Gość: pracownik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 17:29 Czy ktoś z Was skarżył się do PIP na nieuczciwego pracodawcę co kasy nie wypłaca? czy w ogóle warto?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kasiek Re: PIP- karga IP: *.chello.pl 27.08.08, 17:48 ja juz próbowałam, nie warto. zalezy jaka masz umowę??? skarga miałą być anonimowa a i tak pracodawca dostak do ręki kopie zawiadomienia, kto jak i kiedy.... wiec zastanow sie bo ja kasy nie dostalam do dzis od 2004roku. tylko mialam problemy z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PIP- karga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.08, 19:11 Jakie problemy? napisz jak możesz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiek Re: PIP- karga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 07:37 a wiec w tym czasie kiedy skaldalam niby anonimowo to doniesienie, bylam jeszcze pracownikiem tej firmy. Po tym jak prezes dostal kopie doniesienia zaczal sie koszmar. Nie mogl mnie zwolnic bo nie mial powodu tylko ciagle mnie dreczyl. Głupie dogadywanie, upokozanie przy innych istny mobing i w koncu doprowadzil do tego ze sama sie zwolnilam. z tego tez powodu ze sama sie zwolnilam nie mialam zasilku ani nie moglam dlugo znalezc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadrowa Re: PIP- karga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 10:59 Potwierdzam, na anonimowosc nie licz. Moje odczucia jako kadrowej sa takie, ze kontrolujacy przede wszystkim dba o kompelt kwitow do protokolu pokontrolnego a nie o pracownika, ktorego sprawe przyszedl zalatwic. Ale co do problemow z wyplata, to nie wiem, jaki moze byc efekt. Nigdy nie pracowalam w firmie, ktora zalegalaby z wynagrodzeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też przerabiałam Re: PIP- karga IP: *.chello.pl 28.08.08, 10:54 Zachowałam sobie takie pismo, w którym inspektor PIP pisze, iż nie może sprawdzić zasadności mojej skargi, gdyż mój (były) prezes jest chronicznie nieobecny w firmie. Potem sąd pracy bawił się przez rok, mimo, że pracodawca ani raz się nie pojawił na rozprawach. Korzystny wyrok dla komornika okazał się nieściągalny, skarga na komornika nie została rozpatrzona, bo sąd miał ciekawsze zajęcia. Prezio wybudował dwie wille pod Żywcem, ale rozpisane po rodzinie tak, że chyba nie ma własnego kubka ani łyżki, biedactwo. W samym PIP tez ponoć niezły mobbing panuje...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: PIP- karga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:59 Podobno są przekupni i można taką kontrole "kopertowo" załatwić... Bo mogą dużo, ale żeby chcieli kontrolowac! Odpowiedz Link Zgłoś