arnold7 07.08.08, 16:30 W zwiazku z tym: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=760&w=83094694 moj darmowy projekt logo: 89.149.208.22/dev278/0/348/588/0348588918.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harc mistrz =----> Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 19:59 Bardziej strawne, w tym stylu, zrobił bym to LOGO. Po lewej "ślounzkiej" stronie 12 krupnioków, a po prawej "zoguymbiowskiej" 5 krwistych kaszanek. Ogólnie: jedna WIELKA... k a s z a n a ! (HKP) ... CZU...!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 21:00 No to zrob, porownamy. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 21:04 Toche inna wersja: fotoforum.gazeta.pl/photo/1/fg/cf/mwva/S1Hc3Ug6kIOBdLO9EX.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz =----> Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.08, 21:27 Idąc dalej tym tropem, proponuję wersję LOGO z... (zamiast z prostącikami miast) z... głowami prezydentów w odpowiedniej skali. Ale, niestety, technicznie tego pomysłu, zmajstrować nie potrafię. :-(((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 07.08.08, 22:52 Gość portalu: harc mistrz =----> napisał(a): > Idąc dalej tym tropem, proponuję wersję LOGO z... (zamiast z prostącikami miast > ) > z... głowami prezydentów w odpowiedniej skali. > Ale, niestety, technicznie tego pomysłu, zmajstrować nie potrafię. > :-(((((((((((((((((( To walnij se seta i dalij osmiyszej zwolynnikow intygracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz & HKP Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.08, 17:37 arnold7 napisał: > > To walnij se seta i dalij osmiyszej zwolynnikow intygracji. > Nie mam wcale żadnego zamiaru ośmieszać zwolenników integracji tut. skupiska miast w ramach śląsko-zagłębiowskiej METROPOLII, której także jestem... wielkim zwolennikiem. Wyśmiewam natomiast i dalej wyśmiewał będę infantylne i nierozsądne pomysły, do których pochopnie zapaliło się paru dziennikarzy i spore grono durniów, lansujących idiotyczną nazwę... SILESIA, a także, równie kiepskie oraz naiwne LOGO onej m e t r o p o l i i . Wystarczy tego, że mamy już na FORUM GW "forum-potworóm" o syczącej adekwatnie nazwie... SILESSSSSSIANA. ;-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja 09.08.08, 22:33 Tys zas sie uozarl, Harcydupek.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uodgrzywane placki Re: Nowy projet logo dla aglomeracji - propozycja IP: 83.17.148.* 08.08.08, 10:54 Śćić jedyne co poradźiće, to je podkuodańy uogńa? Ńy zouwdy yno pod skautovsko fojerka! Na rezultata ńy trza bydźe Wům kans wycekiwać: pdi.cors.gov.pl/KRSSED/Podmiot.aspx?nrkrs=0000276432 Tedy i vćiskańy na powrůt, uodebrany Szlůnzoukům autůnůmije, jus ńy wystykńy, bo śe zlezaua ńybogo i źdźebko zatynchua! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re:harcerek Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.gprs.plus.pl 07.08.08, 22:29 Kapusta z pola i łeb od gorola...!A dla aglomeracji zagłębiowskiej....kiszka w kobylim trzewiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.08, 09:23 Proponuję po lewej dla kontrastu z sierpem i młotem - swastyki. To tak skuli stereotypów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Bigos szlůnzki? Co to za szpajza? IP: 83.17.148.* 08.08.08, 10:26 A co polski „tuk” mo do svastiki? Idźće se do Krakowa, do Nowy Huty, na wystawa „Bez Indije do Nepalu i curik”! Możno poćepńeće vtynczos tyn wredny stereotypus i uprzedzyńy do svastiki? annabucholc.blogspot.com/2008/05/indie-i-nepal_06.html Skiż przijyńćo ty cajchy bez III Rzeszo, cajcha ta uopaczńe brano je za germańsko cajcha. A przeca svastika pokozuje śe we coukym weldźe uode nojdowńejsych casův! Nojstarse cheba malowiduo, kaj se taki motiv wźůno je z paleolitowy ery – mo cirka 10 000 rokův! Svastika je nojbarzi czczůnům cajchům i zimbolym Indijův. picasaweb.google.com/a.bucholc/WERNISANASZEJWYSTAWYPRZEZINDIEDONEPALUIZPOWROTEM/photo#5224664604545462146 Jeji hindusko gyszichta śyngo do zadku na 8 000 rokův. Gynau uoznaco, rance i gamba boga, kjery śyngo i przemowjo ku coukymu weldowi. Mjano svastika uoznaczo – „przikludzajůncy szczyńśćy”. We Indijach – je magicnům cajchům i skiz tego uobocyć ńja śe do prawje vszandy: na śćanach śvjůntyńův i důmův, w ńjych driny, na rikszach i autokach. Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 10:35 Jestem za! Swastyka byłaby jak najbardziej na miejscu - wystarczy wspomnieć euforię i uwielbienie, z jakim volksdeutsche - mieszkańcy Katowic witali na Rynku wkraczające do miasta oddziały Wehrmachtu, rzucając im kwiaty pod nogi... Ja do swastyki dorzuciłbym jeszcze roladę z kluskami (którą co niedzielę żrą tłuste śląskie baby), flaszkę wódki (kolejna relikwia w tradycyjnym śląskim domu) i mordę Bercika z kultowego śląskiego serialu "Święta wojna". Taki fajny kolaż można by zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chattab IP: *.chello.pl 08.08.08, 13:17 Już kiedyś zdziwiłam się twoja kulturą emanującą tu na tym forum ,jak wyśmiewałeś sie z dziennikarza Tv3 Marka Omelana zapowiadającego pogodę .A teraz o śląskich kobietach piszesz tłuste baby ,które żrą .Tłusta to jest kiełbasa a człowiek jest gruby lub tęgi.O kobietach tylko niewychowane typy mówią baby .A już słowo żrą w odniesieniu do ludzi dyskwalifikuje ciebie jako człowieka posiadającego choć trochę ogłady.Ludzie jedzą ,zapamiętaj sobie . Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: chattab 08.08.08, 21:13 Cóż za miła niespodzianka - witam szanowną sąsiadkę! :) Nie pierwsze to nasze wirtualne spotkanie - z rozrzewnieniem wspominam wątek o niedoli i holokauście spółdzielców z osiedla Paderewskiego, który - z żalem nieutulonym muszę to stwierdzić - ostatnio jakby przygasł i pobledł. Tym bardziej się więc cieszę, że znów udało mi się wzniecić mały płomyczek skuteczej prowokacji. Nie jest to zresztą specjalnie trudne, biorąc pod uwagę, że forum Katowic aż kipi od jadu, wzajemnych uprzedzeń, osobistych fobii i ogólnego werbalnego rynsztoku. Swastyki, sierpy i młoty, hanysy i gorole, my i oni... Ale do rzeczy. Są śląskie kobiety - piękne, wykształcone, świadome swojej wartości. I są śląskie baby. Nie grube, nie tęgie, lecz tłuste baby, nierzadko z wąsem - chodzące krupnioki nie pierwszej świeżości. Mijam je wielokrotnie w ciągu dnia. Ledwie się poruszają na krótkich, tłustych nóżkach, sapiąc i wzdychając. Całe ich życie toczy się wokół osiedlowego targowiska, podlewania rachitycznych kwiatków na balkonach, bicia co niedzielę wołowiny na rolady i użalania się nad swoim stanem zdrowia (tu strzyka, tam boli, tu kłuje, oddychać się nie da). Idę i słyszę te ambitne dialogi - jak to jajka podrożały o 50 gr w Lidlu etc. Tłuste śląskie baby mają zwykle chudych jak patyk, żylastych chopów, co to odprawę z kopalni wzięli, przepili i nie mają co ze sobą zrobić. Czterdziestoparoletni zdrowi mężczyźni, z których oczu wyziera pustka, a z ust jedzie wczorajszą wódką i na wpół strawionym nikotynowem smrodem. Tępym wzrokiem wyglądają całymi dniami przez okno, wychodząc tylko po piwo - to najtańsze za 1,30 zł. Żadnego pomysłu na życie, żadnego zajęcia, zainteresowania czy hobby (nie licząc bezproduktywnego przesiadywania z wędką nad jednym ze stawów i spędzania sobotniego popołudnia z dziećmi w Silesia City Center - rodzinne, wielopokoleniowe święto!). Kompletna pustynia intelektualna. O takim Śląsku mówię. Nie o młodych (i nie tylko), pełnych zapału i optymizmu, potrafiących cieszyć się życiem ludziach - pięknych na zewnątrz i w środku, którzy jedzą (żrą), żeby żyć, a nie żyją aby jeść (żreć). PS. Marek Omelan jest śmieszny, to fakt, ale nikt nie potrafi przepowiedzieć pogody tak jak on (ani w Polsacie, ani w TVN, ani nawet w TVP Kultura - wciąż bez głosu, prawda?). Za to szacunek. Jak mówi, że będą silne wiatry, to niechybny znak, że w całym bloku usłyszę niebawem zbiorowe pierdzenie tłustych bab po ciężkostrawnych niedzielnych roladach :) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: chattab 08.08.08, 22:03 Zamiana bigosu na rolady, a Warszawy na Katowice niby jest prosta, a tymczasem skonczyla sie calkowita wpadka. Po roladach sie nie pierdzi, panie gorol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: chattab IP: *.chello.pl 08.08.08, 22:51 Nie pozwolę sie obrażać i koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: chattab 08.08.08, 23:04 Gość portalu: gość napisał(a): > Nie pozwolę sie obrażać i koniec. Ignorant nie obraza, ignorant sie osmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: arnold7 IP: *.chello.pl 08.08.08, 23:17 chattab,to nie ignorant ,tylko nie ogładzony typ ,który obraża między innymi kobiety,mężczyzn zresztą też . I dlatego dyskusja z nim nie jest możliwa . Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: arnold7 08.08.08, 23:33 A po co z takim dyskutowac, jak sam sie wyklada, i to jeszcze na nasza korzysc, bez zadnej z nim dyskusji? Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: chattab 08.08.08, 23:34 Panie Arnoldzie, skąd ten pomysł z Warszawą?! To miasto pełne kmiotów, którzy przyjechali tam ze wsi się wyrwać i pseudokariery robić, po tym jak się Magdy M. naoglądali. Ja urodziłem się w Siemianowicach, na wszelki wypadek dodam - Śląskich. I nie mam zamiaru stąd wyjeżdżać, nawet gdyby mi ktoś daczę nad morzem proponował. Tak jak nie mam zamiaru dzielić ludzi na gorszych i lepszych ze względu na pochodzenie - z tej czy z tamtej strony Brynicy, jak to się zwykło czynić na tym forum. Celowo przerysowuję pewne rzeczy, prowokuję, nawet obrażam - żeby ludzi ruszyć, skłonić do myślenia, wstrząsnąć czy wręcz oburzyć. Po to, żeby rozejrzeli się wokół i stwierdzili, że szkoda każdego dnia, każdej minuty na bezcelowe dysputy, pesymizm i apatię, kiedy można tyle dobrego i pożytecznego zrobić. Może to brzmieć idealistycznie, ale nic mnie tak nie doprowadza do szału jak bierność, bezwład, robienie z siebie ofiary, życie z dnia na dzień bez celu i sensu. Obserwuję takich ludzi wokół siebie: szarych, bezimiennych, pozbawionych weny twórczej, jednokomórkowych - a że mieszkam na Śląsku, są to akurat Ślązacy, gdybym mieszkał w Będzinie czy Sosnowcu, byliby to "gorole" jak ich nazywacie - i boli mnie to okrutnie! Tyle w tym temacie. Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: chattab 08.08.08, 23:41 Przyjdz na nastepny Marsz Autonomii, cienki prowokatorze (pisze tak, bo poznalem naprawde mocnych prowokatorow na tym forum przez te 8 lat) - zobaczysz fontanne mlodosci, ktorej na czyms zalezy: photos102.nasza-klasa.pl/dev175/0/306/560/0306560711.jpg a po roladach sie nie pierdzi, nawet w Siemianowicach. Pyrsk! Arni Odpowiedz Link Zgłoś
chattab Re: chattab 09.08.08, 00:21 A skoro już o autonomii mowa, to na czym miałaby ona konkretnie polegać? Pytam poważnie, już bez prowokacji, jako osoba, która się na tym nie zna kompletnie (a nie chce mi się wertować forum). Czy to ma być autonomia o podłożu etnicznym (taki rezerwat Apaczów), w którym każdy "obcy" musiałby się liczyć, że mu kiedyś podpalą dom, zgwałcą żonę, wysiedlą i przepędzą na 4 wiatry (jak na Bałkanach - ty Serb, on Chorwat, ja Bośniak, ręki wam nie podam)? Bicie własnej monety i wydawanie własnych dowodów osobistych, jak w Księstwie Łeby czy Ustki? Czy raczej autonomia w sensie ekonomicznym i finansowym - bez sterowania centralnie i narzucania odgórnie decyzji z Warszawy (że np. jak śląska kasa chorych za rządów Sośnierza wypracowała dobry wynik finansowy, to musiała się podzielić z tymi kasami, które były nieumiejętnie zarządzane?)? Jeśli chodzi o tę drugą autonomię, to jestem jak najbardziej za. Jeśli ma to jednak wyglądać tak jak opisana przeze mnie autonomia nr 1, to szczerze dziękuję - nie mam zamiaru żyć w drugiej Osetii czy Abchazji. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: chattab 09.08.08, 12:18 chattab napisał: > A skoro już o autonomii mowa, to na czym miałaby ona konkretnie > polegać? Pytam poważnie, już bez prowokacji, jako osoba, która się > na tym nie zna kompletnie (a nie chce mi się wertować forum). Czy to > ma być autonomia o podłożu etnicznym (taki rezerwat Apaczów), w > którym każdy "obcy" musiałby się liczyć, że mu kiedyś podpalą dom, > zgwałcą żonę, wysiedlą i przepędzą na 4 wiatry (jak na Bałkanach - > ty Serb, on Chorwat, ja Bośniak, ręki wam nie podam)? Bicie własnej > monety i wydawanie własnych dowodów osobistych, jak w Księstwie Łeby > czy Ustki? Czy raczej autonomia w sensie ekonomicznym i finansowym - > bez sterowania centralnie i narzucania odgórnie decyzji z Warszawy > (że np. jak śląska kasa chorych za rządów Sośnierza wypracowała > dobry wynik finansowy, to musiała się podzielić z tymi kasami, które > były nieumiejętnie zarządzane?)? Jeśli chodzi o tę drugą autonomię, > to jestem jak najbardziej za. Jeśli ma to jednak wyglądać tak jak > opisana przeze mnie autonomia nr 1, to szczerze dziękuję - nie mam > zamiaru żyć w drugiej Osetii czy Abchazji. Istotna sprawa, tu znajdziesz odpowiedz: www.raslaska.aremedia.net/content/section/1/15/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pasikoonik13 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: 83.17.148.* 08.08.08, 14:41 Tesno bůuo Dźousze. Za Chopym śe cńůuo! Po latach rozuůnki, normal Ći to bůuo. Przeca Jych przegnaua ńydemokracyjou?! Dobrze zapoznano, wjyma uo tym - Wy, Jou! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 16:26 Ciekawe, dlaczego gorolstwo z Sosnowca nie witalo Wehrmachtu tak jak my. A moze witalo, ale to temat tabu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re:chataKacap Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.gprs.plus.pl 08.08.08, 21:28 Żrej połowę tyj strawy.... bigos wali ci w dekiel,chatap! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja 08.08.08, 16:27 Gość portalu: olo napisał(a): > Proponuję po lewej dla kontrastu z sierpem i młotem - swastyki. To tak skuli st > ereotypów. Zrob swoj wlasny projekt, nie widze problemu, zeby znalazl sie w tym watku.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uru Re: Bigos Śląski ...projet logo - propozycja IP: *.cable.smsnet.pl 08.08.08, 17:42 tez tak to widze = swastyka/sierp I JESTEM WiLKIM ARTYsta tfiu tfiu jak założyciel tego wątku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chyba nim jesteś arnold7 jezie od ciebie Kacapem na kilometr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.08, 11:41 popytaj babki może jakiego znała, skośne oczka na Śląsku sa często spotykane Odpowiedz Link Zgłoś