Dodaj do ulubionych

Stream Communications - warto?

IP: *.chello.pl 20.04.09, 22:32
Witam,

Czy ktoś z Górnego Śląska miał już do czynienia z tą cyfrową
kablówką? Trudno cokolwiek o niej znaleźć w sieci (opinie), a jestem
w ich zasięgu (Katowice). Oferta nienajgorsza (zarówno programy
Polsatu, jak i TVN, paczka MTV, pakiety premium m.in. z Canal+ i
HBO, kilka HD, nawet jakieś erotyki - jak ktoś lubi...). Pakiet
Cyfrowy Złoty + Internet 4/2 Mb = 69/79 zł. Pytanie tylko - jak z
jakością (odbiór programów, dekodery, PVR, stabilność Internetu).
Ktoś może coś powiedzieć? Podkreślam, że nie chodzi mi o zwykłą
telewizję analogową (kablową), na której wiele osób wieszało psy,
tylko o nową ofertę cyfrową.
Obserwuj wątek
    • tokonop Re: Stream Communications - warto? 28.05.09, 10:18
      Witam
      Niedawno powstało niezależne forum użytkowników sieci internetowej oraz telewizyjnej STREAM COMMUNICATIONS pod adresem http://stream.uggo.pl
      Zachęcam do dodawania opinii i dyskusji na forum http://stream.uggo.pl/forum/

Pozdrawiam

Gość portalu: Paderewiak napisał(a):

> Witam,
      >
      > Czy ktoś z Górnego Śląska miał już do czynienia z tą cyfrową
      > kablówką? Trudno cokolwiek o niej znaleźć w sieci (opinie), a jestem
      > w ich zasięgu (Katowice). Oferta nienajgorsza (zarówno programy
      > Polsatu, jak i TVN, paczka MTV, pakiety premium m.in. z Canal+ i
      > HBO, kilka HD, nawet jakieś erotyki - jak ktoś lubi...). Pakiet
      > Cyfrowy Złoty + Internet 4/2 Mb = 69/79 zł. Pytanie tylko - jak z
      > jakością (odbiór programów, dekodery, PVR, stabilność Internetu).
      > Ktoś może coś powiedzieć? Podkreślam, że nie chodzi mi o zwykłą
      > telewizję analogową (kablową), na której wiele osób wieszało psy,
      > tylko o nową ofertę cyfrową.
      • Gość: czecho Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 08.10.09, 18:43
        Już odpisywałem na Twoje pytanie ale coś mi się zdaje,że Stream Communications kasuje niewygodne dla siebie posty.
        Nie opłaca się zamawiać TV cyfrowego w Stream Communications. To zwykła ściema jeżeli chodzi o jakość odbioru. Co prawda mój cyfrowy dekoder od założenia działał tylko nie całą godzinę ale w tym czasie nie zauważyłem żadnych zmian w jakości obrazu. Posiadam nowy telewizor marki Sony wiec to nie wina sprzętu. Chciałbym zaznaczyć, że dekoder nie działa w dalszym ciągu mimo iż od jego zepsucia się minęło trzy tygodnie. Nikt z Stream Communications mimo wielu zawiadomień o nie działającym dekoderze nie raczył się pofatygować żeby go naprawić czy wymienić. Dyrekcja nie odpowiada na maile a konsultanci to zwykli naganiacze klientów a nie ludzie do załatwiania interwencji i nie można na nich liczyć.
        Tak więc decyzja należy do Ciebie.
        • Gość: Stream user Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 11.09.10, 17:56
          Stream to najbardziej nie profesjonalna firma z jaka się kiedykolwiek spotkałem. Posiadam u nich TV jak i internet. Co jakiś czas bez żadnej informacji wyłączaja obie usługi na pare godzin. Internet działa zrywami co pewien czas rozłącza mnie i przez około 30 minut nie może nawiązać stałęgo połaczenia tylko działa zrywami. Kilka razy przez te zrywy straciłem pieniądze na przelewach. Po prostu szajs nic więcej.
      • Gość: Mailina Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:29
        Niestety firma traktuje tak samo klienta jak pracownika... nie liczy
        się ani z jednym ani z drugim...
      • Gość: bokser Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 24.03.10, 16:49
        podana strona jest niedostępna. stream coomunikation jest firmą kompletnie nierzetelną, ni wysyła faktur, podwyższa cenę bez informowania klientów, nie odpowiada na maile, nie wywiązuje się z obietnic, jak chociażby wprowadzenie HD. Coraz czESciej zaczynam o niej myśleć, jak o firmie "krzak".
        • Gość: spółdzielca Re: Stream Communications - warto? IP: *.omi.pl 24.03.10, 17:10
          A czegoś się Pan mógł spodziewać po firmie którą wprowadza na
          osiedle Paderewskiego prezes Zadróż .Polecam telewizję n.Jakość
          cyfrowa ,kilkaset kanałów .A najważniejsze ,że jest Kanał TVP
          Historia .Jedyna wada ,że może odbierać tylko jeden aparat z tej
          anteny .Teraz jest "wielka rewolucja"(promocja) i przez 13 miesięcy
          po 48zł .A potem może i Katowice doczekają się tego co mówili ,że
          będziemy odbierali telewizję z naziemnej telewizji cyfrowej .Inne
          miasta już z tego korzystaja tylko katowice to taki upośledzony
          region .
          A SC jak podnosi bez zapowiedzi ceny to nbez zapowiedzi można go
          porzucić .
        • Gość: niezadowolony Re: Stream Communications - warto? IP: *.cablelettra.pl 10.05.10, 11:21
          podpisuję się pod tą wypowiedzią w 100%, a nawet w 200. Przykro to
          stwierdzić ale takiej ignorancji nie spotkałem już długo, długo. Bez
          informowania klienta podnoszą opłaty i nie potrafią wytłumaczyć
          dlaczego, nie dotrzymują słowa i tak naprawdę mają w dupie klienta.
      • Gość: Żory Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 11.05.10, 11:11
        W nazwie tej firmy coś się poknociło !! a mianowicie 2 i 4 litera powinna być poza pierwszym słowem - wtenczas jest OK i odzwierciedla pełen zakres usług tej firmy.Jak może coś mieć w nazwie tzn.COMMUNICATIONS jeśli dzwonię już do nich 3 dzień 2 x po 15 min, a dziś nawet godzina i tylko ta pogrzebowa muzyka w słuchawce nic więcej. Widać że firma z Koziej Wólki podłapała nazwe ze słownika angielskiego i ma klientów za zbędnych - ważne że podpisali umowe - reszte mają gdzieś (faktury przychodzą nie wiadomo za co-bo jakieś bzdety wypisane, sprzęt wadliwy, odbiór miał być cyfrowy ale jest tylko w nazwie, kontaktu żadnego). Tylko zapominają że to oni są dla klienta, a nie klient dla nich - jest dużo firm na rynku które świadczą podobne usługi i dużo więcej dbają o swych klientów.
        JEDNYM SŁOWEM KICHA A NIE FIRMA - ODRADZAM !!!!
        Lepiej dopłacić kilka zł niż tracić nerwy na na wsioków
        • Gość: oko Re: Stream Communications - warto? IP: *.centertel.pl 25.08.11, 23:06
          admin sam sobie robi loda i dyma butelke po mineralnejj
      • Gość: gośc 2 Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 20.05.10, 13:20
        Nie warto miały być nowe kanały i nie ma zresztą nie ma widoków żeby były wręcz
        przeciwnie ubywa np MTV Polska problemy z netem i telefonem totalne dno moja
        matka mając tv kablowa analog ma więcej kanałów niż ja na cyfrowej kablówce
      • Gość: klient Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 14.07.10, 21:39
        Witam i ostrzegam przed ta firma gdyz jest nierzetelna i ignoruje
        swoich klientow.otoz mi zaoferowano promocje ktora polegala na
        przejsciu na inny pakiet i dodaniu telewizji cyfrowej a takze
        darmowego dekoderu,umowe zawarlem w polowie maja i do dwoch tygodni
        mial zglosic sie czlowiek z dekoderem oczywiscie po uprzedniej
        umowieniu sie telefonicznym do dzisiaj nikt nie zadzwonil a gdy ja
        zadzwonillem w polowie czerwca na infolinie poprostu mnie zbyli
        mowiac ze zgloszenie przyjmuja i niebawem sie ktos ze mna
        skontaktuje.Po kolejnych 3 tygodniac sprobowalem droga emailowa i
        znow nikt nic nie wie wiec wyslalem kopie umowy i znow kazali czekac
        a teraz gdy pytam jak dlugo poprostu mnie ignoruja i nie odpisuja-
        jak mozna w taki sposob podchodzic do klienta?ostrzegam wszystkich
        Państwa
      • Gość: ql3k Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 15.04.11, 19:09
        Kupa i tyle. Jak masz możliwośc wyboru innego usługodawcy to sie nie zastanawiaj
      • tomasz-jan11 Re: Stream Communications - warto? 30.09.11, 19:59
        Jestem usługobiorcom telewizji i netu od STREAM-u od 5 lat. Ostatnia umowa promocyjna skończyła mi się w lipcu. Przy poprzednich umowach przed ich zakończeniem przychodził przedstawiciel i podpisywałem nową. Teraz nikt nie przyszedł ani nawet nie zadzwonił, żebym się za wcześnie nie zorientował nie przysłali mi faktur. Dopiero po 2 miesiącach opóźnienia faktury przyszły na kwoty po 260 zł/miesiąc (normalnie 70 zł). Rozmowa z pracownikami nic nie dała wmawiali że do mnie dzwonili, a faktury wysłali o czasie pocztą. Sprawdziłem bilingi - bzdura, faktury nie wiem kto roznosi bo na kopertach nie ma żadnych znaków że szły pocztą. Tak traktują swoich klientów - podstępnie i bezwzględnie.
        • Gość: gość Re: Stream Communications - warto? IP: *.vectro.com 30.09.11, 21:57
          Dobre określenie podstępnie i bezwzględnie .Bo tak im każe nas traktować twórczyni tego chłamu sprowadzonego na nasze osiedle czyli prezes .Ona też traktuje nas podstępnie i łupi bezwzględnie
    • Gość: murinus Re: Stream Communications - warto? IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.09, 14:02
      ...ja miałem do czynienia i już więcej tego chłamu nie chce mieć. Po paru latach
      odezwali się żeby zapłacił im za 3 faktury które były wcześniej zapłacone
      przelewem i straszyli firmami windykacyjnymi, bo myślą że trafili na jelenia.
      Chcieli abym im wysłał potwierdzenia wpłat bo inaczej pozwą mnie do sądu. Niech
      pozywają. Dowody wpłat będą tylko przedmiotem w sprawie sądowej a oni niech
      lepiej uprzątną ten burd....el który mają w biurach. Zerwali umowę ze mną we
      wrześniu a kazali zapłacić za październik 2 krotnie!!! Żenada. Ich system polega
      na tym że straszą człowieka jedną firmą windykacyjną a jak już się zapłaci to
      zmieniają firmę windykacyjna na inną i numer faktury która opiewa na te samą
      kwotę która była płacona wcześniej. To jest oszustwo które podlega karze!!!
      • Gość: spóldzielca Re: Stream Communications - warto? IP: 84.10.219.* 15.06.09, 07:16
        A czego można się spodziewać po firmie ,którą "załatwiła"
        spółdzielcom prezes Zadróż .Ta telewizja to chłam i jeszcze
        drogi.Również na początku dałam sie nabrać na tę telewizję .Teraz
        mam UPC i jestem zadowolona.Oprócz tego obsługa tego biura
        pozostawia bardzo wiele do życzenia .
        • Gość: też paderewiak Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 15.06.09, 19:09
          Za wprowadzenie na Osiedle Paderewskiego tego operatora Zadróż
          pobrała kilkunastotysięczną prowizję. Stąd zastaliśmy obdarowani tym
          operatorem. Prezes się obłowił a spółdzielca ma chłam.
          • Gość: Lipa Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 16.06.09, 20:45
            Właśnie z nich zrezygnowałem-ciągłe podnoszenie opład,przysyłanie
            wezwań płatniczych bezzasadnie,biurowa obsługa beznadziejna.
    • Gość: mariano Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 04.10.09, 13:06
      mam juz drugi rok internet i telewizje jestem bardzo zadowolony z ofert oraz z
      dzialania internetu jak i zarowno z telewizji. polecam
      • Gość: ja Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 25.01.12, 17:38
        nigdy wiecej cwaniakow
    • Gość: czecho Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 06.10.09, 12:08
      Mnie zamontowali dekoder cyfrowy. Działał nawet nie całą godzinę.W tym czasie
      nie zauważyłem jakichkolwiek zmian w obrazie jaki dotychczas miałem ze zwykłej
      kablówki. Mam nowy telewizor LCD Sony więc nie można tego zwalić na mój sprzęt.
      Mimo wielokrotnych zgłoszeń (a dodzwonić się do nich graniczy z cudem) minęło
      prawie 20 dni i maja mnie w dalszym ciągu gdzieś.Dekoder jak nie działał tak nie
      działa.
      Jeżeli chodzi o internet to jest OK. Praktycznie bezawaryjny.
    • Gość: Radek Re:Stream Communications - zdecydowanie NIE WARTO. IP: *.broker.com.pl 08.10.09, 03:44
      Absolutnie nie warto, przynajmniej jeśli chodzi o internet - ostatnio w przejętej sieci Broker wprowadzili ograniczenia na P2P, tak że z łącza, które powinno wyciągać 2 Mbit/s (256 KB/s) przy wysyłaniu, zostaje niecałe 40 KB/s do użycia w sieciach Torrent czy eMule. To samo ze ściąganiem - tam gdzie powinno być 8 Mbit/s (1 MB/s) jest niecałe 200 KB/s. Mając alternatywę, pod żadnym pozorem nie należy podpisywać umowy z firmą Stream, gdyż nie jest to specjalnie uczciwy dostawca.
      • Gość: ja Potwierdzam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 10:43
        podpisuję się co do internetu.
        Mam mieć 4 Mbit/s mam... 2 i to przy dobrych wiatrach.
        Upload powinien być 768 Kbit/s mam 130 a Pani przy zgłoszeniu reklamacji: "ale
        ja tu mam że przy 4 Mbit-ach powinien być upload 512 Kbit..."
        Nie znają nawet własnej oferty.
        Powinienem był domyśleć się przy podpisywaniu umowy, handlowcy (w liczbie dwóch)
        nie wiedzieli jakie opłaty poniosę...
      • Gość: inka Re:Stream Communications - zdecydowanie NIE WARTO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:21
        U mnie to samo. Potwierdzam. Odkąd weszli i przejęli Brokera - ciągle coś obcinają.
    • Gość: mareckik Re: Stream Communications - warto? IP: *.interpc.pl 29.10.09, 12:03
      warto - ale tylko wtedy, gdy za dużo nie korzystasz z tv, internetu,
      czy telefonu. Spontaniczne braki sygnału dłuższe lub krotsze w kablu
      (czyli odciecie trzech usług) min. pare razy w tygodniu. Zero
      interwencji ze strony operatora, a przede wszystkim zero kontaktu.
      Maja taki burdel w systemie, że sami nie wiedzą jakie pakiety minut
      przyznane sa abonentowi. O biling sie nie doprosisz. Jesli ktos ma
      wybor, unikałbym tej firmy jak ognia. Ostatnio przez trzy dni
      brakowało sygnału i przez te trzy dniu nie dało sie z nikim
      skontaktowac. Infolinia to jakis zart (wcisnij 5 aby polaczyc z
      konsultantem, wciskasz 5, a tu slyszysz, wybrano nieprawidlowy
      numer), biura obslugi to kpina z klienta. Pani w lokalnym biurze,
      tez nic nie wie, bo tez nie moze sie do nikogo dodzwonic. Aha, no i
      moze najmniej istotne w tym wszystkim, ze jakośc sygnału jest
      naprawde kiepska, nawet nie mozna tego porownac do analogu z UPC.
      • Gość: spółdzielca Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 30.10.09, 08:41
        Jak może być coś warta taka telewizja i internet jak powstała z
        inicjatywy mafi spółdzielczej.A ta ma tylko oskubać ofiary które
        korzystają z tej telewizji .
        • Gość: Babs Unikać jak ognia!!! IP: *.sileman.net.pl 14.11.09, 20:39
          Przerabiałam to badziewie,jak sie nazywali Bignet,siedzibę mieli w Piekarach Śl.
          Nie bylo dnia,żeby po kilka godzin nie było przerw. Godzinami wisiałam na
          telefonie,żeby łaskawie włączyli. Przyjeźdżali co prawda i usuwali ale było to
          często,zbyt często. Z wielką radością rozwiązałam umowę z nimi,bo to była
          męka.Od lat mam internet z Elsatu,obecnie Silemana i jestem bardzo zadowolona.
          • Gość: bleble Re: Unikać jak ognia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 21:29
            a ja nie mam wyjscia- albo oni albo zero tv :((
            Z okien i balkonu antena satelitarna nie bedzie odbierala, a innej
            kablowki tu nie mamy :( ech..
            • Gość: lokator Re: Unikać jak ognia!!! IP: *.chello.pl 02.12.09, 02:04
              100 tys dostała chuda Zdróż za wpuszczenie na osiedle tego
              operatora, a teraz mamy to co mamy. Może zajmie się problemem rada
              nadzorcza. Niech popatrzy prezesom trochą na lepkie ręce. Gajdy juz
              nie ma, Zając i rliksa też bo u nich wszystko zawsze było bez
              zastrzeżeń i pod kontrolą, BRR co za kreatury
          • emarx Re: Unikać jak ognia!!! 02.12.09, 15:58
            Gość portalu: Babs napisał(a):

> Przerabiałam to badziewie,jak sie nazywali Bignet,siedzibę mieli w
            Piekarach Śl (...)

Też zostałem "uszcześliwiony" SC po przejęciu Big-netu przez tą
            firmę. Pierwsze co zrobili, to podnieśli ceną abonamentu. Zaczęli
            zapowiadać jakie to rewolucyjne zmiany na lepsze mają nastąpić już
            niedługo. Pierwszą zmianą jaką wprowadzili kilka tygodni po
            podwyżce było przycięcie pasma do 128kbps. Przez kolejne 2 lata
            (niestety, u mnie wyborem była wówczas tylko neostrada z limitami za
            jeszcze wyższą cenę...)zapowiadli, że już w następnym miesiącu
            zaczynają prace przy modernizacji sieci.
            Usterki zdarzały się nie rzadziej niż za czasów pół-amatorskiego Big-
            netu. Najgorsze było jednak to, że zgłoszenia usterek dokonywało
            się sms-em, ale zdarzało się, że był on odczytywany w BOKu po 2
            dniach. Potem kolejny dzień lub dwa oczekiwania na naprawę (nie
            licząc dni wolnych od pracy w międzyczasie) i - jeśli się udało -
            net wracał. Gdy tylko nadarzyła się okazja przeszedłem do Netii a
            na SC nie dam się już więcej nabrać.
            • Gość: bleble Re: Unikać jak ognia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.09, 16:42
              malo pocieszajace :(( ja moge najwyzej brac jeszcze tv z neostrady,
              akurat konczy mi sie umowa i sie waham.. stream czy neo.. to
              wybor "z dwojga zlego"
      • Gość: ktos Re: Stream Communications - warto? IP: *.gdynia.mm.pl 17.03.10, 13:45
        co ty za bzdury piszesz chlopie chyba jestes handlowcem z upc
    • Gość: inka Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.09, 10:18
      Ja w ogóle nie polecam tej firmy. Póki był Broker, było super. Teraz jest koszmar.

Internet się rwie, kontakt z firmą żaden - tel. dostępne na stronie milczą, fax
      nie działa (nie ma takiego nru), komórka jaką podaje informacja telefoniczna ma
      tylko sekretarkę, nikt nie odbiera. A dodzwonić się na infolinię to cud.

Tel. nie działa mi od 2 mcy, zgłaszam i nic.

Tv kablowa u mnie jest zwykła i ta działa w miarę dobrze.

W dodatku giną faktury, przychodzą albo długo po terminach albo wcale. Jedna
      wielka masakra komunikacyjna. :(

Jutro wypowiadam im umowę, mam dość.
      • Gość: Leszek z Bytomia Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.10, 09:52
        niestety, ale nie polecam firmy. ma wszystkie wady dużych korporacji
        (BEZWŁADNOŚĆ i ABSOLUTNA DEZINFORMACJA) oraz wszystkie wady małych firm
        (ŻENUJĄCE MOŻLIWOŚCI TECHNICZNE). Obcięli mi łącze z 4 Mbit na 256 Kbit i nikt
        nie umie wytłumaczyć czemu się tak stało i nie ma szans na jakiekolwiek
        przyśpieszenie.
        NIE POLECAM TEJ FIRMY!!!!
    • Gość: Mariusz M Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 14.01.10, 11:29
      ja bym sie zastanawiał, wprawdzie mam ich usługi juz jakiś czas ale wiele mam
      do nicj uwag, często wyłączaja sygnały wszelkie be zpowiadomienia, nie sa w
      stanie regularnie wysyłać faktur , na usługi podłączenia czeka sie
      miesiącami, koszmar, koszmar, koszmar, lepiej by było miec satelite
    • Gość: Konrad Re: Stream Communications - warto? IP: *.pf.com.pl 14.01.10, 15:38
      Nie warto. Oferta ofertą, tą można w łatwy sposób porównać z
      konkurencją, natomiast sposób obsługi w tej firmie jest żenujący.
      Klient w firmie STREAM jest petentem. Takiego traktowania osoby
      chcącej podpisać Umowę nie spotkałem nigdzie indziej. Niestety nie
      jest to jednostkowy przypadek, bo wiem, że wiele osób ma z nimi
      problemy. Tak to przynajmniej przedstawia się w Częstochowie.
      • Gość: ja Czy warto?? NIE!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.10, 11:30
        Faktury za grudzień do tej pory nie otrzymałem! Mam internet i jak będę mógł
        skorzystać z ulgi na internet nie mając potwierdzenia opłacenia faktury??
        Jakość obsługi wprost proporcjonalna do temperatur w styczniu. Poniżej zera!
        Odradzam!
      • Gość: ken Re: Stream Communications - warto? IP: 77.255.81.* 19.01.10, 14:12
        NIE WARTO !!!!
        Są bardzo drodzy i nie solidni!!!

Mam podpisaną umowę z nimi od 3 marca 2005 roku.
        29 grudnia 2009 ktoś pociął kable i od tego czasu:

1. nie mam internetu
        2. straciłem ponad 1,5 godziny na wydzwanianie i tłumaczenie sprawy
        3. serwis przyjechał i do tej pory nic nie zrobił ani nie wyjaśnił
        4. nie ma możliwości zadzwonienia do kompetentnej osoby
        jedynie pozostaje rozmowa z głupkowatymi "konsultantami"
        którzy traktują klienta jak debila.
        • Gość: Irena Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 20.01.10, 21:02
          Potwierdzam słowa Kena przez dwa dni dzwoniłam do tych konsultantów
          masakra też nie traktowali jak durną nawiedzoną babę
        • Gość: oko Re: Stream Communications - warto? IP: *.centertel.pl 25.08.11, 23:03
          admin sam sobie robi loda i dyma butelke po mineralnej
    • Gość: Irena Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 20.01.10, 20:58
      Witam,pytasz o kablówke i internet,jestem taka wściekła że się dałam
      namówić wziełam złotą kablówkę + net niepowiem odbiór oki,ale
      programy dodatkowe były tylko na tydzień,jak masz dobrą kablówkę nie
      zmieniaj.Umowę podpisałam w listopadzie w połowie grudnia mieli mi
      podłączyć kabłówkę, zapomnieli o mie zostałam bez telewizji
      dodzwonić się do nich graniczy z cudem łatwiej do papieża.W końcu
      się wściekłam przyszli podłaczyli,również net ale ja mam laptopa i
      mało miejsca w domu wiec muszę mieć bezprzewodowy,więc proszę o
      podłączenie ale panowie niestety to do nas nie należy myślałam że
      się zapłaczę jestem po 50 i nie znam się na tym,boję się jak będzie
      problem,od 10 lat mam neta i nie mogę sobie podarować że
      zmieniłam,tam są ludzie niekompetentni,Pozdrawiam
      • Gość: kloud Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 23.01.10, 09:39
        Bez łapówki czyli tzw. prowizji /do 25% za wpuszczenie na Osiedle/
        się nie obyło. To pewne. Tym samym nasze Osiedle ma firmę na wieki
        wieków amen. Może ktoś z nowej Rady Nadzorczej zechciałby
        przypatrzyć się umowie. Zadróż wybiórczo informuje Radę o swoich
        poczynaniach, ale można nasiskać.Przestroga dla członków obecnej
        Rady , nie przechodzić na ty z prezesami. Jeśli to zrobisz, to potem
        będziesz skakał jak pajac na sznurku.
        • Gość: spółdzielca Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 24.01.10, 21:24
          O naiwności ludzka !
          Nowa Rada Nadzorcza jak zresztą każda jest z nadania prezes Zadroż
          i nigdy jej nie podskoczy .Teraz po raz drugi wyłudziła prezes
          Zadróż podpisy od spółdzielców i co.Wie Rada Nadzorcza o tym
          przestępstwie i nie reaguje. Pierwszy raz jak wyłudziła podpisy pod
          rzekomym listem do Premiera RP,wtedy zgłoszone przeze mnie
          przestępstwo do prokuratury zostało zatuszowane. Ludzie ,którzy
          decydują się w tej farsie jaką jest RN brać udział są delikatnie
          ich określając koniunkturalistami.
      • Gość: bytomiNIM Re: Stream Communications - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.10, 18:16
        STREAM TO oszusci Ja 5stycznia 2010r dzwoniłem o net w ramach
        promocji 6mega plus kablowka juz mam pakiet zloty za 59 zł
        wszystko.Miałem czekac od 3-5dni na tel z BOK z Katowic,Do tej pory
        echo ciszakDzisiaj dzwoniłem juz po raz 5 Do Krakowa do
        telefonicznej obsługi Klienta wciaz ta sama spiewka prosze
        poczekac ,ja sie indywidualnie zajme ta sprawa Juz ponoc dyr
        handlowy tym sie miał zainteresowac i mimo ze promocja juz minłęa ja
        miałem miec ten pakiet Do dzisiaj cisza nikt nie zadzwonił Wiec
        skoro tak obsługuja klientow ja opisuje firme STREAM w mediach a
        dziennikasze szukaja sensacji .
        • Gość: auto Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 27.01.10, 23:13
          Oszust tylko oszusta sprowadza. Gdyby prezesi Paderewy nie byliby
          złodziejami nie zawieraliby umowy ze złodziejami. Z pałacu siedziby
          spółdzielni , sprawy z ruder bloków wyglądają inaczej. Szlag by
          trafił to spółdzielcze tałatajstwo .
        • Gość: gdanszczanka Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 08.02.10, 18:51
          W Gdańsku Stream połączyło się z osiedlową Telewizją Kablową Satra w
          październiku 2009r.

Korzystam tylko z TV, a to ze względu na niską cenę 34,95 PLN jaka
          była do końca lutego 2010r, bo od marca cena wzrasta o 43 % bez 2
          groszy tj.49,95 PLN
          .

Wspaniały sposób na pozbycie się klientów !!!!

• Gość: gdanszczanin Re: Stream Communications - warto? IP: *.gdynia.mm.pl 17.03.10, 13:50
            trzeba bylo umowe na czas okreslony podpisac to by byla stara cena a
            tak wogule to gdzie jest tak tanio z umowa na czas nieokreslony prosze
            pani
    • Gość: shakall Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 19.03.10, 15:42
      stream.phorum.pl/index.php
      • Gość: hrtzx Re: Stream Communications - warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.10, 12:17
        2 miesiace czekama na podlaczenie
        internetu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! paniusia ze streamu oczywiscie
        nic nie wie ...
    • Gość: Michał S. Re: Stream Communications - warto? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.04.10, 10:47
      Witam, jeśli jeszcze nie jest za późno to odradzam, jak tylko
      mogę. Tak długo jak trwa promocja, jest fajnie, w chwili kiedy
      kończy się promocja, już nie jest tak fajnie. A doprośic się o nową
      przypomina odbijanie piłeczki, od Krakowa do regionalnego
      przedstawiciela. Ja miałem abonament na poziomie 90,- który po
      skończeniu promoji zmienił się w 187,- Tak więc po 4 miesiącach
      postanowiłem zrezygnowac bo za taką kase to mogę miec coś duuuuużo
      lepszego. Reasumując jeśli macie dużo czasu, cierpliwości i
      pieniędzy to polecam, w jakimkolwiek innym przypadku ODRADZAM jak
      tylko mogę.
    • Gość: ewa Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.10, 16:46
      oszuści i tyle ,to co piszą w umowach i mówia jest oględnie nieprawdą
      a mam to na swoim przykładzie,
      reklamacje tylko w bok czynnym od pon do piatku. a jak nie ma
      programów to ju z nic się nie wskóra, a bardzo często tak jest, że
      nie ma programu np 1 w najciekawszym momencie, nie ma ludzi
      odpowiedzialnych,
      ja czekam na instalacje dekodera zg z umową już prawie trzy miesiace
      miał być po 7 dniach, w bok przyjmują tylko to co się zgłasza,nie
      potrafią odp.na żadne pytanie, a na opd czeka się z działu reklamacji
      ponad miesiąc i dalej nic.
      nie polecam to szajs
      • Gość: krzysiek Re: Stream Communications - g...noje!!! IP: *.broker.com.pl 11.04.10, 13:12
        od 2 miesięcy czekam na podpięcie telewizji analogowej! najlepsze w
        tym jest to że miałem telewizje z Brokera - przyszła Pani i
        zaproponowała lepsze warunki jeśli podpiszemy nową umowę. Miało to
        być tylko na papierze a w praktyce miało się odbyć bez ich
        ingerencji. Skończyło się tak że odcieli zgodnie z realizacją ale
        zapomnieli od razu podpiąć a teraz monter nie ma czasu bo mają tyle
        montaży że czekam 2 miesiąc. [b]W biurze obsługi siedzą same CI...y
        i CHU...e. jestem z Chrzanowa
        • Gość: partacze Re: Stream Communications - g...noje!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.10, 14:54
          Teraz przez tydzień będą mieli nową "wymówkę"?!
    • Gość: klient od wielu la Re: Stream Communications - warto? IP: *.151.246.94.ip4.artcom.pl 12.05.10, 19:40
      Witam,

Nie warto wchodzić w jakikolwiek kontakt z firmą Stream Communications. Chcesz
      mieć spokój, wybierz coś sprawdzonego na rynku.
    • Gość: krycha Re: Stream Communications - warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 14:14
      Nie warto !!!- brak kontaktu, brak serwisu tylko bałagan.
      • Gość: gość Re: Stream Communications - warto? IP: *.omi.pl 18.05.10, 14:22
        Tylko taką telewizję mieszkańcom osiedla Paderewskiego potrafiła
        załatwić prezes SM Zadroż .
    • Gość: wykiwany Re: Stream Communications - warto? IP: *.chello.pl 11.06.10, 18:03
      firma bez jaj .podejscie do klienta żadne.ludzie niekompetentni
      • Gość: armiak Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 21.08.10, 00:24
        To co wyprawia Stream Communications w Polsce to czysty skandal.
        Brak kompetencji, brak kontaktu nie odpowiadają na żadną korespondencję.
        Wyłączenia sygnału kilkanaście razy w miesiącu.Drogo jak cholera.
        "czeski film" po prostu i żenada.
        Ludzie nie wchodźcie w żadne układy z tym dziwolągiem gospodarczym.
        Idźcie do normalnych firm.
        • p-wlodek-p Re: Stream Communications - warto? 01.09.10, 12:05
          Witam z Sosnowca. Potwierdzam. Brak kompetencji, utrudniony kontakt -
          panie konsultantki nie wiedzą czego się od nich chce, odpowiadają
          jak automatyczne sekretarki. Od kilku lat korzystałem z usługi
          internetowej. Od momentu podpisania umowy promocyjnej wszystko
          zaczęło się sypać: ciągłe przerwy, usługa niezgodna z umową,
          regulamin niejasny i w wielu punktach niezgdodny z prawem. Ciągle
          wydzwaniałem do firmy, nikomu nie spieszyło się z usunięciem awarii,
          wykrętne odpowiedzi wręcz oszukiwanie. To samo słyszałem z ust
          sąsiadów. Regulamin umowy promocyjnej nie pozwala na zerwanie umowy
          przed terminem z winy usługodawcy - żądają wtedy spłaty całości
          kosztów. Jest to niezgodne z prawem!! Wg Stream tylko firma ma prawa
          a klienci obowiązki. Totalne "olewanie" klienta. Najwyższy czas,
          żeby ktoś zainteresował się stroną prawną działalności firmy. Nie
          polecam usług firmy - ODRADZAM JAKIEKOLWIEK UMOWY - można nieźle
          umoczyć.
          P.S. Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma aktualny cennig usług
          internetowych firmy? Interesuje mnie internet 1Mb, 2Mb, 3(4?)Mb/s w
          normalnych, niepromocyjnych cenach. Bo firma nie ma nawet odwagi
          umieścić tego na swojej bardzo oszczędnej stronie. Pozdrawiam.
    • Gość: tragedia Re: Stream Communications - warto? Nigdy wiecej IP: *.net.stream.pl 25.09.10, 09:19
      TRAGEDIA TRAGEDIA TRAGEDIA, z gorszą firmą nie miałam jeszcze do czynienia. Internet ok, do czasu, aż nastąpi jakaś awaria.... potem sie czeka i czeka i czeka, kązdy ściemnia,że wkrótce przyjadą załatwić a tu nici... można czekać dalej.
      Na poprawnie wystawione faktury czekam od 5 miesięcy. Od 3 miesięcy nieustannie dzwonię i informuje o tym fakcie. Podobno miało być wszystko ok, Konsultantka potwierdziła wszystko, a tu niespodzianka, kolejne faktury przychodzą znowu niewłaściwie wystawiona.
      Jeżeli ktoś uwielbia wydawać mnóstwo kasy na telefon, dzwoniąc do Konsultantów , tłumacząc po 100 razy tą samą sprawę, tracić czas zamiast mile spędzać go na Internecie to ta firma wszystko to zapewnia w 100%.
      Ja osobiście NIGDY WIĘCEJ NIE CHCE MIEĆ Z NIMI DOCZYNIENIA
    • Gość: Malboro37 Re: Stream Communications - warto? IP: *.171.237.154.dsl.crowley.pl 29.09.10, 23:10
      Witam, nie polecam tej kablówki cyfrowej.Bardzo częste awarie,jak przyjdzie podłączyc to będzie Pan czekał miesiąc jak nie dłużej aż skończy się jakaś promocja którą Panu zaoferują.Jestem bardzo nie zadowolony z tej sieci ,częste awarie usuwają bardzo powoli,i będzie się musiał nieżle do nich na dzwonić,i na prośic żeby szanowny technik się łaskawie pofatygował.Brak jakiego kolwiek nadzoru kierownictwa tej sieci nad pracownikami,wszyscy będą odsyłać Pana z kwitkiem.Ja już nie mam do nich siły i zmieniam operatora.Pozdrawiam.
      • tokonop Re: Stream Communications - warto? 04.10.10, 18:04
        Zapraszam na BLOG o sieci kablowej Stream Communications okiem osoby pracującej w supporcie technicznym: stream.fachowiec.ayz.pl/
      • prtzn Re: Stream Communications - warto? 04.01.11, 01:25
        nie nazwałbym tego brakiem nadzoru kierownictwa nad pracownikami. ktoś na jakimś forum napisał że obsługa telefoniczna to w większości studenci, co się wpasowuje w obraz wszystkich call centre, kierownictwo natomiast jest raczej dalsze od zasad humanizmu i przyzwoitości ponieważ pracują tylko na wyniki finansowe i zaryzykowałbym stwierdzenie, że to raczej brak zainteresowania ze strony kierownictwa pracownikami szeregowymi powoduje problemy w obsłudze.

poza tym najlepszymi firmami są zawsze formy inwestujące w technologię i nowoczesność a nie takie, które nastawione są na zysk po najmniejszych kosztach.

pozdrawiam
    • Gość: Andrus Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 20.10.10, 15:51
      nie brać jakość dekoderów tv dno, usługa telefon działa do 3dni na miesiąc, net przyzwoicie.
    • Gość: Gostek Re: Stream Communications - warto? IP: *.cable.smsnet.pl 15.11.10, 12:39
      Nie warto!!! PRZESTRZEGAM przed tą firmą szkoda czasu i pieniędzy naciągacze z niekompetentnym serwisem a obsługa klienta to już jakaś paranoja. Korzystałem z internetu o publiczne IP dzwoniłem co 3 dni i po miesiącu mi wreszcie przyznali a z blokowanymi portami dałem sobie spokój. Dwumiesięczny brak usługi spowodował ze udało mi się uwolnić od tych nieudaczników i zerwałem umowę. Teraz jestem szczęśliwy bo konkurencja puki co dostarcza mi pełnowartościową usługę szybszą za mniej :-)
      • Gość: spóldzielca Re: Stream Communications - warto? IP: 62.233.240.* 18.11.10, 13:55
        Nie warto!!! PRZESTRZEGAM przed tą firmą szkoda czasu i pieniędzy naciągacze z niekompetentnym serwisem a obsługa klienta to już jakaś paranoja. Korzystałem z internetu o publiczne IP dzwoniłem co 3 dni i po miesiącu mi wreszcie przyznali a z blokowanymi portami dałem sobie spokój. Dwumiesięczny brak usługi spowodował ze udało mi się uwolnić od tych nieudaczników i zerwałem umowę. Teraz jestem szczęśliwy bo konkurencja puki co dostarcza mi pełnowartościową usługę szybszą za mniej :-)
        A jaka może być firma za ktorą stoi prezes Zadróż.Naiwni .
    • Gość: beny Re: Stream Communications - warto? IP: *.net.stream.pl 23.11.10, 20:23
      ludzie ostrzegam!!
      zlodzieje! tak, niie boje sie tego slowa!
      od 11 listopada wlasciwie brak transferu, 1 strona laduje sie 30 min. od 12 dni dzowie (okolo 8 romzow z 8 roznymi osobami) i jest to samo mydlenie oczo
      "juz zglaszamy do dzialu technicznego"
      "zglosilismy do dzialu techniczego, tak zglosimy ponownie"
      "nikt nie dzownil? juz zglaszam do dzialu technicznego"
      "ma pan wolny trnasfer? mozemy zaproponowac panu nowa umowe na szybszy"
      "dzial techniczny skontatkuje sie z panem w ciagu 5 (sic!) dni roboczych"
      "widze ze wyslalismy panu nowa umowe na szybsze lacze, prosze podpisac i odeslac umowe wtedy panu bedzie dzialac"
      i hit:
      "dzial techniczny odpowiedzial tutaj ze z tym laczem/umowa ktore pan ma, transfer jest poprawny"
      mimo tego ze mam to 2 lata i nie bylo problemow!
      jeszcze jakby zadzownili i powiedzili "panie likwidujemy te lacza albo pan zmieni na inne albo roziwazujemy umowe bo nic pan nie zdziala" a nie, ja sie dowiduje przy okazji po 12 dniach ze nie bede mial gwarantowanego transferu zgodnie z podpisana sprzed 2 lat umowa!! chyba ze podpisze nowa, drozsza ja akze umowe!
      dzial obslugi - debile, moj kot ma wikeszy iloraz inteligencji albo poprostu celowo udaja debilow, jak sie ich przycisnie to sie rozlaczaja

najlepszy byl facet, nic nowego nie powiedizal to ja do niego "poprosze jeszcze raz pana nazwisko" facet: "po co panu moje nazwisko?" "chcialem zglosic zla jakosc obslugi" "yyyy ja juz podlem nazwisko na poczatku rozmowy i nie podam ponownie" pip pip pip.... rozlaczyl sie:)

nie da sie powtarzam NIE da rozmawiaz z "dzialem technicznym" jakimkolwiek kierownikim dzialu, przelozonym tych psedo konsultatnow ani kimkolwiek z zarzadu. za kazdym razem odpowiedz "nie moge przekaz akich danych, prosze pisac na adres firmy" ludzie! nie moge rozmwiac z przelozonym jakiegos buraka!! burak jest panem i wladca moze sie rozlaczac moze wciskac kit nawet zwyzywac bo rozmowy nie sa nagrywane i nie mam jak zlozyc skargi! wiedza ze ludzie nie wysla skargi listownie bo to za duzo zachodu (ja wysle!) ale jaka pewnosc ze moj list ktory jedyne co moge zaadresowac bezimiennie "do zarzadu" nieotworzy byle konsultatn i go poprostu potarga!
      zenada, lekcewaznie, zlodziejstwo, ignorancja
      nie jestem pieniaczem ktory sie zlosci o byle co, ale od 12 dni nie mam neta za ktorego place, ktory jest potrebny i do nauki i do mojej pracy i trace na tym oblrzymie pienadze czas i nwery
      chcialem zaltwic sprawe grzecznie ale od 12 ponad juz dni nic sie nie da zrobic i wprsot mowi mi zebym dal se spokoj i podpisal nowa umowe
      dlatego ostrzegam WAS wszystkich!! unikac jak ognia! nie jestem szefem zadnej konkurencji ktory zarobi na tym wpisie, jestem zwyklym klientem ktory za te kilkadziesiat zlotych miesiecnzie placonych regularnie chce nie mega szybkiego ale sprawnie dzialajcego przyzwoitego lacza, ktore dziala 24h a nie pare dni w miesiacu
      UCIEKAC!!
      • Gość: gt Re: Stream Communications - warto? IP: *.cdma.centertel.pl 31.12.10, 20:18
        Nieźle ściemniasz, chłopcze. Niech zgadnę, masz umowę na 64 Kb i płacisz 40 zł, tak?:) Śmiech na sali. Dlaczego o tym nie wspomniałeś? Dlaczego nie wspomniałeś też, że nagrywałeś rozmowę? Co ty sobie wyobrażasz, że konsultant wyrazi zgodę na nagrywanie? Mamy obowiązek rozłączania się, jeśli klient mówi, że nagrywa rozmowę. Nie powiedziałem nic nowego? A co chciałeś usłyszeć? Że za godzinę przyjedzie serwisant albo dział techniczny oddzwoni? Zrobiłem wszystko to, co mogłem zrobić.
    • ann_alice Re: Stream Communications - warto? 10.01.11, 13:30
      To najgorsza firma oferująca usługi internetowe jaką znam. Internet od nich to tragedia. Ciągłe awarie. Brak logicznych informacji. Częsty brak kontaktu (weekendy, święta, itp - nie ma nikogo, można stawać na rzęsach i się nigdzie nie dodzwonisz). Bardzo niski transfer, w ogóle nie mający nic wspólnego z tym, co napisane w umowie i źle działające dns'y. Za przeniesienie usługi na nowy adres po 2 latach potrafią wysłac pismo z groźbami o niezapłacone niecałe 20...na stary adres!!! Paranoja i kosmiczny bajzel - zdecydowaliśmy właśnie, ze rozwiązujemy z nimi umowe!
      Telewizja od biedy ujdzie, ale pakiet mają wybitnie ubogi.
      • Gość: były konsultant Re: Stream Communications - warto? IP: 178.56.168.* 12.01.11, 11:46
        Pracowałem w tej firmie i wiem, co tam się dzieje. Ludzi do pracy jest mało. Również w dziale technicznym. Wielu klientów nie wie, że na podstawie prawa telekomunikacyjnego ma prawo zerwać umowę ze skutkiem natychmiastowym i bez konsekwencji, jeśli firma nie wywiązuje się z umowy. W regulaminie jest zapis, że na usunięcie usterki jest 5 dni roboczych, a na usunięcie awarii 3 dni robocze. Co do usterek, to miałem nawet do czynienia z klientami, którzy od miesiąca nie mieli usuniętej usterki. W Sosnowcu na Radomskiej 18-20 była awaria w grudniu przez równy tydzień! Na IVR-ze jest błąd. Bo klienci wybierają połączenie z dz. technicznym, a i tak rozmawiają z tymi samymi osobami z infolinii, a nie z dz. technicznym. A klient dzwoni, wybiera dz. techniczny, rozmawia z nami i nam się obrywa za to, że żaden z techników nie zadzwonił. Kiedyś dzwonił klient z Gdańska i(niektórzy kłamią, ale myślę, że nie on) powiedział, że specjalnie przyjechał do Gdańska(150 km w jedną stronę), bo był umówiony na montaż. Monter nie przyszedł, bo okazało się, że nie opłaca się montować Internetu, bo się to firmie nie opłaca(bo jakiś switch kosztuje 1000 euro, a klient w ciągu półtora roku nam tyle nie zapłaci za Internet). Paranoja.
        Często są zgłoszenia, na które klient długo czeka i dz. techniczny zamiast zadzwonić do klienta i np. powiedzieć: proszę pana, przy takim łączu usługa już nie będzie działać prawidłowo, zamieszcza tylko w zgłoszeniu taką informację dla nas, a potem klienci na nas się wyżywają. Pod koniec roku hyperion(celowo z małej litery) przejął stream. Wypłaty za listopad dostaliśmy 29 grudnia. Pod koniec roku była masa telefonów od klientów chcących przedłużyć promocję. Ludzie się rozchorowali, więc nas było mało w pracy, a nowy zarząd wywalił 10 osób z pracy. I teraz są jeszcze większe kolejki dzwoniących.
        6 i 7 oraz 18 i 19 października była ogólna awaria w całej Częstochowie(przecięli nasz światłowód przy wykopach pod linię tramwajową). Na IVR-ze był nagrany komunikat sprzed 4 miesięcy, że są chwilowe przerwy. A za pierwszym razem awaria trwała 26,5 h. Za drugim razem podobnie. Gdyby był nagrany prawidłowy komunikat, mielibyśmy luzy w pracy, bo mało kto by się wtedy z nami łączył. A tak w ciągu 6 h odebrałem 90 telefonów, koleżanka była w pracy 13 h, odebrała ponad 200 telefonów! W ciągu dnia zwykle dzwoni 900 klientów, wtedy dzwoniło 2700! Wszystkie usługi są fatalne. TP jest rewelacją w porównaniu do stream.
        • Gość: wania Re: Stream Communications - warto? IP: *.static.getin.3s.pl 03.02.11, 12:56
          Korzystałem z internetu w Stream Communications przez 4 lata, niestety ostatnie 2 lata były dla mnie udręką. W Sosnowcu na ul. Kieleckiej awarie zdarzały się często, wierzę że nie wszystkie z winy Stream (np. przecięte kable na klatce schodowej) - lecz dla mnie dla Klienta - czas od zgłoszenia awarii do reakcji ze strony firmy - 5 dni jest mocno umowny. Reakcja firmy nie oznacza rozwiązania problemu a tylko, że może ktoś się ze mną skontaktuje !
          Niestety miałem taką sytuację, że po tygodniu po zgłoszniu awarii - zadzwoniłem ponownie na infolinię i usłyszałem, że nie ma awarii i że Pani przyjmie nowe zgłoszenie (zapowiedziany czas reakcji kolejne 5 dni). Nie chcę się rozwodzić jak dalej przebiegały postępy z usunięciem awarii (awaria z winy Stream) - wspomnę tylko że awaria została usunięta po przeszło miesiącu ! Niestety, sytacje takie zdarzały się na tyle często, że niegdy nie byłem pewny czy kolejny tydzień nie będzie internetu czy tylko kilka dni. Nie mam pretensji do konsultantów - lecz do firmy, że dopóki Klient płaci - to mają Cię gdzieś. Marną pociechą jest, że po napisaniu rekalmacji - otrzymuje się zwrot kasy (ale tylko za dni które były zgłoszone wg uznania SC).
          Nie jestem wymagającym Klientem, potrzebowałem tylko dostępu internetu i nic więcej - Stream Communications nie potrafi tego zapewnić.
          Deklarowany czas reakcji na zgłoszenie awarii 5 dni - wyprowadza mnie z równowgi.
          Teraz korzystam internetu z Netii - i działa bezawaryjnie!
    • Gość: viru Re: Absolutnie nie warto oszuści i złodzieje IP: *.broker.com.pl 16.01.11, 00:52
      Odradzam kategorycznie jak mi się skończzy umow to wole z komurki niż od tych złodziei łącze se obcinają kiedy im się podoba i wprowadzają wżycie umowy które nigdy nie zaistniały. Aby podpisać lojalke powiedzą wszystko co chcesz usłyszać a potem się niewarzną umową podpierają i karzą iść do sądu żeby swoje odzyskać. Idą na masówke i mają klienta w Du.. Dobrze że się wyprowadzam i tam gdzie będe mieszkał nie ma już przeklętego streamu i mam nadzieje że nigdy nie będzie a najlepiej niech złodzieje splajtują bo klienci się przekonają i uciekną
      • Gość: Scooter Re: Absolutnie nie warto oszuści i złodzieje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.11, 02:26
        jako wielokrotny pracownik różnych call centre podam kilka informacji nt pracy na infolinii:

- konsultant to człowiek, jeśli jest przez 8 godzin wyzywany od gnojów i złodziei przez klientów może nabawić się depresji, stracić poczucie empatii i reagować jak człowiek na chamstwo po drugiej stronie słuchawki (czyli empatii nie wykazywać)
        - konsultant odczuwa przyjemność z rozwiązania problemu
        - konsultant jest kontrolowany przez przełożonych i działanie na szkodę klienta jest niedopuszczalne i grozi nawet zwolnieniem z pracy dlatego konsultanci NIGDY nie działają na szkodę klienta
        - brak kompetencji konsultanta wynika z braku szkoleń, braku dostępu do narzędzi mogących rozwiązać dany problem lub krótki staż wynikający z bardzo dużej rotacji w takim miejscu pracy. brak kompetencji nigdy nie wynika ze złej woli konsultanta ponieważ: patrz dwa punkty wymienione powyżej
        - kulturalny i miły klient zawsze jest obsługiwany z przyjemnością i priorytetowo, taki klient zdarza się, w zależności od dnia, raz na godzinę - raz na dzień. ponad pięć razy częściej zdarza się klient bezczelny, wulgarny i chamski
        - nazywanie konsultantów niekompetentnymi nie sprawia że pracują bardziej ochoczo
        - konsultant infolinii to albo student (ok. 90% przypadków) lub emeryt (9% przypadków), pozostali to ludzie którzy tymczasowo nie mają gdzie się podziać. nie należy wymagać od konsultanta kilkuletniego stażu i superwiedzy. konsultant infolinii po roku pracy w jednym call center to praktycznie weteran
        - konsultanci telefoniczni wychodzą do domu po pracy wycieńczeni przez klientów i zrugani przez przełożonych (z powodu np. braku odpowiedniego pożegnania na koniec rozmowy, sprzedaży zbyt niewielu usług czyli szkody finansowej firmy, złej intonacji, użycia zwrotu "niech pan naciśnie" zamiast "proszę nacisnąć" itp.)
        - konsultanci zarabiają stawkę głodową często w zamian za wysłuchiwanie próśb których nie mogą zrealizować (ich też obowiązuje regulamin złamanie którego może ich kosztować pracę), gróźb pod adresem ich osoby oraz w dużej części obelg
        - konsultant telefoniczny przynajmniej raz w tygodniu jest proszony o podanie swojego nazwiska po czym zostaje poinformowany iż zostanie podany do sądu lub wystąpi w telewizji (moda na to powstała zapewne dzięki telewizji TVN i jej programom typu 'Usterka' oraz 'Uwaga!'). konsultant jest wizytówką firmy ale wizytówka sama się nie wypisuje.
        - jeśli konsultant mówi, że czegoś nie może zrobić oznacza to, że nie może tego zrobić a nie, że tego nie chce zrobić.
        - proszenie prezesa firmy do telefonu jest wyrazem megalomanii. konsultant firmy która ma ponad 10 tysięcy klientów i proszący prezesa do telefonu na drugi dzień byłby bezrobotny. podobnie gdyby podał klientowi bezpośredni numer telefonu do prezesa. prezes zarabia pieniądze i one go obchodzą, nie klienci. jeśli klienci są zadowoleni prezes zarabia więcej pieniędzy, to prawda ale prezes nie zajmuje się pojedynczymi przypadkami a całością.
        - firma nie czerpie zysków z długiego oczekiwania klientów na połączenie, pieniądze takie zyskuje operator zaś firmie ZAWSZE zależy na sprawnej obsłudze. sugerowanie innego scenariusza jest idiotyzmem. Wyjątkiem jest sytuacja kiedy klient jest abonentem np. TP i dzwoni na infolinię TP ale i w takim przypadku jest to efekt niezamierzony a uboczny
        - jakikolwiek problem techniczny nigdy nie jest celowy, sugerowanie przez klienta spisku jest również idiotyzmem
        - obwinianie konsultanta o niesprawne działanie Poczty Polskiej lub żądanie sprawnego działania Poczty Polskiej jest wyrazem braku wyobraźni oraz idiotyzmem. oczywiście z wyjątkiem przypadku kiedy konsultant pracuje dla Poczty Polskiej:)
        - dzwonienie na infolinię po kilka razy dziennie przez kilka dni w jednej i tej samej sprawie, która wymaga czasu (warto pytać ile czasu regulamin firmy przewiduje na załatwienie danej sprawy) i żądanie zwrotu kosztów poniesionych przez klienta przez ciągłe wydzwanianie na infolinię jest nielogiczne
        - konsultant na infolinii wyraża opinię firmy, nie swoją, nie warto pytać go o zdanie
        - konsultant na infolinii nie ma prawa wyrażać swojej własnej opinii
        - konsultant na infolinii ma zazwyczaj dosyć branży w której pracuje dużo szybciej niż pracownik na innym stanowisku w jakiejkolwiek branży
        - konsultant wydzwaniający do klientów w celach sprzedażowych ma zawsze do wyrobienia zawyżoną normę, niewyrobienie jej skutkuje zwolnieniem
        - konsultant ma swoje prywatne imię i nazwisko, wycieranie sobie nim podłogi z powodu niechęci do firmy jest bezczelne

myślę, że ta krótka lista pomoże trochę lepiej zrozumieć specyfikę infolinii. na zakończenie dodam jeszcze, że klient dzwoniący na infolinię jest "abonentem" a nie "abonamentem":)

PS moja koleżanka była pracownicą Stream i konsultowałem z nią mój wywód, nie miała zastrzeżeń, widać każde call centre wygląda podobnie. życzę klientom bezawaryjności usług a konsultantom bezawaryjności usług;)

pozdrawiam
        • Gość: laik_totalny Re: Absolutnie nie warto oszuści i złodzieje IP: *.net.stream.pl 20.10.11, 20:50
          A czy konsultant, który mówi, że oddzwoni, jak wyjaśni "nieporozumienie" mógłby czasem oddzwonić, czy takie oddzwanianie też jest jakoś uwarunkowane przez przełożonych? A jeśli jest uwarunkowane, to czy konsultant nie mógłby powiedzić, że nie odzwoni?
          Od dwóch tygodni dzwonię do Streamu z tym samym problemem (złamanie warunków umowy) i ciągle słyszę od konsultanta, że przeprasza, ale on nic nie wie, wyjaśni i oddzwoni. Ostatnio usłyszałam, że "jutro ktoś oddzwoni z wyjaśnieniem i przeprosinami". Oczywiście, nigdy nikt nie oddzwonił i powoli zaczynam mieć dosyć, zacznę chyba od Federacji Ochrony Konsumentów, bo sama jestem bezsilna. W każdym razie, jeśli ja mówię komuś, że oddzwonię, to ZAWSZE oddzwaniam. Najwyraźniej dlatego, że nigdy nie byłam konsultantem.
    • Gość: noe Re: Stream Communications - warto? IP: *.broker.com.pl 08.03.11, 21:58
      hmmm jesli mozna sie wypowiedziec to w chrzanowie z SC nie ma problemow bynajmniej ja nie mialem wspolpracuje juz z nimi ponad rok i jestem zadowolony mam tv cyfrowa pakiet najwiekszy i internety 10 mb i place 79 pln nie mialem wariacji z fakturami co prawda nie wysylaja co miesiac fatkur lecz z opoznieniami ale przeciesz kazda faktura jest na ta sama kwote ;) ja moge polecic SC pozdro
      • Gość: były konsultant Re: Stream Communications - warto? IP: *.cdma.centertel.pl 13.03.11, 00:01
        Akurat Chrzanów nie jest tak awaryjny. Ale Częstochowa, Gdańsk, Bytom, Sosnowiec to prawdziwa udręka. Tam co chwilę coś się dzieje.
        A co do tv cyfrowej: prawie rok temu z programingu zniknęły Cinemax i HBO. Przełożeni kazali tłumaczyć klientom, że wygasła umowa z dostawcą usługi lub że to z winy dostawcy. Prawda jest inna- stream nie płacił nadawcy.
        • Gość: Wnerwiony NIE WARTO !!!!!!! IP: *.broker.com.pl 18.03.11, 18:56
          W Gliwicach porażka, albo w ogóle nie ma tv i internetu, albo z 10mb mam 1mb, albo tv przycina, albo na normalnych kanałach pojawia mi się "brak uprawnień".
          Lipa straszna, obsługa to samo - jak się coś zgłasza, to oni zawsze już to wiedzą i "pracują nad tym".
          Na szczęście jeszcze tylko jedna faktura i koniec. Wolę mieć jakąś satelitę i radiówkę - wtedy przynajmniej będę mógł zwalić brak netu na pogodę.
          Na prawdę nie polecam !!!!!
          • Gość: jarek Re: NIE WARTO !!!!!!! IP: *.broker.com.pl 19.03.11, 20:02
            potwierdzam, jakość usług to tragedia, jak nie zrekompensują jakoś tych wszystkich przerw to będzie można nazwać to złodziejstwem...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka