kanaryjka 13.07.09, 11:28 Jak w temacie. Szukam piasku z atestem do piaskownicy. Czy ktoś wie, gdzie coś takiego można kupić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuza Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 12:31 Poszukaj w marketach budowlanych - OBI ,Castorama . Na pewno nie będzie jednak tani . Po co Ci atest ? Często koło budowanych domów czy in.inwestycji leżą całe "góry " czyściutkiego piasku ,prosto z wyrobiska wystarczy zapytac czy można go w wystarczającej Ci ilości odkupic . Na pewno będzie to mniejszy wydatek niż atestowany z OBI :).I nie gorszy . Nad morzem dzieci bawią się w piachu bez atestu i raczej im nie szkodzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? 13.07.09, 13:06 No wiec właśnie za bardzo w marketach nie ma. W OBI twierdzą, ze w ogóle nie mieli, w Nomi nie ma (a ponoc był i to tani), w praktikerze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egon Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.dip.t-dialin.net 13.07.09, 13:38 Nie chce byc zlosliwy ale OBI,Baumarkt,Praktiker ,zawsze maja widocznie kierownictwo do d.... PS: a Zuza dalej zyje w PRL-u ale postep jest pyta ,nie kradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:47 A skąd idiotyczne stwierdzenie,że jeszcze żyję w PRL -u ??? Kompletnie nie rozumiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? 13.07.09, 14:37 Dzieki zuza. Ja swoją drogą też będę się rozglądać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 13:43 Bo nasze OBI jest marketem prowincjonalnym ;) Wiem ,że w tym markecie w Warszawie taki piasek /drogo ,ale jednak/ można było kupic. Jedynym wyjściem w takim razie jest rozejrzenie się po okolicy i kupienie trochę czystego piasku z budowy . Wystarczy poprosic właściciela :).Bezpośrednio z piaskowni raczej nie kupisz,sprzedają piach na ciężarówki, nie na worki :). I szkoda ,że nie napisałaś miesiąc wcześniej ,załatwiłabym Ci taki piasek, bo niedaleko mnie trwa budowa i czystego piachu leżała cała "góra ".Niestety już rozebrana :) Dużo domów się buduje w okolicy w której mieszkam,jak coś /piasek :) / wpadnie mi w oko ,dam Ci znac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katler WPisz piasek w google IP: *.centertel.pl 13.07.09, 16:07 Piasku do piaskownicy nie kupuje się w Castoramie czy Obi. Zadzwoń do jakiejkolwiek frimy ,kótra zajmuje sie transportem w budowlance a dowiozą Ci piasek z atestem. Sam piasek jest tani ok 28zł brutto tona z atestem. Droższy jest transport np. 3tony 250zł. pozdrawiam p.s.Zuza w obi to se rozum kup... Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? 13.07.09, 17:06 Ja przez dwa lata z rzędu kupowałem w OBI. Ale nie pytałem o atest, tylko ładowałem worki na wózek:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: loko Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.chello.pl 13.07.09, 18:14 Skład budowlany na ul.Kłodnickiej przed mostem w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katler hehe obi IP: *.centertel.pl 13.07.09, 18:36 W obi czy w innym markecie to możesz kolego kupować piasek do terrarium. W tonach piasek kupuje się w składach budowlanych lub zamawia bezpośrednio z kopalni piasku;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: hehe obi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 20:22 Tylko że tu chodzi o piasek do piaskownicy :) Tona jest zbędna ,nie czytasz ze zrozumieniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: zuza, piszesz głupoty!!! 13.07.09, 21:22 3 dni temu, kupiłam w OBI piasek do piaskownicy za ok 10zł 20kg czyli jeden worek! Więc to chyba ty jestes z prowinci, bo nie wiesz jak szukać produktów w supermarketach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: zuza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 22:13 z prowinci ?? :))) Małoważna zjawo1 ..........;) Umiesz czytac ? Chyba nie .......... Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: zuza 13.07.09, 23:14 ,,Bardzoważna" zuzo... nie, nie umiem czytać, ale za to potrafię pisać:) Patrz... jaki paradoks!! Odpowiedz Link Zgłoś
kanaryjka zjawa1 14.07.09, 09:26 Założyłam ten wątek, bo potrzebuje piasku do piaskownicy dla syna, a nie po to żebyście się przegadywali:/ Zjawa1, w którym OBI jest piasek? W Katowickim? Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: zjawa1 14.07.09, 12:36 W katowickim był na pewno. Trzeba szukać gdzieś koło cementu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katler re:kupiłem 20kg do piaskownicy IP: *.centertel.pl 14.07.09, 19:47 Kolego 20kg to sobie za przeproszeniem możesz na głowę wysypać;-) 20kg. wystarczyło by Ci na pokrycie 1-go metra kwadratowego piaskownicy na wysokość 1.2cm! Chcesz ,żeby dzieci od koleżanki ,która szuka pisaku się bawiły czy denerwowały w tej piaskownicy? Nie znasz się to wstydu oszczędź. W składzie możesz kupić piasku ile potrzebujesz.Ty jesteś klientem i mówisz ile chcesz kupić tak samo w kopalni piasku. NIkt nie zrobi głupiej miny jak zamówisz 120kg. pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: re:kupiłem 20kg do piaskownicy 15.07.09, 18:32 Więc Ty być może masz w swojej piaskownicy wydmy, a mojemu dziecku i jego kolegom w zupełności wystarcza do zabawy 60 kg. Czyli trzy łatwe do transportu worki z OBI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: zjawa piszesz głupoty!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.09, 09:14 Droga zjawo,napisałam ,że nie czytasz dokładnie,bo ja radziłam koleżance ,która szuka piasku do piaskownicy,żeby zajrzała do OBI ,bo tam powinien byc ! Koleżanka nie jabyła w tym markecie i piasku nie było . Tak więc spadaj ze swoim głupim tekstem ,że nie wiem jak szukac produktów w marketach ,bo to jest wyjątkowo głupie co piszesz ! Każde zdanie Ci trzeba osobno tłumaczyc ?? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: zuza 16.07.09, 19:50 Ale ty głupia jestes!!! Hehehehe... uśmiałam się czytając twoj bełkot:))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: zjawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.09, 10:16 głupia zjawo wyjaśnij na czym niby ten bełkot miałby polegac ?? Bo wg.mnie ty bełkoczesz :))) Nie ma takiego przepisu,że wszyscy muszą wszystko rozumiec , ale nie kompromituj się już ! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: zjawa 17.07.09, 19:09 Pozostawiam to bez komentarza:)))... Twoja infantylność przerosła mnie!!! Lepiej nic już ,,nie pisz", bo i tak nie odpiszę!! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katler do zjawa IP: *.centertel.pl 18.07.09, 11:12 Olej te szmate zuze .Ona obraża wszystkich i wszystko.Gó...ara ma pewnie z 11lat i wakacje...Bardzo się jej nudzi a z jej głupotą nie ma znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: zjawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 11:14 twoją głupotę również pozostawię bez komentarza :) A twoje odpisywanie interesuje mnie mniej niż zeszłoroczny śnieg :) Pozdrawiam równie serdecznie ! Odpowiedz Link Zgłoś
ryzy_jas Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? 15.07.09, 12:59 my mamy z obi, taki zwykly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciaki Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.mtvk.pl 16.07.09, 17:50 Na Bocheńskiego na przeciw salonu Peugeota, jest sprzedaż m.in. piasku . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yto Re: Gdzie piasek do piaskownicy można kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 21:39 Od zawsze kupuję na składzie E-Mur to chyba ul. Stara Kłodnicka, kierunek Ligota. Najtaniej i najlepiej. Piasek czysciutki + wygodny transport. Odpowiedz Link Zgłoś