Dodaj do ulubionych

Studenci AWF-u powinni się rozdwoić

IP: *.chello.pl 16.10.08, 10:52
Ta sytuacja to absolutna żenada.Jakoś dziwi mnie,że w poprzednich
latach przy takiej samej liczbie kierunków,grup i sal dało się
poukładać plan tak,aby zajęcia zaczynały się i kończyły w
normalnych,zwyczajowo przyjętych godzinach.
Jestem na kierunku zarządzanie ale widzę,że na tej uczelni nauczę
sie jedynie bajzlu w nieprzyjemnej atmosferze wzajemnych
pretensji,oskarżeń i niedomówień.
Brakuje dialogu i ludzi z głową na karku na stanowiskach
decyzyjnych,nie brakuje natomiast kawy i przerw na kawę i kolejek
pod dziekanatami.Tego ci u nas dostatek...
Żeby wyższa uczelnia wprowadzała takie standardy?Żenada!
Oczywiście nie całą uczelnia pogrążona jest w chaosie,większość
oddziałów funkcjonuje dobrze a nawet bardzo dobrze,ale to co dla
mnie najważniejsze nie.mój plan zajęć jest do bani.
Obserwuj wątek
    • Gość: zdegustowana Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.08, 20:55
      Jeden wielki burdel panuje na AWF w Katowicach...choć jak wyżej kolega pisze nie
      na wszystkich kierunkach... ale to co wyprawiają na fizjoterapii przechodzi
      ludzkie pojęcie... Uczelnia powinna wspierać studentów, pomagać im - oczywiście
      w granicach zdrowego rozsądku, ale zdrowa, miła atmosfera była by jak
      najbardziej wskazana... na fizjoterapii można o tym zapomnieć... tu studentów
      zwłaszcza studiów zaocznych traktuje się jak dojne krowy, które zasilają tylko
      uczelnianą kase... studia zaoczne płacą 2 - 3tys zł za semestr !!!! a nie mają
      praktycznie żadnych praw... żadnych ustępstw, kompromisów ze strony
      dziekanatu... jesteśmy traktowani jak dojne krowy... dla AWF ważne jest by
      płacić w terminie i trzymać <że się tak brzydko wyrażę> mordę na kłódkę... Plan
      jaki rozpisują to kpina... w ciągu dnia 2 zajęcia tylko a trzeba cały dzień
      spędzić na awf bo pomiędzy tymi zajęciami 5h okienek - kpina ! Tłumaczą się że
      sale będą dobudowywać - budują już tak kilkanaście lat - i to za nasze
      pieniądze... Kolejna kpina to parking... żeby wjechać pod AWF trzeba zapłacić
      5zł - kpina... Jestem ciekawa kiedy narzucą opłatę na kibel...
      Zajęcia... czasem z jakiegoś przedmiotu są jedne zajęcia tylko na których nic
      konkretnego nie pada a materiału trzeba przyswoić choćby się było na 15
      zajęciach... Niektóre zajęcia to poprostu farsa...
      Ludzie pracują - ale dziekanat tego nie rozumie - mają w czterech literach
      studentów... ustalą sobie zjazdy i tyle... na fizjoterapii dalej są zjazdy w
      szpitalach !! Uczelnia powinna być dla studentów ale na AWF w Katowicach jest
      odwrotnie... to studenci są dla uczelni,
      ogólnie nie miła, napięta, agresywna, chora atmosfera.... Byle by tylko jak
      najdłużej studenta przytrzymać na uczelni by jak najwięcej z niego wydoić....
      żal patrzeć na to wszystko.... może w końcu coś się zmieni ale nie wierze w to ;/
    • Gość: Matys Studenci AWF powinni umieć się rozdwoić IP: *.chello.pl 16.10.08, 22:38
      A ja lubie swoja uczelnie:) bo w tym roku ją kończę :P

AWF Katowice rulezz:)

PS Pudzian wiedział co dobre:P
    • Gość: AK Studenci AWF powinni umieć się rozdwoić IP: *.tktelekom.pl 18.10.08, 12:34
      Tak jest niestety na wielu uczelniach, nie tylko na AWF-ie. Zawsze się
      znajdzie dziure w całym.....ale naprawde tu nie jest najgorzej.....wiem co
      mówie...
    • Gość: mafisto Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.08, 10:51
      nie jest źle ale mogloby być lepiej...
    • Gość: studentka Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 21:46
      jestem studentką 1 roku wych. fizycznego na katowickim AWFie.
      niestety i mój plan woła o pomstę do nieba. w połączeniu z dojazdami do mojego
      miasta, wyjeżdżam z domu o 6.oo a wracam przed 2o.oo.
      życie.trzeba zacisnąć zęby, bo.. nie jestem jedyna. ;]
    • Gość: ja Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: 81.210.103.* 19.10.08, 23:54
      prawda i tylko prawda ;] o awf katowickim
    • Gość: bzunia Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: *.koli.uni-miskolc.hu 20.10.08, 22:55
      Niestety to najswietsza prawda :(
      Mama obecnie porownanie, studiuje na katowickiej AE i plan jest calkowicie normalny, nie ma powodu do narzekania.
      Co prawda AE to nie ten sam klimat co AWF... a moze przez te duze okienka poznalismy sie i zgralismy bardziej......hmm
      • Gość: cr Re: Studenci AWF-u powinni się rozdwoić IP: *.chello.pl 25.02.09, 00:55
        W warszawie tez jest smiech na sali... poki my studenci bedziemy sie na takie
        rzecz godzic, to beda nas tak traktowac. Zeby na 4 roku nie mozna bylo 3 razy w
        tygodniu isc do pracy przez rotacyjne placowki i zajecia do 18-19!? Ja sie na to
        nie zgadzam, nie obchodzi mnie ze "nie jest tak zle" albo "moze byc gorzej" plan
        jest ukladany w moim mniemaniu na chybil trafil a sami wykladowcy przekladaja
        zajecia na inne dni, bo im nie pasuje piatek od 16 do 18. Da sie przelozyc? da!
        to czemu od razu nie stworzyc normalnego planu? Żal.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka