwo zawodowe
        • Zarządzanie sprzedażą
        • Zarządzanie organizacjami służby zdrowia - studia międzynarodowe

4. Bezpieczeństwo wewnętrzne (licencjackie)
        specjalności:
        • Zarządzanie kryzysowe

5. Kulturoznawstwo (licencjackie)
        specjalności:
        • Komunikacja audiowizualna
        • Dziennikarstwo
        • Reklama i public relations

6. Filologia angielska (licencjackie)
        specjalności:
        • Język angielski w biznesie
        • Tłumaczeniowa z językiem chińskim
        • Tłumaczeniowa z językiem hiszpańskim
        • Gość: Rekrutacja_WSZOP Re: Rekrutacja na studia trwa! IP: *.static.wszop.3s.pl 02.09.11, 10:37
          Drodzy maturzyści!!!

Dla wszystkich, którzy zdawali poprawkową maturę i teraz niecierpliwie czekają na otrzymanie świadectwa, mamy dobrą wiadomość - jeszcze do 30 września możecie się zapisać na swoje wymarzone studia!
          Jest z czego wybierać, bo w naszej ofercie mamy coś i dla humanistów i dla ścisłowców.
          Oferujemy 5 kierunków studiów i aż 22 atrakcyjne specjalności, o których możecie sobie poczytać na naszej stronie internetowej:
          www.wszop.edu.pl

Pozdrawiam
          Rekrutacja
          • Gość: Rekrutacja_WSZOP Re: Rekrutacja na studia trwa! IP: *.static.wszop.3s.pl 03.09.11, 09:22
            Wszystkich zainteresowanych studiami technicznymi zapraszamy do WSZOP w Katowicach. Uczelnia ma w swojej ofercie studia inżynierskie na kierunku Zarządzanie i Inżynieria Produkcji w 5 atrakcyjnych specjalnościach:

- Bezpieczeństwo i higiena pracy
            - Zarządzanie jakością
            - Logistyka w przemyśle i handlu
            - Czyste technologie węglowe
            - Spawalnictwo - NOWOŚĆ!

Nauczanie we WSZOP oparte jest na autorskim programie zaakceptowanym przez Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.

Uczelnia posiada nowoczesne, bogato wyposażone laboratoria techniczne:
            - Laboratorium Ochrony Środowiska i Toksykologii
            - Laboratoria Mechaniki i Nauki o Materiałach
            - Laboratoria Zagrożeń Fizycznych
            - Laboratoria Elektrotechniki i Zagrożeń Elektrycznych
            - Laboratoria Metrologii

WSZOP dba o jakość nauki stale tworząc nowe pracownie (ostatnia powstała w 2010 r.) i zaopatrując je w specjalistyczny sprzęt laboratoryjny.

Uczelnia inwestuje również w rozwój i poprawę komfortu nauki poprzez zastosowanie w programach nauczania nowoczesnych technologii informatycznych. Specjalistyczne oprogramowanie pozwala studentom zapoznać się z podstawowymi narzędziami wykorzystywanymi w zawodzie, do którego są przygotowywani.
            Na zajęciach są stosowane programy takie jak: SAP Business One, 3DSSPP, AutoCAD, Matlab-Simulink, Coreeditor czy Symfonia Forte.
            • Gość: Rekrutacja_WSZOP Rekrutacja na semestr letni! IP: *.static.wszop.3s.pl 30.12.11, 10:46
              Właśnie odkryłeś, że najwyższy czas na studia a może po prostu zwyczajnie zaspałeś w semestrze zimowym? Każdy z powodów jest równie dobry, żeby rozpocząć studia już teraz!
              Po co czekać kolejne pół roku, skoro w semestrze letnim również przygotowaliśmy dla Ciebie ciekawe kierunki i specjalności?!
              Rekrutacja rozpocznie się już 2 stycznia 2012 r. i potrwa do 15 marca lub do czasu wyczerpania wolnych miejsc!

W tym semestrze oferujemy studia I stopnia w trybie zaocznym:

Zarządzanie i inżynieria produkcji
              specjalności:
              - Bezpieczeństwo i higiena pracy
              - Bezpieczeństwo w budownictwie - NOWOŚĆ!!!

Zarządzanie
              specjalność:
              Psychologia w biznesie

Bezpieczeństwo wewnętrzne

specjalność:
              Bezpieczeństwo i porządek publiczny

oraz niestacjonarne studia II stopnia:

Zarządzanie i inżynieria produkcji

Specjalności:
              - Zarządzanie BHP w procesach produkcyjnych
              - Zarządzanie zasobami ludzkimi
              - Zarządzanie środowiskiem i gospodarka odpadami
              - Bezpieczeństwo pożarowe

Wszelkich informacji udziela Biuro Rekrutacji - czynne od poniedziałku do soboty od 8:00-16:00:
              e-mail: rekrutacja@wszop.edu.pl
              telefon: 32 355 97 71, 32 355 97 73, 32 355 97 81.
    • Gość: radzio444 Re: WSZOP w Katowicach kurs dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 20:28
      Witam studentów WSZOP, mogę zorganizować kursy szkoleniowe z zakresu zarządzania jakością, zintegrowanych systemów zarządzania, systemów zarzadzania środowiskowego oraz bhp. Może to być kurs auditora wewnętrznego czy pełnomocnika. Cena kursu przy grupie min. 15 osobowej to ok 450 zł. Kurs prowadziła by międzynarodowa jednostka certyfikująca Quality Austria. Zamieszczam adres www.qualityaustria.pl
      każdy kurs kończy się egzaminem z otrzymaniem certyfikatu (w przypadku zdania z wynikiem pozytywnym). Zachęcam i pozdrawiam. Na wszystkie pytania odpowiem i przedstawię pełną ofertę wraz z opisem.
      rdziwiszek@wp.pl
      • Gość: Rekrutacja_WSZOP Nowa specjalność - Bezpieczeństwo w budownictwie IP: *.static.wszop.3s.pl 04.01.12, 14:09
        Rekrutacja już trwa! Kandydaci wybierający się na studia inżynierskie mogą rozpocząć studia na nowej ciekawej specjalności - Bezpieczeństwo w budownictwie. Studia dają kompetencje w zakresie zarządzania bezpieczeństwem prac budowlanych, bezpieczeństwem pożarowym budynków oraz zarządzania nieruchomościami.
        Chcecie wiedzieć więcej? Szczegółowe informacje o specjalności znajdziecie tutaj
        • Gość: Rekrutacja_WSZOP Konkurs na projekt maskotki WSZOP IP: *.static.wszop.3s.pl 07.01.12, 15:21
          Rektor Wyższej Szkoły Zarządzania Ochroną Pracy w Katowicach zaprasza studentów oraz absolwentów wszystkich uczelni, w szczególności wydziałów wzornictwa, projektowych i artystycznych, do udziału w Konkursie na projekt maskotki dla WSZOP.

Zadaniem konkursowym jest opracowanie projektu maskotki, kojarzącej się z działalnością Uczelni.

Nagrodą dla zwycięzcy Konkursu jest 3.000 zł brutto oraz wdrożenie maskotki do produkcji dla celów promocyjnych WSZOP.

Prace można składać osobiście lub nadsyłać pocztą w terminie od 16 stycznia 2012 r. do 16 kwietnia 2012 r. do godz. 16:00 (decyduje data wpływu do siedziby WSZOP), na adres:

Wyższa Szkoła Zarządzania Ochroną Pracy
          w Katowicach, ul. Bankowa 8, 40-007 Katowice,
          z dopiskiem na kopercie „Konkurs na projekt maskotki WSZOP”.

Wyniki Konkursu zostaną ogłoszone 30 kwietnia 2012 r. na stronie internetowej WSZOP.

Regulamin Konkursu i kartę zgłoszenia projektu znajdziecie tutaj
    • nurzi Re: WSZOP w Katowicach 22.01.12, 19:14
      Czy ktoś na forum wybiera się na zarządzanie i inżynierie produkcji w marcu bhp w marcu ? jeśli tak to piszcie 8793047 będzie nas wiecej
      • aner21 Re: WSZOP w Katowicach 22.01.12, 20:32
        Ja idę od marca na ZIP ze specjalnością bezpieczeństwo w budownictwie :) idzie ktoś ?
        • Gość: sialala Re: WSZOP w Katowicach IP: *.sukcesnet.pl 24.01.12, 11:57
          ja studiowałam dziennie we WSZOP. Mam dobre wspomnienia. Niektórzy wykładowcy bardzo luźni, inni dość wymagający, ale taki podział jest wszędzie zapewne.
          Pierwszy rok chyba najtrudniejszy - ale to też jest norma.

Od razu uprzedzam - WSZOP uczy się zawsze, nie przedłużają dni wolnych, nie skracają zajęć z okazji ... bla bla bla... Gdy inne uczelnie miały wolne z jakiegoś powodu (chociażby okres między Wielkanocą a majówką) my studenci WSZOP byliśmy na uczelni. Niektórzy wykładowcy robią listy obecności na wykładach - podobno są one nieobowiązkowe, jednak NIEKTÓRZY uważają inaczej.

Szkołę polecam i tak:D
          • Gość: sharky Re: WSZOP w Katowicace IP: *.static.wszop.3s.pl 05.02.12, 11:26
            Niesamowity bajzel, moja dziewczyna studiuje na tej uczelni, gdyby nie pieniadze wlożone to raczej by zrezygnowała, byłem pare razy coś załatwic nikt nic nie wie, cały czas tylko słychać "prosze sprawdzic w wirtualnym dziekanacie", wynagania edukacyjne śmieszne, oddaje jakies prace zaliczeniowe. Uczelnia jest rozrzucona po całych Katowicach, bez auta nie polecam, dostanie sie z osiedla Kukuczki na wydział teologiczny na Jordana to niezle wyzwanie w przerwie miedzy zajęciami. Nie ma konktetnego planu sesji!!!, np profesor ustala sobie egzamin na godz 11:00 po czym stwierdza, że 300 studentów bedzie pytał i trwa to do wieczora i jak już dalej nie moze jedzie do domu... reszta kiedys tam zaliczy..., znaleznienie profesora "prosze sprawdzic w wirtualnym dziekanacie". Władze uczelni, pracownicy, wykładowcy mojim zdaniem wcale nie maja swiadomosci, iż studenci placą za nauke i są klientami ktorym nalezy sie troche szacunku. Raczej nie polecam, nawet nie uczelnia typu płacisz/masz bo dowiedzieć się cokolwiek... trzeba sie natrudzić.
        • sloneczko123416 Re: WSZOP w Katowicach 11.07.12, 14:14
          Ja nie polecam tej uczelni nie idzie po niej znalezc pracy chyba ze po ZIPIE bo po zarzadzaniu to napewno nie trzeba mgr robic i kase wkladac
      • Gość: Anna Re: WSZOP w Katowicach IP: 78.133.221.* 15.02.12, 13:26
        witam ja idę od marca na Bezpieczeństwo wewnętrzne:) Jak ktoś również się wybiera zapraszam na rozmowę na gg 7040556
    • sempai17 Re: Rekrutacja na rok akademicki 2012/13 rozpoczę 30.07.12, 10:00
      cześć ja sama skończyłam WSZOP kulturoznawstwo o specjalności Komunikacja Audiowizualna nie ma uczelni nic do zarzucenia owszem trzeba było sie uczyc ja wszędzie, obniżyli nawet czesne z 400 spadło do 370, a jak był problem to spokojnie mozna było załatwic z nimi, myśle nawet kolejnym kierunkiem studiów, ale sie waham pomiędzy filologia angielska a bezpieczenstwem wewnętrznym
      polecam uczelnie
    • madzikp2850 Re: Rekrutacja na semestr letni 2013/2014 19.01.14, 19:58
      Witam
      mam pytanko chodzi mi o kierunek p.relations Czy ktoś może się podzielić opinią tego kierunku na tej uczelni?np jacy wykładowcy stopień trudności zajęć-bo opinie o innych są różne pzdr.
    • wszop_w_katowicach Rekrutacja na semestr letni 2015/2016 21.01.16, 14:46
      Rekrutacja na semestr letni trwa.
      Zapisz się na studia już dziś i rozpocznij naukę w marcu!

Czekają na Ciebie studia niestacjonarne na kierunkach:

- Bezpieczeństwo wewnętrzne - studia I i II stopnia
      - Zarządzanie - studia I i II stopnia
      - Zarządzanie i inżynieria produkcji - studia I i II stopnia
      oraz studia podyplomowe.

Szczegóły rekrutacji znajdziesz w zakładce Rekrutacja zimowa
    • karolajnaaa6252 Re: WSZOP w Katowicach 07.07.16, 10:36
      Do kiedy muszę wpłacić opłatę rekrutacyjną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka