Gość: emmm Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 89.229.63.* 13.05.09, 12:26 A gdzie byli właściciele tych psów kiedy one połykały te kości? Dobrze wytresowany pies nie powinien w obecności właściciela wziąć do pyska żadnego świństwa leżącego na ziemi. Nie wyobrażam sobie że mój pies na spacerze zjada jakieś kości leżące na trawniku. No chyba że ktoś wypuszcza psa samego. Oczywiście współczuję i nie rozumiem jak ktoś może celowo podrzucać takie rzeczy, ale psa przede wszystkim trzeba pilnować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elmer Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.chello.pl 13.05.09, 12:29 dodaj jeszcze, ze pies powinien byc w kagancu i na smyczy. wtedy ani nic nie zezre, ani nie podejdzie do takiego "jedzonka". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sawa Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.pl 13.05.09, 12:30 jak chodzą w kagańcach i na smyczy to jak jest to technicznie możliwe???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwaczek akcja faszerowania kości IP: 194.213.1.* 13.05.09, 12:32 Super!!! proponuję ogólnopolską akcje faszerowania kości igłami. Osoby zgłaszające się po odszkodowanie za martwego psa należy rejestrowac i karać za pozostawienie zwierzęcia w miejscu publicznym bez obowiązkowego kagańca i smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cec Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 12:41 Ciekawe, czy ta baba sprząta po swoim bydlaku? metody nie popieram, ale psy powinno trzymać się tylko za zgodą sąsiadów. Sam bym wytępił te sracze. Albo podatek od psa powinien być 500 zł rocznie, a za to niech koś sprząta gówna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.chello.pl 13.05.09, 12:51 choć nie jestem za tak drastyczną metodą, to jednak trzeba przyznac, że skutkuje i właściciele psów wreszcie swoje "pociechy" pilnują a nie puszczają wolno w miejsca gdzie bawią się małe dzieci. niestety pies to obowiązek i odpowiedzialność. po aferach z pogryzieniami nie dziwię się, że ktoś wreszcie chce dać ludziom do myślenia. a policja jak zawsze nic nie robo, nawet nie egzekwuje obowiązku trzymania psa na smyczy i nie wlepia mandatów....żałosny ten nasz kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleeeeeeee Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 95.160.133.* 13.05.09, 12:55 Jakby tempa masa właścicieli psów zakładała im kagańce,problemu by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taksobiepiszę Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.warszawa.mm.pl 13.05.09, 15:57 > Jakby tempa masa właścicieli psów zakładała im kagańce,problemu by nie było. Jakbyś TĘPEM (ma być tempem) pobiegł do słownika ortograficznego to byłby sukces. Tylko co dalej? Oj, ciężko. Tempo to nie tępo. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami 13.05.09, 16:09 A merytorycznie cos masz na zeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damage Manhattan w Katowicach IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.05.09, 13:18 Manhattan w Dąbrowie buehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 62.233.226.* 13.05.09, 14:10 Moze ten debil za duzo razy umazal sie w gownach lezacych doslownie wszedzie na trawnikach i nie tylko, zaczal sie dusic od smrodu oblanych naroznikow budynkow z ktorych juz odpada tynk, slupkow, kol samochodowych itd itd. zyjemy w wielkim szambie zafundowanym nam przez wlascicieli swoich pupili ktorzy rozrzucaja ten obornik wszedzie i nie sprzataja. Igly powinny byc w zarciu tych fekalnych terrorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lekarz med. wet. Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.arr.gov.pl 15.05.09, 13:18 Chciałam napomnieć, że fakt - wielu właścicieli psów nie sprząta po nich, ale co psy temu winne? To tylko zwierzęta. A i jeszcze - psy nie jedzą kup innych psów.....tylko ludzkie....tak więc to też pozostawia wiele do myślenia.....Jestem weterynarzem i wiem to doskonale....ze swojego doświadczenia i z doświadczeń klientów kliniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 148.122.35.* 13.05.09, 14:36 Prawda jest prawdopodobnie taka, ze jak by wlasciciele po psach sprzatali to nikt by igiel nie rozrzucal. Szkoda psow. igly naleza sie wlascicielom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 14:44 Nie trzeba być Einsteinem, żeby zdawać sobie sprawę z tego, iż każdy niemal pies na widok kości zajmie się nią i skonsumuje. Takie są relacje między psami a kośćmi. Trzeba był wyjątkową KANALIĄ, żeby robić psom coś takiego. Pomysłodawcy i wykonawcy życzę żeby się przewrócił prosto w odchody hipopotama. (I wtedy czym by je nakarmił?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Nareszcie ktoś coś zrobił ze stawiaczami min. IP: 82.207.140.* 13.05.09, 15:16 Nareszcie ktoś coś zrobił ze stawiaczami min. Takiego stawiacza można trzymać na wsi, nie w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: Nareszcie ktoś coś zrobił ze stawiaczami min. IP: *.chello.pl 13.05.09, 15:58 ktos nareszcie powinien cos zrobic z toba- zamknac gdzies w odosobnieniu a co do srania po trawnikach, ktos tu madrze napisal, ze wlasciciele psow to brudasy. ja osobiscie proponowalbym taka obrzydliwa zabawe: smarowac tym gownem drzwi i klamki wlascicieli czworonogow (albo samochody). zabijanie i ranienie zwierzat jest prymitywne, robia to tylko ludzie, ktorzy dorownuja zwierzetom intelektem. Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Nareszcie ktoś coś zrobił ze stawiaczami min. 13.05.09, 16:10 Ale dziala.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Wpadł w minę i IP: *.warszawa.mm.pl 13.05.09, 16:37 Wpadł na minę - zrobił minę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Wpadł w minę i IP: *.warszawa.mm.pl 13.05.09, 16:39 ...dobrze, ze pieski ani kotki nie włażą na samochody... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: PSY DO PIECA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 16:49 uważaj śmieciu co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rubens Lubię psy, ale za długo się gotują IP: *.chello.pl 15.05.09, 10:32 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dog killers bRAWO!!Dobrze robi!!Zrzuta na igly...kto za???Efek IP: *.tvk.torun.pl 15.05.09, 15:11 bRAWO!!Dobrze robi!!Zrzuta na igly...kto za???Efekty oczywiscie pozytywne pojawily sie szybciutenko--durna baba zaczela zakladac kaganiec kundlowi--inni poj...ni wlasciciele przestali niszczyc trawniki--szkoda ze tak malo kundli padlo--ja sie ciesze z kazdego ubitego kundla bo wprawdzie lubie zwierzeta ale NIE DOMOWE--czyli psow i kotow nienawidze!!!!!!!!Jeb..tych psiarzy jednak nic nieprzekona--chory na umysle zoofil-egoista zawsze bedzie chcial przegrysc gardlo kazdemu przeciwnikowi smierdzacych srajtuchow!! Keszcze raz wielkie brawa dla tego kogos od igiel--moj szacunek i wszystkich ktorzy lubia porzadek i czyste ulice!Normalnie pomnik mu stawiac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 17:53 Gazeta.pl > deser > Deser 13.05.2009 14:16 Nie myje się od 35 lat, żeby mieć syna Poczytajcie zacofani wrogowie zwierząt- oto poziom równy waszemu.Fuj!Fuj!Fuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biolog Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.chello.pl 13.05.09, 17:56 Ludzie, zastanówcie się co piszecie... zwierzęta nie są odpowiedzialne za swoich właścicieli. Ten, kto to robi jest podły. Jeśli mu przeszkadzają psy to niech napisze petycje do spółdzielni, by zbudowano specjalny wybieg dla psów (kawałek trawy). A co do wypowiedzi Brawo - "oczywiście właścicieli psów nie obchodzi to że od nieposprzątanych kup psów chorują ludzie a przede wszystkim dzieci.", a ja mam dwa pytania, czy ci ludzie jedzą te kupy? A tak w ogóle to jak człowiek, za przeproszeniem, "sra" to też może zachorować? Bo jakoś nie zaobserwowałam tego. Poza tym, kiedyś dzieci się bawiły ze zwierzętami, przez co uodparniały się na choróby, a teraz siedzą przed komputerami, trzymane przez rodziców w sterylnych warunkach. Podsumowując, temu geniuszowi powinno się dać kiełbasę nafaszerowaną igłami i życzyć smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami 13.05.09, 18:07 Taki z Ciebie biolog, jak z koziej dupy traba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benio Brawo biolog! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:37 Popieram!:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fail Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 18:56 Kolejny żałosny i nic nie wnoszący post. Głupoty piszesz koleżko. Jeśli twoja mama nie sprzątała twoich gówien jak srałeś do nocnika to kogo powinno się ukarać. Ciebie czy matkę? Przykład złośliwy, ale doskonale ukazuje twoje nastawienie. Na szczęście wy mieścicie się w tych 2% społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 212.122.206.* 13.05.09, 19:58 A ja jestem za. Drodzy właściciele psów. Nawet nie zdajecie sobie jak dzieci przechodząc koło psa się boją. Nie tylko one. Może opisana metoda jest drastyczna - ale popieram. Trzymajcie psy na smyczy, lub w kagańcu i nie będzie problemu. Czasem trzeba drastycznych rozwiązań, żeby osiągnąć drobne cele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Tak ,zgadzam sie z tobą całkowicie . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:53 >Czasem trzeba drastycznych rozwiązań, żeby osiągnąć drobne cele. Dlatego w przedszkolach i zlobkach powinni obligatoryjnie dosypywać arszenik do kaszki. W pierwszej kolejności twoim bachorom- po to aby nie dopuścić do powiększania nacji takich gó...zjadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: judasz Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 21:03 ZNALESC TEGO ZDRAJCE I ZABIC GO !! ALBO DAC MU DO ZJEDZENIA IGŁY!!! PRECZ Z TAKIMI LUDZMI!! Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami 13.05.09, 22:48 Gość portalu: judasz napisał(a): > ZNALESC TEGO ZDRAJCE I ZABIC GO !! ALBO DAC MU DO ZJEDZENIA IGŁY!!! PRECZ Z > TAKIMI LUDZMI!! To uz kwalifikuje sie do prokuratury... Art. 18. § 1. Odpowiada za sprawstwo nie tylko ten, kto wykonuje czyn zabroniony sam albo wspólnie i w porozumieniu z inną osobą, ale także ten, kto kieruje wykonaniem czynu zabronionego przez inną osobę lub wykorzystując uzależnienie innej osoby od siebie, poleca jej wykonanie takiego czynu. § 2. Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, nakłania ją do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.09, 22:58 >To uz kwalifikuje sie do prokuratury... ha..ha..ha..ha..ha.... głupiś ty tlenek , głupiś ha..ha..ha..ha... Odpowiedz Link Zgłoś
tlenek_wegla Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami 13.05.09, 23:23 Warszawa, dnia 13 maja 2009 r. Komenda Miejska Policji w Warszawie Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu Niniejszym zawiadamiam o popełnieniu przez osobę o niku judasz przestępstwa określonego w art. Art. 18. § 2 kodeksu karnego oraz wnoszę o wszczęcie postępowania przygotowawczego przeciwko niemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pannanna Re:tlenek_wegla napisała: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 10:52 Warszawa, dnia 13 maja 2009 r. > > > > Komenda Miejska Policji w Warszawie > > > Zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa ściganego z urzędu > > > Niniejszym zawiadamiam o popełnieniu przez osobę o niku judasz przestępstwa > określonego w art. Art. 18. § 2 kodeksu karnego oraz wnoszę o wszczęcie > postępowania przygotowawczego przeciwko niemu. Jeszcze jeden zrobiony na próbę! Odpowiedz Link Zgłoś
dean08 Re:tlenek_wegla napisała: 15.05.09, 13:42 Sądzisz, że GW odmówi uprzejmej prośbie policji o podanie Twojego IP ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psiwróg Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.05.09, 22:55 Możnaby wprowadzić opłaty od posiadania psów, każdy kto chciałby mieć srajtucha w domu płaciłby 1000 zł rocznie na sprzątanie g ówien. I praca by była i własciciele srajtuchów mieliby spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabolique Duży pies w mieście- nienawiśc IP: *.alfanet24.pl 14.05.09, 00:25 No i znowu udowadniamy jakim marnym i zaściankowym narodem jesteśmy... Włos mi się zjerzył, jak poczytałam wasze komentarze, tyle nienawiści, jadu, znam to z autopsji, na prawie każdym spacerze. Mam dużego psa, mixa owczarka kaukaskiego/tak, tak pies morderca a jakże/ w bloku na 3 petrze/wiem, wiem męcze zwierzę- chociaż moja suka jak jesteśmy w moim wiejskim domu spiernicza z podwórka na kanapę po 15tu minutach/. A opiernicz mam prawie codziennie: "zakazac takich bydlaków blokach, tylko śmierdzą" zazwyczaj z ust bogobojnych starszych ludzi. Sprzątam po moim psie, wychodzę z nią na smyczy, gdy idziemy w zaludnione miejsca w kagańcu. Ale i tak nienawiśc sączy się z prawie każdych ust, dlaczego? Moja Milka umierała z głodu, pod lasem jako 6miesięczny szczeniak bo okazała się za duża, gdybym jej nie wzieła umarłaby, czy wtedy byłoby lepiej? Dla kogo? I z innej beczki, do mojej klatki sprowadziła się ostatnio rodzina z małymi dziecmi, a to klatka gdzie raczej starsi ludzie mieszkają, i moja sąsiadka takim samym jadem pluje gdy mówi o tych dzieciach, czy to naprawdę można nazwac człowieczeństwem? Tak bardzo mi przykro, że dzielę geny z takimi potworami, jak ten twórca"iglaczków" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raczej normalny Re: Duży pies w mieście- nienawiśc IP: *.polkomtel.com.pl 14.05.09, 19:05 > No i znowu udowadniamy jakim marnym i zaściankowym narodem jesteśmy... Włos mi > się zjerzył, jak poczytałam wasze komentarze, tyle nienawiści, jadu, znam to z > autopsji, na prawie każdym spacerze. Szczerze ci współczuję. Zarazem podziwiam za postawę. Niemniej sama chyba rozumiesz, że jesteś raczej "wybrykiem natury" niż normą wśród właścicieli psów. Dlatego nie osądzaj pochopnie ludzi, od których doświadczasz nienawiści. Obrywasz niestety na zasadzie zbiorowej odpowiedzialności za przewinienia całej masy buraczanych właścicieli psów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzas Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 11:56 Sam mam psa ale i tak do szału doprowadzają mnie zafajdane przez psy trawniki, chodniki czy klatki schodowe. Za swoim psem sprzątam i nie raz zdarzyło mi się widzieć głupie uśmieszki na twarzach obserwujących to osób (dodam że chodzi też o osoby które psów nie mają). Podstawowa sprawa to zmiana myślenia właścicieli czworonogów bo przecież pies tu niewiele zawinił. A delikwenta zakładającego pułapki to bym nakarmił mielonym z wkładką... Odpowiedz Link Zgłoś
sandwich1 Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami 14.05.09, 16:59 "Odkąd ktoś podkłada pułapki na osiedlu, Magda Danielewicz boi się wychodzić z Betą na spacer" Jakby pies był na smyczy zawsze i w kagańcu, toby się nie bała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 160.44.247.* 15.05.09, 11:45 dokładnie! właściciele psów niech postępują tak, jak powinni, nie będą się musieli obawiać wtedy takich praktyk. a może ktoś się po prostu bał psa bez kagańca i nie mógł się doprosić, żeby takowemu ten kaganiec zakładać, i musiał użyć takiego sposobu, żeby ktoś wreszcie zwrócił uwagę? kocham psy, ale niektórzy zapominają, że najpierw człowiek, a później dopiero zwierzak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pannanna Re: Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.09, 12:54 Gość portalu: k. napisał(a): > dokładnie! właściciele psów niech postępują tak, jak powinni, nie > będą się musieli obawiać wtedy takich praktyk. a może ktoś się po > prostu bał psa bez kagańca i nie mógł się doprosić, żeby takowemu > ten kaganiec zakładać, i musiał użyć takiego sposobu, żeby ktoś > wreszcie zwrócił uwagę? kocham psy, ale niektórzy zapominają, że > najpierw człowiek, a później dopiero zwierzak. O czym ty człowieku piszesz?!To jakiś obłęd!Dlatego,że mają głupich właścicieli mają tak cierpieć?Uważasz,że istnieje jakiekolwiek usprawiedliwienie tego sadyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.catv.net.pl 15.05.09, 01:33 Mieszkam w mieście na dużym, strzeżonym osiedlu, nie jest to oczywiście ważne poza faktem, że psy są wyprowadzane poza teren osiedla i każdy po swoim psie sprząta, chyba, że idzie z psem w stronę lasku kabackiego, który jest za ww mam psa dużej rasy, pies jest po PT i PO jestem za podatkiem za psy, za rejestrowaniem i czipowaniem - kazdy musi ponosic odpowiedzialnosc za swoje zwierze chcecie zamknac osiedla dla psow - no problemo - ale pod warunkiem, ze zniknął z nich również bachory, rozwrzeszczane, biegające, jeżdżace po trawie rowerkami i innymi wynalazkami, ganiajace caly dzien po podworku jakby domu nie mialy i halasujace tak, ze sie nie da w mieszkaniu normalanie funkcjonowac nie raz i nie dwa widzialam jak matki wysikuja swoje dzieci na trawnikach - komus pod oknami bo przeciez " na 10 pietro daleko a maluch nie wytrzyma" nie ma zadnego usprawiedliwienia dla tak bestialskiego mordowania zwierzat niestety u mnie w bloku wiekszosc to tez naplywowi, ktorzy mowia, ze pies to na lanuchu przy stodole powinien stac nie chce deprecjonowac przeslanek przytaczanych przez zadna z grup, jestesmy cywilizowanymi ludzmi ale to co tu wypisuja niektorzy budzi conajmniej niesmak i politowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beata Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: 84.25.156.* 15.05.09, 07:33 Szkoda, ze wszyscy skupiaja sie na pupilach rasowych, A CO Z BEZDOMNYMI PSAMI?Ich, nikt nie zawiezie do weterynarza, a szans, ze polkna to gowno jest stuprocentwa, ze wzgledu na glod.Powiesic za jaja , tego debila! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lorl Psy chorują, bo ktoś faszeruje kości igłami IP: *.centrum.gliwice.pl 15.05.09, 08:12 Ja tu czytam, że z powodu tych kości ktoś tam "Od dwóch tygodni zakłada czteroletniej Becie (mieszaniec owczarka kaukaskiego) kaganiec" a mi się wydaje, że psy puszczane na spacer (zwłaszcza samopas) zawsze powinny wychodzić w kagańcu. Zwłaszcza wielkości owczarka kaukaskiego. Jestem ciekaw co trzeba wysypać na trawnik, żeby właściciele zaczęli sprzątać po swoich pupilach. Jak widać metoda brutalna, ale skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś