Dodaj do ulubionych

Kryminalne Katowice

15.06.09, 11:30
Ludzie ! Nawet nie podejrzewałem, że na Śląsku taka patologia szaleje !
Urodziłem się i mieszkam w Krakowie, ale zaświadczam, że u nas takiego
bandyctwa nie uświadczycie, a jeśli już to na prawdę są to bardzo sporadyczne
przypadki jedynie potwierdzające regułę. Naczytałem się odpowiedzi jakich
udzieliliście niczego nieświadomej dziewczynie, która pytała o niebezpieczne
dzielnice w waszym mieście, i co ? I czytam : tu kogoś napadnięto z bronią w
ręku kilka razy, tam zabito ojca koleżanki gdy nocą wracał do domu z pracy,
gdzie indziej napadają tylko w dni parzyste, jeszcze indziej mordują w
nieparzyste, a w święta tu i ówdzie dają w mordę. W głowie się nie mieści. Czy
wszystko to rezultat upadku przemysłu wydobywczego ?

Fakt, Kraków też nie jest święty i znajdują się tu miejsca, których lepiej
unikać, ale bez przesady ! Więc albo was fantazja ponosi i dodajecie w ten
sposób Katowicom 'smaczku' albo to miasto jest rzeczywiście jedną, wielką
wylęgarnią przemocy.

Na miejscu tej dziewczyny zastanowiłbym się pięć razy przed przeprowadzką.
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina Re: Kryminalne Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 11:53
      nie przesadzaj, w krakowie, w Wawie, Poznaniu to samo:-) moze nie zauwazasz;-) bylam na delegacji w Krakowie i co? i pijani rozrabiali do 2 w nocy policja? przyjechala za 3 razem gdy prosilam o to...tez przeprowadzilam sie na slask i nie zaluje...oczywiscie sa minusy, ale jak wszedzie:)
      pozdrawiam
      • anihilatortandety Re: Kryminalne Katowice 15.06.09, 12:06
        Pijani, ale może nie groźni ? W całym centrum Krakowa w weekendy na każdym kroku
        można natknąć się na grupy wstawionych, podpitych czy też pijanych grupek
        znajomych (zazwyczaj studentów, obcokrajowców), ale krzywdy oni nikomu nie zrobią.
        • Gość: Egon Re: Kryminalne Katowice IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.09, 12:17
          Co chcesz osiagnac tymi wpisami?
          Katowice zgnoic promujac Krakow?
          Wszyscy w domu zdrowi?
          • anihilatortandety Re: Kryminalne Katowice 15.06.09, 17:07
            Zastanawia mnie co doprowadziło cię do takich wniosków. Kompleksy ?
    • Gość: max Re: Kryminalne Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.09, 12:38
      Potwierdzam.Mieszkam w Rudzie Śląskiej.
    • Gość: Łowca_anihilatorów Re: Kryminalny ...Kraków IP: 212.59.228.* 15.06.09, 12:46
      Wzrosła wykrywalność, spadła przestępczość
      04.04.2007

Prezydent Krakowa Jacek Majchrowski przedstawił wnioski dotyczące porządku i
      bezpieczeństwa publicznego w Krakowie. Prezydent na wstępie zastrzegł, że dane o
      bezpieczeństwie pochodzą z policji i straży miejskiej, nie jest więc prawdą, co
      sugerowano czasem, że opracowują je służby magistrackie. Wbrew obiegowym
      opiniom, Kraków w ubiegłym roku był bezpieczniejszy. Wzrosła wykrywalność,
      spadła przestępczość, w tym ilość przestępstw najgroźniejszych i tych, które
      kształtują obraz bezpieczeństwa publicznego.

W ub. roku w Krakowie popełnionych zostało mniej o 50 154 przestępstw (w
      stosunku do 2005 r.), co stanowi spadek przestępczości ogółem o 11,4%.
      Odnotowano wzrost wykrywalności ogólnej o 8,1%, czterokrotnie spadły wskaźniki
      kradzieży kieszonkowych. W ubiegłym roku dobrymi wynikami pochwalić może się
      także krakowska Straż Miejska. Osiągnięte rezultaty w zakresie bezpieczeństwa i
      porządku są m.in. efektem rosnących nakładów Miasta na bezpieczeństwo. W
      budżecie Miasta na 2007 r. Kraków w gronie porównywalnych miast (Łódź, Poznań,
      Wrocław, Gdańsk, Katowice) planuje przeznaczyć na bezpieczeństwo publiczne
      największe środki, zarówno w ujęciu kwotowym, jak i w przeliczeniu na mieszkańca.
      (MAS) - POLSKA Gazeta Krakowska .
      • Gość: Łowca_anihilatoró Re: Kryminalny ...Kraków, suplement IP: 212.59.228.* 15.06.09, 13:01
        Niestety, tam gdzie duże miasto, dużo wydarzen, spora migracja tam będą i
        przestępstwa... Pewnie dobrze wypadną w zestawieniach bezpieczeństwa spokojne,
        senne miejscowości gdzies na uboczu głownych wydarzeń?
        Niestety, jeśli gdzieś się dużo dzieje, to dzieje się i dobrze i źle...

Niedawno pisano, że w ilość przestępstw w liczbach całkowitych "prowadzą":
        Kraków, Warszawa i Łódź. Nic w tym dziwnego, największe miasta... Dodatkowo,
        skoro nasze poczucie braku bezpieczeństwa budujemy w dużym stopniu na podstawie
        mediów, to zawsze duże miasta będa gorzej postrzegane - jeśli przeczytamy o,
        powiedzmy 10 przestępstwach w Warszawie, to pozostawi to u nas gorsze wrażenie
        niż informacja o 2 przestępstwach w jakiejś przykładowej 20-krotnie mniejszej od
        Warszawy miejscowości - mimo że tam ilość przestępstw na osobę wyjdzie 4-krotnie
        większa niz w Warszawie!

W Krakowie liczba przestepstw w okolicach Rynku mnie nie dziwi.
        Statystyke ta nabijaja kieszonkowcy z okolic Dworca i pewnie kradzieze telefonow
        itp w nocy w ciemnych rejonach Plant i w pubach, jak ktos sie opije
        Zreszta najwiecej alkoholu tez spozywa sie na Rynku, a gdzie alkohol tam i bijatyki.

Co do NH, ten rejon, a takze Kozlowek, Wola D. z Kurdwanowem i Prokcoim z
        Biezanowem to miejsca w Krakowie, w ktorych mozna dostac raczej wpierdziel za
        "pochodzenie" lub kibicowanie "nie tym co trzeba". Inna specyfika przestepstw. O
        ile na rynku kradna np. grupki 3-osobowe to na tych osiedlach (zreszta nie tylko
        na nich) zdarzaja sie grupowe lincze, mniej przyjemne i dlatego tez glosniejsze
        bo polaczone z solidnymi obrazeniami :/
        • anihilatortandety Re: Kryminalny ...Kraków, suplement 15.06.09, 17:17
          Jeśli chodzi ci o zwarte 3-osobowe grupki dresów kradnących telefony w obrębie
          Rynku Głównego to nie wiem skąd wziąłeś taką informację, bo jest ona z pewnością
          nieprawdziwa. Poza tym Rynek sam w sobie, jak i całe Stare Miasto, jest jednym z
          najbezpieczniejszych miejsc w Krakowie. Jeśli chodzi o lincze grupowe na
          peryferyjnych osiedlach to też jest to sprawa dość rzadka, już prędzej zwykłe
          porachunki skłóconych ze sobą kiboli.
      • Gość: KATLER TY krakusie! IP: *.centertel.pl 15.06.09, 13:03
        Krakusy to złodzieje i krętacze!
        Mam firmę.Już 3razy krakusy próbowały nas wykręcić na niemałą sumę!!!

Bezczelny typie zejdź z Katowic i wracaj do tych zapitych ulic
        krakowa(trzech na krzyż ) i lichego smoka(pożałuj się Boże-dzieci
        stoją pod nim i pytają gdzie on jest).
        • anihilatortandety Re: TY krakusie! 15.06.09, 17:21
          Dla ignorantów twojego pokroju w Krakowie, owszem, są tylko trzy ulice na krzyż
          i 'pożal się Boże' smok, którego dzieci nie dostrzegają stojąc pod nim. Z błedu
          nie będę cię wyprowadzał. Inna sprawa, z Katowic nie mam zamiaru 'schodzić', bo
          nawet nie 'wszedłem' na nie. Tylko pytałem.
          • Gość: KATLER Re: TY krakusie! IP: *.centertel.pl 15.06.09, 17:37
            Krakowiak Raus z fora!
            • anihilatortandety Re: TY krakusie! 15.06.09, 17:56
              Haben seine Vorfahren die Juden auf diese Weise angeredet ?
              • bokertov1947 Re: TY krakusie! 15.06.09, 18:18
                Wenn Du schon zeigen willst, ein Weltmensch zu sein - lerne zuerst die Sprache!
                Dein Deutsch ist unter alle Sau - Polnisch ebenso!
                Also - morde w kubeu i banki puszczac! No i nie zapomnij CENTIMETRA !

Pyrsk!
                • anihilatortandety Re: TY krakusie! 15.06.09, 18:42
                  Tak, kubeu i centimetr - nie ma to jak staropolskie nazewnictwo, hm ?
                  • Gość: Olo Re: TY krakusie! IP: *.dip.t-dialin.net 15.06.09, 21:27
                    abo takie jak uzywo"bard Krakowa"
                    pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Male%C5%84czuk
    • Gość: Ciotka Klotka Re: Kryminalne Katowice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.09, 00:00
      Od dawna wiadomo,że okręg katowicki ma najwyższą przestępczość w kraju i to nie
      w drobnych kradzieżach a w rozbojach,zabójstwach,ciężkich pobiciach,nie mówiąc o
      kradzieżach złomiarzy dokuczliwych i kosztownych dla całego okręgu.Nie ma co się
      obrażać.Tak mówią statystyki.
      • Gość: Olo Re: Kryminalne Katowice IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.09, 00:15
        od czasu powstania ruchu autonomicznego na Slonsku ,te "polskie
        statystyki"tak godajom,stworzone przez polskich "propagatorow
        polskosci" na slonskiej ziemi.Tfu ,jakiej podlosci jeszcze uzyjecie
        Poloki?
      • Gość: Jezus z Lazaretu Wal sie ciiotka na pysk IP: *.centertel.pl 16.06.09, 10:56
        Kraków to złodizejska miesścina a od KATOWIC wara gnojjki!
      • zjawa1 Re: Ciotka Klotka 17.06.09, 00:45
        Prosze to udowodnic... bo takie bełkotanie niczego do rozmowy nie
        wnosi!...Pierwsze slysze!
    • Gość: kasia Re: Kryminalne Katowice IP: *.chello.pl 16.06.09, 22:48
      CZy w krakowie jest elektrownia atomowa? Bo prad macie jakbys nie
      wiedzial z przemysłu wydobywczego!!!:) A upadł przemysł lekki.
      • zjawa1 Re: do autora tego watku!!!!!!!!!!1 17.06.09, 00:42
        Zaraz Ci odpowiem!!! ...Bo w okresie ekspancji przemyslowej w latach
        70-tych zjechały sie na Slask, do pracy, takie GOROLE jak ty i
        zasmiecaja go nie tylko na ulicach ale i( jak widac) w necie!!
        ...Co do zabojstwa ojca, mojej kolezanki-morderca nie był Slazak
        tylko Łodzianin!!!!!
        A, ta na marginesie- Czy Nowa Huta nie nalezy czasem do Krakowa???
        Bo z tego co mi wiadomo to swojego czasu byla to jedna z najbardziej
        niebezpiecznych dzielnic w Polsce!
        • anihilatortandety Re: do autora tego watku!!!!!!!!!!1 17.06.09, 03:23
          Tobie jak i kilku innym osobom nieźle się w głowie poprzestawiało. Nie obchodzi
          mnie skąd morderca pochodził jak również ta konkretna zbrodnia , tylko sam fakt,
          że stało się to w Katowicach. Zestawiłem ten przykład z innymi przestępstwami, o
          których zresztą sami mieszkańcy Katwic na tym forum napisali apropos pytania
          zadanego przez dziewczyne, które tyczyło się niebezpiecznych okolic tego miasta.
          Czytając te wszystkie komentarze tam zamieszczone odniosłem wrażenie, że gdzieby
          się nie ruszyć w Katowicach to wszędzie można dostać łomot i stąd też moje
          pytanie czy rzeczywiście tak niebezpiecznie u was jest (co też dało się słyszeć
          w mediach na przestrzeni lat) czy też może forumowicze po prostu przekolorowują
          swoje historie. Byłem ciekaw. A tu proszę ! Pokaz chamstwa w wydaniu niektórych,
          dumnie podkreślających swoje korzenie, Ślązaków. Jak gdyby swoimi osobami tylko
          potwierdzali tę patologię, o której mowa, a której wypierają się w Rejtanowskim
          stylu. Doprawdy, nie wiem jak bardzo trzeba być przewrażliwionym, żeby dorabiać
          sobie tło ideologiczne do kwestii poruszanej w wątku i to jeszcze w jaki sposób!

Co do Nowej Huty, jest częścią dzisiejszego Krakowa, a niebezpieczna była, jak
          to dobrze ująłeś, swego czasu.
          • maria10344 Re: do autora tego watku!!!!!!!!!!1 17.06.09, 10:30
            Tu na Śląsku potwornie zakorzeniona jest nienawiść.Takiej dawki nie uświadczysz
            w żadnym zakątku Polski.Wmówili sobie,że są najbardziej uciskani,ba są w tym
            względzie "mniejszością" wybraną.Ad rem.
            Śląski garnizon policji ma zarejestrowaną największą ilość przestępstw.Część z
            nich jest charakterystyczna tylko dla Śląska/kradzież węgla/.Nie może ostać się
            stawiana tu teza,że to "obcy"są powodem wszystkiego złego.Gdyby tak było,to w
            tych innych regionach kraju byłaby przestępczość wyższa niż tutaj.Każde miasto
            ma dzielnice,gdzie przestępczość jest wyższa,ale mnie się wydaje,że w tej
            wielkiej metropolii/której urok jest ogromny/jest wiele takich enklaw i nie ma
            pomysłu na likwidację patologii.Nie ma co się obrażać,ale coś zacząć robić.
            • Gość: Ważniejszy od psa Zasrany Kraków IP: *.centertel.pl 18.06.09, 16:33
              Jak podało radio Katowice kilka dni tmeu największy problem z psimi
              odchodami odnotowano w Krakowie.

W Krakowie właśnie psy produkują dziennie tonę "brązowego
              szczęścia " w które wdeptują krakusy...

Mieszkańcy tego miasta skarżą się ,że nawet już na parkingach źle
              sie parkuje po od razu po wyjściu z auta wchodiz się w psie gó......

Groźba mandtatu w kwocie 500zł jakoś krakusom niestraszna.Powód?
              To proste nikt im tego mandatu nie wypisze bo straż miejska ma to w
              4ch literach.

Władz emiasta za darmo rozdają w oznacoznych kioskach mini łpoatki i
              woreczki ale do pustych włascicieli psów to nie trafia.

Pożałowania godne!

• Gość: WawelskiSmok Re: Zasrany Kraków IP: *.chello.pl 18.06.09, 21:17
                Bo Krakus,, wyżej sra niż dupe ma":)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka