Gość: asd IP: *.xdsl.centertel.pl 28.06.09, 20:26 Przyjdzie czas gdy na drzewach zamiast liści będą wisieć developerzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
muminos1975 Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych 29.06.09, 07:48 po co im gaz ? ja tez mam domek i mam butle, wychodzi 45 zl na dwa i pół miesiaca, z gotowaniem i normalmy użytkowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kgbaca Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych 29.06.09, 08:30 muminos1975 napisał: > po co im gaz ? > ja tez mam domek i mam butle, wychodzi 45 zl na dwa i pół miesiaca, > z gotowaniem i normalmy użytkowaniem. Hmm. wyglądfa na to że kiedyś pytałeś: "A po co mi umiejętnośc czytania ze zrozumieniem?" Może przeczytaj jeszcze raz skoro jeszcze do ciebie nie dotarło, że te "wille" mają grzewcze kotły gazowe a my mieszkamy w Polsce, gdzie ogrzewanie w zimie jednak sie przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks eeeeee...tam IP: *.mgsp.pl 29.06.09, 08:43 sprzedac piec gazowy , kupic olejowy, wywiercic studnie glebinowa i kupic hydrofor a nie jeczec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: west Re: eeeeee...tam IP: *.chello.pl 29.06.09, 08:49 chyba jednak na początek należałoby pozwać dev do sądu... Nie dotrzymał umowy powinien placić... Dlaczego w Polszcze na tak niskim poziomie korzysta się ze swoich praw. Brać dobre biuro adwokackie i do sądu! Przeciez klienci nigdy nie wyegzekwują tego co mają w umowie. Odpowiedz Link Zgłoś
komes.online To jest Polska własnie 29.06.09, 08:55 mało ze dziad nie dotrzymuje terminów to jeszcze żąda dodatkowej zapłaty, widać jeszcze nigdy nie dostał po ryju złodziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek A to Azja właśnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 14:33 Walenie po ryju i publiczne wyzywanie od złodziei... Odpowiedz Link Zgłoś
muminos1975 Re: eeeeee...tam 29.06.09, 08:53 Gość portalu: iks napisał(a): > sprzedac piec gazowy , kupic olejowy, wywiercic studnie glebinowa i kupic > hydrofor a nie jeczec od 5 lat wiadomo ze ogrzewanie olejowej jest najdrozsze z wszystkich form.....a co do czytania ze zrozumieniem, ja tego bełkotu po prostu nie doczytalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iks Re: eeeeee...tam IP: *.mgsp.pl 29.06.09, 08:54 kogo nie stac na utrzymanie porche niech kupuje skode Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro_zx Re: eeeeee...tam IP: 82.177.4.* 29.06.09, 09:11 Następni kupili niedorobionego kota w worku... Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: eeeeee...tam 29.06.09, 10:11 Tak to jest jak się kupuje dziurę w ziemi. A do tego niestety Polaczki zaczynają się wzorować na głupich Amerykańcach i nie szacują swojej siły nabywczej.. lepiej się zastawić, a postawić - i do końca życia chleb ze smalcem wpierniczać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: eeeeee...tam IP: *.e-wro.net.pl 29.06.09, 16:41 No ale wiesz. Kasjerka z biedronki tez chce mieszkać w willi za miastem. Z akcentem na "za miastem" co oznacza, że każdy członek rodziny musi mieć własny samochód. Nie stać nas? Weźmiemy kredyt. Nie spłacimy kredytu? Pójdziemy do gazet i na ich łamach zażądamy aby państwo (czyli inni podatnicy) spłacili nasze długi. A jeszcze do tego zamiast faktycznie kupić dom kupimy sobie dziurę w ziemi i pobiadolimy, że znowu ktoś nas wydymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bogaci_i_biedni Re: eeeeee...tam IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 18:11 z tego co mi wiadomo, w tym kraju wygląda to tak, że im biedniejszy człowiek, tym bardziej musi mieć wypasiony dom/samochód/komórkę/garnitur. Trudno, ja rozumiem, że każdy w dzisiejszych czasach chce mieć dom albo przynajmniej olbrzymi apartament. Nie każdego na to stać, ale jakiś musi być magnes, że skoro druga kasjerka kupiła, to i ja muszę takie coś mieć. O samochody kłócić się nie będę. Dwa wystarczą. Dzieci w deszcz nigdy bym nie 'wygonił' 300 metrów na przystanek komunikacji miejskiej bez wiaty. To samo z mrozem -10, bo od razu się przeziębią. Wolę zawieźć sam albo 'zlecić' to żonie. Aż strach pomyśleć co się stało z klasą 'bogatszych' po pojawieniu się takich 'nowobogackich' co tylko chleb ze smalcem mają. P.S Chociaż zarabiam wystarczająco, by stołować się w nienajgorszych restauracjach, chlebek ze smalcem i kiszonym ogórkiem w ramach kolacji lub 'przegryzki' jest nie do pobicia żadnym daniem 'z karty'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Ty jednak jesteś odpony na wiedzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 18:23 A co ma ogrzewanie olejowe do ogrzewania gazowego ??????? Czy ty w ogóle czytasz o piszą inni, czy masz od razu mumin przygotowane odpowiedzi? Już chyba wiem skąd ten nick :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie_e_tam Re: eeeeee...tam IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.09, 18:05 bez sensu.... nie po to zainwestowali kupe kasy w spalanie do CO2 i H2O żeby teraz znowu spalać poliwęglany i mieć substancje rakotwórcze w domu (a przynajmniej w pomieszczeniu z piecem). Zastanowiłeś się nad tym? A dewelopera do sądu, niech buli odszkodowanie, że nie dotrzymał umowy. A jak nie będzie mógł pokryć przyłączenia z własnych środków (swoją drogą ci ludzie już za to zapłacili...), to do więzienia drania, aż się nauczy, jak się kradnie w tym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: eeeeee...tam IP: *.evv.wideopenwest.com 22.07.09, 18:40 Ludzie w Polsce nie ida do sadu, bo wiedza, ze to kraj bezprawia i niesprawiedliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:14 I ja się z tego cieszę. Kiedy debile nauczą się kupować gotowy produkt a nie rysuneczki i obiecanki na papierze. Kiedy podpisywali umowy i popłacili to były tylko dziury w ziemi, teraz powinni się cieszyć że mają jednak coś więcej niż dziury w ziemi. Noż k...wa mać!!! Kupuje się produkt skończony. Ale frajerzy wolą sporty ekstremalne i kupują obiecanki macanki. Dobrze im tak frajerom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: benek Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.3s.pl 29.06.09, 09:20 i ciebie to cieszy chłopie? cieszy cię szkoda innych? no to ja ci bardzo współczuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:25 Bo frajerstwo trzeba tępić. A martwi mnie to, że te łajzy umysłowe będą teraz szwendać się po sądach i zajmować czas tymże instytucjom. Czy idąc do sklepu z odzieżą kupujesz gotową bluzkę czy tylko nitkę, z której być może ktoś kiedyś zrobi bluzkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: 213.68.11.* 29.06.09, 09:53 A może tępić powinno się takich deweloperów co żerują nie tyle na ludzkiej naiwności co na lukach w prawie. Są osoby które mają notarialne umowy zakupu mieszkania i nie mogą w nim mieszkać i czekają aż sąd nakaże deweloperowi wywiązać się z umowy. Takich ludzi jak w tej firmie należało by eliminować ze społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marian_podgorski Re: I bardzo k...wa mać dobrze 29.06.09, 10:17 Jednych i drugich trzeba tępić :) Tyle, że jeśli ludzie pójdą po rozum do głowy, to tych drugich w ogóle nie będzie, bo nie będą mieli za co budować. Pożądny developer powinien mieć kasę na sfinansowanie inwestycji, a nie żerować na naiwnych... Szkoda mi tych biednych ludzi, ale może w końcu na ich przykładzie nauczą się inni!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:29 Odpowiem Ci na przykładzie ruchu samochodowego. Zauważ na drogach przed skrzyżowaniami jest sporo cwaniaków, którzy zamiast stać w korku na lewym pasie do skrętu w lewo to do ostatniej chwili cisną prawym i tuz przed zakrętem wciskają się przed tych co odstali swoje w korku. I co? Zawsze znajdzie się "uprzejmiacha" który takiego cwaniaka wpuści. Tak długo jak istnieją frajerzy tak długa będą istnieli cwaniacy żerujący na frajerach. Często zwyczajny zdrowy rozsądek daje lepsze efekty niż późniejsze kilkuletnie ciąganie się po sądach. Wystarczy poczekać aż dom zostanie zbudowany, wtedy wchodzisz i patrzysz czy wszystko jest OK, jeśli tak, kupujesz, jeśli nie kpa w dupę deweloperowi. Tak jak w sklepie: podobają Ci się buty i pasują na nogi = kupujesz, a jak nie to idziesz do innego sklepu. To sprzedawca ma zabiegać o klienta a nie na odwrót. A w budownictwie zrobiła się chora sytuacja i jest dokładnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rawel7 Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.centertel.pl 29.06.09, 11:00 Dokładnie tak Na rynku mieszkaniowym zrodził się kilka lat temu wrzód i teraz pęka. Deweloper upada a ludzie zostają bez mieszkania i z garbem w postaci kredytu. Spore to ryzyko żeby inwestować kilkaset tyś. PLN w coś co może nigdy nie powstać. I nie zwalajmy winy na system, bo to klienci kupują mieszkania od dewelopera - nie Państwo. Nieuczciwi sprzedawcy w sieci, deweloperzy-krętacze, podejrzane biura podróży są tylko przykładeem na to że w Polsce kupujący woli oszczędzić 5-10zł. ryzykując utratę kilku tyś. Musimy też brać pod uwagę inne kryteria - nie tylko cenę Odpowiedz Link Zgłoś
plosiak Re: I bardzo k...wa mać dobrze 29.06.09, 11:24 W końcu jakieś normalne komentarze. Nikt nie żąda, by z publicznych pieniędzy dokończyć inwestycję, wszyscy nazywają zachowanie kupujących wprost - debilizm, kretynizm itd. Nigdy nie byłem w stanie pojąć, jakim cudem przeciętni ludzie (w sensie majątkowym) biorą kredyt na kilkaset tysięcy na coś, czego nie ma. Za samochód płacą gotówką, podobnie za pralkę czy lodówkę. Powinien istnieć rejestr takich kupujących, zastanowiłbym się nad ich ubezwłasnowolnieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eustachy Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.vistec.net 29.06.09, 20:36 Twoim zdaniem lepiej żeby taki kretyn wjechał w twój samochód a potem będziesz czekał nawet kilka tygodni na naprawę, nie każdy ma samochód który ma 15 lat lub więcej. Prawda jest taka że chamstwa nie stępisz chamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: *.evv.wideopenwest.com 22.07.09, 18:43 Bo budownictwo jest w rekach mafii/kliki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lopez Re: I bardzo k...wa mać dobrze IP: 195.117.118.* 29.06.09, 13:54 Gość portalu: Jonek napisał(a): > Bo frajerstwo trzeba tępić. Sku...syństwo też, więc stęp sobie lustro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deweloper jak to dobrze, ze sa jeszcze tacy... IP: *.mgsp.pl 22.07.09, 19:10 ...naiwni honorowi frajerzy. bede mial kogo lupic, bo juz stracilem nazieje, ze jeleni znikneli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.dublin.corp.yahoo.com 29.06.09, 10:16 tak to jest, idziesz to fryzjera - najpierw strzyzenie, potem zapłata - u dentysty- najpierw leczenie potem placisz - w sklepie dostajesz towar i potem placisz - do resteuracji - zamawiasz, jesz, placisz nie wiem skąd sie wzial durny pomysl zeby deweloperom najpierw placic a potem modlic sie zeby jednak ten dom wybudowal :) ludzie sa naprawde durni ale cóż to ich wina bo kto normalny bralby kredyt na 350 000zł zeby zaplacic za dziure na jakims zadupiu i potem liczylby ze jedna deweloper bedzie traktowal go powaznie :)))) chcesz kupic mieszkanie, dom? ok - no problem ale tylko juz wybudowany gotowy pod klucz, i za normalna kwote a nie jakies kosmiczne ceny! myslenie nie boli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lubuszanin Ja czekam na podłaczenie prądu już2 lata gazu 1rok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:19 w kolejce ,bo jak mówią nie ma ludzi do pracy.Jakim cudem ten deweloper załatwia wszytko w tak ekspresowym tempie! moze mam siłe przebicia i tak jak widze prostaki na niego plują bo nic sami nie wybudowali w zyciu.Głosowlisci na PO to macie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Ja czekam na podłaczenie prądu już2 lata gazu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 10:31 No fakt. Za rządów PIS, SLD czy AWS-u było lepiej. Każdy miał mieszkanie/dom w super cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolek Uczciwi uczciwym zgotowali ten los !!! IP: *.chello.pl 29.06.09, 11:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Uczciwi uczciwym zgotowali ten los !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:13 Nie. Kupujący mieszkania/domy sami sobie zgotowali ten los. Kupując dziurę w ziemi pokazali deweloperom, że po skasowaniu pieniędzy mogą już wszystko. Kiedyś nauczyciel w szkole powiedział nam, że prawo istnieje dla ludzi inteligentnych, którzy odwołują się do artykułów i paragrafów w ostateczności bo w pierwszej kolejności używają swojego mózgu. Ale ta maksyma dotycz tylko tych którzy posiadają mózg i potrafią go używać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: 89.174.237.* 29.06.09, 11:15 "To przypomina lizanie cukierka przez papierek - mówi Tomasz Piotrowski, właściciel nowego domu." lub seks z gumka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtf jest na to rada IP: *.paylane.park.gdynia.pl 29.06.09, 11:35 obic ryja prezesowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: jest na to rada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:43 Co to zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych 29.06.09, 15:25 Ha ha ha, kolejna historyjka na kawal o Polakach. Gdzie indziej najpierw doprowadza sie prad, wode i gaz a potem buduje domy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: 194.126.221.* 29.06.09, 16:05 aleś ty mundry, że aż oh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.e-wro.net.pl 29.06.09, 16:25 Ale on ma rację. Pokaż mi gdzie się buduje dom a dopiero później myśli jakby tu doprowadzić wodę, gaz czy prąd a odprowadzić ścieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 19:38 Ale z ciebie fachowiec. Mój dom został wybudowany bez przyłączy, prąd i wodę robiliśmy dopiero w stanie surowym zamkniętym, a gaz - w wykończeniówce. Odpowiedz Link Zgłoś
mamula66 Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych 29.06.09, 18:15 "Gdzie indziej" nie mozna zaczac budowy jezeli sie nie ma doprowadzonej wody, gazu i pradu. Takie to w Polsce Prawo i Sprawiedliwosc, ze mozna zaczac budowe w szczerym polu a potem klienta robic w kalabambuko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: well Re: Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.verio-web.com 29.06.09, 21:09 Mam taką dobrą zasadę: nie kupuję nic, absolutnie nic, od firm o zydowsko brzmiących nazwiskach. Lub gdy gęba prezesa przejawia chazarskie cechy antropologiczne. Nigdy mnie ta zasada nie zawiodła - wszystkim polecam. Kto wierzy różnego rodzaju Fiedlerom, ten sam sobie szkodzi. A już szczególnie dotyczy to deweloperów (bo ten biznes jest wyjątkowo zdominowany przez rodaków Bermana i Minca). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: js Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.mathcs.emory.edu 29.06.09, 23:32 o matko. olaboga, jaka bieda, gazu nie maja. ojejej jak mi przykro, ojejejej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mako Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.chello.pl 30.06.09, 10:02 A od kiedy to dom 140 czy 180 m2 jest willą ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość1 Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.09, 21:50 znam tego gościa ,,dewelopera''niezły z niego numer. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych 22.07.09, 19:09 "w przepompowni obsługującej kanalizację i wodociągi będą pompy elektryczne." No popatrz jakie cuda.. PUMPY ELEKTRCZNE A CO TO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niko Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 15:54 skrzypiec -developer "ukrył się" w ośrodku wrzos w sianożętach k. kołobrzegu (ośrodek należy do jego żony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Kupili wille, ale muszą mieszkać u znajomych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.10, 22:40 a teraz finał-facet dalej nie pokonczyl domow za ktore skasowal gruba kase,ma kilka wyrokow o odszkodowanie i smeje sie w glos za skutecznisc polskiego prawa.polska to kraj dla zlodzieji jak widac.nie ma na niego silnych.o takie prawo chodzilo?wolnosc dla zlodzieji?a te :wille:to skromne domki.dodam ze jest sierpien 2010.podobno umowa rzecz swieta,ale nie dla wszystkich.ostrzegam przed ta firma to krety i zlodzieje.jak nazwac faceta co nie da zaplaconego towaru? Odpowiedz Link Zgłoś