Dodaj do ulubionych

Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja

07.08.08, 16:30
W zwiazku z tym:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=83094694
moj darmowy projekt logo:

89.149.208.22/dev278/0/348/588/0348588918.jpg

Obserwuj wątek
    • Gość: harc mistrz =----> Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 19:59
      Bardziej strawne, w tym stylu, zrobił bym to LOGO.
      Po lewej "ślounzkiej" stronie 12 krupnioków, a po prawej "zoguymbiowskiej" 5
      krwistych kaszanek.
      Ogólnie: jedna WIELKA... k a s z a n a !
      (HKP)
      ...
      CZU...!!!
      • arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 21:00
        No to zrob, porownamy.

• arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 21:04
          Toche inna wersja:

fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fg/cf/mwva/S1Hc3Ug6kIOBdLO9EX.jpg
          • Gość: harc mistrz =----> Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 21:27
            Idąc dalej tym tropem, proponuję wersję LOGO z... (zamiast z prostącikami miast)
            z... głowami prezydentów w odpowiedniej skali.
            Ale, niestety, technicznie tego pomysłu, zmajstrować nie potrafię.
            :-((((((((((((((((((
            • arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 22:52
              Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a):

> Idąc dalej tym tropem, proponuję wersję LOGO z... (zamiast z prostącikami miast
              > )
              > z... głowami prezydentów w odpowiedniej skali.
              > Ale, niestety, technicznie tego pomysłu, zmajstrować nie potrafię.
              > :-((((((((((((((((((

To walnij se seta i dalij osmiyszej zwolynnikow intygracji.

• Gość: harc mistrz & HKP Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:37
                arnold7 napisał:
                >
                > To walnij se seta i dalij osmiyszej zwolynnikow intygracji.
                >

Nie mam wcale żadnego zamiaru ośmieszać zwolenników integracji tut. skupiska
                miast w ramach śląsko-zagłębiowskiej METROPOLII, której także jestem... wielkim
                zwolennikiem.

Wyśmiewam natomiast i dalej wyśmiewał będę infantylne i nierozsądne pomysły, do
                których pochopnie zapaliło się paru dziennikarzy i spore grono durniów,
                lansujących idiotyczną nazwę... SILESIA, a także, równie kiepskie oraz naiwne
                LOGO onej m e t r o p o l i i .
                Wystarczy tego, że mamy już na FORUM GW "forum-potworóm" o syczącej adekwatnie
                nazwie... SILESSSSSSIANA. ;-))))))))
                • arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 09.08.08, 22:33
                  Tys zas sie uozarl, Harcydupek..
            • Gość: uodgrzywane placki Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: 83.17.148.* 08.08.08, 10:54

Śćić jedyne co poradźiće, to je podkuodańy uogńa?
              Ńy zouwdy yno pod skautovsko fojerka!

Na rezultata ńy trza bydźe Wům kans wycekiwać:

pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Podmiot.aspx?nrkrs=0000276432
              Tedy i vćiskańy na powrůt, uodebrany Szlůnzoukům autůnůmije,
              jus ńy wystykńy, bo śe zlezaua ńybogo i źdźebko zatynchua! :-)

• Gość: re:harcerek Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.gprs.plus.pl 07.08.08, 22:29
      Kapusta z pola i łeb od gorola...!A dla aglomeracji zagłębiowskiej....kiszka w
      kobylim trzewiu.
      • Gość: olo Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:23
        Proponuję po lewej dla kontrastu z sierpem i młotem - swastyki. To tak skuli stereotypów.
        • Gość: Pytek Bigos szlůnzki? Co to za szpajza? IP: 83.17.148.* 08.08.08, 10:26

A co polski „tuk” mo do svastiki?

Idźće se do Krakowa, do Nowy Huty, na wystawa
          „Bez Indije do Nepalu i curik”!

Możno poćepńeće vtynczos tyn wredny stereotypus i uprzedzyńy do
          svastiki?

annabucholc.blogspot.com/2008/05/indie-i-nepal_06.html
          Skiż przijyńćo ty cajchy bez III Rzeszo, cajcha ta uopaczńe brano je
          za germańsko cajcha.

A przeca svastika pokozuje śe we coukym weldźe uode nojdowńejsych
          casův!

Nojstarse cheba malowiduo, kaj se taki motiv wźůno je z paleolitowy
          ery – mo cirka 10 000 rokův!

Svastika je nojbarzi czczůnům cajchům i zimbolym Indijův.

picasaweb.google.com/a.bucholc/WERNISANASZEJWYSTAWYPRZEZINDIEDONEPALUIZPOWROTEM/photo#5224664604545462146

Jeji hindusko gyszichta śyngo do zadku na 8 000 rokův.

Gynau uoznaco, rance i gamba boga, kjery śyngo i przemowjo ku
          coukymu weldowi.

Mjano svastika uoznaczo – „przikludzajůncy szczyńśćy”.

We Indijach – je magicnům cajchům i skiz tego uobocyć ńja śe do
          prawje vszandy: na śćanach śvjůntyńův i důmův, w ńjych driny,
          na rikszach i autokach.
        • chattab Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 10:35
          Jestem za! Swastyka byłaby jak najbardziej na miejscu - wystarczy
          wspomnieć euforię i uwielbienie, z jakim volksdeutsche - mieszkańcy
          Katowic witali na Rynku wkraczające do miasta oddziały Wehrmachtu,
          rzucając im kwiaty pod nogi... Ja do swastyki dorzuciłbym jeszcze
          roladę z kluskami (którą co niedzielę żrą tłuste śląskie baby),
          flaszkę wódki (kolejna relikwia w tradycyjnym śląskim domu) i mordę
          Bercika z kultowego śląskiego serialu "Święta wojna". Taki fajny
          kolaż można by zrobić.
          • Gość: gość Re: chattab IP: *.chello.pl 08.08.08, 13:17
            Już kiedyś zdziwiłam się twoja kulturą emanującą tu na tym
            forum ,jak wyśmiewałeś sie z dziennikarza Tv3 Marka Omelana
            zapowiadającego pogodę .A teraz o śląskich kobietach piszesz tłuste
            baby ,które żrą .Tłusta to jest kiełbasa a człowiek jest gruby lub
            tęgi.O kobietach tylko niewychowane typy mówią baby .A już słowo żrą
            w odniesieniu do ludzi dyskwalifikuje ciebie jako człowieka
            posiadającego choć trochę ogłady.Ludzie jedzą ,zapamiętaj sobie .
            • chattab Re: chattab 08.08.08, 21:13
              Cóż za miła niespodzianka - witam szanowną sąsiadkę! :) Nie pierwsze
              to nasze wirtualne spotkanie - z rozrzewnieniem wspominam wątek o
              niedoli i holokauście spółdzielców z osiedla Paderewskiego, który -
              z żalem nieutulonym muszę to stwierdzić - ostatnio jakby przygasł i
              pobledł. Tym bardziej się więc cieszę, że znów udało mi się wzniecić
              mały płomyczek skuteczej prowokacji. Nie jest to zresztą specjalnie
              trudne, biorąc pod uwagę, że forum Katowic aż kipi od jadu,
              wzajemnych uprzedzeń, osobistych fobii i ogólnego werbalnego
              rynsztoku. Swastyki, sierpy i młoty, hanysy i gorole, my i oni...

Ale do rzeczy. Są śląskie kobiety - piękne, wykształcone, świadome
              swojej wartości. I są śląskie baby. Nie grube, nie tęgie, lecz
              tłuste baby, nierzadko z wąsem - chodzące krupnioki nie pierwszej
              świeżości. Mijam je wielokrotnie w ciągu dnia. Ledwie się poruszają
              na krótkich, tłustych nóżkach, sapiąc i wzdychając. Całe ich życie
              toczy się wokół osiedlowego targowiska, podlewania rachitycznych
              kwiatków na balkonach, bicia co niedzielę wołowiny na rolady i
              użalania się nad swoim stanem zdrowia (tu strzyka, tam boli, tu
              kłuje, oddychać się nie da). Idę i słyszę te ambitne dialogi - jak
              to jajka podrożały o 50 gr w Lidlu etc. Tłuste śląskie baby mają
              zwykle chudych jak patyk, żylastych chopów, co to odprawę z kopalni
              wzięli, przepili i nie mają co ze sobą zrobić. Czterdziestoparoletni
              zdrowi mężczyźni, z których oczu wyziera pustka, a z ust jedzie
              wczorajszą wódką i na wpół strawionym nikotynowem smrodem. Tępym
              wzrokiem wyglądają całymi dniami przez okno, wychodząc tylko po
              piwo - to najtańsze za 1,30 zł. Żadnego pomysłu na życie, żadnego
              zajęcia, zainteresowania czy hobby (nie licząc bezproduktywnego
              przesiadywania z wędką nad jednym ze stawów i spędzania sobotniego
              popołudnia z dziećmi w Silesia City Center - rodzinne,
              wielopokoleniowe święto!). Kompletna pustynia intelektualna. O takim
              Śląsku mówię. Nie o młodych (i nie tylko), pełnych zapału i
              optymizmu, potrafiących cieszyć się życiem ludziach - pięknych na
              zewnątrz i w środku, którzy jedzą (żrą), żeby żyć, a nie żyją aby
              jeść (żreć).

PS. Marek Omelan jest śmieszny, to fakt, ale nikt nie potrafi
              przepowiedzieć pogody tak jak on (ani w Polsacie, ani w TVN, ani
              nawet w TVP Kultura - wciąż bez głosu, prawda?). Za to szacunek. Jak
              mówi, że będą silne wiatry, to niechybny znak, że w całym bloku
              usłyszę niebawem zbiorowe pierdzenie tłustych bab po ciężkostrawnych
              niedzielnych roladach :)
              • arnold7 Re: chattab 08.08.08, 22:03
                Zamiana bigosu na rolady, a Warszawy na Katowice niby jest prosta, a tymczasem
                skonczyla sie calkowita wpadka. Po roladach sie nie pierdzi, panie gorol.
              • Gość: gość Re: chattab IP: *.chello.pl 08.08.08, 22:51
                Nie pozwolę sie obrażać i koniec.
                • arnold7 Re: chattab 08.08.08, 23:04
                  Gość portalu: gość napisał(a):

> Nie pozwolę sie obrażać i koniec.

Ignorant nie obraza, ignorant sie osmiesza.
                  • Gość: gość Re: arnold7 IP: *.chello.pl 08.08.08, 23:17
                    chattab,to nie ignorant ,tylko nie ogładzony typ ,który obraża
                    między innymi kobiety,mężczyzn zresztą też . I dlatego dyskusja z
                    nim nie jest możliwa .
                    • arnold7 Re: arnold7 08.08.08, 23:33
                      A po co z takim dyskutowac, jak sam sie wyklada, i to jeszcze na nasza korzysc,
                      bez zadnej z nim dyskusji?
                  • chattab Re: chattab 08.08.08, 23:34
                    Panie Arnoldzie, skąd ten pomysł z Warszawą?! To miasto pełne
                    kmiotów, którzy przyjechali tam ze wsi się wyrwać i pseudokariery
                    robić, po tym jak się Magdy M. naoglądali. Ja urodziłem się w
                    Siemianowicach, na wszelki wypadek dodam - Śląskich. I nie mam
                    zamiaru stąd wyjeżdżać, nawet gdyby mi ktoś daczę nad morzem
                    proponował. Tak jak nie mam zamiaru dzielić ludzi na gorszych i
                    lepszych ze względu na pochodzenie - z tej czy z tamtej strony
                    Brynicy, jak to się zwykło czynić na tym forum. Celowo przerysowuję
                    pewne rzeczy, prowokuję, nawet obrażam - żeby ludzi ruszyć, skłonić
                    do myślenia, wstrząsnąć czy wręcz oburzyć. Po to, żeby rozejrzeli
                    się wokół i stwierdzili, że szkoda każdego dnia, każdej minuty na
                    bezcelowe dysputy, pesymizm i apatię, kiedy można tyle dobrego i
                    pożytecznego zrobić. Może to brzmieć idealistycznie, ale nic mnie
                    tak nie doprowadza do szału jak bierność, bezwład, robienie z siebie
                    ofiary, życie z dnia na dzień bez celu i sensu. Obserwuję takich
                    ludzi wokół siebie: szarych, bezimiennych, pozbawionych weny
                    twórczej, jednokomórkowych - a że mieszkam na Śląsku, są to akurat
                    Ślązacy, gdybym mieszkał w Będzinie czy Sosnowcu, byliby to "gorole"
                    jak ich nazywacie - i boli mnie to okrutnie! Tyle w tym temacie.
                    Kropka.
                    • arnold7 Re: chattab 08.08.08, 23:41
                      Przyjdz na nastepny Marsz Autonomii, cienki prowokatorze (pisze tak, bo poznalem
                      naprawde mocnych prowokatorow na tym forum przez te 8 lat) - zobaczysz fontanne
                      mlodosci, ktorej na czyms zalezy:

photos102.nasza-klasa.pl/dev175/0/306/560/0306560711.jpg
                      a po roladach sie nie pierdzi, nawet w Siemianowicach.

Pyrsk!
                      Arni
                      • chattab Re: chattab 09.08.08, 00:21
                        A skoro już o autonomii mowa, to na czym miałaby ona konkretnie
                        polegać? Pytam poważnie, już bez prowokacji, jako osoba, która się
                        na tym nie zna kompletnie (a nie chce mi się wertować forum). Czy to
                        ma być autonomia o podłożu etnicznym (taki rezerwat Apaczów), w
                        którym każdy "obcy" musiałby się liczyć, że mu kiedyś podpalą dom,
                        zgwałcą żonę, wysiedlą i przepędzą na 4 wiatry (jak na Bałkanach -
                        ty Serb, on Chorwat, ja Bośniak, ręki wam nie podam)? Bicie własnej
                        monety i wydawanie własnych dowodów osobistych, jak w Księstwie Łeby
                        czy Ustki? Czy raczej autonomia w sensie ekonomicznym i finansowym -
                        bez sterowania centralnie i narzucania odgórnie decyzji z Warszawy
                        (że np. jak śląska kasa chorych za rządów Sośnierza wypracowała
                        dobry wynik finansowy, to musiała się podzielić z tymi kasami, które
                        były nieumiejętnie zarządzane?)? Jeśli chodzi o tę drugą autonomię,
                        to jestem jak najbardziej za. Jeśli ma to jednak wyglądać tak jak
                        opisana przeze mnie autonomia nr 1, to szczerze dziękuję - nie mam
                        zamiaru żyć w drugiej Osetii czy Abchazji.
                        • arnold7 Re: chattab 09.08.08, 12:18
                          chattab napisał:

> A skoro już o autonomii mowa, to na czym miałaby ona konkretnie
                          > polegać? Pytam poważnie, już bez prowokacji, jako osoba, która się
                          > na tym nie zna kompletnie (a nie chce mi się wertować forum). Czy to
                          > ma być autonomia o podłożu etnicznym (taki rezerwat Apaczów), w
                          > którym każdy "obcy" musiałby się liczyć, że mu kiedyś podpalą dom,
                          > zgwałcą żonę, wysiedlą i przepędzą na 4 wiatry (jak na Bałkanach -
                          > ty Serb, on Chorwat, ja Bośniak, ręki wam nie podam)? Bicie własnej
                          > monety i wydawanie własnych dowodów osobistych, jak w Księstwie Łeby
                          > czy Ustki? Czy raczej autonomia w sensie ekonomicznym i finansowym -
                          > bez sterowania centralnie i narzucania odgórnie decyzji z Warszawy
                          > (że np. jak śląska kasa chorych za rządów Sośnierza wypracowała
                          > dobry wynik finansowy, to musiała się podzielić z tymi kasami, które
                          > były nieumiejętnie zarządzane?)? Jeśli chodzi o tę drugą autonomię,
                          > to jestem jak najbardziej za. Jeśli ma to jednak wyglądać tak jak
                          > opisana przeze mnie autonomia nr 1, to szczerze dziękuję - nie mam
                          > zamiaru żyć w drugiej Osetii czy Abchazji.

Istotna sprawa, tu znajdziesz odpowiedz:

www.raslaska.aremedia.net/content/section/1/15/
          • Gość: pasikoonik13 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: 83.17.148.* 08.08.08, 14:41

Tesno bůuo Dźousze. Za Chopym śe cńůuo!
            Po latach rozuůnki, normal Ći to bůuo.
            Przeca Jych przegnaua ńydemokracyjou?!
            Dobrze zapoznano, wjyma uo tym - Wy, Jou!
          • arnold7 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 16:26
            Ciekawe, dlaczego gorolstwo z Sosnowca nie witalo Wehrmachtu tak jak my. A moze
            witalo, ale to temat tabu?

• Gość: re:chataKacap Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.gprs.plus.pl 08.08.08, 21:28
            Żrej połowę tyj strawy.... bigos wali ci w dekiel,chatap!
        • arnold7 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 16:27
          Gość portalu: olo napisał(a):

> Proponuję po lewej dla kontrastu z sierpem i młotem - swastyki. To tak skuli st
          > ereotypów.

Zrob swoj wlasny projekt, nie widze problemu, zeby znalazl sie w tym watku..
          • Gość: Uru Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.cable.smsnet.pl 08.08.08, 17:42
            tez tak to widze = swastyka/sierp I JESTEM WiLKIM ARTYsta tfiu tfiu
            jak założyciel tego wątku
    • Gość: chyba nim jesteś arnold7 jezie od ciebie Kacapem na kilometr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 11:41
      popytaj babki może jakiego znała, skośne oczka na Śląsku sa często spotykane

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka