r1111111 12.10.08, 20:06 Czy rzetelność dziennikarska GW i odpowiedzialność NFZ nie powinna moralnie zmusić do podania o jakie 13 pracowni chodzi? Przecież to może być sprawa życia i śmierci dla niektórych kobiet! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dokladnie Pracownie mammografii na Śląsku do poprawki IP: *.domainunused.net 12.10.08, 23:15 bardzo proszę o podanie które; jestem pacjentką jednej z pracowni, czeka mnie kontrola niebawem, ostatnio byłó ok, ale jeżeli coś z tym sprzętem jest nie tak to wybieram dobry ośrodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjentka Pracownie mammografii na Śląsku do poprawki IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.08, 17:43 Dlaczego nie podano do wiadomości,jakie pracownie mammografii nie spełniły jakości wykonywanych badań.My pacjentki mamy prawo to wiedzieć!!!!!!!!!!!To przecież chodzi o nasze zdrowie i życie,niestety jest też wielu lekarzy,którzy lekceważą swoje obowiązki.Mam 50 lat odwiedzam różne gabinety w tym ginekologa i nie pamiętam,aby w którymś z nich lekarz zbadał mi piersi a tyle mówimy o profilaktyce(lepiej zapobiegać niż leczyć,to tylko slogan i puste słowa!!!!!!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariola Pracownie mammografii na Śląsku do poprawki IP: *.chello.pl 17.10.08, 19:53 To kolejny skandal.Uważam GW za poważną i odważną gazetę, czyżby ...Pracownie muszą istnieć ,Pacjentki nie muszą ,przecież miały raka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sk Re: Femina Katowice - odradzam IP: 212.160.172.* 17.03.09, 11:43 Centrum Medyczne Femina Katowice, ul. Różana - ODRADZAM wszystkim Paniom badań mammograficznych w tej placówce !!!! Dlaczego? - moja mama miała robiona mammografię w październiku 2008 (oczywiście badanie nie wykazało żadnych zmian, zaproszono ją ponownie za dwa lata)W listopadzie 2008 trafiła do Poradni Sutka i Piersi z guzem wyczuwalnym palcami. W styczniu 2009 z powodu raka "rozrzuconego" po całej piersi została poddana zabiegowi mastektomii !!!! Chyba nic więcej nie muszę pisać. Dla mnie laika, to albo maja stary sprzęt, albo po prostu nie potrafią wykonywać tych badań, nie są kompetentni do odczytywania wyniku. PRZESTRZEGAM I ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś