Gość: auuuu IP: *.adsl.inetia.pl 22.07.09, 15:13 żenada... i ja mieszkam jeszcze w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piott do Pani Malinowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 15:46 uśmiała się pani z tubylców Arabów, ale biedaki prawda? japiszony z Wyborczej pojeździły po świecie a teraz się popisują? nie jestem miłośnikiem tempa tej przebudowy ale akurat czepianie się tego konkursu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Konkurs - o co chodzi w konkursie? IP: 212.160.172.* 22.07.09, 15:58 Otóż chodzi o to aby UM Katowice i Piotr Uszok zyskał dodatkowe poparcie ludzi. To czysty wybieg marketingowy. Popatrzcie, jak zależy nam na przebudowie, jak wychodzimy frontem do naszych mieszkańców, ile dobrego robimy. A czemu to robią? Ano dlatego, że nic innego nie robią. Tempo żółwia to w tym przypadku obraza dla tego poczciwego zwierzątka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampia Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:04 przyjrzałam się stronie konkursowej i zastanawiam się: czy tak trudno zrozumieć intencję organizatora? przekaz jest prosty: "będąc za granicą pstryknij zdjęcie fajnego centrum, miejsca do spaceru, zieleni miejskiej, małej architektury" - i zdaje się, że ludziska zrozumieli - ci, którzy zamieszczają zdjęcia nie wysyłają zdjęć Tadż Mahal czy starej budy w Tunezji tylko właśnie centra nowoczesnych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowi IP: 212.160.172.* 22.07.09, 16:12 Myślę, że mamy do czyenienia z dwiema kategoriami zrozumienia: a. nieświadomych b. świadomych Ad a. Nieświadomi pstrykają zdjęcia - lepsze, gorsze i wrzucają na stronę licząc, że coś z tego będzie. Ad b. Świadomi, to ci, którzy doskonale wiedzą co w sprawie przebudowy dzieje się od lat, co robi ekipa Uszoka od lat i jaki poziom prezentuje. Ci a w tym i Gazeta Wyborcza śmieją się z konkursu bo wiedzą doskonale czemu on służy: grze na czas, zwiększeniu poparcia dla Uszoka i niestety niczemu więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wampia Re: Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:25 marudzisz mała mi, ja wrzucam zdjęcie z pięknej Kopenhagi i jadę nach Berlin - daleko od wiecznych malkontentów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi Re: Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.09, 19:57 Ta mała mi wcale taka mała nie jest, nie jest też kobietą i próbuje zrobić coś dużego w tym mieście, ale przy tej urzędniczej niemocy wiele zrobić się nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychu.eu Re: Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowi IP: *.chello.pl 25.08.09, 22:02 mała mi - ja też próbuję... własnie ze znajomymi staramy się otworzyć jakąś aktywność kulturalną w centrum, ja staram się coś tu zmenić... jak masz trochę mocy przerobowych - napisz.... przy okazji... www.zieloni2004.pl/art-3496.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autochton na Rynku postawić drugi półdupek - IP: *.katowice.pl 22.07.09, 16:25 będzie w sam raz oddawał kompetencje siedzących na Młyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Eskadra, Imago... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.09, 16:57 Taaaa... Kolejna firma PR robi miasto w balona i kosi grube pieniadze za mialkie pomysly. Tak trzymac Uszoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic IP: *.hsd1.ma.comcast.net 22.07.09, 17:52 Czy oni sa normalni????? Przebudujcie w koncu to centrum, posprzatajcie i posadzcie zielen a nie wymyslacie pierdoly...kolejne zreszta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązaczka Re: Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowi IP: *.cust.tele2.pl 23.07.09, 06:12 Przestaję rozumieć o co chodzi w tych Katowicach.Uszok przebudowuje ,ale jszcze nie ma koncepcji ?? Pytanie do znawców tematu ...jak wyglądało to miejce w latach przedwojennych ,przed zniszczeniami ?? Może to Uszokowi pomoże ...waszemu Uszokowi ,wybieranemu od kilku kadencji. Dziwni ludzie zamieszkują to miasto...więc ich wybraniec jest jaki jest !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic IP: *.cable.ubr27.newt.blueyonder.co.uk 22.07.09, 20:31 Wszystko pięknie, konkursy, nagrody, fajna stronka a tak naprawdę to marnotrawienie publicznych pieniedzy. Czy to jest normalne, że w momencie kiedy władze miasta ponoć już mają koncepcję przebudowy centrum nagle zaczynają prosić mieszkańców o pomysły? I to za pomocą wyspecjalizowanej firmy, która za takie akcje wystawia słone rachunki? Według mnie nie. Wydaje mi się, pan Uszok juz teraz szykuje się na poważną kampanie wyborzczą, którą przeprowadzi z pomocą specjalistów bo wie, że tym razem juz tak łatwo nie pójdzie. I juz teraz zaczyna ich opłacać z publicznej kasy. A co do pomysłów - urząd miasta od lat był zasypywany fajnymi ideami jak za stosunkowo niewielkie pieniadze upiekszyć skwery miejskie, uliczki, parki itd żeby miasto nabrało kolorytu. I nie trzeba było do tego "speców od marketingu". Odpowiedz Link Zgłoś
dzikuska_sk Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic 23.07.09, 07:22 Kolejne przedwyborcze mydlenie oczu... Miało być tak pięknie, a jest jak zwykle. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic IP: *.c199.msk.pl 23.07.09, 08:26 Spotkałem pana Rafała Czachowskiego i miałem o nim lepszą opinię. PR to jednak tylko PR - prędzej czy później pod wpływem genialnych inspitacji chłopcy od medialnych czarów wymyślają że piaskownicę można zmienić w Sacharę i wierzą, że to jest fajne! Nawet prezes stowarzyszenia PR może się przegrzać na urlope. Wkurza mnie, że za te bzudury IMAGO bierze pieniądze. Proponuje moich kumpli i siebie do następnego projektu - weźmiemy mniej i będziemy bardziej KREATYWNI! KREATYWNOŚĆ! KREATYWNOŚĆ KREATYWNOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic 23.07.09, 11:02 Proponuję w miejscu Rynku usypać tunezyjską plażę i dolać trochę wody z kopalnianą solanką, żeby udawała morze. A poparcie dla Uszoka rośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aliveinchains Prosimy! Nie przenoście nam piramid do Katowic IP: 217.153.83.* 23.07.09, 13:52 Kiedyś byłem w takiej wsi w zachodniej ukrainie, był tam cudowny rząd publicznych "toalet"..tj. drewnianych wychodków z dziurą tj. kiblem na narciarza i to bez mozlwości zamknięcia drzwi, ba niektóre wogóle nie miały drzwi...to by było dobre na ulicy Korfantego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Wszystkie znaki na ziemi wskazują IP: *.cable.smsnet.pl 25.08.09, 23:04 że pierwsza propozycja zabudowy będzie przeważać. Salam aleikum! Odpowiedz Link Zgłoś