Dodaj do ulubionych

O tym domu pisała już prasa na całym świecie

IP: *.silesiamultimedia.com.pl 13.03.09, 23:37
Drewniany bunkier z wieżą.
Nie podoba mi się. Dobrze by było, gdyby oprócz ekologicznych rozwiązań, w ogóle przypominał dom. To przesklone wejście to już w ogóle...
No ale w końcu nie mój dom. Rozumiem, ze pan Kuczia projektował go dla siebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Slązaczka Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.cust.tele2.pl 14.03.09, 06:21
      Czy to jest dom? To nawet szopy nie przypomina. Dobrze by było gdyby
      napisali coś więcej np; jak sprawdzają się tynki z gliny,jak jest
      docieplany ,gdzie są okna (wejście jest),Po co ta wieża ? Jak jest
      ogrzewany. To co na obrazku, to " śmiech na sali"
      • Gość: tylko stekac Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.pools.arcor-ip.net 14.03.09, 10:54
        Czy to jest dom? To nawet szopy nie przypomina. Dobrze by było gdyby
        napisali coś więcej np; jak sprawdzają się tynki z gliny,jak jest
        docieplany ,gdzie są okna (wejście jest),Po co ta wieża ? Jak jest
        ogrzewany. To co na obrazku, to " śmiech na sali"

To nie dla ciebie, wiec nie patrz nawet na niego. Czy nie masz zajecia, bo ja
        mialbym pare pomyslow dla ciebie.
        • pogromca_mrowek Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie 18.03.09, 07:12
          W tego typu artykułach powinno być chyba więcej zdjęć.
      • Gość: jam nick Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: 150.254.196.* 18.03.09, 08:41
        Slązaczka: To nawet szopy nie przypomina.

Biedna jesteś, pewnie masz gust ja większość Polaków, zbudować sobie łososiowego
        gargamela z ozdobnym płotem. ech, ludzie, wyjeżdżcie trochę w świat.
        • Gość: wwwwwwwwww Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: 84.38.22.* 18.03.09, 11:47
          coś tam sie widziało, ale to nie jest specjalnie ładne.
    • Gość: Chory O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.chello.pl 14.03.09, 09:20

Chyba nikt mądry,nie chciałby mieszkac w takim straszydle.
      • Gość: e Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:25
        uwielbiam takie proste rozwiązania. właściciel jest po prostu głupi, to wyjaśnia wszystko i można dalej wrócic do czytania pudelka:)
    • rabbinhood O tym domu pisała już prasa na całym świecie 14.03.09, 09:35
      jeżeli to widok od strony południowej to porażka, bo za mało swiatła dociera do
      srodka, poza tym kształt domu nie jest miły dla oka, nic z opisu nie wynika na
      temat wydajności cieplnej lub zastosowanych technologii.
      • Gość: bbb Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 15:22
        to jest północna elewacja z widokiem na zalew w Łące, wiem bo czasem tam spaceruję.
    • Gość: ddj O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: 79.97.229.* 14.03.09, 10:00
      ostatnio pokazywali eko dom w UK, generowal tyle energii, ze wlasciciele
      sprzedajac ja zarabiali 18 000 (osiemnascie tysiecy) funtow rocznie. budowa
      kosztowala 450 000.
    • bergman1 Najlepsi ludzie wywodzą się z Śląska! 14.03.09, 10:11
      a ile Noblistów.
      • xs550 Re: Najlepsi ludzie wywodzą się z Śląska! 15.03.09, 17:53
        bergman1 napisał:

> a ile Noblistów.

Wydaje mi sie, ze okolo czterdziestu albo piecdziesieciu. A moze i wiecej!
      • xs550 Re: Najlepsi ludzie wywodzą się z Śląska! 15.03.09, 17:54
        Pytanie: czy Sklodowska-Curie nie byla czasem ze Slaska? Jej nazwisko brzmi znajomo...
      • Gość: gość Chciażby taki Edward Gierek, sekretarz PZPR :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:41
      • Gość: Jan 10 Slazakow to Noblisci IP: *.unitymediagroup.de 18.03.09, 11:45
        www.batko.neostrada.pl/nobel/nobel.html
        Polacy zdobyli 8 nagrod Nobla.
        dumnizpolski.pl/content/view/81/37/
        • Gość: z Re: 10 Slazakow to Noblisci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:31
          > www.batko.neostrada.pl/nobel/nobel.html
          raczej nie godoli ze sobo po slunsku:)
          obawiam się, że uważali się za niemców, i wszyscy inni też uważali ich za niemców do czasu az komuś nie wpadło do głowy, żeby uznać ich za ślązaków. oczywiście zdaję sobie sprawę, że nacjonalizm nie ma nic wspólnego z myśleniem
    • Gość: Menschenfresser O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.adsl.alicedsl.de 14.03.09, 12:24
      No nie do wiary: przeczytawszy tylko tytul akurat zazartowalem,
      pytajac, jak mi sie zdawalo - retorycznei: kto tym razem znowu ?
      Konior albo Konieczny ? Ktory "podopieczny" Gazety ?

A tu nagle taka niespodzianka ! Sa jeszcze inne nazwiska ! :)
    • megasceptyk dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estetyka 14.03.09, 14:40
      lub po prostu wygląd.
      • aurita Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety 14.03.09, 18:15
        beeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrkkkkkkkkkk

ale ja sie nie znam...
      • Gość: agnieszkajulia Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: *.chello.pl 15.03.09, 11:19
        a właśnie, że dizajn to nie estetyka ani wygląd, ale sztuka użytkowa.
        • Gość: dizajner Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: 80.48.225.* 15.03.09, 18:55
          D..a blada, a nie sztuka użytkowa dizajneże za pięć zeta! Oczywiście, że to wygląd, projekt, wzornictwo, stylistyka itp.
        • Gość: . Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 10:02
          > a właśnie, że dizajn to nie estetyka ani wygląd, ale sztuka użytkowa.

Bzdurki gadasz dziewczynko. Wyczytane z gazetek reklamowych "dezajnerskich"
          mebelków, ale niestety niemające nic wspólnego z rzeczywistym znaczeniem słowa
          "design".
          • Gość: frvevr Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:44
            rzeczywiste znaczenie słowa to takie, w którym jest ono najczęściej używane. a ponieważ dizajnerski używa się obecnie w takim właśnie znaczeniu jak powyżej to to słowo właśnie to znaczy. słowa nie mają jakiś odgórnie nadanych znaczeń
      • Gość: silesian Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: *.chello.pl 18.03.09, 01:27
        srsly??!!
        well, nobady realy care....

a poza tym angielskie slowo "design" jest znacznie wezsze znaczeniowo
        niz "estetyka" i zupelnie inne znaczeniowo niz slowo "wyglad".

• Gość: a Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: 194.103.63.* 18.03.09, 08:11
        w tym wypadku nabardziej pasuje WZORNICTWO.
        Nawet taki kierunek studiow jest......ale "dizajn" bardzo ciekawie
        wyglada w pisowni;)
      • Gość: fifi Re: dizajn srizajn, jest na to inne słowo, estety IP: 62.172.72.* 18.03.09, 08:32
        Tez mnie to slowo uderzylo w tym artykule. Jak zaowka swieci tam w
        srodku. Takie samo wrazenie (nieprzyjemne i gryzace) robia na mnie
        slowa zrusycykowane slowa angielskie napisane cyrylica. "Dzins" byl
        pierwszym. Kluje w oczy jak szklo! Grr!!
    • Gość: Hajduk Wielki O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.09, 19:02
      Najlepsze sa te kolorowe paski - zeby dalo sie wytrzymac te drewno.
      Widzialem juz na innych, "realnie egzystujacych" osiedlach,
      jak takie drewno wyglada juz po kilku miesiacach - jak tzw.G .
    • Gość: brzuchacz Czy w tym domu zamieszka Donald Tusk ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.09, 20:41
      Wprowadził by do niego tyle ciepła, że żadna zima nie straszna.
    • Gość: c4 O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.chello.nl 14.03.09, 23:39

a okna to też eko plastik? bez jaj
    • nirelle O tym domu pisała już prasa na całym świecie 15.03.09, 00:54
      Ogólnie podoba mi się.Chciałabym zobaczyć projekt wnętrza.
      Czy wpisuje się w otoczenie, gdzie stoi, na dużej działce
      krajobrazowej?
    • Gość: Adas O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.strong-pc.com 15.03.09, 08:20
      "dizajn" - Kali nie rozumieć...
    • Gość: JAK O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.centertel.pl 15.03.09, 10:11
      Czy taka konstrukcja ma służyć udowodnieniu tego, że coś, co
      jest "ekologiczne" musi być "brzydkie jak kupa"? ;-)
    • Gość: lili Czy ze mną coś nie tak? IP: *.olsnet.eu.org 18.03.09, 02:56
      Jak zobaczyłam tytuł artykułu, to pomyślałam o domu "potwora z Amstetten". Brrrrr...
    • Gość: Triplex O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 03:21
      KOSZMAR! Szkarada!
    • Gość: czesiu O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.ruudy.com 18.03.09, 04:39
      jak ja k... lubie polski
      ... dizajn, k... piekne
      • Gość: mała Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 14:56
        Niektórym wyraźnie nie służą bezsenne noce.
    • jotembi brzydactwo 18.03.09, 06:20
      może i ekologiczne ale paskudne wyjątkowo
      to ma być design...?
      nie dało rady zrobić czegoś ładniejszego niż garaż-wiata za płotem z
      desek rodem z podrzędnej budowy...?
      • Gość: Anty ekolog Paskudztwo IP: *.nrth.cable.ntl.com 18.03.09, 07:51
        Ja bym w tym domu nie chcial mieszkac nawet za darmo a wszystkich
        glupkow zwanych ekologami wyslal bym na Syberie
        • annika.h bo nie jest różowy i brak betonowego płotka? 18.03.09, 12:28
          Nie to jest piękne ,co dla mnie jest piękne ale co się komu podoba.Jednemu
          podobają się domy koszmarki,jak ze snu wariata,wyłożone szkiełkami, potłuczoną
          glazurą i jeszcze jakąś podejrzaną materią, inni wolą prostotę i
          minimalizm.Polacy raczej nie mają ani wyszukanego gustu ani specjalnego wyboru
          .Oryginalne projekty są niestety bardzo drogie,te ogólnie dostępne wszystkie
          takie same.Dodatkowo jeszcze prawie każdy doda coś od siebie:różowy kolorek i
          kapliczka na ścianie,betonowe ogrodzenie,dwie kolumny przy bramie na
          posesję,albo lwy na cokołach .Dla ciebie gościu mam małą uwagę :oczywiście,
          żebyś tam zamieszkał i to z pocałowaniem ręki(przy całym zainteresowaniu tym
          domem jego wartość jest znaczna, uwierz),zwłaszcza gdyby dawali ci go za darmo,
          więc nie pisz bzdur.
    • Gość: mc O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: 62.87.169.* 18.03.09, 07:54
      Ciekawe, kto pozwolił na postawienie tego domu. W moim regionie
      wszystkie domy muszą mieć dach dwuspadowy wysoki i koniec. Nie ma
      szans na nowoczesną architekturę
      • novaaga Re: O tym domu pisała już prasa na całym świecie 18.03.09, 08:17
        a czemu uważasz, że nie da się zaprojektować nowoczesnej bryły ze spadzistym
        dachem ? To jest właśnie typowe polskie myślenie o architekturze, jak w
        warunkach zabudowy są wymagane dachy spadziste, to wszyscy dworki a kolumnami
        stawiają, a jak już można z dachem płaskim, to potem krzyczą że brzydki kloc
        powstał.
    • Gość: Hommer O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:14
      Wygląda jak szopa na drewno z oknem z wystawki
    • Gość: widz No fajnie, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.09, 08:18
      ale co to za dom w którym nikt nie mieszka.

Dla mnie to trochę dziwne, żeby wystawić modelowy dom, energooszczędny i tam w
      ogóle nie mieszkać - przecież to anty ekologiczne.
    • novaaga <a href="http://www.architekci.info/" target="_blank">www.arch 18.03.09, 08:29
      www.architekci.info/ - na tej stronie wszystkie info o tym domu, może
      niektórzy zrozumieją o co w nim chodzi...
      • Gość: jam nick Re: <a href="<a href="http://www.architekci.info/"" target="_b IP: 150.254.196.* 18.03.09, 08:46
        iektórzy zrozumieją o co w nim chodzi..

nie łudż się, niczego nie zrozumieją, nie mają pojecia o architekturze. dla nich
        surowa deska jest brzydka, bo trzeba ją przecież kolorowym lakierem potraktować,
        ech, polski gust.
      • piccolo61501 Re: <a href="<a href="http://www.architekci.info/"" target="_b 18.03.09, 09:23
        i to straszydlo zbudowano przy pomocy niemieckich inzynierow-az wierzyc sie nie chce
    • Gość: Sash O tym domu pisała już prasa na całym świecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.09, 09:23
      Czy dobrze rozumiem? Do zbudowania ekologicznego domu wykorzystano zasoby
      środowiska, czyli wycięto parę drzew itd?
    • Gość: Hektor Pani Autor! Szanujmy piękną polszczyznę! IP: *.171.201.101.awakom.net 18.03.09, 09:25
      'dizajn' ...a fe....

A nie lepiej 'stylistykę', ew. 'stylizację' w zależności od kontekstu?
    • Gość: w2w gratulacje dla tego goscia za projekt IP: 195.16.56.* 18.03.09, 09:27
      • drzejms-buond eko? 18.03.09, 09:36
        bardzo sobie chwalę wszelkie eko w domu i zagrodzie ale
        ten dom jest po prostu brzydki!
        ciekawe, że o tych domach nikt nie pisze i zadnych nagród nie zdobywa..
        no już BARDZIEJ EKOLOGICZNIE NIE MOŻNA!!!
        simondale.net/house/build.htm
        www.lammas.org.uk/lowimpact/gallery.htm
        i nasze polskie:
        termodom.pl/news/z_glinianka_w_xxi_wiek
        www.domy.naturalne.info/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka